View tracker

Outfits

Att skejta i en kjol verkar inte vara så praktiskt, det är solklart. En magtröja kan också vara ett besvär om man sträcker på sig och bh´n dyker upp. Att kunna behålla sin stil men fortfarande skejta i en bekväm klädnad kan vara jävligt jobbigt.

En sak är dock säker. Du ska känna dig behändig i vilken klädnad som helst när du skejtar utan att bry dig om vad andra tycker om det. Även om kjolen inte är så praktisk så bör du veta att så länge du ändå klarar av att shreda i den är det 100% ok! Samma sak med alla andra plagg.

När jag kollade efter kläder idag kväll stötte jag på en dilemma. "Ska jag köpa denna långa kofta? Eller ska jag strunta i det eftersom den inte passar som en skejt-outfit. Jag har ju aldrig sett någon dyka upp i parken i en sådan." Asså va? Jag måste ha varit sjuk i huvudet när jag tänkte sådär. Vems dömande blickar var jag rädd för egentligen? Vem har rätt till att bestämma vad som passar en när man skejtar?

Du, speciellt som en kvinnlig skejtare, ska inte bry dig ett dugg om vad andra tycker att du bör ha på dig när du genomför din passion. Naturligtvis bör man täcka privata delar av kroppen av etniska skäl, detta hoppas jag vi alla kommer överens om.

Vid många av mina inlägg under kategorin Outfits har jag ofta bekymrat mig över vad ni, mina läsare, skulle tycka om dem, skulle ni tycka att de är för långt borta från skejt-kulturen, på väg mot en helt annan stil?

Ha!


Photo by Madeliene Romina Gonzalez

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ur mitt liv

Idag var jag på premiären av Quit your day job i Bio Rio och fick chansen till att träffa Vanessa Torres! Filmen lämnade mig speechless. Grymma clips och ännu bättre tricks, tjejerna är fan bäst! Imorgon tävlar jag i Isbitarna Open där Torres kommer att vara domare, hon kunde tyvärr inte delta på grund av en skada. Dock kommer Mariah Duran, som också var på premiären av filmen, att delta!

Jag är otroligt nervös, förra året tävlade jag i Isbitarna Open men i juniorerna, detta år är det seniorerna som gäller. Detta betyder att jag kommer vara tvungen att visa mitt bästa på en minut, riktigt skönt när man har problem med stress. Nejdå. Hur det än går är jag i alla fall tacksam över att kunna skejta framför två otroliga skejtare som är inspiration för många.


Fy vad jag måste få bra sömn ikväll och käka ordentlig frukost imorgon, så mycket pirr i magen har man inte haft sen sist man tävlade. En sak måste jag dock få in i skallen på mig; det kan gå utmärkt, ganska bra eller skit, men hur det än blir har jag fortfarande haft mod till att delta och det är hur grymt som helst.

Likes

Comments

View tracker

Outfits, Skateboarding

Butiken finns på Norrlandsgatan 21. Där kan ni finna massivs med Vans i olika stilar, från Skate Pro till baby skor. Men även Streetwear och brädor. Öppettiderna är Vardagar 10:00 - 18:00 Lördagar 11:00 - 16:00 Söndagar 12:00 - 16:00.

Bilderna är tagna av Madeleine Romina Gonzalez.

Likes

Comments

Outfits, Skateboarding

På Norrlandsgatan 17 finner ni en skatebutik vid namnet Hollywood. Där kan ni köpa allt från pennyboards till streetwear och snowboard accessoarer. Öppettiderna för butiken är Vardagar 10:00 - 18:30 Lördagar 10:00 - 17:00 Söndagar 12:00 - 16:00. Kolla även in deras sortiment på www.Hollywood.se

Bilderna är tagna av Madeleine Romina Gonzalez.

Likes

Comments

Skateboarding, Ur mitt liv

Jag har skejtat under mer än två år och under den perioden har jag lärt känna skejtare i alla möjliga åldrar. Från 6-åringar som precis har ställt sig på brädan till 50-åriga män och kvinnor som shredar loss på ramperna. Detta dök upp i mitt huvud när jag satt på tunnelbanan på väg hem från skolan.


Ingen är för gammal eller för ung för att kunna ställa sig på brädan och börja sparka fart. Det finns inget som "begränsad ålder" för denna sport, men inte heller för många andra. Är du 80, 50, 16 eller 5 år gammal så har du fortfarande möjlighet och rätt till att genomföra din passion. Naturligtvis kan det vara svårare fysiskt ju äldre man är, på grund av försämringen av konditionen eller åldrandet av kroppen, eller svårare psykiskt när det gäller att ta åt sig tips/instruktioner ju yngre man är. Dock kan man inte glömma att varje gång man tar fram brädan är det för att bli bättre än sig själv från igår, inte någon annan från idag.


Personligen tycker jag att de otroligt synliga åldersskillnaderna i skateparker är otroligt coolt, detta gav mig chansen till att lära mig ifrån men även lära ut om skateboarding till föräldrar, barn och äldre människor. Vid sådana konversationer existerar inte åldern heller, man samtalar helt enkelt med en medmänniska som delar samma passion som du själv.Likes

Comments

Skateboarding

Till senaste tjejskaten fick jag med mig min väninna Paulina samt min fantastiska fotograf Madde, så nu skryter jag istället för henne med dessa bilder som hon har tagit. Tjejskaten i Fryshuset är varje måndag från kl.18:00 ända till kl.21:00, känner ni att skateboarding är svårt men fortfarande kul så har vi hjälp i form av två grymma coacher som är på plats och hjälper gärna till.

​Photos by Madeleine Romina Gonzalez. 

Likes

Comments

Skateboarding

I måndags besökte jag Fryshuset igen för att skejta i sällskap med alla dessa sjukt duktiga tjejer. Min väninna Maddie samt Paulina följde med mig för att fotografera och se hur tjejskaten fungerar och de gillade den verkligen. Nästa måndag planerar vi att intervjua vissa tjejer för att få fram vad de vill förbättra med tjejskaten, vad de önskar göra samt vad de tycker om skateboarding. Alla intervjuer kommer att finnas på film och läggas upp på min YouTube kanal. Mer info kommer! Dyk upp i Fryshuset på måndag!

​Photos by Madeleine Romina Gonzalez

Likes

Comments