Denna lilla rosa skapelse passar bra som förrätt.
Kräver lite förberedelse.
10 blomklasar
1 citron
2 msk socker
5 dl vatten
Börja med att göra en flädersaft genom att koka upp blommor, citron, socker och vatten. Ställ åt sidan och låt stå en stund, minst 1 timme, så smakerna får sätta sig. Låt sen rinna av i sil.
Mousse:
300g kallrökt lax
1 dl turkisk yoghurt
10 gelatinblad, 17g.
Flädersaften
1krm salt
1krm citronpeppar
Blötlägg gelatinbladen och under tiden värm saften, stäng av plattan och lägg i bladen, blanda tills de löst upp sig. Ska inte bli för varmt.
Mixa allt tillsammans, lax, yoghurt, kryddor och saft. Häll upp i bunke och låt stå kallt i 2 timmar.
Lägg upp på kavring och dekorera med dill, citron och fläderblomma. Räcker till ca 10 bitar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna sallad passar till midsommarfesten!
Äts med fördel ljummen men passar även att äta kall.
5 portioner:
1kg färskpotatis
6 st kryddstarka korvar, ca 500g
70g ruccola
150g fetaost
90g Soltorkade tomater
90g Gröna oliver, gärna chili & vitlöksmarinerade
Dressing:
Blandade färska örter, ca 2dl;
oregano, basilika och libbsticka
0,5dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1,5dl olivolja
1tsk flingsalt
Börja med att göra dressingen, mixa alla ingredienser och ställ åt sidan.
Koka potatisen, de får gärna vara lite fasta. Dela dem.
Skiva korven i smala bitar och stek dem.
Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och smula fetaosten.
Blanda ihop allt försiktigt, potatis, dressing, korv, sallad, oliver, tomater, fetaost och toppa med en nypa flingsalt och vitpeppar.

Likes

Comments

Känner du dig stressad, irriterad eller trött?
Ta en utflykt till naturen, promenera eller cykla.
Sitt en stund vid havet och andas in havsluften eller cykla en tur på grusvägen som ringlar genom skogen. Lyssna till vindens brus i trädtopparna.
Njut och bara ta in omgivningen!

Likes

Comments

Härlig sommar drink med alkoholfri öl och hallon.
2 glas
Koka hallon med honung, citron och koriander blad i några minuter. Sila av saften och låt svalna.
Häll upp i glas med is, 0,5dl av saften och fyll på med Kronenbourg alkoholfri öl, ca 2dl.

150g hallon
1 msk honung
1 halv citron, saft och fruktkött
7-8 koriander blad

Likes

Comments

Visst är det härligt när blommorna tittar fram överallt och det grönskar i landet.
Nu blommar även fläder, börjar bli dax för saftkokning.

Likes

Comments

Det kan vara enkelt, gott och gå snabbt att göra.
Koka favoritpastan, låt broccoli koka med de sista 3 minuterna. Stek bacon och lägg på papper.
Häll av pastavattnet och blanda i bacon, fetaost och krydda med svartpeppar. Klart!

Likes

Comments

Låt barnen äta dem med fingrarna å doppa i aioli eller örtsås så kommer dem älska dessa.
4 morötter
2dl kokta linser
1dl solrosfrön
1dl chiafrön
2dl ströbröd
3 ägg
Halv citron
Kryddor;
1 tsk Ingefära
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 tsk chilipulver
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 msk soya

Polenta
Olja

Riv morötterna och lägg dem i durkslag, salta lite och pressa citronsaft över. Låt dem rinna av en stund innan du pressar ut resten av vätskan.
Mixa frön och mosa linserna, blanda ihop dem med morötterna. Blanda i alla kryddor, ströbröd och ägg, blanda väl och låt stå några minuter.
Rulla runda bollar och vänd dem i polentan, stek i oljan.

Likes

Comments

Fetaost ❤ Vattenmelon
Blir en härlig sallad med mynta, rostade solrosfrön och pinjenötter.

Likes

Comments

Lätt fixad lunch eller en god helgfrukost.
Grovt bröd med tonfiskröra, pocherat ägg och gräslök.

Likes

Comments