Jag hade ett paket färdig pajdeg ( pops) i kylen. Så jag gjorde en supergod äpplefyllning med kanel och kardemumma. Som jag hade till små halmånsformade äpplepajer.
Fyllningen är god att äta som den är till lite vaniljglass också.

Fyllning till små äpplepajer.

Du behöver:

4 st äpplen
5 msk strösocker
2 msk smör
3 msk vatten
ca 3 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa salt
majsstärkelse 1 msk + vatten ca 5 st matskedar.

Gör såhär:

1. Skala och skär äpplet i små tärningar.
2. Smält smöret i en kastrull och häll i äpplen, strösocker, kanel, kardemumma och salt.
3. Rör om och låt det småsjuda under ca 12 min.( tills äpplena är mjuka)
4. Gör en redning på majsstärkelse och vatten och häll i kastrullen rör om låt sjuda någon minut till.( Fyllningen ska ha tjocknat)
5. Ta bort kastrullen från plattan.
6. Nu är din fyllning klar att användas i små pajer eller till glassen.


Likes

Comments

I helgen har vi haft syskonträff med mina syskon och alla våra barn. Vi hade en alldeles underbar dag.Jag stod för efterrätten. Jag bakade fyra olika sorters sockerkakor som jag stjälpte upp på en ugnsplåt och sen så dekorerade jag dem. Jag hade griffeltavelklistärmärken som jag klistrade på plåten och skrev vad det var för olika sockerkakor. Sen hade jag med spraygrädde, jordgubbar och nutella till. Det blev succé bland både de stora och små  😀.

Likes

Comments