Vid lunchtid trillade ett sms in, "Vi är i Varberg,kom hit!"

Sagt och Gjort, så fick det bli. <3


Vi fann en restaurang med riktig goda burgare, är ni i Varberg och gillar sånt så kan jag rekommendera Hell´s Burger!

Likes

Comments

Genom några av mina bästa vänner har jag lärt känna flera fina människor. Bland annat musikern Bror Gunnar Jansson. Härom helgen fick jag vara scenograf på ett hörn och hjälpa till under hans konsert som han hade här i Göteborg på Pustervik.

Trots att jag inte hade något bra objektiv för att fota spelning så kunde jag ju inte låta bli att knäppa några bilder. Scenografin och ljussättningen var magisk.

Om ni inte hört Bror Gunnar Jansson så rekommenderar jag att ni söker på hans namn och höjer volymen. Jag skulle vilja säga att musiken är perfekt för somriga kvällar med grill och öl i hand.

Jag länkar även här nedan till den grymma musikvideo som också den hade premiär denna kvällen. Njut!!

Likes

Comments

Jag har under en tid haft svårt att se något spännande att fota och skapa just för att mina dagar sett väldigt lika ut. Jag har två barn och ett arbete så det finns inte så mycket utrymme för spontana fotoutflykter.

Men idag så försökte jag se vad jag hade här hemma. Min dotter tycker att mitt fotande är roligt och just för att hon ofta finns nära mig så är det oftast hon som "faller offer" som modell. Jag ville dock försöka komma ifrån detta denna gången och använde istället mig själv :). Precis utanför vår trappuppgång finns en rabatt med vackra daggkåpor som jag ofta fotar när regndropparna vilar så där fint på dem, jag bad dottern ta med några in.

Dagens egna lilla utmaning slutade så här...


Likes

Comments

I mitt hem går det mesta i en grönblå, grå ton, jag älskar dessa färger och jag märker att detta även kommer igenom i mina bilder. I Lightroom så är det standard att dra ner mättnad och låta bilderna gå åt det kallare hållet. Jag tycker att det blir något mer drömskt över bilden när den inte är så färgstark.

Likes

Comments

Jag har läst silversmide och smyckeskonst i många år och detta är en konstform som jag känner starkt för. Något jag märkte när jag utvecklade mina smyckesprojekt var dock att jag ofta såg foton i mitt huvud långt innan jag var färdig med några smycken. Jag tyckte att något fattades helheten utan dessa foton.

När jag sedan fick barn och hade lite tid över för min kreativitet så blev det i fotot jag fann glädjen och det var det jag tog mig tid till. Bilden har alltid varit en del av mig och jag känner inte många som uppdaterar så flitigt på sin instagram. Det krävdes dock en liten puff från en tidigare mentor och fotolärare för att jag skulle våga ta mina bilder och mitt skapande seriöst.

Den här bloggen vill jag tillägna bilden och låta den få utrymme. Ibland kan det vara något av mina konstnärliga fotoprojekt och ibland kan det vara något enkelt i vardagen. Den här platsen ser jag som en utmaning i sig där jag vill visa er vad jag gjort men även utvecklas och våga utmana mig själv i mitt skapande.

Det ska bli en spännande resa.

Just dessa bilder kommer ifrån mitt smyckeskonstprojekt "Abandoned places-shardes of memories" Jag använde delar jag fann vid ödehus och skapade tillsammans med silver dessa smycken. Ödehus är för mig något distant och lite diffust. Dessa platser har en gång skapats av människan men sedan lämnats och glömts bort. De finns där men bara i periferin, som ett bortglömt barndomsminne. Jag ville plocka fram det vackra i förfallet och låta dessa platser återigen komma nära oss. Det finns även något vackert melankoliskt i förfallet i sig och denna känslan ville jag framhäva genom mina bilder.


Likes

Comments