View tracker

Idag kom del två av den stora kakbuffén! Det blev dessa söta hemmagjorda ballerinakakor, med mörk choklad! mums

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna månaden bjöd bakboxen på en kakbuffé, innehållet var många olika recept på flera sorters kakor! Jag tänkte att jag började med att prova en av kakorna och det fick bli deras citrongrotta med vit choklad! Som en hallongrotta fast med lemon curd, mums!

Likes

Comments

View tracker

Ännu en gång tog jag mig friheten att använda mig utav våra hemmaodlade rabarber och resultatet blev denna underbart goda rabarber- & jordgubbskladdkaka (och nej, bara för att det heter kladdkaka så innehåller den inte kakao eller choklad ;) Denna kakan är perfekt att bjuda på nu i sommar!

RECEPT:

  • 175 gram smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl


  • 4-5 rabarberstjälkar
  • 1/2 liter färska jordgubbar
  • strösocker
  • florsocker
  • malen kardemumma
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen ifrån värmen och låt den svalna något, blanda sedan i resten av de torra ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.

  2. Bröa en smord pajform med kokos (det går även bra med ströbröd) och häll i smeten.

  3. Skala rabarberna och dela dem så att de blir ungefär samma längd som radien på pajformen (alltså halva formen)

  4. Lägg rabarberstavarna i ett sol-mönster på smeten i formen, de ska inte tryckas ner i smeten utan ligga ovanpå och sjunka nedåt. Strö socker ovanpå rabarberna.

  5. Skölj jordgubbarna och skär dem i skivor, lägg sedan ut dessa på hela pajen som ett täcke. Strö några nypor kardemumma på kakan innan du ställer in den i ugnen.

  6. Grädda kakan i ugnen i 30-35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna helt i formen. Pudra sedan med florsocker innan servering. Underbart att servera tillsammans med vispgrädde eller glass, eller bara äta som den är!

Likes

Comments

Mums! Nu är sommaren här och det innebär, smulpajer i mängder och varför inte på egen odlade rabarber!
Under ledigheten ska man ha tid att umgås med sina nära och kära och jag och en vän fick då idén att baka världens godaste rabarberpaj, på vårat egna vis!

RECEPT FÖR VÄRLDENS GODASTE RABARBERPAJ ;)
Till smuldegen:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 125 gram smör eller margarin

Till fyllningen:

  • 400 gram rabarber
  • 2 dl hallon
  • 50 gram vit choklad (grovhackad)
  • 1 dl valnötter (grovhackade)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl (om du använder frusna hallon)


  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och lägg i det i bunken, finfördela allt till en grynig massa.
  3. Skär rabarber i bitar, blanda dessa med hallonen, den hackade vita chokladen och de hackade valnötterna. Blanda sedan i socker och ev. potatismjöl om fyllningen är för blöt.
  4. Sprid ut fyllningen i en ugnssäker form och fördela sedan smuldegen över fyllningen. Om du har någon vitchoklad över så är det supergott att strö lite grovhackad vit choklad över smuldegen precis innan den ska in i ugnen. Grädda pajen i ugnen i 15-20 min.
  5. Serveras ljummen med lite vaniljsås eller glass till! Mums!

Likes

Comments

Hej! Nu är mitt sommarlov äntligen igång! och jag började det på bästa sätt, med att baka dessa underbara cupcakes! det är en mumsig blandning av chokladcupcakes, nötkrämsfyllning och chokladdoppad maräng på toppen. Marängen blir inte hård och stel som den annars blir om man gör egna maränger i ugn, utan denna spritsar du på muffinsen och kyler i kylskåp och får då en luftig, krämig marängtopp på din muffins! Älskar älskar älskar!

I varje bakbox kommer även ett extra recept, ett lite lättare bakverk som innehåller liknande ingredienser som "huvud receptet". Denna månaden var det Brownies med rostat hasselnötter (och marängtopping) Jag fick tyvärr skippa marängtoppingen då äggen tog slut :P men det blev lika gott för det! Browniesen är toppade med flagad mandel!

Jag vet att det varit otroligt dålig uppdatering här på bloggen under några månader men det har varit sjukdomar i familjen och slutspurt i skolan med massa inlämningar så då har jag tyvärr fått lägga bloggen åt sidan :(. Men nu är sommarlovet äntligen igång och när jag inte jobbar så kommer jag att ha massor med tid över till att baka! Så nu, nu äntligen har jag tid!

Likes

Comments

Ursäkta! har inte uppdaterat bloggen på en vecka nu men mycket har kommit före denna veckan och då har tyvärr bloggen fått lida. Min pappa har fyllt år denna veckan så hade planerat att baka någon fin tårta till honom men inte äns det har prioriterats denna veckan.

Men idag fick jag tid över och vispade ihop dessa vaniljmuffins med blåbärskärna.

Det du behöver är till smeten är:

  • 100 gram margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • ´4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Fyllning:

  • 200 gram rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 3 msk blåbär (färska bär ger mer smak än frysta)

Gör så här:
Vispa ihop smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölken.

Blanda ihop fyllningen i en annan skål. Vispa först ihop smöret och florsockret tills du fått en smörkräm. TIllsätt vaniljsockret och blåbären.

Fördela hälften av muffinssmeten i muffinsformar (helst stående i en muffinsplåt), spara hälften av smeten till senare. Klicka ut en stor tesked med fyllning i varje muffins och täck sedan med resterande muffinssmet ovanpå blåbärsfyllningen. Om det blir någon fyllning kvar så går de utmärkt att använda till frosting ovanpå muffinsen.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 min på 200 grader (Varmluftsugn: 175 grader)

Låt muffinsen sedan svalna på ett galler. Spritsa den återstående blåbärsfrostingen på muffinsarna och sedan är de klara att servera!


Likes

Comments

Hej Söndag!

Denna helgen, likt andra helger är fyllda med god mat och gott godis... Och som vanligt finns söndagsångesten där och påminner en om allt man ätit i helgen så idag när man fortfarande var sugen på något gott till fikat kom jag på min egen lilla sorbet glass som jag slängde ihop på max 10 minuter. Glassen innehåller endast 1 msk socker men om man vill så går det att utesluta, glassen blir lite surare men lika god!

INGREDIENSER SOM DU BEHÖVER TILL CA 1 LITER SORBET ÄR:

  • 10 frusna Jordgubbar
  • 1 dl frusna vinbär
  • 3 dl frusna blåbär (jag använde stora blåbär)
  • 2 dl frusna hallon
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk socker

Häll i alla de frusna bären i en matberedare och blanda tills du inte ser några hela bär längre. Häll i mjölken, 1/2 dl i taget, och blanda runt och häll i 1/2 dl till, tills all mjölk är slut.

Nu kan man smaka av sin Sorbet och om man inte vill ha något socker i utan låta den vara sockerfri så är den klar nu, annars häller man i 1 msk socker och blandar runt en sista gång för att få bort det sura. .

När din sorbet är klar, skopa upp den i en burk med lock (matlåda, kakburk,glassburk m.m) och förvara i frysen minst 1 timme innan servering. Sedan är den klar att avnjutas!

Likes

Comments

Choklad med ännu mer choklad, toppad med mint! Älskar Aftereight och perfekt kladdiga brownies, så detta var en dröm i munnen. Gillar du inte Aftereight kan man såklart skippa det och bara njuta av en underbart perfekt saftig chokladbrownie.


DET HÄR BEHÖVER DU:

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 gram smör

ca 15 Aftereight plattor

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten. 

  • Smöra och bröa en form ( ca 18x25 cm ) och häll i smeten i formen. 

  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna lite i formen, inte helt men ändå inte så att Aftereight plattorna smälter. 

  • Lägg på Aftereight plattorna på kakan medan den fortfarande är ljummen. Ställ sedan kakan i kylen i ca 1 timme och skär sedan upp den i rutor, en Aftereight till varje kaka. 

Likes

Comments

Här kommer ett härligt recept på en variant på hallongrottor, fast som en vaniljmuffins med suprise.

INGREDIENSER: 
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör/margarin

FYLLNING:
1 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna, skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den gärna vila en stund i kylen för att den ska bli lättare att arbeta med. 

Jag gjorde mina i små muffinsformar. Rulla små bollar och lägg dem i formarna, tryck ner fingret i bollen för att få ett hål till sylten, tryck även ut degen på kanterna för att ingen sylt ska rinna ut. Lägg en liten klick med sylt i varje form och täck sedan över med ett lock av deg, tryck ihop kanterna för att det ska bli tätt. Sedan är det bara att grädda mitt i ugnen i 10 min. Och nu har du en liten muffins med hallongömma, låt de svalna helt innan du smakar. 

Likes

Comments