Header
View tracker

Två anledningar att gilla Skåne
1.Oscar 2.handboll ..
Igår åkte jag ner till Oscar och kommer stanna här till han får julledigt innan vi åker hem till Värmland igen.
Men som sagt igår var vi och tittade på handbolls EM i Malmö och i andra halvlek kom verkligen publiken igång och Danmark vände matchen och vann!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Igår fick man den första dosen av julmat, det var gott men känner nu att det räcker med julmat för detta år haha..

Likes

Comments

Ledig idag så har faktiskt börjat pynta lite, tycker det är så mysigt!
Imorgon har jag och Jennifer planer på att hitta på något så det kommer bli hur bra som helst!

Likes

Comments

Likes

Comments

Natur

Var ute en stund och tog lite kort, under den tiden var de både blå himmel och molnigt. Har också redigerat lite olika på fotona, sjukt egentligen vad mycket det går att göra.

Kunde varit en palm om man varit utomlands..

Likes

Comments

Djur, Natur

Var ute en stund på förmiddagen idag och kan inte säga annat än att det var/är kallt.. men en tjej tycker det är roligt med lite snö i alla fall.

Likes

Comments

Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg, innan var jag lite kluven om jag skulle publicera det eller inte men nu i efterhand känns det väldigt bra. Det känns som att jag inte behöver dölja någonting längre eftersom jag tidigare inte berättat för några andra än de inom familjen. De känns som en sten släppt från mina axlar och att man kan "gå vidare" nu!

Igår var jag på Kalle Zackari Wahlströms föreläsning i Säffle och jag kan inte säga annat än att det var hur bra som helst. Jag som är väldigt träningsintresserad fick en annan blick på hur man kan värdera sin träning, ibland gör man saker väldigt jobbigt och svårt när det egentligen kan vara väldigt enkelt.

Innan föreläsningen började var det en liten mässa med olika företag bland annat Etage5 där de tipsade om ett recept på nyttiga chokladbollar. Idag har jag alltså gjort dessa och de är väldigt goda trots att det bara är nyttigheter i dem men de ersätter såklart inte de vanliga chokladbollarna haha.

Receptet är från början från boken Råsmart familj (Ulrika Hoffer)

100 g dadlar (kärnfria)
2 msk kokosfett
1-2 msk kakao
0.5 dl havregryn
2 msk vatten
Lite kaffe om man vill
Kokos att rulla dem i

Blanda allt i en matbredare/mixer eller liknande, smeten blir inte slät annars.
Rulla bollarna i kokos sedan in i kylen. Klart

Likes

Comments

Får frågor som "Är du redan hemma? Hur var de utomlands? Var det inge bra alltså?" Här är svaret på hur jag hade det, det funkade inte för mig, jag var inte tillräckligt stark mentalt..

Att jobba utomlands har alltid varit en dröm för mig och under sommaren/hösten 2016 skulle jag äntligen få uppleva detta. Det är fortfarande något jag vill uppleva för det blev verkligen inte som jag hade tänkt mig.

Tre dagar efter studenten satte vi oss (jag och Jennifer) på ett plan till Rhodos, där skulle vi spendera fyra månader hur underbart låter inte det? Allt började hur bra som helst och man kom in i arbetet och med de man jobbade med väldigt fort, trodde man. Det var hur kul som helst tills allt plötsligt vände. Det var efter en utekväll när vi kom tillbaka till våra rum när en kille som vi arbetade med plötsligt blev skitförbannad och påstod att jag slagit honom med en sopkvast i huvudet??! Han skrek på mig och berättade vad jag var (tror ni kan lista ut själva vad han skrek), jag var också värd att bli nedslagen. I denna stund brydde jag mig inte utan gick bara in på mitt rum för att hämta min mobil för vi skulle hjälpa en svensk kille att fixa en taxi. Vi gick ut och satte oss på en mur vid vägen för att vänta på taxin när killen vi jobbade med står på sin balkong och skriker.. tillslut försvann han in men kommer snabbt tillbaka och har då varit inne på vårt rum och hämtat mina Pringels, det låter komiskt men jag blev då förbannad över att han varit inne och tagit det. Jag tänkte att tar han de kan han ju lika gärna ta vad som helst?! jag frågade honom då om de smakade bra och han blev skitförbannad och slängde ut röret på gräset och skrek något som "ta dina jävla chips då!!"

Efter en stund gick jag och hämtade chipsen för vi hade ju ändå inget att göra när vi väntade, han kommer då tillbaka till balkongen och kastar två stolar efter mig som tur var missade han ju. Jag tittar då bara upp på honom och går därifrån, i detta läget gick vi längre upp på gatan (mot centrum) för att vänta på taxin där istället. Tillslut kommer då taxin och killen får äntligen åka till sitt hotell.

Jag och Jennifer går tillbaka till våra rum men när vi kommer upp kommer såklart vår arbetskamrat ut och börjar skrika på mig igen. Han berättar ännu en gång vad jag är och att han ska slå mig. Jag stod bara där och tog emot och jag vet inte hur många gånger han skrek "I'm going to hit you".. Jag tröttnade såklart och skrek tillbaka "hit me then".. det enda han svarade var att han skulle slå mig. Det värsta i det hela är att den andra tjejen vi bodde med kommer ut och JAG får skulden för att han hotade mig med att jag var värd att bli nedslagen. DET VAR MITT FEL!

Jag fick skulden för att han hotade mig, för att han var förbannad, var det också mitt fel att han inte kunde hantera alkohol?

Detta hände efter 10 dagar och dagen efter jobbade vi tillsammans.. han påstod att inte kom ihåg ett skit men jag visste att han gjorde det.

Detta var början på något som senare blev värre, några dagar senare uppstod en liknande grej på en bar fast med en annan kille som var där på semester med polarna. Ett skit roligt gäng från England men en kille spårade, vi alla dansade ihop när jag började prata med en annan kille som vi jobbade med. Killen blev förbannad och berättade vad jag var och bad mig dra. Så jag och Jennifer gick därifrån, senare kommer några ur det gänget tillbaka och dansar med oss men vi skulle gå hem då för klockan var ganska mycket och vi skulle ju upp och jobba. De frågar oss om vi visste någonstans där man kunde köpa pizza så vi skulle visa några av dem. Den kille som då blev arg skrek att de inte skulle gå med oss för att jag "var det jag var"..

Några dagar senare vaknade jag en natt av att vår arbetskamrat låg däckad i fotänden av sängen, jag märkte inte ens när den andra tjejen vi bodde med släppte in honom.. jag ifrågasätte vad han gjorde i vårt rum men fick inget direkt svar av henne. Hon försökte istället väcka honom vilket var helt omöjligt. När han väl vaknade till liv var han skitförbannad över att vi väckt honom och han slog omkring sig så vi fick verkligen dra ut han ur rummet och stänga dörren så han inte skulle ta sig in igen. Då stod han på utsidan och sparkade o slog på dörren.

Efter dessa tre händelser var det något som gjorde att jag inte kände mig trygg och glad längre, där och då visste jag inte att detta skulle påverka mig som det har gjort. Jag visste bara att de inte kunde fortsätta såhär.
Jag gick alltid runt med en klump i magen och nej, magen har aldrig fel.

Jag sov inte bra på nätterna, varje natt gick jag i sömnen och satte på mig kläder osv och när jag inte jobbade grät jag. I detta läget bokade Oscar en resa ner till mig och vi fixade så jag fick bo med honom. Det tog mig fyra nätter med honom innan jag sov en hel natt, de andra nätterna gick jag i sömnen. Jag flyttade alla mina saker till hans rum för jag hade bestämt mig, jag åker hem när han ska hem. Sagt och gjort, med lite om och men kunde jag säga upp mig och ta flyget till Sverige tillsammans med Jennifer som också lyckades få ta sig hem. Allt detta på en månad.

När jag landade hemma kändes allt så bra, men efter några veckor kröp en konstig känsla in sig på kroppen. Jag förknippade saker här hemma med saker på Rhodos, jag fick en klump i magen när jag mötte andra människor ute, jag grät och hade ingen ork. Allt var som ett misslyckande.

Tidigare har jag inte haft "problem" med de psykiska så jag visste inte alls hur jag skulle hantera saker. Jag kunde inte gå ut på krogen för de blev bara för mycket, jag klarade inte av att se andra dricka alkohol inte ens i "måttlig mängd". Jag klarade inte av att jobba och inte heller passa tider de gav mig en klump i magen.

Idag har jag lagt det mesta bakom mig men vissa saker är fortfarande jobbiga så jag har bra och dåliga dagar.. jag trodde aldrig något skulle kunna påverka mig så mycket som detta har gjort.

MEN ni som har tänkt på att jobba utomlands så rekommenderar jag faktiskt att  göra det. Problemet för mig var att jag inte gick ihop med de jag jobbade med..
hamnar man rätt är det som en dröm och ni kommer ha hur kul som helst efter vägen. Skulle ni inte trivas så kan man alltid åka hem!
Eftersom många frågat hur det var så skriver jag det här istället. Det är svårt att prata om saker som har påverkat en psykiskt och de är också en anledning till varför jag skriver det här istället.

Likes

Comments

Djur

I onsdags passade jag på att ta lite foton på Cleo när vi var ute i det fina ljuset så lägger upp några här.

Ikväll väntas träning och imorgon är det äntligen dags för hemmapremiär i sporthallen 13.30! Är verkligen supertaggad för det.. Idag har jag även varit på introduktion till vikariebanken så inom kort kommer jag att börja jobba igen vilket känns bra!

Likes

Comments