Har känt ett stort behov av lugnet i naturen det sista. Var en sväng hem till mamma och vandrade i skogen några timmar och här hemma i stan har jag försökt komma ut och ta in den natur vi har omkring oss här.


När jag går ut med kameran så stänger jag av allting annat och fokuserar bara på det jag ser genom linsen. Det är en skön avkoppling och ett sätt att samla energi och hitta lugn.

Efter att jag varit ute så är det minst lika meditativt att sitta vid datorn och redigera. Det är där som varje bild får den där extra lilla touchen som jag älskar att tillföra.

Jag tycker dock inte om att ändra för mycket i bilderna, gillar när det ligger en naturlighet i botten.


Jag tycker att det är fint att följa en röd tråd vid varje fototillfälle, ha samma känsla och ton i bilderna. Men tycker om att variera vid olika tillfällen. Märker dock att jag ofta fastnar mest vid matta bilder utan alltför stark färg.

Det ger lite mystik till bilden tycker jag, som att man berättar en saga.


Trots att vi nästan inte haft någon sommar, så välkomnar jag ändå den här hösten.  Jag låter mörkret omfamna mig, är nog så att jag behöver den närheten just nu. Jag skulle nog vilja säga att det är första gången någonsin som jag inte känt mig nere över att det nalkas höst. 


Gillar

Kommentarer

Fick äran att fota coolaste Elin Johansson. Vi tog en tur runt Majorna och fotade, avslutade sen med en god lunch på Röda sten. En riktigt bra dag helt enkelt. Det blev en massa fina bilder på turen.

Mitt emot där jag bor ligger Dahlheimers hus, de var snälla och lånade ut deras takterass en stund.


Eftersom det var väldigt olika platser så blev det väldigt olika känsla på bilderna, Elin var en grym modell, älskar hennes coola stil och attityd.


Efter den fina terassen gick vi ner mot röda sten, var då tvungen att knäppa någon bild i den fina röda tunneln.


Här lyckades jag ändra inställning på kameran så att jag låste fokus i ena hörnet. Vi fick vila i gräset en stund medans jag febrilt försökte hitta vart jag lyckats med den här ändringen, hehe.

Som tur var så löste jag det så att vi kunde fota vidare, var lite nervös en stund där.


Innan vi fotade så tog jag en liten promenad i området med fotoglasögon på, det är alltid skönt att ha några ideér om fotoplatser innan man ger sig ut med modellen.

Platsen nedan låg vid en parkering och jag tycker verkligen att det var ett guldkorn, fint ljus och fint med växtligheten som hängde ner. <3


Jag tänker som så att om man inte gör något alls så kan man inte ta sig framåt, alla mina fototllfällen blir möjligheter att lära mig mer och utvecklas. Jag märkte under denna stunden att jag tänkte mycket mer på vart ljuset kom ifrån i förhållande till modellen mot vad jag gjort innan.

Nu vill man ju aldrig klaga på solen men vi hade lite otur med vädret som ju varit molningt hela veckan, men just den här dagen så sken den starkt på oss, vilket medförde lite problematik med hårt ljus. Men vi hittade några fina platser där vi kom undan det starka ljuset någorlunda :).


Elin klättrade upp i en fin port med lastbrygga. Medans hon gjorde detta så gick en man förbi och sa glatt; " Tänk så många porträtt som tagits vid den porten".


Det blev en massa fina bilder med Elin, jag hade kunnat lägga upp fler ändå här men sparar på lite i biblioteket också så att det inte blir för mycket bilder att ta in för er :) Härligt att få så mycket fint att jobba med!


Vi avslutade såklart med en klassiker vid Röda stens graffiti och trappan runt hörnet var ju som gjord för Elin. :)


Jag tackar Elin för grymt rolig fotostund och hoppas vi ses snart igen. Nya erfarenheter, nya möten, nya vänner <3

Vi behöver fler kvinnor som Elin som vågar ta plats. Jag tycker att den styrka hon har inom sig sken igenom i bilderna. 

<3

Gillar

Kommentarer

Så fort det är tillställningar så följer kameran med. Just denna gång fyllde lille Sander 1 år. Det blev smörgåstårta, paket och kaffe såklart. Visst kan man sitta och önska stora projekt men det är minst lika roligt att fånga små ögonblick bland familj och vänner.


Till och med bästa Morbror/Kusin kom på kalas. Han tog så många kramar han kom åt. <3


Tack för ett fint kalas bästa Sander, vi ses snart igen <3.


Gillar

Kommentarer