Siden mitt siste skriveri her på bloggen, har livet blåst som en tornado gjennom meg. Jeg jobbet hardt med mine to eksamener. Faktisk la jeg alle mine våkne timer i flere uker ned i pugging og repetering. Aldri før har jeg hatt nok motivasjon til å faktisk klare noe, og lyset i enden av tunnelen har aldri skint klarere.

Dagen etter siste eksamen dro jeg hjem til Haugesund for å legge meg i dvale. Utslitt og dårlig døgnrytme har fått en helt ny betydning. Det var alt for godt å bare ligge i senga å se på serier mens jeg ladet batteriene for 2017. Jeg har alltid jobbet best om natten, men det blir problematisk når jeg må følge en normal timeplan, som de fleste andre mennesker. Og fungere samtidig.

- THIS FEELS GOOD -

Jeg er usikker på om jeg har nevnt det, men dette semesteret har jeg to praksisperioder, på 10 uker i to forskjellige redaksjoner. Etter jul og nyttår dro jeg aldri tilbake til Stavanger, jeg sitter enda her i Haugesund. Jeg bor hjemme, sparer penger, låner bil og har praksis her i lokalavisen. På en måte er det veldig fint og trygt å jobbe i hjembyen sin når man gjør noe for første gang. På en annen måte savner jeg friheten ved å bo for meg selv, og jeg savner selvfølgelig Sander, som nå bor alene i leiligheten vår i 9 uker til.

Den siste tiden har gått bort på å både finne nye rutiner og samtidig finne tilbake til de gamle rutinene mine. Det er ikke bare-bare å flytte hjem igjen etter 1,5 år, selv om det ikke er en lang periode. Nå som jeg har funnet ut av ting, er det på tide å fortsette med det jeg elsker. Blogging. Jeg har laget en bloggplan som tar meg 3 uker frem i tid, hvor de fleste innlegg er planlagt. På denne måten vil jeg stort sett kunne skrive ting på forhånd, og servere kvalitet fremfor kvantitet.

Dette kommer nok ti dager for sent, men; Et av målene mine for å gjøre 2017 bedre enn fjoråret, er å gjøre mer av det jeg er glad i. Det jeg gjør nå - er et viktig punkt å krysse av.

Har du en plan for de neste ukene?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Nå som vinterværet er her, deler av landet har fått snø, og de fleste av oss har gått ute i minusgrader og hakket tenner - er det veldig viktig at vi tar godt var på oss selv. Selvfølgelig er det viktig å ta vare på hele kroppen, men jeg retter et stort fokus på hendene denne sesongen. Det er så ubehagelig med tørre hender. Kløe, svie, tørr hud og alt annet som kommer av kulden som tvinger seg gjennom huden. Derfor vil jeg bare minne alle på å kjøpe en god håndkrem som passer på huden din. Det er også viktig å beskytte hendene når du er ute og går, så et bar hansker blir aldri feil! Det finnes jo så mange forskjellige modeller, så leter du godt nok, kan jeg garantere at du finner et par du liker til en god pris.

Jeg fikk helt noia da min håndkrem gikk tom, og gikk rett til butikken for å kjøpe en ny. Egentlig ville jeg ha den samme som jeg hadde, men de solgte den ikke lenger. Derfor spurte jeg damen i butikken hva hun kunne anbefale, og hun lot meg prøve denne. Den er tykk i konsistensen og tar litt vell tid å tørke inn, men hendene får masse fuktighet. Det er det viktigste. Så det blir ingen tørre hender her i hjemmet iallfall.

Hva gjør du for å beskytte hendene dine i kulden?

Likes

Comments

Kåpe - 2NDDAY // Topp og bukse - Primark // Skjerf - Acne // Veske - LV

Nå som gradestokken hopper opp og ned mellom minus og pluss, går jeg ikke en dag uten et godt skjerf og en god kåpe. Jeg fryser så lett, at jeg også alltid har ull under. Kåpa kjøpte jeg for noen uker siden, etter jeg overvåket prisene for å finne ut når den kom på salg. Det er så utrolig gøy når man finner noe man har lett etter lenge, og i tillegg kan få litt rabatt på prisen. Det er jo en helt klassisk kåpe, som jeg tror jeg vil ha glede av i mange år fremover.

Hva syntes du om antrekket?

Likes

Comments

SPEEDY BANDOULIERE

SMALL RING AGENDA COVER

Endelig har jeg fått meg veska jeg har siklet etter i gud vet hvor lenge. Det er i modellen Speedy Bandouliere 35. Den har en perfekt størrelse, og rommer alt jeg trenger å ha med meg når jeg skal ut + mye mer. Grunnen til at jeg i år valgte denne modellen, er fordi jeg savnet å ha kunne bruke veska som crossover. Veska er virkelig helt perfekt til mitt hverdagsbruk. Et lite pluss er også at den har glidelås, som kan låses! Da føler jeg meg med en gang litt tryggere i storbyer og på ferie. Jeg kjøpte også en Agenda, noe som var litt spontant egentlig. Jeg regnet litt på det, og fant ut at det egentlig var mer økonomisk forsvarlig å kjøpe denne, fremfor å kjøpe ny almanakk hvert eneste år. Dessuten ser den jo kjempesøt ut, og vil bli flittig brukt.

Ha en god kveld videre!

Likes

Comments

Nå var det virkelig på tide med et lite avbrekk i eksamen. Jeg har ikke nevnt det, men jeg har lenge jobbet med hjemmeeksamen i journalistikk. Det er kjempespennende, men jeg er likevel veldig stresset. Når jeg har levert inn denne, er jeg nødt til å lære meg hele makt og politikk faget, og jeg har null peiling på politikk. Det er litt krise. Derfor er det godt å kunne slappe av og lese boka til Sophie Elise, en gang til, som foresten er helt fantastisk. Jeg har faktisk skrevet en bokanmeldelse for studentavisa av boka hennes, som du kan lese her.

Hva gjør du for å stresse ned?

Likes

Comments

Velvet, eller fløyel som det heter på norsk, er en av mine favoritt-trender denne høsten. Jeg husker enda mitt første møte med fløyel var da jeg var liten. Det var en oransje kosedress, som var sterkt hatet av alle andre enn meg selv. Stoffet er så mykt og behagelig, jeg er så utrolig glad for at materialet har tatt trendbildet med storm igjen. Jeg har blitt helt obsessed, og vil bare kjøpe hjem et helt tårn med fløyelplagg. Kjolen jeg har kjøpt til Julebord i år er i fløyel, og jeg vurderer å bestille hjem en jumpsuit til julaften! Derfor vil jeg vise dere noen av de fineste fløyelsplaggene jeg til nå har lagt på ønskelisten min hos Nelly. De er jo så utrolig pene, og kan pyntes både opp og ned til diverse arrangementer i jula. Julebord, juleaften, nyttårsaften, romjulen - ja de kan brukes til alt.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Hva skal du kle deg i til julearrangementer i år?

Likes

Comments

Jeg har i alle år vært en neglebiter. Det var en av mine største uvaner. Jeg har av den grunn, aldri hatt noe særlig lange negler. De var skjøre, tørre og til tider hakkete. At de fliset seg var også et problem som ikke gjorde uvanen noe bedre. Jeg prøvde alt av kjerringråd og sånne greier du smører på neglene som smaker vondt. Ingenting av det fungerte for meg. Litt etter litt klarte jeg å slutte å legge neglene mellom tennene hver gang jeg kjedet meg eller var stresset. En ny uvane ble etablert. Jeg begynte å rive av endene på neglene. Grøss å gru. Hygienisk sett var det bedre, men ikke for neglene mine. Jeg bestemte meg for å bruke staheten i meg, og slutte med det. Negleriving ble da historie, og erstattet med neglelakk. Nå kunne jeg jo bare skrape av neglelakken hver gang jeg kjedet meg! Genialt, trodde jeg. Neglene ble ikke sterkere eller lengre nå heller. Jeg visste virkelig ikke hva jeg gjorde galt.

For omtrent en måned siden, bestilte jeg en neglelakk på Ebay, som ble anbefalt for meg. Den skulle løse mine problemer. Den jobbet for neglene slik at de skulle vokse ut sterkere, og ikke knekke bare jeg så på de. Jeg var i veldig tvil, men siden prisen var så lav - så kunne det ikke skade å ta sjansen.

Jeg kan si nå, at jeg aldri har hatt så lange og sterke negler før. Aldri, aldri, aldri. Jeg er så utrolig glad, ettersom det lenge har irritert meg at neglene mine aldri ble lange og pene. Nå vokser de som aldri før, og jeg må hele tiden ha en neglefil i nærheten for å passe på. Neglebitingen og rivingen, har sluttet helt. Uheldigvis, skraper jeg enda neglelakken av. Men det gjør i grunn ingenting, fordi jeg må jo ta vidunderlakken på hver dag til annen hver uansett.

Måten jeg bruker den på er følgende:
  • Dag 1: Ta på ett lag.
  • Dag 2: Ta på enda et lag.
  • Dag 3: Begynn det hele forfra.

Etter et par uker, begynte jeg å bare ta ett lag hver gang jeg skulle bytte neglelakk, og brukte den som en base coat. Det har gått helt fint, og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Her er lenken til lakken på Ebay.

Har du slitt med neglebiting?

Likes

Comments

I sommer leste jeg et innlegg på bloggen til Mia B. Olsen, som handlet om kokosolje. Hun tipset om hvordan man kan bruke kokosolje, og dette var veldig revolusjonerende for meg. Jeg hadde aldri før brukt eller hørt om hva man kunne bruke oljen til, og ble mildt sagt overrasket over hvor mye bra kokosolje kan brukes til. Hun hadde en lang liste på bloggen sin, men jeg fant enda flere etter noen google-søk. Derfor var jeg nødt til å kjøpe en egen, og jeg er nå frelst.

Personlig har jeg ikke brukt den så mye til matlaging enda, men mer til hud, hår og helse. Blandt annet har jeg naturlig veldig tørt hår, og har aldri funnet et produkt som gir det glans og temmer alle flyvehårene. Ikke før jeg prøvde kokosolje. Først prøvde jeg å ta i like etter jeg hadde dusjen, men oppdaget da at håret aldri tørket og bare så fett ut. Lite kult. Deretter testet jeg å ta en liten mengde på størrelse med en drue i tuppene, og litt på toppen, da håret var tørt. Det fungerte kjempegodt, og håret holdt seg på plass hele dagen. Aldri før har jeg hatt så mange gode hårdager på rad.

For noen uker siden ville jeg prøve å også bruke kokosoljen som hårkur, noe jeg aldri kommer til å angre på. Jeg smurte hele håret inn med oljen. Satt det i en dult. La et håndkle på puta, og la meg til å sove. Dagen etter dusjet jeg, og håret mitt var fløyelsmykt. Jeg blir stadig overrasket av miraklene til kokosoljen. På dager jeg er nødt til å dusje på kvelden, prøver jeg å få så mange timer som mulig med oljen i håret før jeg dusjer.

En annen ting kokosoljen har hjulpet meg mye med, er tørr hud. Spesielt om vinteren sliter jeg med at huden sprekker opp, og blir veldig tørr. Så tørr at det er umulig å skjule det med sminke, det blir da bare forverret. Det har irritert meg i såååå mange år, fordi jeg aldri har funnet en scrub eller fuktighetskrem som har fungert for huden min. Nå blander jeg bare litt sukker med oljen, så har jeg en scrub som fungerer på nesten hele kroppen. Det etterlater et silkemykt resultat. Kokosoljen gir nok fuktighet alene, og trenger derfor ikke å blandes med noe annet dersom du bare trenger fuktighet. Null stress. Perfekt!

Forresten, er det bare jeg som hater å bruke penger på dyr sminkefjerner til øynene? Garantert ikke. Vaskeklut gjør jo ikke jobben, uten å etterlate meg som en panda med 10 øyenvipper mindre, så det er ikke et alternativ. Lykken var stor da jeg testet kokosoljen på en bomullsdott, og med lette bevegelser fjernet all øyesminke.

Jeg tror lommeboken min nå kan puste lettet ut, siden jeg erstatter så mange forskjellige produkter mot ett. Jeg kjøpte min krukke med Cocosa extra virgin coconut oil på sunkost, og det var ikke noe dyrt i forhold til pengene jeg har kastet etter andre produktet tidligere. 199 kr for 500ml? Ja takk! Den er perfekt å pakke med seg når jeg skal

reise hjem til Haugesund, eller andre steder.

Nå kan vinteren bare komme, fordi jeg har mer enn nok fuktighet å bekjempe den med!

Likes

Comments

For litt over ei uke siden fortalte jeg dere kort om søvnproblemene mine. Som student har jeg veldig varierende dager, og det kan gå en uke mellom hver forelesning. Noen dager må jeg være utav leiligheten kl 8, andre dager kan jeg sove så lenge jeg ønsker. Ingen kan si at jeg ikke er flink til å tilpasse meg forskjellige situasjoner iallfall! Dessuten er slumrefunksjonen min aller beste venn om morgenen. Jeg er helt i koma, og det er totalt umulig å vekke meg. Jeg mistenker at den dype søvnen min ikke kommer før 7-8 tiden om morgenen, noe som er veldig dumt da jeg er et vandrende gjesp på skolen.

Den samme kvelden som jeg skrev innlegget "6 måter å komme seg gjennom en mandag" , testet jeg den nye teen jeg snakket om i innlegget. Pukka Night time. For å være helt ærlig, så var den ikke god. Den var ikke ekkel, men det gikk ned. Med litt tvang. Jeg liker egentlig ikke te, eller varm drikke generelt, så det var egentlig like greit. Det som overrasket meg, var at jeg faktisk ble trøtt av den. Så trøtt at jeg sovnet før klokka 12, for første gang siden så lenge jeg kan huske. Det samme har jeg gjort siden den dagen. Døgnrytmen min har plutselig fått forståelse for hva tid er. Det er nesten blitt slik at jeg er trøtt fordi jeg sover for lenge. Dette viste meg at selvom det virker for godt til å være sant, så kan det, utrolig nok, fungere. Nå skal jeg spare te-posene mine til neste gang døgnrytmen min krøller seg til.


Har du noen triks når du ikke for sove?

Likes

Comments