Header

​Hej alla!

Hann inte skriva igår hur det gick med Fryza så skriver nu. Igår red jag på stubben med Felicia. Fryza var jätte duktig då hon var avslappnad fast att hon aldrig varit på stubben innan och när jag både arbetade henne och när hon fick sträcka lite på benen då hon kom lugnt tillbaka. Efter att jag och Felicia hade ridit fram våra hästar så bytte vi och jag fick sitta upp på hennes fina ponny. Även den ponnyn gick väldigt bra men hon hade någon idè för sig att hon skulle springa ifrån fältet (vilket hon inte lyckades med). 

Jag hade det jätte roligt och är taggad på att rida där igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla! hoppas att ni haft en riktigt bra dag.

Idag har jag varit i stallet och ridit Fryza hon skötte sig så himla bra och var en stjärna idag.Travarbetet gick jätte bra och hon fick upp framdelen fin. Galopparbetet gick också jätte bra hon gjorde allt jag bad om helt perfekt. Det som jag kan klaga på idag är bara att hon var inte jätte stadig i formen samt hade lite problem att ge mig stöd i handen i samlingarna men hon gjorde alla rörelser så bra så jag bryr mig inte så mycket om dem små sakerna idag.

I onsdags fotade jag även duellhoppningen när det var sista hoppträningen för terminen. Jag tog många bilder men har inte lagt över dem till datorn ännu men får göra det snart.

Nu ska jag sätta mig och putsa träns som jag försöker minst göra en gång i veckan och sadeln en gång i månaden. Ha det bra så ses vi i nästa inlägg.

Likes

Comments

Jaha nu blev det så igen att jag inte skrivit på evigheter. Först av allt förlåt jag är väääääldigt glömsk kan man säga och se kan jag gå inpå vad som hänt sista tiden.

I fredags fick jag gå på sommar lov vilket är så skönt då jag har väldigt mycket problem med panikångest som jag haft nu i snart 2 år kanske men det har blivit bättre med tiden.

Fryza fortsätter att utvecklas innom både dressyr och hoppning. Vi har slatt vårat rekord och hoppat en bana på 70-90 cm. I dressyren kämpar jag just nu med att få henne att lyssna på så små skänklar som möjligt då hon blivit lite dålig på det. Jag har även börjat rida henne med sporrar en till två ggr i veckan vilket går jätte bra.

För två helger sen var jag iväg och fotade under lördagen fotade jag några av privat hästarna när dem blev släppta på bete t.ex Fryza. Samma dag efter att dem hade blivit släppta på sommar bete åkte jag till en dressyr tävling och fotade. Under söndagen hängde jag med flera tjejer från klubben på hopptävling där jag fotade dem och några fler ryttare bara för fotandets skull. I torsdags fotade jag ridskol ponnysarna när dem blev släppta på bete.

Likes

Comments

Hej alla det var väldigt länge sedan jag skrev men nu är jag till baka. Jag skulle egentligen skrivit detta inlägg i södags men jag var alldeles för trött och sur.

Det som hänt medans jag varit borta är att jag har tagit över Fryza på halvfoder och lämnat Poppe med 2 yngre tjejer som han nu får utveckla. Fryza tog jag över 1 januari detta året och i october fick Fryza ett föl som ingen visste att hon skulle få. Fölet heter I'm Frozen och är väldigt mammi kan man säga. I'm Frozen kallas också för Frossa. Jag har fått bygga upp Fryza igen efter fölningen och utveckla henne. Jag tycker att Fryza har blivit snyggare i kroppsformen och jobbar väldigt fint nu.

Fryza innan fölning

Fryza för några veckor sedan.

Jag hade tänkt att börja skriva en gång i veckan om alla passen och hur det gått så detta var nog allt jag hade för idag.

ses i nästa inlägg

Likes

Comments

Hej igen!

Idag var jag i stallet fast att det inte var jag som hade Poppe men vi skulle prova en hoppsadel till Fryza och med vi så menar jag, jag och Fryzas ägare och stallägare. Sadeln passade vi behövde bara byta järn i den. Sen skulle vi testa sadelgjordar men antingen var dom för korta eller långa men vi testade 1m, 1,10m och 1,30 tror jag för den ena kändes mer än 10 cm längre än den 1,10 gjorden.

Fryza gick bra idag bara att hon strulade lite med att fatta rätt galopp (det vanliga alltså). Sadeln var sjön att rida i men lite hal (kanske för att den var ny Alice) men det gick bra.

Imorgon ska jag hoppa Fryza och jag är väldigt taggad!

Ses i nästa inlägg

Likes

Comments

Hej igen!

Igår red jag Poppe och Fryza vilket gick jätte bra.

Poppe red jag på en stubbåker med min kompis @Dressyrmoaa och hennes ponny Chiwago.

Poppe tyckte det var jätte roligt och han ville bara fortsätta och Chiwe gjorde ett glädjeskutt så att Poppe nästan blev in hoppad i. Poppe stack faktiskt inte vilket jag var väldigt glad över för att det alltid är en skans att han gör det.

Fryza fick komma ut i skogen där hon stack iväg i full galopp men annars skötte hon sig. Vi red ut med 2 tjejer och deras ponnys som också drog och ville inte gå samlat för 5 öre.

Aja det var allt för denna gången ses i nästa inlägg.

Likes

Comments

Ja nu har det gått en tid igen.

Detta börjar bli en vana för mig skriva ett inlägg sen orkar jag inte eller glömmer jag det dagen efter och sen fortsätter jag glömma det tills jag börjar känna skuldkänslor och tänker kanske 2-7 dagar att nu måste jag blogga men ändå gör jag det inte.

Jag måste få in i mitt huvud att jag ska skriva ett inlägg minst 1 gång i veckan.

Men i varje fall. Poppe har börjat med munnen igen och nu har börjat med att låsa käken och dra upp huvudet så att man inte kan få kontakt med han. Jag har pratat med hans ägare och frågat vad det kan va och vi båda tror att det kanske är som han är trött i käken för allt tuggande. Han går ju med green gard så jag är rätt säger på att han tuggar rätt mycket för att få i sig den näring han behöver så vi ska se hur det fortsätter ifall det blir värre eller bättre jag hoppas ju såklart på bättre. Men i går så var han väldigt snäll och trevlig i munnen han låste bara käken 2 gånger för att han tyckte det var jobbigt eller så förstod han inte lite både och tror jag. Igår red vi igen om våran Kür som vi bara leker med efter som att det är väldigt roligt, men jag tror ju inte jag och Poppe kommer komma upp till den nivån. Mitt mål detta året med Poppe var att få tävla lätt a P:1 men jag tror inte heller vi kommer hinna det innan jag tar Fryza på halvfoder i stället. Största problemet är nog att jag älskar både Poppe och Fryza lika mycket och skulle aldrig vilja lämna någon av den men jag har ju inte tid med båda speciellt inte nu när skolan ska börja igen.


Sen har vi Fryza och hon har redan utvecklats en massa. Hon har blivit stadigare i formen, hon känns inte lika vinglig och det bästa av allt hon börjar förstå dem olika varvens galoppfattningar.

Fryza och jag har varit ute i skogen 2 gånger tillsammans och hon har varit väldigt lugn båda gångerna fast att hon ridit ut med hästar hon inte känner. Senaste gången stack hon och jag slår vad om att hon vill bli terräng ponny eller kapplöpnings ponny. Hon var så grymt snabb.

På onsdag ska jag hoppa för första gången med henne vilket jag är jätte taggad över och ska också hoppa henne veckan efter det och sen där efter hoppar jag henne varannan och Poppe varannan vecka för att jag inte hinner rida båda mitt i veckan när skolan börjar igen. Så jag kommer ta Fryza endast på helgerna tills jag går över till henne som halvfoder ponny.

Det roligaste med Fryza är att hon är snäll, hon vill gärna göra rätt så hon får lite panik när hon inte förstår och jag tycker det är väldigt intressant att se hur hon växer i självförtroende och sen att lära mig hur man utbildar en häst men ponny i detta fall.

Känner att texten blev lite lång men hoppas ni gillade inlägget

<3

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sedan jag bloggade nu tyvärr. Jag vill först bara säga det att jag skulle vilja byta namn här på bloggen men jag vet inte till vad så skriv gärna idéer i kommentarsfältet.

Det har gått lite upp och ner med Poppe nu på sistone vissa gånger när jag rider han blir jag jätte sur och irriterad på han och ibland är jag jätte lycklig och jätte nöjd med han. Jag tror det beror på att innan gick han så fint många gånger i rad och sen när han tappar energi och vill inte röra sig som jag vill så blir jag bara irriterad att han inte orkar röra sig på det sättet och att han inte orkar arbeta på det sättet. hela tiden. Så jag har lugnat mig och börjat förstå det vilket jag märkte i söndags. Han gick inte pressis så jag vill att han ska gå men han gjorde sitt bästa fast än att han var trött. Hela det passet berömde jag han och var jätte nöjd med han bara för att jag öppnat ögonen.

Här kommer en nyhet också. Jag har fått börja rida Fryza lite då och då (Fyza ska jag kanske ta på halvfoder efter Poppe)

Fryza är ett sto som är 5 år gammal och hon är en D-ponny ungefär 140cm i mankhöjd när hon kom till den klubben jag rider för vilket var någon gång i mars. Hon har väldigt svårt för att fatta höger galopp då hon ofta fattar fel i det varvet men när hon fattar fel galopp så vill hon gärna rätta sig och hon kan bli väldigt stressad när det händer men jag tycker att hon börjar bli lugnare.

Fryza är väldigt trevlig och vill väldigt gärna förstå och göra rätt.

Det var lite fakta om Fryza.

​Detta är Fryza

Likes

Comments

Då har jag varit i stallet och firat Poppe.

Han fick först 2 morötter och 2 apelsinklyftor. Det var första gången han smakade apelsin tror jag och han tyckte det var hyfsat gott tror jag för att han slickade sig runt munnen.

Sen red jag han för min dressyrtränare och gud vad fin han var. Min tränare Ellen tyckte han var jätte fin och gav oss mycket beröm.

Efter passet fick han smaka på banan vilket jag också tror var första gången och han såg ut att njuta. Men han var lite besviken att han bara fick en halv apelsin och en hel banan som var ganska liten.

Jag är i varje fall jätte nöjd med han idag och jag tror att tömkörningen hjälpte för att han kändes mycket bättre i munnen.

Likes

Comments

Hej!

Idag tömkörde jag Poppe som jag skrev i förra inlägget. Man märkte att Poppe inte hade gjort det på länge för att han förstod inte riktigt vad jag ville och han lyssnade inte alls på min röst eller tömmarna när jag skulle få han att gå framåt. Han var väldigt svår att få att arbeta för att jag inte riktigt lyckades hålla trycket i bakbenen. Men det blev bättre och bättre. Tror jag behöver göra det oftare men han var jätte duktig.

Imorgon ska jag träna för min dressyrtränare och fira Poppe som fyller 18 år imorgon men han kommer alltid vara min 16 år gamla ponny (han var så gammal när jag började rida han).

ses i nästa inlägg

​Finnaste ponnyn

Likes

Comments