När man flyger kan man använda sig utav två regler, antingen flyger man visuellt(VisualFlightRules) eller med hjälp av instrument(InstrumentFlightRules).

I början av utbildningen flyger vi visuellt, detta eftersom det inte kräver lika mycket kunskaper om regler och så vidare och man kan även göra lite som man vill uppe i luften, alltså åka åt det håll man vill och ligga på olika höjder utan klarering. Detta kan dock endast göras i okontrollerad luft, annars krävs det att man har en klarering (alltså en typ av godkännande) för att göra det man vill. Under första fasen i utbildningen har vi flugit visuellt, både med instruktör och även helt själv.

Senare under utbildningen kommer vi även att lära oss flyga med hjälp utav instrument, detta kan endast göras tillsammans med instruktör eftersom man flyger genom moln etc. Då man flyger på instrument får man hjälp av flygledartornet att hålla separation mot andra flygplan och man kan också få en kompasskurs man ska svänga för att komma dit man ska. När du flyger med ett bolag med stora plan så är det med hjälp av instrument de flyger från A till B.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej, Albin heter jag.
Detta är en chans från mig att dela med mig till min släkt och vänner och även andra om vad jag gör om dagarna på pilotutbildningen.

Jag går en integrerad trafikflygarutbildning på Scandinavian Aviation Academy, där jag om drygt ett år kommer kunna flyga upp för ett CPL(commercial pilot license). Detta kommer innebära att jag får flyga större flygplan på den kommersiella marknaden.

För drygt ett år sedan startade ansökningsprocessen för klassen YH-16. Man skickade in betyg och även ett flygpsykologiskt lämplighetstest som ska göras innan för att få en fingervisning om hur lämplig man är som pilot.
Sedan var det bara att vänta otålmodigt tills man fick ett mejl att man var inbjuden till intervju på skolan i Västerås.
Där fick man dels träffa en instruktör från skolan som mest undrade om flygplansrelaterade frågor, såsom varför man vill bli pilot, hur insatt man är och vad ens mål är. Sedan träffade man även en psykolog som testade ens stressnivå och som även gjorde andra bedömningar.

Sedan åkte man hem igen, ångrade sig över vad man sagt på intervjun och fortsatt otålmodigt väntade.

Tillslut, så fick man ett till mejl, där det stod att man var antagen till utbildningen, och det innebar en flytt till den okända staden Västerås, där jag nu bott och pluggat i lite mer än ett halvår.

Så häng med på denna resa med mig!

Likes

Comments