Äntligen premiär för min blogg! Att blogga år något jag tänkt på länge och det känns otroligt bra att äntligen ha satt i gång. Jag fick en inbjudan av blomsterdekoratören Anna Gouteva för pressvisning av svenskodlade Hyacinter för Svenska Blomsterfrämjandet. Vad passade då inte bättre med ett första inlägg med magiskt vackra blommor och blomsterarrangemang ? Håll tillgodo!

När jag fick reda på att Hyacinterna odlats bara några km från mig blev jag alldeles lyrisk! Hur häftigt?`

Den vacka keramiken har keramikern Ann-Katrin Braf tillverkat - också från Malmö! Älskar man inte närproducerat lite extra mycket?

Visste ni att de vita hyacinterna är de som doftar minst? Mest allergivänliga med andra ord ! Men ingen jul utan hyacintdoft. Min man är allergisk så jag brukar ha dem ståendes i en glaskupa.

Vem har sagt att man bara måste ha kulor i granen ? Kommer aboslut att anamma det här med att hänga blommor i provrör i granen!

Fina och duktiga Anna Gouteva i egen person. Anna gjorde dessutom min bröllopsbukett och alla blomsterdekorationerna till kyrkan och borden till vårt bröllop så hon ligger mig lite extra varmt om hjärtat,

Mina favoriter är de vita hyacinterna - men som Anna säger ; det finns inga fula blommor ; Bara dåliga kombinationer. Anna och hennes crew har gjort ett helt fantastiskt jobb med de blålila, som verkligen kommer till sin rätt här !

Även om det var en pressvisning för svenskodlade hyacinter, fanns det många andra vackra blommor, som Anemoner.

Kottar i alla dess former är ett riktigt favoritpynt till jul ! Jag fyller upp glaskupor medan andra får ligga framme på ett fat med lite ljus. Svårare behöver det faktiskt inte vara för att skapa julkänslan hemma.

Kottarna får avsluta detta första blogginlägg. Jag är så fylld med energi och inspiration efter detta eventet att jag inte kan berga mig med att börja pynta med blommor, kottar, grankvistar, nötter - och stearinljus såklart. Julens egna "doftljus".

Likes

Comments