• Twitter
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Vid 06.00 gick jag, mamma och pappa upp för att gå ut med Scilla vid 6.30 i ca 1h. Det är så skönt att komma upp och gå ut när det fortfarande är mörkt och nästan igen är ute. Perfekt sätt att vakna till på. Rekommenderar verkligen alla att starta dagen på det sättet!!

När vi kom hem åt vi frukost och jag tog en äggmacka med kaviar (har hatat det genom alla mina år men de senaste året har jag faktiskt tyckt att det är riktigt gott så om ni inte har provat eller alltid har tyckt det är äckligt så utmanar jag er att testa igen för man ändrar ju trots allt sina smaklökar 😉 ) och en leverpastejsmacka med gurka samt ett glas mjölk.

Resterande dagen har jag suttit framför datorn och pluggat inför högskoleprovet som är nu på lördag. Känner satt det kanske inte kommer gå så bra som jag hoppas eftersom jag har varit tvungen att lägga ner en massa tid på skolarbete och pluggandet inför hp har prioriterats bort lite ("fy på dig Philippa" känner jag lite) men jag kommer göra mitt bästa så får vi se. I värsta fall får jag bara göra om det till våren och det är inte så farligt ju 😊

Det var iallafall tur att jag blev så mätt vid frukosten för glömde helt bort att äta lunch eftersom jag var så inne i att göra massa gamla högskoleprov. runt 14.30 tog jag däremot två clementiner,.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och ha en liten spakväll! Hoppas ni har en trevlig torsdagskväll!!

Puss & Kram / Philippa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla! äntligen är det lördag, gud va skönt! Hur mår ni? Jag mår iallafall riktigt bra idag :) Vaknade runt 8 imorse, åt frukost och sedan satte jag mig ner och fortsatte med alla olika inlämningar jag har. Dagen har tyvärr inte varit mycket roligare än så och vid 17 ska jag åka och jobba fram till 21 så det blir inte en så händelserik dag men det är iallafall en produktiv dag och det e alltid bra. 

Igår va jag på lunch med mamma, min moster och hennes två barn och min morfar och morfar. Vi åt på surf schack och det va första gången jag åt där. Deras cookies & Cream milkshake är en dröm ju! Det va riktigt gott där men herregud vad mätt man blev!! Behövde knappt äta middag efter den måltiden.

Imorgon ska jag jobba från 9-17 och sedan ska jag äta middag med familjen och såklart plugga lite till. Högskoleprovet är ju snart så måste plugga en massa till det, tror dock inte det kommer gå så bra för har verkligen inte hunnit plugga alls mycket inför det och det e verkligen något man måste plugga ett tag inför och inte bara 1 vecka innan :/

Nu ska jag iallafall fortsätta plugga och sedan köra till jobbet :)


Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hejsan alla underbara läsare! Nu är det äntligen fredag och det innebär alltså fredagsmys framför en bra film med chips & dippa, eventuellt en trevlig person ;) Jag tänkte att jag kunde dela med mig av några av mina favorit filmer så ni är förbereda inför ikväll och vet precis vilken film ni ska se :) De flesta är "tjejfilmer" för de är ju bara så underbara men jag har även några andra som inte hamnar under den kategorin.

Letters to Juliet


27 Dresses


Två helt underbara filmer som båda handlar om att hitta kärleken. Letters to Juilet utspelar sig i Italien och handlar om en tjej som hjälper en gammal kvinna att hitta sin ungdomskärlek men finner även själv kärleken. Kan inte rekommendera den här filmen nog. Se den helt enkelt :)

27 Dresses handlar om bröllop och att hitta kärleken och den är så bra. Om ni gillar bröllop så är den ett måste att se!

A Little Bit Of Heaven

LOL

Wow för dessa filmerna asså! A litet bit of Heaven är verkligen en film som kommer att få dig att gråta floder. Den handlar om en tjej som hittar kärleken men det kommer vid ett dåligt tillfälle.

LOL handlar om en tjej i tonåren och hennes liv. Helt fantastisk och man kan verkligen relatera. Se dem säger jag bara!

Bröllopsduellen

Love, Rosie

Om du älskar bröllop och redan sett 27 Dresses är det dags att gå vidare till Bröllopsduellen. Den här filmen, tillsammans med 27 Dresses, fick mig att älska bröllop så mycket som jag gör. Kate Hudsons klänning och hela hennes bröllop är så extremt fint i den här filmen, man dör lite hahaha.

Love, Rosie är på en helt annan nivå. Den handlar om två bästa kompisar som har utvecklat kärlek för varandra men de är alltid på olika ställen i livet när de förklarar deras kärlek till varandra. En helt underbar film som man verkligen inte kan sluta se!

Breakfast at Tiffany's

Clueless

Det finns inte så mycket jag kan säga om de här två filmerna. Klassiker helt enkelt. Breakfast at Tiffany's har nog de flesta sett men det är verkligen en film som inte blir gammal.

Clueless är en klassisk chick flick som inte heller kan bli gammal. Har ni inte sett de här två filmerna så är det dags att sätta er ner i soffan med något gott att äta och börja titta!

The blind side

Angus thongs and perfect snogging

The blinde side är en så himla fin berättelse om en mamma som tar in en fotbollsspelare från ett dåligt område. Verkligen en underbar film som jag inte kan rekommendera nog.

Angus thongs and perfect snogging är nog en av de mest tjejiga filmerna som har gjorts. Livet som ung tonåring, första crushen, första kyssen, allt ni kan tänka er finns i den här filmen och man får ett gott skratt av den :)

The Devil Wears Prada

The wedding date

Var ska jag börja? Två helt perfekta filmer. The devil wears Prada är helt sjukt underbar och rolig. Går typ inte att säga mer än att ni bara borde se den!

The Wedding Date är en av mina absoluta favoritfilmer. Den handlar om en kvinna vars lillasyster ska gifta sig så hon köper en date till bröllopet för hon vill inte gå dit själv på grund av hennes ex fästman som är the best man på bröllopet. Filmen är rolig, underbar och helt fantastisk helt enkelt.

Sex and the city

Mamma mia

Behöver jag ens säga något om de här filmerna? Sex and the city är sex and the city och bara helt enkelt fantastiskt.

Mamma Mia är helt perfekt och man ler, skrattar och sjunger under hela filmen. Helt perfekt och nästa år kommer 2an!!!!!!

The Holiday

The Notebook

The holiday och The Notebook. Herregud asså. The holiday är en film jag ser varje jul, flera gånger. Den är så underbar och ni måste bara se den! Perfekt nu till hösten också! Så himla mysig film!

The notebook är typ den bästa kärleksfilmen som finns. Den är så extremt fin. Tror de flesta vet vilken den är så jag behöver nog inte gå in på vad den handlar om men det e verkligen en film man måste ha sett. Det gäller iallafall att ha näsdukar i närheten när man ser den!

Me before you

Pearl Harbour

Me before you är riktigt bra. Jag vet inte vad det är med den men den e så bra. Boken är också riktigt bra så har ni inte sett filmen eller läst boken så rekommenderar jag verkligen att göra det!

Pearl Harbour handlar om WW2 och är en så fin berättelse om 2 bästa kompisar och deras liv under kriget. Ska inte säga mer än att slutet är något av det sorgligaste jag har sett och jag gråter varje gång.

Harry Potter

Pirates of the caribbean

Okej men helt ärligt så kan jag inte säga mer än att alla Harry Potter och Piratens of the caribbean filmer är perfekta för filmmys och passar nästan alla. Det kan inte bli fel! En kväll som består av ett marathon av Harry Potter eller pirates of the caribbean är alltid ett säkert val!

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Bild tagen från google

Hej alla! Idag har jag spenderat min dag framför datorn med en massa plugg. Inlämningar, presentationer och plugg inför högskoleprovet. Under kursen som jag går har jag fått lära mig en massa om studieteknik och har använt mycket av den informationen till mina studier och känner verkligen att tipsen hjälper så tänkte att jag kunde dela med mig att några tips :)

1. Ta många pauser!!! - Vår hjärna kommer ihåg vissa saker bättre än andra och en av de sakerna är början och slut. Genom att ta flera pauser skapar man fler början och slut vilket leder till att man lättare kommer ihåg informationen. Det finns en teknik som kallas för promodorotekniken som jag har använt mig av och den innebär att man delar upp ett pass i 4 delar. Varje del ska vara 30min varav 25min är till för plugg och de resterande 5min är paus. Efter ett helt pass tar man en paus på 30min och börjar sedan om. Det är en riktigt effektiv metod för man skapar inte bara fler början och slut utan man vilar hjärnan vilket är nödvändigt. (Det är viktigt att pauserna inte innehåller någon information - Facebook, intsagram osv, prata med någon eller gå på en promenad istället)

2. Skumläs texten innan du läser den - genom att bläddra igenom de sidor du ska läsa och lägga ner ca 3-4sek/sida får du en sorts mental karta över hur texten ser ut och hjälper dig förstå när du senare läser allt.

3. Läs snabbare istället för långsammare när du inte förstår - det här gäller framförallt när du har ont om tid. Genom att läsa långsammare så tråkar man ut högre hjärnhalva vilket leder till att man tappar koncentrationen. Att läsa texten snabbt minskar risken för att man tappar koncentrationen och det är större chans att man får med sig en stor del av texten. Det här är en speciellt bra metod när det gäller text man ska läsa inför en föreläsning. Inför prov ska man djupläsa texten!

4. Gör Myers-briggs test indicator (16personalities) - genom att göra det här testet lär du dig mycket om dig själv. Du får en bokstavskombination och genom att läsa vad varje bokstav innebär kan du se vilka fördelar och nackdelar det är med den bokstaven och dra nytta av det. Till exempel så är en av mina bokstäver P vilket betyder att jag har svårt att planera mina studier, tar inte mina egna deadlines på allvar och motiveras av "kniven mot strupen". Det är verkligen något jag känner stämmer på mig och jag har alltid försökt motverka t.ex. att göra allt i sista minut. Min lärare berättade däremot att vi P-typer blir extra effektiva sista minuten av någon anledning och att istället sitta där med ångest över att man gör det sista minuten ska man njuta av de "superkrafter" som kickar in. Självklart ska man inte göra saker i sista minut men han hade ändå en poäng. Gör iallafall testet. Även om det inte hjälper dig med studierna så är det ett roligt test.

5. Planera dina studier - med det här menar jag att sätta upp rimliga mål. Om det är orimligt för dig att läsa 200sidor på 3 dagar så ha inte det som ett mål. Det gör bara att man blir omotiverad om man inte lyckades. Sätt istället upp rimliga mål som du vet att du klarar av. När du har klarat av en sak blir du mer motiverad och nästa sak gå bättre. Det viktigaste är att man iallafall har någon sorts plan med olika mål.

6. Fokusera först på det enkla och sedan på det svåra - Min lärare sa att man kan jämföra att läsa kurslitteratur med att lägga ett pussel. Vi läser litteraturen på fel sätt.Vi fokuserar på det svår istället för på det lätta. När vi lägger ett pussel börjar vi med att kolla på bilden för att se hur det ska se ut (en helhetsförståelse) där efter lägger vi ut kanterna eftersom det är de lättaste bitarna. Sedan jobbar vi oss från det lätta till det svåra. Min lärare menar på att man borde läsa texter på det här sättet också. Istället för att fokusera på det svåra och läsa det om och om igen så ska man börja med det enkla eftersom man då lättare förstår det svåra. Man får en sorts helhetsförståelse på ett sätt och när vi får en helhetsförståelse så ger vi detaljerna en sorts mening. Det gör det även lättare att komma ihåg texten.

7. Kolla igenom och renskriv dina anteckningar efter varje lektion så fort som möjligt - genom att reflektera över lektionen och gå igenom dina anteckningar efter varje lektion så processar du informationen igen vilket gör att hjärnan skapar fler associationer och du kommer lättare ihåg informationen. Det här är väldigt bra eftersom det gör pluggandet lättare dör du pluggar inför ett prov.


Hoppas dessa tipsen hjälper er lite med pluggandet. De har verkligen hjälpt mig när jag t.ex. ska läsa en massa långa och svåra texter inför föreläsningar osv.

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Här kommer äntligen bilder från festen i fredags! Kvällen var riktigt lyckad och alla hade så himla roligt! Inget fönster blev krossat som sist det va en fest hemma hos Lisa hahah så vi va riktigt nöjda med det :) Det blev inte lika många bilder som jag hade tänkt mig för jag använde inte min mobil alls mycket under kvällen och jag var även rätt borta hehe men jag hade kul iallafall ;) Hoppas ni hade en lika rolig fredag som jag hade!

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej alla! Nu har jag precis kommit hem från en promenix med Scilla efter lunchen. Det va faktiskt riktigt härligt att bra ute och gå trots att vädret inte är så fint idag. Det är så himla höstligt ute nu och blir så glad av det, älskar verkligen hösten. Ni vet, alla mysiga halsdukar och mössor, mysiga hemmakvällar med film när det regnar ute. Allt med hösten är bara så underbart :) Nu ska jag bara lägga mig ner i soffan och kolla på någon serie, kanske Sherlock eller Gilmore Girls, samtidigt som jag fixar lite skolarbete osv :) Allt bra med er förresten? Vad tycker ni om hösten? Tycker ni att den är lika härlig som jag eller är den bara jobbig?

Puss & Kram / Philippa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla! Just nu har jag det fett stressigt i skolan. Vi har en massa inlämningar och uppgifter att göra vilket innebär extremt mycket text att läsa. Sen har jag även högskoleprovet att plugga inför vilket inte har gått så bra, måste verkligen komma igång med det på riktigt. Som tur är jag ledig resten av veckan och kan komma igång med allt innan helgen för då jobbar jag väldigt mycket. Nästa vecka är jag även ledig väldigt mycket vilket är så skönt för känner verkligen att jag behöver lite extra tid typ. Något jag verkligen vill är att åka bort ett tag, typ åka utomlands ett litet tag, typ en weekend hade räckt helt ärligt. Bara komma bort från saker ett tag. Det hade varit sååå skönt. Ska försöka prata med mamma om att åka på en tjejresa snart, hihi :)

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej kära ni! Ikväll är kvällen, det är dags för GET YOUR GLOW ON PARTY! Vi har förberett hela eftermiddagen och snart börjar gästerna rulla in. Imorgon får ni en uppdatering och fler bilder

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej! Idag hade jag min redovisning och den gick faktiskt riktigt bra. Blev så nöjd med tanke på att jag gjorde allt på ett helt annat sätt än så jag brukar göra. Efter redovisning åt jag lunch med Jesper, Josefine och Sanna och vi gick även upp på taket och kollade runt lite. Det va däremot lite kallt och inte så mycket att se så vi gick ner och kollade Netflix lite istället haha. Därefter hade vi en föreläsning inom studieteknik och sen cyklade jag hem.

Imorgon är jag ledig vilket ska bli så skönt! Jag ska plugga inför högskoleprovet, komma ikapp med lite skolarbete och göra lite ärenden.

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej! Jag kom precis hem från en runda på stranden med mamma, pappa och Scilla. Det va såå skönt att vara ute och gå lite innan middag även om det va lite kallt.
Idag har jag haft en föreläsning som tyvärr va rätt tråkig så det kändes rätt meningslöst att vara där. Den gav liksom inte så mycket. Imorgon ska jag ha en presentation och är lite nervös över det. Jag har inte riktigt börjat men vi ska bara sammanfatta en valfri föreläsning och den jag valde har jag redan sett och kan lite om så tror inte det blir så svårt. Det jobbiga med uppgiften kommer vara att stå framför alla och prata men förhoppningsvis kommer det gå bra :)
Denna veckan kommer inte bli så jobbig som tur för har en del att komma ikapp med men mer om veckans planer kommer i ett inlägg lite senare ikväll :)

Nu ska vi äta och sen ska jag sätta igång med presentationen :)

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej alla! I fredags var jag, mamma och pappa på middag hos våra kompisar i Bjärred. De bjöd på helt underbar mat och det va en riktigt trevlig kväll med massa skratt.

Nu på fredag ska jag och Lisa ha en fest hemma hos henne som ska bli såå kul. Vi har fixat massa pynt och musik och vi är riktigt taggade. Jag ska försöka komma ihåg att ta riktigt många bilder så förhoppningsvis kommer det en bildbomb efter festen.

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Hej alla! Nästa vecka kommer vara rätt lugn för mig vilket är skönt eftersom jag behöver komma ikapp med lite skolarbete hehe. Det här iallafall hur planerna ser ut men det kan alltid ske ändringar osv men det mesta är 100% bestämt.

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments

Några bilder från igår innan vi gick till KB :)

Puss & Kram / Philippa

Likes

Comments