Ur mitt liv

Idén om att börja berätta om mitt liv genom att blogg fick jag från min väninna Tove Lind som jag träffade tack vare mentorprogrammet. Mentorprogrammet är en organisation som matchar en ungdom med en vuxen och dessa två träffas regelbundet för att t.ex. prata, fika och göra annat kul. Dels vill denna organisation förhindra droger, våld och annat jobbigt som kan pågå i livet hos en ungdom men de vill även att unga ska ha någon annan vuxen att kunna prata med förutom sina föräldrar.

Tove har hjälpt mig vid många tillfällen och jag skulle aldrig byta ut henne mot en annan mentor. Ett mentorskap varar i ett år men vi fortsätter att träffas även fast vårt mentorskap tog slut för ungefär 2-3 år sedan. Jag har lärt henne att stå på en bräda och hon har lärt mig om vuxenlivet och prioriteringar i livet, hon har vart som en riktigt skön lärare för mig i ämnet "Hur ungdomar blir vuxna".

Jag rekommenderar verkligen att unga anmäler sig till Mentorprogrammet och hittar en vän som underlättar den tuffaste perioden i livet för dem. Det är tack vare Tove jag sitter framför min dator nu och skriver det här till er. Ni kommer verkligen inte ångra det!


Klicka på bilden nedan för att ta dig till hemsidan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ur mitt liv

Hur fort svävade 2016 bort egentligen? Nytt år betyder nyårslöften. Jag har tre huvudsakliga mål i år som är:


1. Komma minst i top tre nästa Isbitarna Open tävling i Fryshusets Skatepark. Alltså skejta oftare!

2. Fokusera på skolgången, engagera mig mer och lägga ännu mer tid på läxor och inlämningar.

3. Göra nya saker! Besöka nya platser, träffa nya människor och ta vara på det livet erbjuder.

Photo by Madeliene Romina Gonzalez

Likes

Comments

Skateboarding

Isbitarna Open gick inte så jätte bra för mig, jag kom inte in i finalen. Jag var jätte nervös att tävla inför Vanessa Torres, Mariah Duran och alla andra grymma skejtare. Dock är jag fortfarande jätte stolt över att jag överhuvudtaget vågade delta i tävlingen. Mitt nyårslöfte inför 2017 är att träna så hårt och intensivt så att jag kan komma i topp 3 i nästa Isbitarna Open tävling.

Photos by: Madeliene Romina Gonzalez

Likes

Comments

Ur mitt liv

Jag blev helt förkrossad över att se hur vissa män kan vara så respektlösa mot kvinnor. Hur de så enkelt kan säga sådana saker rakt ut i luften och till och med hota och tvinga kvinnor att göra ofrivilliga saker. Hur de kan se kvinnor som föremål och inte som människor. Min dröm är att alla ska känna sig trygga vart de än vistas utan att kränkas, hotas eller liknande. Genom att börja göra skateboarding mer könsneutralt går vi i rätt riktning. Kämpa.

Dela gärna videoklippet och visa för de du kan. Kvinnor ska inte känna sig diskriminerade eller på något sätt utsatta bara för att de förr i tiden ansågs vara det "svaga könet" som enligt mig egentligen är det starka könen om vi pratar "mentalt". Männen har under en lång period haft makten tack vare deras förmåga att skapa kaotisk våld och hot, kvinnorna har dock alltid hållit sig vid sidan om. Inte för att de var omöjligt för dem att ta ifrån makten från männen, men för att de är smarta nog att ta den på andra sätt, de väntade och agerade i smyg.


Jag vill definitivt inte dra alla män över en och samma kamm i detta inlägg. Jag vill bara att vi alla, både män och kvinnor, ska se hur vissa män inte direkt tillhör till de intelligenta och respektfulla individerna och får 0% dåligt samvete efter att ha skadat en kvinna psykiskt eller fysiskt. Det spelar ingen roll vilket kön man har eller om man inte ens kan identifiera sitt kön eller sexuell läggning, alla vi är människor som kräver och ska få respekt från omgivningen. Dock måste vi även inse att ett stort hinder i detta fall är män vars religion eller tankesätt tillåter kränkning av kvinnor. Personligen tycker jag att det är omänskligt hur religionen kan tillåta det ena könet vara mindre värt, ha mindre utrymme och inga möjligheter till att bli minst lika mycket framgångsrik som det andra könet. Ännu mer omänskligt är hur ens tankesätt kan tillåta samma sak.


Män kränks naturligtvis också utav kvinnor, men jämför det med gångerna kvinnorna blev kränkta av män under alla dessa år. Gör skillnad och sprid detta budskap så att absolut alla i den här världen ska känna sig trygga bland andra individer. Tack!

Likes

Comments

Outfits

Att skejta i en kjol verkar inte vara så praktiskt, det är solklart. En magtröja kan också vara ett besvär om man sträcker på sig och bh´n dyker upp. Att kunna behålla sin stil men fortfarande skejta i en bekväm klädnad kan vara jävligt jobbigt.

En sak är dock säker. Du ska känna dig behändig i vilken klädnad som helst när du skejtar utan att bry dig om vad andra tycker om det. Även om kjolen inte är så praktisk så bör du veta att så länge du ändå klarar av att shreda i den är det 100% ok! Samma sak med alla andra plagg.

När jag kollade efter kläder idag kväll stötte jag på en dilemma. "Ska jag köpa denna långa kofta? Eller ska jag strunta i det eftersom den inte passar som en skejt-outfit. Jag har ju aldrig sett någon dyka upp i parken i en sådan." Asså va? Jag måste ha varit sjuk i huvudet när jag tänkte sådär. Vems dömande blickar var jag rädd för egentligen? Vem har rätt till att bestämma vad som passar en när man skejtar?

Du, speciellt som en kvinnlig skejtare, ska inte bry dig ett dugg om vad andra tycker att du bör ha på dig när du genomför din passion. Naturligtvis bör man täcka privata delar av kroppen av etniska skäl, detta hoppas jag vi alla kommer överens om.

Vid många av mina inlägg under kategorin Outfits har jag ofta bekymrat mig över vad ni, mina läsare, skulle tycka om dem, skulle ni tycka att de är för långt borta från skejt-kulturen, på väg mot en helt annan stil?

Ha!


Photo by Madeliene Romina Gonzalez

Likes

Comments

Ur mitt liv

Idag var jag på premiären av Quit your day job i Bio Rio och fick chansen till att träffa Vanessa Torres! Filmen lämnade mig speechless. Grymma clips och ännu bättre tricks, tjejerna är fan bäst! Imorgon tävlar jag i Isbitarna Open där Torres kommer att vara domare, hon kunde tyvärr inte delta på grund av en skada. Dock kommer Mariah Duran, som också var på premiären av filmen, att delta!

Jag är otroligt nervös, förra året tävlade jag i Isbitarna Open men i juniorerna, detta år är det seniorerna som gäller. Detta betyder att jag kommer vara tvungen att visa mitt bästa på en minut, riktigt skönt när man har problem med stress. Nejdå. Hur det än går är jag i alla fall tacksam över att kunna skejta framför två otroliga skejtare som är inspiration för många.


Fy vad jag måste få bra sömn ikväll och käka ordentlig frukost imorgon, så mycket pirr i magen har man inte haft sen sist man tävlade. En sak måste jag dock få in i skallen på mig; det kan gå utmärkt, ganska bra eller skit, men hur det än blir har jag fortfarande haft mod till att delta och det är hur grymt som helst.

Likes

Comments

Outfits, Skateboarding

Butiken finns på Norrlandsgatan 21. Där kan ni finna massivs med Vans i olika stilar, från Skate Pro till baby skor. Men även Streetwear och brädor. Öppettiderna är Vardagar 10:00 - 18:00 Lördagar 11:00 - 16:00 Söndagar 12:00 - 16:00.

Bilderna är tagna av Madeleine Romina Gonzalez.

Likes

Comments

Outfits, Skateboarding

På Norrlandsgatan 17 finner ni en skatebutik vid namnet Hollywood. Där kan ni köpa allt från pennyboards till streetwear och snowboard accessoarer. Öppettiderna för butiken är Vardagar 10:00 - 18:30 Lördagar 10:00 - 17:00 Söndagar 12:00 - 16:00. Kolla även in deras sortiment på www.Hollywood.se

Bilderna är tagna av Madeleine Romina Gonzalez.

Likes

Comments