Firman, Min resa

Då är det sista dagen på 2017. Herregud va tiden har gått fort??! Jag har precis lärt mig att skriva 2017 känns det som haha. Men oj vad jag har lärt mig nya saker och har utvecklats som bara den. Både inom firman och som fotograf, men även som person. Har blivit tryggare i mig själv och tror verkligen på vad jag kan åstadkomma. Jag vet att jag klarar det jag vill, det kan bara ta lite längre tid än vad man har tänkt sig.

I början av året sa jag upp mig från mitt jobb i Göteborg för att satsa på min firma. Jag hade några jobb med att uppdatera bildbanker till företag som producerar betongtrappor. Så jag fick åka runt i Stockholm och fotografera olika trapphus. Men efter ett tag var det snålt med jobb och jag kände att jag inte fick någon respons på mina kontaktförsök med lokala och icke lokala industri- och snickarföretag. Så jag skaffade ett jobb på H&M här i Stenungsund. Jobbade stenhårt och hade inte många dagar ledigt. Men kände att jag aldrig var riktigt nöjd med mina arbetsuppgifter. Jag ville mer, jag ville vara kreativ. Inte bara stå i kassan och hänga ut provade kläder. Jag ville skapa.

Var och varannan kväll kikade jag på utbildningar för att kunna utbilda mig och min firma. För att jag skulle kunna erbjuda mina kunder mer och därmed öka min kundkrets. Och en kväll hittade jag den, Grafisk Design - Video Webb på Hjälmareds Folkhögskola i Alingsås. Jag ansökte och kom in!

Skolan har varit lärorik. Jag har kunnat blanda mitt företagande med skolan och lärt mig massor i alla kreativa program, såsom Photoshop, Premiere Pro (video), InDesign m.m. Har träffat en superfin fotograf i Göteborg som heter Emma-Klara Sandberg (kika in på hennes hemsida här ) och som är min mentor nu. Extremt tacksam för att hon har tagit på sig rollen som min mentor, får mycket fina tips av henne och det är tack vare henne som jag har de samarbeten som jag har idag! Hon fick mig att tro på mig själv.

Jag och en annan har även hunnit med en reklamfilm till ett lokalt bageri i Alingsås nu på hösten. Och jag har verkligen fastnat för rörlig bild, speciellt kommersiellt. Reklamfilmer hoppas jag att få göra till fler företag, så nu under våren kommer jag göra allt för att lära mig så mycket som möjligt för att kunna göra en kick-ass reklamfilm som jag kan lägga till som tjänst i min firma.

I början kändes det konstigt att kalla sig fotograf när folk frågade vad jag gjorde annars. "Jag hade inte klarat att livnära mig på firman, jag misslyckades ju". Det var en tanke som kom upp väldigt ofta när jag skulle berätta om mitt företagande. Men ju mer jag pratade om det och desto starkare jag har blivit i mig själv. Jag har insett att jag kommer misslyckas fler gånger. Vägen till en framgångsrik karriär är inte ett rakt spår. Det går upp och ner, höger, vänster, hit och dit. Och det man inte får göra är att GE UPP. Jag kämpar varje dag med att göra mina kunder supernöjda, hitta nya potentiella kunder och driva min firma framåt.

Något som jag också kom fram till under 2017 var att jag var tvungen att nischa mig. Jag kunde inte ta kort på allt. Det ger ett förvirrat budskap till den som söker specifik fotograf. Jag försökte fotografera privatpersoner, allt från gravida till en stor barnfamilj. Men fick inte bättre respons för det, fick faktiskt sämre respons då än jag har idag då jag har nischat mig. Det är som en liten byggfirma som gör allt från elinstallationer till att lägga tak. Då kan man lite om mycket, och jag tror det är bättre att kunna mycket om några få saker. Så nu gör jag verkligen det jag älskar. Fotograferar och stylar inredning!

Just nu har jag ett samarbete med inredningsjätten Interiörhuset och inredningsbutiken Dimoda där jag fotograferar till deras instagram och till deras hemsida. Jag har nya inbokade möten efter nyår och jag ska fotografera för Sagaform nu till våren. Jag är mäklarfotograf på Erik Olsson i Göteborg som drar igång efter årsskiftet. Så 2018, kom du bara, jag är redo för dig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments