Detta är en variant av den klassiska ostkakan.
Blanda kikärtsmjöl, vatten och olja. Låt stå och svälla en stund. Blanda i keso och bakpulver, häll i form och lägg i delad banan, krydda med kanel på bananen.
Grädda i ugn i ca 20min på 180 grader.
Serveras ljummen med hackad mandel eller hallon och honung.
4 port:
2dl kikärtsmjöl
2dl vatten
1msk olivolja
1,5dl Keso mini
1tsk bakpulver
1 banan
Kanelpulver
Hackad mandel
Flytande honung

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Detta är mina barns favorit paj. Underbart gott!
Skala och dela alla äpplen i 4 delar. Lägg ut i form och ringla lite honung över dem. Ställ in i ugnen i 5 min på 175 grader.
Gör Toscaglasyren under tiden. Hacka mandel, smält smör och lägg i alla övriga ingredienser och låt koka ihop under omrörning några minuter.
Bred ut glasyren över äpplena och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter till de fått fin färg.
Servera med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

5-6 äpplen, helst lite syrliga
Tosca;
2dl hackad mandel
50g smör
1dl socker
1msk mjölk
1msk mjöl

Likes

Comments

Förbered pannkaksmeten kvällen före så går det snabbt på morgonen.
Blanda mjöl, mjölk, chiafrön och lite salt på kvällen, låt stå i kylen.
Innan stekning så blanda i ägg och kvarg.
Stek tunna pannkakor och servera med hemmagjord kaneldoftande äppelmos.

6-8 pannkakor:
2 dl Rågsikt
4 dl mjölk
1krm salt
2 ägg
2tsk chiafrön
2-3 msk kvarg

Äppelmos: koka äpplen mjuka och mixa dem, smaksätt gärna med lite kanel.

Likes

Comments

Detta är ett bra sätt att göra eget snacks på och samtidigt ta tillvara på årets äpplen.
Skala och kärna ur äpplen, skiva dem tunt och lägg ut på ugnsplåt med bakplåtspapper. Torka dem i 80 grader, varmluftsugn, i ca 5-6 timmar. Man kan ha flera plåtar inne samtidigt.
Förvaras i burk.

Likes

Comments

Lingon & Päron är smakkompisar.
Mixa eller finhacka päron, blanda i lingon och servera till keso.
1 portion;
1 stort päron
2msk lingon
1,5dl keso

Likes

Comments

Här är två supergoda tillbehör som passar till tex kycklingrätter eller kassler.
Banan med Sweet Chilisås;
Skiva bananen och blanda med såsen. Klart😊
Rostade cashewnötter;
Lägg i nötterna i het panna och krydda med 1tsk chili krydda och 1tsk paprika. Sänk värmen och rör runt nötterna i några minuter tills de har fått fin färg.

Likes

Comments

Ibland rullar ett stort mörker in över livet, det kommer i all sin kraft likt galopperande vilda hästar över fältet och trycket mot lungorna känns smärtsamt. Mörka moln tar över den annars så ljusa himlen. Hjärtat pulserar, tankarna rusar och rädslan tar över kroppen.
Panikångesten trycker på inifrån som ett vulkanutbrott. Smärtan som gror i magen är ofrånkomlig och jag försöker stoppa den flod av tårar som vill komma fram. Jag vill skrika ut min smärta samtidigt som jag vill krypa ihop, bli liten, ta en filt över mig, gömma mig och glömma allt.
Jag försöker stå emot, hitta ljuset, försöker få syre och kontrollera tankarna.
Men det är svårt.....oron ökar som åskmoln på himlen, stormen tilltar och regnet piskar mot kroppen, jag trampar i leran men kommer inte framåt.
Där i sankmarken när jag känner hur jag dras ner allt mer i mörkret så sträcks en hand fram. Den håller fast mig så jag inte sjunker ner mer och när stormen bedarrar så tränger solstrålarna igenom molnen och handen drar min trötta kropp fram steg för steg tills krafterna är tillbaka och smärtan som tidigare har grott i magen har förvandlats till väldoftande, blomstrande blommor.
Det blir lättare att andas och jag vilar i det nu gröna gräset och tittar åter upp mot en blå himmel.
Jag kan återigen skratta tillsammans med min vän och vid nästa oväder är det jag som kan sträcka ut min hand.


Sammanfattning; Vi upplever alla våra motgångar och framgångar och relationen till andra i detta.

Likes

Comments

Detta är en smoothie som är fylld med fiber, antioxidanter och omega-3. Den är bra för magen och kan även hjälpa mot klimakteriebesvär.
1 Glas;
1 gul kiwi
1 äpple (söt sort)
0,5tsk kanel
1tsk krossade Chiafrön
2dl Sojamjölk
Mixa allt 🥛

Likes

Comments

Marmelad gjord på rönnbär tillsammans med en bit brieost är ljuvligt gott.
De är dessutom proppfulla med C-vitaminer.

Rensa och skölj 2kg rönnbär, låt ligga i frysen minst 3 timmar.
2kg Rönnbär
0,5kg äpple, hela äpplet ska i.
1 liter vatten
7dl socker till 2 liter saft

Koka upp vatten och lägg i rönnbär och äppelbitar. Låt koka i ca 15 min så de blir mosiga. Häll i allt i en saftsil och låt rinna av i ca 30min. Koka upp saften i 2-3 min, ta åt sidan och rör i socker. Koka kraftigt i ca 15min. Testa på ett fat med lite av marmeladen om den börjar stelna, ska inte rinna tillbaka om man drar skeden igenom.
Häll upp i burkar.

Likes

Comments

Det är härligt med vackra blommor, kan man dessutom äta dem så är det smakfullt. Förgyller salladen.

Likes

Comments