Jag och Kristin skulle ännu en gång till Uppsala och Stockholm, men vi tog ett litet mellanstopp i Falun, det var nämligen matmarknad där, och vem vill missa det liksom?! Inte vi! Sjukt mycket gott fanns det. Det var faktiskt ganska skönt att komma tillbaka till Stockholm den här gången. Många gånger kan jag annars känna att jag bara vill hem igen direkt när jag kommer dit. Men jag tror att på grund utav att jag skulle göra så mycket kul så kändes det inte jobbigt. Jag skulle egentligen inte göra något speciellt, förutom att min kusin fyllde år, men det betyder ju att jag får träffa mina kusiner och hela familjen. Sånt som man verkligen behöver ibland! Sen fick jag ju testa nya pendelstationen i Odenplan, jäklar vad jag chansade när jag skulle hitta till rätt linje på tunnelbanan, men jag lyckades faktiskt på första försöket. Det hade nog med mer tur att göra än något annat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Oj, nu var det ett bra tag sen som jag var in här, haha. Man kan ju säga att tiden verkligen bara har gått och jag har haft tusen saker att göra. Meen fota har jag fortfarande tagit mig tid till då och då, så jag kan ju säga att jag har lite (och med lite menar jag ganska mycket) bilder på lager som ska redigeras och sen kommer dyka upp här. 

I vilket fall så var jag och Maya till Stops vattenfall för någon/några veckor sen, kommer seriöst inte ihåg när det va just nu hehe. Det var faktiskt en ganska rolig biltur dit, eller ja, det var väll mest slutet som blev lite kul och lite fel, men vafan vi skrattade gott sen. Det var nämligen så att vi hade liksom ingen riktig vägbeskrivning till det här vattenfallet. Det enda vi hade var en kort beskrivning skickad från min farmors systerdotter.

 Början av vägen var tydligt beskriven, men sen blev det lite otydligt och man kunde tolka det på lite olika sätt, detta i kombination med lite halvdana skyltar och med mig bakom ratten gjorde att jag tillslut frågade en gammal gubbe som vi mötte på sista grusvägen. Det vi inte visste var att det var verkligen bara rakt fram på den vägen och så kom man dit. Men eftersom att vi var i älvdalen, och gubben vi hade stoppat även han var älvdaling så förstod jag verkligen inte vad han sa. (till mitt försvar så förstod inte Maya heller vad han sa och hon är ända född och uppvuxen i dalarna) Det slutade iallafall med att gubben sa åt oss att åka efter honom så skulle han visa vägen, haha så snäll. Men det här ledde ju till att han fick vända om sin bil och åka tillbaka samma väg som han kom. Ja alltså jag och Maya bröt ihop sen efteråt, att vi verkligen inte hade förstått att han bara försökte säga att det var att följa vägen. Sen då när vi var framme där så hoppade gubben ut ur sin bil och kom fram till oss för att prata, Ännu en gång förstod jag knappt vad han sa, och han var riktigt pratglad ska ni veta. Men jag försökte svara så gott jag kunde och chansade på mer än hälften. Tillslut, efter att han stått där i tystnad i några minuter och antagligen funderat vad det var för fel på oss så åkte han därifrån och vi kunde gå till vattenfallet. Riktigt fint var det där, och jag verkligen älskar att fota vattenfall! Så fler ska jag leta rätt på. Men innan de så kommer det lite andra inlägg, tills dess får ni ha det så bra! 

 Hejdå! 

Likes

Comments

När förkylningen knackar på så ska man ju egentligen inte träna och så.... Men att ta en promenad i skogen är väll ändå inte att träna? 

I vilket fall tänkte jag att jag skulle ta det lite lugnare idag, men Jenny behövde ju fortfarande röra på sig, så jag tog med mig kameran och så tog vi en promenad. 

Hon var så jäkla söt först, haha, för det tog ett tag innan hon fattade att hon inte skulle följa efter när jag backade för att ta fotot. Hon stod still, spetsade hon öronen i en halv sekund och sen full fart framåt. Men när hon väl fattade att vi skulle fota ställde hon fint upp sig och samarbetade bättre än vad hon brukar göra.... kanske kan ha å göra med att jag mutade med en jäkla massa godis haha. 

Likes

Comments

I helgen som var nu så var jag på mitt livs första bröllop. Alltså wow vad fint det var! Jag åkte tillsammans med min mamma och hennes sambo, och det var verkligen som en film påväg dit. Man åkte liksom först över en slänt och sen bakom krönet dolt av träd så låg en mysig liten kyrka med massor av karaktär.

Temat var grönt, och det var så kul att se vad alla kommit på för kul för att lösa utmaningen. För jäklar vad svårt det var att hitta just gröna kläder, min plan var från början att ha en mintgrön klänning, men det kunde jag ju såklart inte hitta, haha. Det slutade med att jag hittade en sjal istället att ha runt axlarna. Vissa hade lyckats hitta gröna klänningar, medan vissa andra hade gjort precis som jag och bara hade några gröna detaljer. I vilket fall var alla så himla fina!
Likes

Comments

Har nu varit i Stockholm i fyra dagar. Åkte bland annat till Haga parken och åkte Segway för första gången i mitt liv, kan starkt rekommendera det, sjukt kul! Sen åkte vi lite fin Audi RS6 och jag kan säga att det var definitivt en sån sak som man kommer minnas resten av sitt liv. Däremot var det inte Audin som fastna på bild utan det var den nya v90an som fick bli fotad istället. Otroligt snygg är den med många bra finesser!

Sen hann vi även med lite gröna lund.

Så en sjukt härlig tripp till Stockholm blev det!


Likes

Comments

Sådärdå, då var vi hemma i fina lilla Mora igen, välbehållna och några erfarenheter rikare.

Om vi ska lite fint summera resan, så hade vi lite grovt planerat (jag och Kristin) att åka till Västerås, sedan vidare till Örebro via Strömsholm och sen till Köping. Resan började precis som planerat med att vi körde till Västerås med första stoppet Anundshög som är en gammal vikingagrav med olika skeppsättningar, högar och faktiskt en runsten. Det var riktigt mäktigt att gå runt där i solnedgången, och det kändes nästan lite heligt att gå in i skeppsättningarna. Morgonen efter åt vi världens godaste frukost på Ikea (deras brunch buffé) och sen gav vi oss in i shoppingcentret och spenderade lite pengar. På eftermiddagen åkte vi till Ryssbo Gård på Ängsö och red Islandshästar, jag fick rida på en så sjukt söt liten krabat som hette Kari. Vi red en tvåtimmarstur i jättefin miljö och fick prova på alla gångarter. Sjukt kul!

Det var dagen efter det som det började hända lite saker. Men som planerat åkte vi till Strömsholms slott, både jag och Kristin lika hänförda av naturen där. Vi sprang runt lite runt slottsgården, kollade på dom fina hästarna, fotade slottet och all natur runt omkring..... Sen fick jag skavsår på hälen av stövlarna. Det i sig låter kanske inte så farligt. Men det var där det gick utför. Kristin gick in på slottet på toa och jag gick själv till bilen för och byta skor. Jag öppnar bagageluckan, lägger telefonen och bilnycklarna i fönstret och sätter på mig mina träningsskor. Stänger bagageluckan och ska gå till framdörren för att slänga in stövlarna. Bilen är låst..... Det tåls nu att tillägga att jag kör en Ford Focus - 05. Det går endast att öppna bagageluckan med nyckel eller via en knapp framför ratten. Ni ser problemet va?Nyckeln blev inlåst, tillsammans med min och Kristins båda telefoner OCH våra plånböcker.

Efter mycket om och men, några lånade telefoner från slottets reception och kafeteria, lite sökande på internet med personalens privata telefoner och kanske två timmar senare så lyckades vi få dit en låssmed som kunde öppna upp bilen. Ja ni, det var verkligen en resa, haha.

Vi åkte i vilket fall till Örebro som var en SÅN fin stad, sen åkte vi till Köping där vi sov en natt samt tittade på en borgruin som jag absolut inte kommer ihåg namnet på just nu.

I vilket fall har det varit en SJUKT bra resa och jag har haft så himla kul!!


Likes

Comments