Äggröra med havrefraiche och gräslök.
Blanda 2-3 ägg med 0,5dl fraiche och 1msk klippt gräslök. Stek på medelvärme, rör under tiden.
Servera med knaperstekt bacon eller färska tomater.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ibland måste det få ta tid att laga mat -långkokt kött är supergott- passa på att göra två rätter på samma grund.
Gulasch med högrev, paprika och tomater. Gör med extra kött så kan du göra denna goda Minestronesoppa dagen efter. Ta ut köttet från spat och lägg i finhackad morot, zucchini, selleri, buljong, vitlökspulver, färsk oregano och mer vatten och krossade tomater om det behövs. Låt koka i ca 15min. Lägg i köttet och låt det koka med några minuter. Koka pasta vid sidan om.
Lägg upp på fat först pastan och sen soppan över.

Likes

Comments

Kärleksmums är mumsigt goda kakor!
Prova gärna att byta ut kaffet i glasyren till Eriksbergs Påsköl (alt. Porteröl) ca 0,5dl och dekorera kakan med Maskros blommor.

Likes

Comments

Tranbärsjuice, melon och Ramlösa blir en härlig kombination i den drink.
Skiva vattenmelon och honungsmelon i små bitar. Lägg i skål med isbitar och fyll på med Tranbärsjuice så det täcker melon och is. Häll även i lite Ramlösa för att få lite bubbelkänsla. Häll upp i glas.

Likes

Comments

Dessa knyten kommer bli favoriten på festen.
8 stora knyten
300g varmrökt lax
190g Philadelphia Pepparrot
8 Smördegsplattor
2 äggulor
Blanda färskosten med laxen. Klicka 1msk på kvadratiska smördegsplattor, ca 10cm bred.
Tryck ihop hörnen mot varandra och pensla med äggula.
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

Likes

Comments

En förrätt, en lyxig frukost eller lunch.
Skiva kallrökt lax och lägg på ett pocherat ägg.
(Pocherat gör man genom att koka upp vatten med 1msk ättika, stäng av plattan och rör upp en virvel. Lägg ägget försiktigt i vattnet och låt ligga i ca 3 minuter)
Rostade flingor;
Lika delar panko som cornflakes.
Rosta pankoströ i olja, lägg i cornflakes och låt allt bli gyllenbrunt. Strö lite runt laxen. Toppa med gräslök.
Supergott med romsås.

Likes

Comments

Blanda svarta bönor med kapris, finhackad gul paprika och turkisk yoghurt.
Ta grovt bröd i botten, lägg på skivat ägg och sen bönröran. Toppa med krasse.

Likes

Comments

Detta kommer bli familjens favorit!
5 portioner:
1kg kycklingfilé
3 ägg gulor
3msk dijonsenap
2msk vatten
10dl cornflakes
0,5dl finriven parmesan
Dela kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda ägg, vatten och dijonsenap i ett djupt fat. Finkrossa cornflakes och blanda med parmesan på ett eget fat.
Doppa filéer först i äggblandningen och sen i cornflakes, lägg åt sidan. Krydda med salt, peppar och paprika innan ni steker dem i olja.
Serveras gärna med en potatisgratäng mixad med zucchini, aubergine, ricottaost och italiensk salladskrydda.

Likes

Comments

Det är supergott med passionsfrukt och tillsammans med chiafrön och yoghurt blir det ett nyttigt mellanmål eller frukost.
Allt kan förberedas kvällen före.
Till 1glas
Blanda;
1 passionsfrukt
1,5dl soya yoghurt
2tsk chiafrön
Gör en müsli som kan toppas med strax före servering.
0,5dl havregryn
1tsk honung
1krm kanel
Rosta allt i torr panna några minuter. Låt svalna.

Likes

Comments

Testa gärna denna goda pastagratäng med nötter.
6 portioner
Koka 500g pasta, tex Tricolore. Lägg i 200g broccoli den sista minuten av koktiden.
Riv prästost ca 4-5 dl
Grovhacka hasselnötter ca 1-2dl
Bryn 500g kycklingfärs med vitlök, salt, vitpeppar, paprikakrydda och oregano.
Gör en bechamelsås, ca 1liter.
Blanda pasta, kycklingfärsen och en del av osten i en form. Häll såsen över allt och strö nötterna över. Avsluta med resterande ost. Gratinera i 200grader i ca 15min tills den fått fin färg.
Servera gärna med rivna morötter.
(Nötterna kan uteslutas för mer barnvänlig rätt)

Likes

Comments