Dela grönkålsbladen och tärna äpplet. Stek äpplen och färskpressad vitlök med lite curry och gurkmeja. Lägg i grönkålen och vänd runt, pressa citronsaft över och servera med smörstekt torskfilé.
2 portioner;
5 grönkålsblad

1 vitlöksklyfta

1 äpple
Halv citron
1tsk curry
1krm gurkmeja

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En fräsch nyttig juice!
1 Glas
4-6 morötter (medelstora)
1 apelsin
1 bit ingefära, ca 3cm

Mixa allt i råsaftcentrifugen.

Likes

Comments

Detta är en maträtt som jag älskar.
Stek finhackad bacon och låt rinna av på papper under tiden ni bryner finstrimlad spetskål i olivolja, smaka av med lite salt och vitpeppar. Smörstek torskfilé.
Bygg ihop rätten med först spetskål, sen fläsket och ringla balsamico över. Lägg på fisken.
1 port:
Strimlad spetskål efter eget önskemål
70g rökt bacon eller sidfläsk
125g torskfilé
Balsamico

Likes

Comments

Det är gott med vegetarisk lasagne.
Mixa tomater, hela burktomater och stora vita bönor.
Koka upp tillsammans med vitlök, basilika, italiensk salladskrydda, socker och tomatpuré. Lägg i linser och rivna morötter när det kokat upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Gör en bechamelsås. Varva tomatsås, lasagneplattor, bechamelsås och toppa med riven ost.
6 portioner:
Tomatsås med linser.
6-8 tomater
1 burk hela tomater
Ca 250g vita bönor
2tsk basilika
2tsk italiensk salladskrydda
2tsk socker
2msk tomatpuré
3 morötter
Ca 250g linser (1 burk)

Likes

Comments

Starta dagen med en nyttig frukost och gör magen glad!
Soya yoghurt vanilj, rågflingor och rivet äpple med lite kanel.
Detta är även bra för er med klimakteriebesvär.

Likes

Comments

Härlig sallad med mycket smak.
Räcker till 4 förrätter eller 2 huvudrätter:
Halv blomkål
1 Avokado
1 Mango
1dl Granatäpple
400g räkor
Dressing;
1msk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
Saften av halv citron
1tsk socker
2msk Sesamolja
3msk Teriyakisås

Riv blomkålen, blanda med hackad mango, avokado och granatäpple. Lägg ihop sallad med nyskalade räkor och ringla över dressing.

Likes

Comments

Även om inte alla tomater hann mogna klart så kan de användas till goda rätter.
Dela tomaterna och ringla olivolja över dem, krydda med flingsalt, basilika, färsk eller torkad chilipeppar, krydda med chilipulver för extra hetta och strö över med riven ost.
Gratinera i ugn på 200 grader i ca 10 min.

Likes

Comments

Detta är en variant av den klassiska ostkakan.
Blanda kikärtsmjöl, vatten och olja. Låt stå och svälla en stund. Blanda i keso och bakpulver, häll i form och lägg i delad banan, krydda med kanel på bananen.
Grädda i ugn i ca 20min på 180 grader.
Serveras ljummen med hackad mandel eller hallon och honung.
4 port:
2dl kikärtsmjöl
2dl vatten
1msk olivolja
1,5dl Keso mini
1tsk bakpulver
1 banan
Kanelpulver
Hackad mandel
Flytande honung

Likes

Comments

Detta är mina barns favorit paj. Underbart gott!
Skala och dela alla äpplen i 4 delar. Lägg ut i form och ringla lite honung över dem. Ställ in i ugnen i 5 min på 175 grader.
Gör Toscaglasyren under tiden. Hacka mandel, smält smör och lägg i alla övriga ingredienser och låt koka ihop under omrörning några minuter.
Bred ut glasyren över äpplena och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter till de fått fin färg.
Servera med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

5-6 äpplen, helst lite syrliga
Tosca;
2dl hackad mandel
50g smör
1dl socker
1msk mjölk
1msk mjöl

Likes

Comments

Förbered pannkaksmeten kvällen före så går det snabbt på morgonen.
Blanda mjöl, mjölk, chiafrön och lite salt på kvällen, låt stå i kylen.
Innan stekning så blanda i ägg och kvarg.
Stek tunna pannkakor och servera med hemmagjord kaneldoftande äppelmos.

6-8 pannkakor:
2 dl Rågsikt
4 dl mjölk
1krm salt
2 ägg
2tsk chiafrön
2-3 msk kvarg

Äppelmos: koka äpplen mjuka och mixa dem, smaksätt gärna med lite kanel.

Likes

Comments