USA

Jag kan knappt tro det jag skriver just nu men ja det är sant, nu är allt spikat och klart Eller det har det varit i snart en vecka men aja ni fattar! Iallafall den 1:a oktober åker jag till NY för Orientation. Det kommer hållas på Hilton Hotel i Terrytown, orientation är en tredagars Au pair "utbildning" där man tar klasser hela dagarna gällande körningen i USA, olika kulturskillnader, allemansrätten, barnhanteringen osv. En ganska intensiv utbildning speciellt eftersom man också kommer vara ganska letlagg'ad.

Så efter 3 dagar på orientation tar jag mitt pick o pack tillbaka till flygplatsen för att åka ännu längre in i USA och åka till min värdfamilj i......... Seattle!! Jag är supertaggad och allt har verkligen hänt så fort, jag har nu en månad på mig att fixa klart visumet, internationella körkortet, hälsoundersökning osvosvos samtidigt som jag jobbar och rider Tiara. Lots to do! Men det kunde inte kännas bättre, jag är så taggad inför det här sjuka äventyret.

Mer om min familj och min matchningsprocess kommer i en ett annat inlägg för jag vet att det är många som är intresserade av det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Det kanske är lämpligt att dela med sig av lite mer information om mig här på bloggen, dock är jag inte säker om jag kommer dela med mig av den här bloggen till andra än så vi får se. 

Jisses känts väldigt ovant att blogga igen, har ju bloggat lite tillofrån i flera månader när jag gick i typ mellan o högstadiet. Men bloggandet har aldrig riktigt varit min grej, jag tycker det är kul och lägger upp intressanta inlägg med fina bilder i kanske en månads tid och that's it. Sen slutar jag i flera månader för att jag inte har några nya fräscha bilder eller för att jag helt enkelt inte har gjort något speciellt really som kan vara kul att läsa om. Men tanken med den här bloggen är bara för att jag själv ska kunna ha och kolla tillbaka på om några år eller så. Och för att mina nära och kära här hemma ska kunna hänga med i allt jag gör! Så att lägga ut den till allmänheten är inte riktigt något jag har en tanke på just nu. 

Men vi får se helt enkelt, jag har ju haft väldigt stor nytta av att läsa andra Au pairers bloggar där de lägger upp massor med tips osv så det skulle kanske vara en sak till varför jag skulle lägga ut bloggen till allmänheten. Min au pair organisation har redan bett mig om att blogga för dom och att de då skulle länka min blogg på deras hemsida för framtida Au pairer så det kanske är något att göra ;)

Tillbaka till mig iallafall Matilda heter jag och fyller 19 nu den 3:e oktober (dagen innan jag åker till Seattle!!) och är från Örebro. Jag är en väldigt energisk och äventyrslysten tjej som gillar de mesta från resor, sporter och mode.  Min stora passion är just hästar men som jag tyvärr nu kommer få sätta på paus nu när jag flyttar :( lite tråkigt men tror att det kommer göra mig gott. Det har varit mycket nu både innan studenten och nu efter att Tiara alltid har kommit på andra plats som gjort att jag alltid känt mig stressad att hinna med stallet osv. Så tror de kommer lösa sig i slutet. 

Att flytta till USA var inte ett slumpmässigt val av mig utan det har jag vetat väldigt länge nu att jag ska göra. Dock var tanken först att jag skulle åka och jobba med hästar men efter jobbet i somras nere i Mellerud fick jag andra tankar. Har länge känt mig färdig med Sverige så att flytta till USA kommer vid en väldigt läglig tidpunkt. Mer om familjen, matchningsprocessen, packlista osv kommer i flera inlägg :)

Likes

Comments

Horse

​Åh denna fina häst! Hur ska jag klara mig utan henne, har tagit hand om henne i 2(!) hela år nu och det känns helt overkligt. Många av familjerna jag har pratat med har frågat hur det ska gå att bo i USA utan hästar när det har varit en sån stor del av mitt liv så pass länge. Och till många har jag sagt att det förmodligen inte kommer vara något problem men tbh så är jag inte så säker. Jag får helt enkelt vänta och se, förhoppningsvis kommer jag ha fullt upp med massor med andra saker. 

Likes

Comments