Akk, så mye pent, men til en dyr pris. Varme tøfler til de kalde dagene hjemme, solbriller mot snøblindhet, en lekker veske i en nydelig farge, og så mye mer. Studentbudsjettet mitt tillater meg ikke å kjøpe alt på en gang. Men, jeg har en spareplan.

​Hva står på din ønskeliste?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

  • Mote

Likes

Comments

Hva er vel herligere en fersk frukt og noen nøtter på en fin høstmorgen som denne? Appelsin, mango, druer og cashewnøtter er det som står på menyen denne vakre fredagen. Ute er det sol som lett kan lure meg til å ta på meg for lite klær, men det er kaldt. I går kveld gikk jeg og Sander tur, og da var det en del frost på bilvinduer og på bakken. Jeg kjenner at det kribler i fingrene, fordi jeg gleder meg så mye til snøen daler ned. I fjor var det ingen fine snødager, så jeg fikk absolutt ingen snøbilder. Det er så trist når snøen aldri setter seg og unnlater å gi fra seg vintergleden jeg så sårt elsker.

Nå skal jeg kose meg med frokosten min (fordi jeg ikke står opp tidlig på fridagene mine, jeg ligger nesten i koma når jeg sover), drikke masse vann og studere litt. Eksamen er ikke bare en fjern tanke lenger, det er bare litt over en måned til jeg er i mål med dette semesteret! Det skal bli godt, men samtidig litt trist, fordi jeg virkelig liker det vi har lært og skal lære i år.

​Hva skal du gjøre i dag?

Likes

Comments

Jeg sitter sammenkrøllet i senga. Armene krysser seg rundt leggene. Pusten klarer ikke å holde et normalt tempo. Pust inn - pust ut - pust inn - pust ut - pust inn. Jeg hyperventilerer. Øynene er hovne og rosa. Den våte tårestrømmen omfavner kinnene mine, og lager Niagara falls ned fra haka. Panikken sprer seg raskere enn slangegift i kroppen. Den pulserer og hjertebankene kan høres en mil unna. Det er et indre jordskjelv inni meg. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg klarer ikke å tenke rasjonelt. Det gjør vondt. Over alt.

For meg skjedde dette for noen uker siden. Jeg var utrolig stresset over lenger tid. Slet med migrene. Jeg sa ja til absolutt alle muligheter som kom. Jeg blir sliten av å være med mange forskjellige mennesker hver eneste dag, men gikk i mot meg selv. Vinterdepresjonen hadde begynt å vise seg smått. Jeg spiste ikke bra. Jeg gikk rett på veggen, i høygir. Hele meg knakk sammen, og jeg ga opp. Jeg klarte ikke mer, og måtte ta noen fridager fra livet, rett og slett Jeg vet ikke om jeg skal kalle det et panikkanfall, angstanfall eller stressanfall. Et anfall var det i alle fall.

Det var ikke en god situasjon å sitte i. Ikke i det hele tatt. Det var andre gang i livet mitt jeg har hatt det slik. Det er som om hele kroppen blir lammet, og jeg klarte ikke å bevege en eneste finger. Jeg kunne ikke kontrollere pusten. Jeg trodde nesten jeg skulle dø der og da.

Jeg forsto at jeg måtte ta noen grep for å bedre hverdagen for meg selv. Jeg innså hvor viktig det faktisk er å høre på kroppen sin. Jeg måtte begynne å slappe mer av. Jeg måtte begynne å si nei til ting. Jeg måtte gå mer ut i dagslys, fremfor å jobbe på kveldstid. Sistnevnte sliter jeg enda med, ettersom jeg er det ultimate nattdyr. Jeg kan huske at jeg helt siden barneskolen gjorde mitt beste arbeid på nattetid. Situasjonen er enda slik. Jeg prøver å få en full natt med søvn, men har alltid så mye å tenke på at jeg kan ligge våken i flere timer og vurdere alt jeg noen sinne har sakt og/eller gjort.

Dette er bare ett av mange notater fra mobilen min. Hver gang jeg har det vondt eller vanskelig, skriver jeg følelsene ned. Det er rått, ferskt og de fleste er veldig personlige. Skrivingen fjerner fokuset mitt fra det som er et stort vanskelig kaos. Alt blir så mye lettere når jeg får satt ord på hva som skjer. Sortert hendelsene, følelsene og reaksjonene. Det roer kroppen og lar meg puste. Litt.

Jeg stusset litt på om jeg skulle publisere dette eller ikke. Fordi det er jo egentlig veldig personlig, men allikevel tror jeg at der er flere som har opplevd den samme håpløsheten. Det skal ikke være en skam å ha angst, ha vondt eller ha det vanskelig. Nå som jeg publiserer ett av notatene mine, blir det kanskje enklere å dele flere. Jeg har så utrolig mange vanskelige situasjoner nedskrevet og beskrevet. Så lenge det gjør noe for noen andre, er jeg villig til å dele.

​Hva gjør du for å roe kroppen i vanskelige situasjoner?

Likes

Comments

Bukse - Gina Tricot // Tee - Primark // Bomber - Lindex // Sko - Skopunkten

Her et antrekk jeg hadde i forrige uke, men som jeg aldri postet. Jeg har en del av disse antrekkene og innleggene som bare aldri når publiser-knappen. Jo lenger jeg venter på å publisere det - jo mer misliker jeg det selv. Jeg er av personen som er nødt til å publisere noe på dagen eller dagen etter det blir produsert, ellers sitter jeg og hakker så mye på det at det aldri havner noe sted. Det lengste det kommer, er søppelkurven min.

Ps. Det kommer et veldig personlig innlegg her senere i kveld. Jeg er litt smånervøs for hvordan det vil bli tatt i mot, men håper at det kan bidra til noe bedre for noen andre.

Ha en fin dag videre!

Likes

Comments

God morgen alle sammen! Mandager er kjent for å være den tøffeste dagen i uka å stå opp på - men i dag tok det en helt ny vri for meg. Jeg våknet opp med tett nese, kløende hals og en feberfølelse som ikke har eksistert siden sist høst. Jeg elsker høsten, men hater at jeg alltid blir forkjølet. I år har jeg prøvd å være idioten som går med ullgenser og skjerf, selv på solfylte dager. Bare fordi det er høst og jeg alltid blir syk. Nå som jeg vet at det ikke fungerer, kan jeg slippe unna de svettedråpene fremover.

Selv om jeg er student og ikke har forelesninger hver eneste dag, må jeg faktisk jobbe på fridagene mine. Det betyr at selv om jeg ble småsyk i dag, kan jeg ikke la det stoppe hele to-do listen min. Jeg har noen artikler å skrive, litt research å gjøre, og legge noen avtaler. Det er mye å gjøre, men jeg har heldigvis paracet og mye kaldt vann i kjøleskapet som kan få meg gjennom det hele. Jeg har ikke tid til å være syk denne uka, så i dag får jeg ty til med alle triksene i boka for å bli frisk igjen. Frem til jeg kryper tilbake under i dyna, som sikkert blir noen timer tidligere i dag.

Hva gjør du for å bli kvitt en forkjølelse?

Likes

Comments

I dag klarte jeg å redde en_veldig_dårlig hårdag. Jeg hadde så mange produkter i håret mitt i går, at det i dag var fett da jeg sto opp. Og når jeg står opp i 8-tiden, og har beregnet én time for å rekke skolen - så må jeg bli kreativ og finne en løsning som redder håret. Vanligvis er en lue, en vanlig hestehale eller dult mitt førstevalg, men i dag ville jeg prøve noe helt nytt. Jeg prøvde meg for første gang på å lage to dulter på hodet, noe jeg selv mener at ser sinnsykt stilig ut.

Under kan dere se fremgangsmåten, steg for steg.

​Når testet du en ny frisyre for første gang sist?

Likes

Comments

Den perfekte fargen på leppene kan ofte gi antrekket det lille ekstra. Spesielt nå på høsten og mot vinteren, ettersom jeg og mange andre har en tendens til å kle oss i mer sorte og mørke klær. Med en pen farge på leppene vil da hele looken bli ekstra pen, og muligens ikke like dyster. Favoritten min om høsten er absolutt den burgunderrøde fra Studiomakeup, men jeg har også blitt veldig glad i å bruke en litt mer nøytral og en rosa fra MAC. Alt for hver sin anledning.

Jeg kjøper bare leppestifter som er matte. Det er fordi jeg klarer ikke å bruke de med klissete gloss, glitter og shimmer i seg. Personlig syntes jeg de som er matte sitter bedre og lenger, og er lettere å vedlikeholde. For at leppene mine ikke skal bli tørre av all mattheten, liker jeg å ta en nøytral lipsyl under. På den måten blir både leppene og utseendet pleiet.

Den rosa fra MAC har blitt min to-go leppestift hele året rundt. Den passer så godt til enhver anledning, og kan passe et casual antrekk like godt som formelt. Den begynner å bli tom_igjen_ så jeg må snart få kjøpt meg en ny. 

Studiomakeup - Rich Burgundy

MAC - Viva Glam II

MAC - Retro Matte Runway Hit

Likes

Comments

Vi fikk alle med oss veskedebatten som sto veldig sentral for en god stund siden. Noen unge jenter kjøper dyre vesker, noen får de av foreldrene sine. De fleste vil jeg tro at velger å bruke pengene sine på andre ting enn luksusprodukter. Mitt standpunkt har alltid vært at folk skal få bruke pengene sine slik de selv ønsker, så lenge det ikke skader noen. Selvfølgelig var det fokus på det å passe inn og det ble sakt at folk som ikke hadde egen luksusveske ble holdt utenfor. Men, det skal ikke jeg kommentere eller dra inn i dette innlegget.

Det jeg vil med dette innlegget er å vise frem veskerm med en normal pris, som ligner veldig mye på de dyre designerveskene mange av oss sikler etter. Man får jo råd til så utrolig mange flere om man kjøper billige fremfor dyre, og kan da leke med forskjellige stiler. Hvor gøy er ikke det? Personlig har jeg lagt de fleste veskene mine fra kjedebutikker på hylla, og velger å investere i litt dyrere vesker. Å si det nå er å skyte seg selv i foten. Det er en sak jeg kan komme tilbake til senere, for å forklare hvorfor. Men, det hindrer meg ikke fra å legge merke til hvor utrolig flinke butikker som Gina Tricot, Cubus, BikBok, HM og andre kjeder har blitt til å legge merke til hvilke vesker som er in. Du sparer penger, får den samme stilen og du trenger ikke å tenke på om du kommer til å gå lei av veska eller ikke. Win - win - win.

Ps. Prisene på designerveskene er ikke presise. De er basert på valutaen de forskjellige merkene hadde på hjemmesidene sine, og kan derfor variere etter hvor du er. De er også avrundet til hele tall.

Er du overrasket over hvor like vesker kjedebutikkene produserer?

  • Mote

Likes

Comments

For å være helt ærlig, merket jeg egentlig ikke noen store forskjeller da jeg og Sander flyttet sammen. Vi hadde vært sammen i 3 år - og vært med hverandre nesten hver enste dag siden da. Vi var veldig trygge på hverandre, og hadde egentlig ingen store forventninger. Sander visste jo allerede at jeg var dårlig på kjøkkenet, så han hadde nok ikke håp om ei skikkelig husmor. Jeg begynner å komme meg da. Nå har vi bodd sammen i ett år, så noe må jeg jo ha gjort riktig.

Jeg tror det viktigste bak å kunne bo med noen andre og fortsatt ha det bra, uansett hvilken sivilstatus dere har, er å kommunisere skikkelig. Gi klar beskjed om hvordan du liker å ha det og hvilke rutiner du vil ha, hør på den andre personen. Ikke forvent at alt vi gå din vei, fordi kompromisser vil bli din beste venn under samboerskapet! Det handler om å gi og ta. Velg dine kamper med omhu, fordi alt er virkelig ikke verdt å diskutere.

1. Alltid noen der for deg
Dersom du er samboer har du alltid noen å le med, gråte med, snakke med og alltid noen som kan trøste deg. Uansett hva som skjer, så er den andre tilstede. Forhåpentligvis også noen som kan gi deg et klapp på skulderen og en god klem om noe går galt, noen å krangle om tv-fjernkontrollen med og noen du kan se på kattevideoer på Youtube med. For min del er det fantastisk å bo med Sander, fordi jeg er utrolig paranoid og husredd - selv om jeg bor i 4-etasje. Som jeg sier til han, man vet aldri om noen har en stige til å komme seg inn eller er ufattelig god i dørpirking. Vil noen virkelig komme seg inn, så kommer de seg inn. Dessuten vet man aldri om det ligger noen under senga eller står bak en dør. Okei, nok om dette. Jeg er alene hjemme nå, og blir redd av å bare skrive dette. Pulsen min går plutselig mye raskere.

2. Bedre kjent
Man blir faktisk mye bedre kjent med hverandre ved å bo sammen. Man ser alle sidene ved en annen person, og får virkelig oppleve både oppturer og neturer sammen. Man lærer mer om hva som påvirker hverandre, og man blir bedre til å kommunisere.

3. Sokken og dosetet
Det er en grunn til at sokker og dosetet alltid blir nevnt i slike innlegg. Når man bor med andre, så lever man med andre sitt rot også. Og jeg kan love at det bare blir mer og mer irriterende hver gang en av oss finner en sokk og fem midt på gulvet. Eller når du må helt sinnsykt på do - og kjenner den kalde glasskåla gripe bakenden din i det du setter deg ned - fordi hvem gidder vel å ta ned dolokket? Ikke min samboer. Slike småting gjør deg helt gal, men det er viktig å velge sine kamper. Av og til irriterer vi hverandre grenseløst med våre uvaner, men noen av uvanene kan også være grunnen til at vi er glad i hverandre.

4. Alenetid
Når man flytter sammen, er det viktig å fortsatt ha litt tid for seg selv. Vær med venninner, gå på skole og jobb. Sitt i senga alene og se på Pretty Little Liars, eller en annen serie du elsker. Dersom dere hele tiden går i hverandre, henger sammen og så videre, er det lett å bli litt lei og savne den tiden dere ikke bodde sammen. Dette har jeg og Sander løst ved å sette datapultene våre et stykke fra hverandre, slik at vi har egne soner hvor vi ikke hele tiden klenger på hverandre. Det er viktig å pleie seg selv litt også, ikke bare forholdet.

5. Økonomi
Plutselig måtte jeg tenke på noen andres velferd når jeg skulle kjøpe meg dyre vesker, skjerf og klær. Det var ikke bare til å kjøpe - fordi det var ikke sikkert at Sander var like enig i at vi kunne klare oss noen dager uten mat. Så nå må jeg vente til det ikke går ut over noen av oss, før jeg kjøper noe dyrt. Det er viktig å samarbeide om økonomi, slik at ikke den ene parten føler at den betaler mest. Det er mange jenter som er bortskjemte i forholdet, og får alt de vil ha spandert. Det er sikkert omvendt i noen forhold også. Jeg personlig ville aldri bedt Sander om å kjøpe noe til meg, fordi jeg får dårlig samvittighet. Da skulle jeg kjøpt noe til han også. Back to point - Det er viktig å samarbeide om hvem som skal kjøpe hva, bytte på å betale eller dele regninga på to. Noen får seg til og med eget bankkort på deling, som har penger nok til mat, leie osv.. Det er smart!

6. Å våkne til hverandre
Bortsett fra at jeg er Hufsa selv om morgenen, er det egentlig veldig koselig å legge seg og våkne til en person hver eneste dag. Utrolig hvordan Sander overlever meg pre-frokost. Hår i alle retninger, rumlende mage, trøtte øyner, glefsende munn og et lite maraton til toalettet. Jeg må virkelig skryte over han på dette punktet.

7. Rot
I min situasjon er vi begge rotehoder, men jeg blir utrolig stresset av å ha det rotete og skittent rundt meg. Jeg klarer bare ikke å fungere dersom det ligger ting over alt. Tror det er en liten OCD ting. Det har blitt viktig for oss at alle ting skal ha sin egen plass, slik at vi ikke skal bo i rotet til hverandre. Fordi nå har vi ikke bare vårt eget rot lenger. Selv om det noen ganger ser ut som om noen har bombet hele leiligheten, så blir det alltid ryddet før noen av oss går på veggen (som oftest meg). Så når jeg først setter i gang med rydding og vasking, da skinner det! Da tripper vi på tærne for å bruke lengst mulig tid på å rote det til igjen, haha!

8. Tid sammen
Når man bor hver for seg må det ofte planlegges om man skal finne på noe, selv om man henger sammen hver eneste dag. Når man bor sammen har man all tid i verden. Små ting kan plutselig bli ekstra spesielt, fordi man hele tiden er i hverdagsmodus. Lange late dager i senga. Netflix. Kos. Matlaging. Ja, alt mulig blir litt ekstra spesielt når man gjør det sammen!

 Jeg kunne selvsagt fortsatt i det uendelige her. Men, alle har det ikke likt. Jeg håper du kjenner deg igjen i noen av punktene over, eller at du vil tilføye noe til lista mi. Jeg spurte Sander om han hadde noe jeg kunne legge til, svaret hans var "nei, har noe endret seg da?". Fordi forholdet har egentlig ikke endret seg. Det som er nytt, er at vi alltid er med hverandre. Vi bor sammen, og må samarbeide om økonomien. Vi legger oss sammen, og våkner sammen. Vi gråter og ler sammen. Nøkkelordet her er at vi alltid er sammen.

Vet du om noen fordeler eller ulemper ved å bo sammen?

Likes

Comments

Ved semesterstart deltok jeg, slik som mange andre studenter, på fadderuka ved universitetet. Den siste dagen ble avsluttet med skumparty og A1 konsert (og jeg fikk intervjue dem!). Poenget er, at jeg selvfølgelig hadde på mine aller beste sko under skumpartyet. Skum, øl, svette og gjørme totalvraket mine gamle Nike sko. Nå lukter de verre enn pesten selv, på grunn av den dårlige kombinasjonen jeg listet opp.

Da var det egentlig bare til å dra fingeren ut, og sette igang jakten etter nye hverdagssko, som man faktisk kan bruke. Jeg har troen på at det er bedre å gå med skikkelige joggesko fremfor støvletter og andre pensko, spesielt når jeg ikke har bil her i Stavanger. Det blir mye bæring hele tiden, og da er det viktig å ta vare på seg selv.

Etter å ha sett gjennom uendelig mange nettsider og butikker, med en litt lei Sander på slep, fant jeg endelig disse fra Nike til en grei pris. Det er modellen KAISHI 2.0, og kostet meg like under 800 kr. Det var viktig for meg å enten finne noen helt svarte eller helt hvite sko, slik at jeg kan bruke dem til nesten alle antrekk. Jeg bruker tross alt joggesko nesten hver eneste dag. Spesielt nå som vi går mot kaldere tider.

​Hvilke sko kjøper du før vinteren?

  • Mote

Likes

Comments