​Hej alla läsare! Nu var det väldigt länge sen jag uppdaterade här på bloggen, mest för att jag är extremt lat. Så här kommer ett snabbt inlägg!

För mig är piano är inte bara ett instrument som är roligt att spela på, då det låter bra. Det är också ett sätt för mig att få uttrycka mina känslor (låter konstigt med det är sant).

Det är jättekul att spela svänga låtar och bara spela på, men ibland när jag spelar så känner jag verkligen magin och lyckan som väller igenom mig, ut i varje ton jag spelar. När jag är ledsen, arg, glad eller bara känner för mycket på en gång, sätter jag mig och bara introducerar något. Ibland tänker jag på godis (ganska ofta hihi), någon person, en händelse eller vad som helst egentligen. Det är då jag får ut mina känslor som mest, när jag inte tänker utan bara spelar och ser hur då låter.

Det är bland det härligaste som finns för mig. 

Ha en bra dag! Kramis

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Ny dag och ett nytt inlägg! Jag tänkte ge lite tips till dig som är nybörjare eller vill börja spela piano.

När du börjar spela piano kanske du ska börja med något lite enklare, t.ex ett keyboard. Pianon/keyboards är ganska dyra, så även om du verkligen vill spela piano, kanske man tröttnar. Man kan aldrig veta i förväg. Därför ska man inte satsa på ett fint, dyrt piano eller keyboard.

Jag började med ett litet keyboard som kom från en vän som inte ville ha det längre. Efter ett halvår eller så köpte vi ett fint elpiano. Efter ytterligare ett och ett halvt år köpte vi ett begagnat akustiskt piano, med då betalade jag nästan allt själv. Ett akustiskt piano i fint skick brukar kosta runt tio tusen.


Ifall du börjat spela piano och tycker det är svårt med noter eller så, försök en gång till långsamt och tänk dig hur det ska låta. Om det blir lite fel, bara fortsätt spela. Övning ger färdighet. Ibland blir jag frustrerad och arg när det hela tiden blir fel, men försök att strunta i det. Det brukar funka för mig. Du måste inte kunna noter och du måste inte spela som Mozart. Så länge det är kul är det huvudsaken. En rolig övning som jag ofta spelar är att spela låtar på ett nytt sätt eller improvisera lite. Jag gillar att spela låtar jag känner igen, och kanske sjunger jag till också. Jag sjunger inte speciellt bra, men tycker det är väldigt roligt! 


Tack för att ni läste och kanske har ni fått någon idè!

Kram


Likes

Comments

Hej på er. Detta är mitt första inlägg så, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag får väl försöka. Jag heter som sagt Ottilia och är 11 år. Jag har spelat piano i 2 år. Inte så länge men lite kunskap har jag nog, iallafall så att jag kan ge lite tips. Jag tänkte så småningom starta en youtube kanal där jag lägger ut korta videos på olika låter jag kan/lärt mig. Jag kommer länka videon i inlägget och skiva tips, svårigheter och lite så. Så hoppas att jag inte slösar era andetag och att det är LITE kul iallafall.

Kram "Den hästtokiga pianisten"

Likes

Comments