View tracker

Pilotutbildning

Jag hatar att göra människor besvikna. Det gör att jag i min tur blir besviken på mig själv. De sägs att man ska vara snäll mot sig själv och inte ställa alltför höga krav, men c'mon let's face it; det finns ingen som tagit sig någonstans i det här livet som inte har lagt ribban för sig själv någonstans bland stjärnorna. Det är inget fel i att kräva mer av dig själv än vad du i princip inte kan uppnå - felet ligger i att ge upp om man inte lyckas. För misslyckas kommer man att göra. Det handlar om att aldrig, aldrig, aldrig ge upp.

Jag skulle flugit igår och idag, men då vädret bestämde sig för att agera väldigt icke-kaliforniskt så blev det inget av med det. Det har regnat nästan konstant i 36 timmar. Igår kunde jag gjort min pre-oral exam, men jag hade inte hunnit med att göra klart frågorna så det blev inget av med det heller. Min instruktör blev lite besviken på mig för det, och vi pratade istället över en timme om allt möjligt gällande utbildningen, psykologi, Sverige, det som kommer och hur man ska hantera time management och prioriteringar när det gäller skolan. Han sa han haft samma problem som jag, att veta hur och vad man ska prioritera när det är alldeles för mycket. "During the PPL, it will mostly be about extinguishing fires", he said. Det är svårt att gå från ett full time job till att studera heltid igen. Speciellt dessa studier. Men han gav mig lite tips på hur jag skulle göra och tänka, osv. Det jag gillar med R är att han ställer krav på mig, för det i sin tur gör att jag presterar bättre. Gjorde pre-oral idag istället. Fick lite "bakläxa" i att öva på att föklara saker - "you have the knowledge you just need to practice in explaining it" - så gick väl okej bra tycker jag :)

Jag har för övrigt hört att mina föräldrar håller på att gifta bort mig i Sverige. Uppenbarligen så gör jag ju inga framsteg på den fronten själv så det är kanske lika bra att någon annan tar över ansvaret för den delen, vad vet jag?

_______________________________

Sorry but... Is you last name really "Blank"?

(~anonymous non-swedish teacher questioning G's name)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Studentliv

Ibland sker oväntade saker när man umgås med människor under en längre tid. Man lär sig något nytt om människor varje dag. Det är inte alltid positiva erfarenheter, men det är en del av livet. De flesta erfarenheter är positiva, och så finns ju dem som gör tiden här extra rolig. Som lyfter mig (bokstavligt och mentalt ;) och får mig att skratta varje dag. Det är tack vare dem som jag kan släppa mindre problem och missförstånd. När det blir just strul och missförstånd så är det extra viktigt, i alla fall för min del, att minnas varför jag faktiskt är här. Min utbildning är större och viktigare än alla människor här och alla missförstånd som sker. Och jag kommer inte låta något komma i vägen för den.


When tempted to fight fire with fire, remember the fire department usually uses water.


Black Friday i förrgår. Vet ni vad jag har köpt? En TV och en ny säng. Så nu kan ni alla komma och hälsa på närhelst ni vill! ❤

Likes

Comments

View tracker

Pilotutbildning

Finally så har jag kommit tillbaka upp i luften igen (!) Imorse så fick jag träna på climbing turns, slow flight och stall recovery. För er som inte vet vad stall är så innebär det i princip att man stegrar planet till den punkt där det tappar lyftkraften, och istället dyker neråt. Låter obehagligt men är inte så farligt då vi gör det på ca 5500-6000 fot, så man har rätt så lång tid på sig att göra en recovery. Målet är man ska tappa så lite höjd som möjligt. Det var intressant att träna Slow Flight också, då flyger man med så pass låg fart att minsta förändring i pitch eller load factor gör att man direkt går in i en stall. När man flyger så pass långsamt så blir dessutom planet mer känsligt, så man får bara göra små, små korrigeringar.

Skolan är stängd torsdag o fredag, för på fredag är det Thanksgiving. Då har jag med andra ord tre dagar på mig nu (är nämligen ledig imorgon med) att göra hemuppgifterna, göra klart Stage 1, 2, 3 i DLS och även ta tag i min gymträning igen. Sjukt pepp!

Sorry för bristen på bilder ide senaste inläggen. Ska bättra mig...

Likes

Comments

Pilotutbildning, Studentliv

Från att ha varit en person som aldrig är sjuk eller har särskilda problem med hälsan (bortsett från det jag själv drar på mig via träningen då) så känns det nästan som jag har blivit rena måndagsexemplaret till människa de senaste veckorna. Förkylning i 6 veckor, ont i en tand och nån nerv i benet som spökat (?) har fått mig att verkligen ifrågasätta mig själv på en helt ny nivå. Just nu känns skolan rätt överväldigande dessutom då jag ligger lite efter med flygträningen (pga förkylningen) och så fick vi veta igår att vi har 56 instuderingsuppgifter (som helst ska vara klara imorgon) till vårt första oral test som är inför vårt första solo, jag har lite grejer kvar att avsluta som jag skulle gjort när vi kvar i Sverige egentligen (men inte hann), och idag började Stage 3 på PPL så jag har 30 sidor att läsa till imorn med. Bye social life...

Likes

Comments

Studentliv

Igår fick vi veta att nästa prov är imorgon. Känner mig lite stressad över det, känns inte som jag har koll på det här riktigt som det är just nu. Men man får väl sätta sig och tokläsa ännu mer nu hela dagen så kanske det känns bättre sen? Troligt... not.

Nästa fredag är det Black Friday. Funderar just nu på att köpa en TV, skönt att ha om man vill streama film så slipper man kolla på datorn. Jonte köpte en TV idag som kommer nästa vecka, så alternativet är att jag bara flyttar in där när jag ska kolla film... ;) Skulle vilja ha en större säng också. Undrar om IKEA har Black Friday?


Likes

Comments

Mental Jetlag, Studentliv

Idag var jag till frisören. Kände att jag behövde fräscha upp och förändra lite, och förändring blev det...

Någon gång senare den här veckan ska vi skriva vårt andra progress test. Det är lite oklart när, det har blivit framflyttat då en lektion liksom försvann då vi hamnade lite på efterkälken med förra provet (som fick skrivas på papper osv). Jag har fått ställa in ytterligare ett par flygningar också pga förkylningen, och jag hade ställt in mig på att vara på backen hela den här veckan ut iom att jag måste få den här förkylningen från helvetet att verkligen försvinna. jag har gått och dragit med den sen jag kom hit för fem veckor sen och den har aldrig riktigt läkt ut 100% då jag kört igång för tidigt med träning och allt så fort jag känt att jag är på bättringsvägen. Problemet är att scheduling inte riktigt verkar fatta att jag inte borde flyga, för de fortsätter att lägga in nya flygningar när jag cancellerar dem jag har (...) och det känns skit att ens behöva ställa in när man känner sig bra på marken, men inte i luften. Men det är som det är. Bättre att bli helt bra så jag inte har problem framöver istället tycker jag...


____________________________________________________________

"Du ville bara göra gott, men ändå fick du namnet Fröken Svår". När man dras till det. När man ifrågasätter sig själv varför. När mönster upprepar sig. Ljuger man om man medvetet är en del av någon annans lögn? Min moraliska sida säger det. Förnuftet säger å andra sidan att man inte kan vara hela hela världens samvete. Folk måste ta eget ansvar över sina handlingar.

____________________________________________________________

You see me in hindsight, tangled up with you all night - burn it down.

Someday when you leave me, I bet these memories follow you around...


Likes

Comments

Pilotutbildning, Studentliv

Så var man i praktiken tillbaka på ruta ett. Var uppe och flög på 6500 fot idag, till skillnad från de 4500 som vi var på i förrgår - vilket tydligen inte alls var ok för mina öron. Mitt ena öra var på väg att sprängas under descent... Jag som trodde jag praktiskt taget var sekunder från att vara helt frisk från den här skitförkylningen, men det var ju förbannad lögn. Jag är besviken just nu.

I fredags var vi några som gick ner på den lokala arkadhallen och bowlade. Det var mys. Jag som i vanliga fall mest brukar hålla mig till den där berömda rännan vann faktiskt en omgång (!) Sen om det var för att jag höjde min nivå eller för att mina motspelare (Ryan och Jonte) är lika kass som jag lägger jag inga värderingar i ;) Funny thing about USA är att man här inte betalar för ett spel - utan per game man kör. Som resultat av det så är varje ny omgång som ett nytt spel - den lägger alltså inte ihop omgångarna och utser en total vinnare som speldatorn gör i Sverige.

Annars då? There has been American pizza, cheesecake factory, more midnights at Dennys, UFC streaming and long walks with therapy talks to my fav hobby therapist Carro :)


Jag vet att det är måndag i Sverige nu, men här är det fortfarande söndag så:

GRATTIS ÄLSKADE PAPPA
FARS DAG ❤

Likes

Comments

Studentliv

Äntligen på bättringsvägen (!) Jag kände att det vände igår kväll och sen dess har det bara gått åt rätt håll. Äntligen. Kanske man kan fortsätta med flyglektionerna igen!

Tycker det mesta funkar bra här, vi kommer väl överens i klassen, har bra sammanhållning osv även om det blivit mindre grupperingar. Inte så konstigt när vi är 10 personer. Hade en liten low igår, lessnade och saknade som ni kanske märkte på inlägget, men tror jag är över den nu.

Hannas mamma kom igår, hon ska stanna en vecka. Ska se om hon kanske har lust att transportera hem tränings-halsbandet jag köpte till Roya - som tydligen har börjat springa efter allt vilt som rör sig sedan jag flyttade. Räcker tydligen med att det prasslar i buskarna så är hon long gone... känns sådär i och omkring Stockholm där det kan vara ganska trafikerat på många vägar, man vill ju inte att hon ska skada sig eller orsaka en olycka heller för den delen. Inte för att det just för tillfället är särskilt vild trafik i Stockholm (vad jag hör på rapporterna) men snön är väl övergående så lika bra att försöka få ordning på det där så snart som möjligt. Saknar min lill-gris...

Likes

Comments

Mental Jetlag

...Så plötsligt så kom den. Den där dippen jag visste skulle komma at some point, men inte riktigt när. Ni vet när man egentligen är rätt så nöjd med tillvaron, det mesta flyter på men samtidigt så bygger alla små stenar upp en efter en... och plötsligt så släpper alla på samma gång. Och man blir så jävla less på allt. På alla. Och så saknar man det som alltid varit givet. Man saknar sitt liv. Sitt riktiga liv. Sina riktiga vänner. Allt man har där hemma. Min lägenhet. Min bil. Min familj. Mitt jobb. Roya. Allt det som är på riktigt. Jag vet att det här är ett steg för att jag ska kunna komma dit jag vill i livet men ikväll så föll bara hela vardagen ihop lite. Det var så många insikter som kom till mig. Om hur folk beter sig. Om hur jag är en indirekt del i det. I'm not saying I am some sort of Saint. But it doesn't change facts. Jag vill inte snabbspola förbi den här utbildningen, för jag vet att jag kommer ha the time of my life during it och jag är så tacksam samtidigt för att få vara här, men såna här kvällar...

How 'bout me not blaming you for everything
How 'bout me enjoying the moment for once
How 'bout how good it feels to finally forgive you
How 'bout grieving it all one at a time

Thank you India

Thank you terror
Thank you disillusionment
Thank you frailty
Thank you consequence
Thank you thank you silence...

Likes

Comments

Studentliv

Igår var jag och Hanna och bytte vår (skitbil) Corolla mot en full size Ford Taurus istället. I'm just so amazingly happy bout this new car. Den är bättre att köra, bättre motor, bättre inredning, bättre size, färre skador. Allt är nog bättre. Den är äldre men det märks inte. Sen släppte jag av Hanna i Carmel Valley hos en frisör (som jag själv också för övrigt bokat tid hos på fredag) och sen åkte jag hem. Helt slut. Är nog fortfarande sjuk även om jag inte vill medge det... skulle hämtat Hanna igen men skickade Gustav på det uppdraget. Jag ville bara sova sova sova...

Idag är det 34 grader. Jag sitter inne och svettas i mina underkläder. Dag 3 av förkylning och den verkar inte alls ge med sig. Jag har tappat smaken. Har fått ställa in 2 st flygningar. Livet suger litegrann. Men det är på topp snart igen, promise!

Likes

Comments