Har känt ett stort behov av lugnet i naturen det sista. Var en sväng hem till mamma och vandrade i skogen några timmar och här hemma i stan har jag försökt komma ut och ta in den natur vi har omkring oss här.


När jag går ut med kameran så stänger jag av allting annat och fokuserar bara på det jag ser genom linsen. Det är en skön avkoppling och ett sätt att samla energi och hitta lugn.

Efter att jag varit ute så är det minst lika meditativt att sitta vid datorn och redigera. Det är där som varje bild får den där extra lilla touchen som jag älskar att tillföra.

Jag tycker dock inte om att ändra för mycket i bilderna, gillar när det ligger en naturlighet i botten.


Jag tycker att det är fint att följa en röd tråd vid varje fototillfälle, ha samma känsla och ton i bilderna. Men tycker om att variera vid olika tillfällen. Märker dock att jag ofta fastnar mest vid matta bilder utan alltför stark färg.

Det ger lite mystik till bilden tycker jag, som att man berättar en saga.


Trots att vi nästan inte haft någon sommar, så välkomnar jag ändå den här hösten.  Jag låter mörkret omfamna mig, är nog så att jag behöver den närheten just nu. Jag skulle nog vilja säga att det är första gången någonsin som jag inte känt mig nere över att det nalkas höst. 


Likes

Comments

Fick äran att fota coolaste Elin Johansson. Vi tog en tur runt Majorna och fotade, avslutade sen med en god lunch på Röda sten. En riktigt bra dag helt enkelt. Det blev en massa fina bilder på turen.

Mitt emot där jag bor ligger Dahlheimers hus, de var snälla och lånade ut deras takterass en stund.


Eftersom det var väldigt olika platser så blev det väldigt olika känsla på bilderna, Elin var en grym modell, älskar hennes coola stil och attityd.


Efter den fina terassen gick vi ner mot röda sten, var då tvungen att knäppa någon bild i den fina röda tunneln.


Här lyckades jag ändra inställning på kameran så att jag låste fokus i ena hörnet. Vi fick vila i gräset en stund medans jag febrilt försökte hitta vart jag lyckats med den här ändringen, hehe.

Som tur var så löste jag det så att vi kunde fota vidare, var lite nervös en stund där.


Innan vi fotade så tog jag en liten promenad i området med fotoglasögon på, det är alltid skönt att ha några ideér om fotoplatser innan man ger sig ut med modellen.

Platsen nedan låg vid en parkering och jag tycker verkligen att det var ett guldkorn, fint ljus och fint med växtligheten som hängde ner. <3


Jag tänker som så att om man inte gör något alls så kan man inte ta sig framåt, alla mina fototllfällen blir möjligheter att lära mig mer och utvecklas. Jag märkte under denna stunden att jag tänkte mycket mer på vart ljuset kom ifrån i förhållande till modellen mot vad jag gjort innan.

Nu vill man ju aldrig klaga på solen men vi hade lite otur med vädret som ju varit molningt hela veckan, men just den här dagen så sken den starkt på oss, vilket medförde lite problematik med hårt ljus. Men vi hittade några fina platser där vi kom undan det starka ljuset någorlunda :).


Elin klättrade upp i en fin port med lastbrygga. Medans hon gjorde detta så gick en man förbi och sa glatt; " Tänk så många porträtt som tagits vid den porten".


Det blev en massa fina bilder med Elin, jag hade kunnat lägga upp fler ändå här men sparar på lite i biblioteket också så att det inte blir för mycket bilder att ta in för er :) Härligt att få så mycket fint att jobba med!


Vi avslutade såklart med en klassiker vid Röda stens graffiti och trappan runt hörnet var ju som gjord för Elin. :)


Jag tackar Elin för grymt rolig fotostund och hoppas vi ses snart igen. Nya erfarenheter, nya möten, nya vänner <3

Vi behöver fler kvinnor som Elin som vågar ta plats. Jag tycker att den styrka hon har inom sig sken igenom i bilderna. 

<3

Likes

Comments

Så fort det är tillställningar så följer kameran med. Just denna gång fyllde lille Sander 1 år. Det blev smörgåstårta, paket och kaffe såklart. Visst kan man sitta och önska stora projekt men det är minst lika roligt att fånga små ögonblick bland familj och vänner.


Till och med bästa Morbror/Kusin kom på kalas. Han tog så många kramar han kom åt. <3


Tack för ett fint kalas bästa Sander, vi ses snart igen <3.


Likes

Comments

Jag ska försöka bli bättre på att lägga upp enstaka bilder och inte bara göra inlägg när jag har haft stora projekt :). Jag har nämligen börjat studera nu och det är ett väldigt pussel att försöka få tid att räcka till.

Går det för lång tid när jag inte fått fota så kryper det i kroppen... så för att inte tappa flödet jag hamnat i så har jag bestämt att ha minst ett stort fotoprojekt i månaden.

Jag har alltid sett fotot som ett sätt för mig att få utlopp för att vara kreativ, under en lång tid så har jag sett det som sekundärt till sådant jag trodde att jag verkligen ville göra, medans man nu kanske insett att det är det som bara händer utan att man behöver tänka som faktiskt är det som är mest rätt.

Jag tror att jag äntligen börjat hitta mitt eget rätt.


Likes

Comments

Jag och finaste morbror tog en snabb tur förbi ett kornfält när jag hängde med hans familj min sista semesterdag.

Jag tänkte att med en sådan modell och en sådan plats så blir det inte svårt att få till det. Men jag tyckte att redigeringen var lite lurig, har suttit länge och provat olika vägar. Jag hade ju hoppats på lite fler moln, (brukar ju annars aldrig vara ett problem). Det blev lite olika stil beroende på vart vi stod osv, vi körde nämligen i både sol och skugga vilket ju ger väldigt olika känsla och ljus då förstås.

Vi hade inte så mycket tid att experimentera heller då resten av gänget väntade på stranden men det var en väldigt rolig stund.

Gillade den gröna tonen i de med stark sol, testade några med vinjett för en mer filmisk känsla, kan inte riktigt bestämma om jag gillar det eller inte.


När vi sedan vandrade in i skuggan så fick vi skogen som bakgrund istället för himlen så då tyckte jag det behövdes något annat.


Som jag nämnt i tidigare inlägg så var den här dagen som en perfekt sommardag, såklart var denna fotostunden också medräknad.

Tack finaste Morbror Mattias, hoppas det blir fler gånger. <3


Likes

Comments

Min sista semesterdag blev en riktig sommardröm. Vi spenderade den med min morbror och hans familj. Kändes som den första och sista riktiga sommardagen <3


Jag passade på att fånga lite bilder på de små <3


Härligt när man har så söta släktingar att ta bilder på också <3


Det var hel enkelt en perfekt dag <3.

Jag fick också turen att fota min fina morbror på kornfältet men det får bli ett annat inlägg för det måste jag jobba lite mer med först.


Likes

Comments

Pride pågick i Stockholm förra veckan och min dotter kom till mig och förklarade att det fanns just för att människor ska kunna älska vem de vill och för att alla ska få vara precis som de vill.

Det var så fina ord , värmde i mammahjärtat.

Sedan sa hon att hon tyckte vi skulle plocka fram glittret och fota lite, det sa jag såklart inte nej till så vi fick lite Pridekärlek även här hemma i Göteborg.


Solljuset sken in så fint mellan våra persienner


Vi hade så roligt och det var mycket prat om kärlek och att våga vara sig själv. Hon är allt en klok liten åttaåring den där <3 <3 <3


Likes

Comments

Jag har ett porträttprojekt där min tanke är att det hela ska vara som en liten tribute till var och en av de jag porträtterar. Jag har valt att endast fota kvinnor i detta projekt då jag tycker att det är viktigt att kvinnor får mer utrymme. Idag så handlar så mycket om att man ska passa in och många blir osäkra på sig själva och hur de ska bete sig.

I det här projektet så vill jag framhäva varje persons personlighet och att det finns power i att våga vara sig själv.

Den första personen som jag fotat är fina Alice, det är glitter, pasteller och ponnyhästar, en helt underbar kombination.

Jag tyckte det var en fin ide att fota detta i en industriell miljö för att kontrastera pastellerna.

Vi valde dock inte den bästa dagen, sekunden jag klev av bussen där vi skulle mötas så började det regna. Men vi hittade en riktigt bra plats under tak där ljuset fungerade perfekt. Hade dock egentligen velat fota på fler platser men med ösregnet så var det svårt.

Men vi gjorde vårt bästa med vad vi hade :).


I bilderna så valde jag att matta ner och skapa en drömsk bild, detta hör verkligen inte till ovanligheterna då jag ofta gillar det drömska temat ;) Men annars brukar det vara mycket natur inblandat så detta var en rolig avstickare.


Det fanns lite olika vinklar och väggar att jobba med undan regnet. :)


Vi försökte även att jobba med lite glitter men hade tyvärr inte tillräckligt stora flingor för att det skulle ge så mycket effekt men tyckte ändå att denna bilden blev fin :). Vi hade i alla fall roligt i vårt försök.


Det var verkligen jättekul att jobba med Alice, vi får väl se om det blir någon mer gång :) Eftersom hela idén bygger på att de jag fotar själva ska få vara med i valet av styling osv då det ju handlar om deras personlighet så tycker jag att detta också bidrar till en trygghet under fotandet. Även jag känner mig tryggare då jag egentligen inte fotat så mycket människor på det här sättet förut, det har mest varit de jag har nära mig och mig själv och mina smyckesprojekt.


Likes

Comments

Jag kände att jag behövde komma ut en sväng efter jobbet idag, så jag gick av spårvagnen vid Botaniska trädgården och gick sedan genom Slottsskogen och avslutade med de vackra kolonilotterna innan jag var hemma i Majorna.

Det var så behövligt, rensa skallen lite och bara lägga fokus vid det jag ser i stunden.

Jag tycker att naturen är vacker, och jag fastnar ofta vid någon blomma när jag är ute, dock så blir jag alltid frågande i hur intressant en sådan bild egentligen är? Rent konstnärligt så kan jag tycka att det saknas något i bilden.


Så fort jag ser något som skapar kontrast så tycker jag genast att bilden blir mer intressant.


Det är vackra bilder och vacker natur men utan Människa så tappar bilden mycket konstnärlighet tycker jag. Att jag anser så kan ju ha en viss koppling till min bakgrund i smyckekonsten, där objekt och kropp länkas samman. Så fort man lägger till kropp på något vis så blir det mer känslor, bilden får för mig fler frågeställningar vilket i sig då gör den mer intressant.

Detta är helt och hållet mina egna reflektioner och jag säger absolut inte att detta är sanningar, jag utgår bara ifrån mig själv. Jag tycker att natur och människa är en fin kombination, jag hamnar ofta där när jag fotograferar. Nu hade jag ju dock ingen mer än mig själv med mig så det var ju svårt ;)


Jag märker också att jag tycker att det blir så mycket finare när jag skalar av och går närmare. När det inte händer för mycket runt omkring utan man får lite mer lugn i bilden.


Kolonilotterna är som ett eget litet paradis, ett litet lugn att vistas i. Människor påtade visslande i sina trädgårdar, man hörde barnskratt och då och då gick något gammalt par förbi med deras hund och hälsade glatt. Det var precis vad jag behövde idag.


När jag sedan kom ner mot Mariaplan så fann jag lite fler blomster och kontraster innan det bar hemåt till lägenheten.

Att sitta hemma själv och redigera är också rogivande :)


Likes

Comments

Vi tog med oss en gammal fin stol från morfar och gav oss iväg i sommarkvällen. Jag hade en ide i huvudet och tycker att vi fick till det ungefär som jag tänkt. Först var min tanke att vi skulle tagit oss upp i ottan men det orkade vi inte så det blev solnedgång istället.

Vi fotade på lite olika platser så detta medgav lite olika känsla i bilden. Modellen är min extra lillebror Stefan. Det är väldigt trevligt att få lite tid att umgås på.På ena sidan hade vi torra jordhögar och lite torrt gräs, vilket satte en viss stämning.

Sedan gick vi över gatan och där blomstrade det och vi hade inte solen på samma ställe, så dessa fick lite mer färg.På vägen hem svängde vi förbi på ett annat ställe och tog oss en kik, vilket resulterade i lite fina blommor och mörk skog.


Likes

Comments