Header

Igår var det div lll. Först skulle jag rida en clearround och sen lagtävling. Jag red fram Ramona på framridnings banan. Hon lyssnade bra och hon var piggare än vanligt. Sedan gick jag in på framhoppnings banan. Ramona var fortfarande pigg och framåt. Jag började med krysset i trav, sen i gallop. När jag hade hoppat krysset några gånger så hoppade jag räcket. Efter det var det oxern kvar.
Sedan var det min tur att gå in på collectingring. Jag dubbel kollade banan. Sedan var det min tur.
Jag galopperade mot första hindret, och vi flög förbi. Helt plötsligt var banan slut. Jag var felfri!
Jag fick en rosett och en morot.

Lag tävlingen

Mitt lag var Maya, Linnéa och Elsa. Ramona var piggare, men ändå lugn. Hon var likadan på framridnings banan som på framhoppnings banan.
När jag kom in på banan tänkte jag ytter hjälper. Jag hälsade för domaren. Jag galopperade mot första hindret. Det gick lite fort, men sen fick jag kontroll på henne och det slutade på 24.5 stilpoäng.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Imorgon ska jag tävla, jag har några speciella förberedelser inför tävlingen. Jag har en häst skötare som heter Alwa och hon hjälper mig med mina förberedelser. Jag brukar börja med att smörja träns och all utrustning med läder tvål. Sedan torkar jag av allt det löddriga skummet med en handuk. Efter det tar jag läder balsam.
Nästa sak jag gör är att bestämma vilket schabrak jag ska ha. Jag bestämmer ett vitt och ett i en annan fin färg.
När jag gjort det, så borstar jag och Alwa Ramona så att hon blir smuts fri. Sedan så gjorde Alwa knoppar i manen.

Efter det gick vi till spolspiltan och spolade av Ramonas ben med schampo och borste. Vi gnuggade och använde varm vatten när vi spolade av Ramona.
Efter det gick vi tillbaka till stallet igen, och vi gjorde rent Ramonas svans och rumpa.

Sedan gjorde Alwa en frisyr i svansen. Sedan satt vi på Ramona ett fleeze-tecke. Sedan packar jag med väst, mina stövlar och min hjälm.

När man är hemma packar man kavaj och andra grejer man behöver till tävlingen. 

Likes

Comments

Idag har jag och Ester hoppat för våra syrror (Stella och Molly). Vi hoppade en annorlunda bana. Alla hinder stog i mitten kors och tvärs. Första hindret var ett gul blått räcke. Andra hindret var ett rosa blått kryss. Tredje hindret var ett gul  blått hinder och det fjärde hindret var likadant. Femte hindret var en oxer. Sjätte hindret var ett rosa blått kryss.

Ramona kändes seg men lydig.

Likes

Comments

I lördags så tävlade min medryttare Molly Andersson och min fina ponny gjorde två fel fria rundor. Vann både L:C och L:B. I L:C så fick hon ett segertäcke och rosett och planket. I L:B så fick hon ett presentkort och något mer.

Likes

Comments

Allt började i tisdags när vi skulle åka skridskor. Vi gick med klassen till is-ringen. När vi var där satt vi oss på bänken och satte på oss våra skridskor.
Sen fick vi åka runt fritt. Sen bad lärarna oss komma. Vi skulle börja med att putta den andra medans den stod still. Sen skulle vi göra köttbullen. Efter det, stå på ett ben. Sen skulle vi åka baklänges.

Efter det skulle man vara tre personer och ska hålla ett rep. Två håller i änden och en står bakom och dem. Den bakom ska inte åka utan bara stå still så att de framför drar en.

Efter det fick vi åka fritt. Jag, Alva och Wilma använde repet. Längst fram var Alva sen jag och sist Wilma. Alva skulle dra oss alla, men sen kom en kurva och då svängde Wilma före mig så att repet spändes och jag släppte och åkte rakt in i repet och ramla baklänges och allt blev svart. Två sekunder senare började jag gråta. Jag kunde inte se någonting. Allt var svart. Jag började se bättre och bättre, men min gympa lärare ringde 112.

Ambulansen kom och jag skulle prova gå mitt huvud vätkte även om jag hade hjälm och det var en lätt hjärnskakning.

marken vid vasa parken.

Likes

Comments

Idag var jag ganska snabbt ur sängen. Jag klädde på mig och sen åt jag fruckost. Första skoladagen var igång. Jag satt i bilen klockan 07:17. Det var halt på vägen. Det blev bara mer och mer slask på gatorna desto närmare vi kom till stan. Vi åkte till Abrahamsberg och tog en kanelbulle på deras fik bonne femme de som fick kanelbulle var alltså mamma, Stella och jag.

När jag kom till skolan var det fullproppat med barn och vuxna överallt. När jag hägnde upp mina kläder så skulle vi snart byta platser i klassrummet. Vi fick ett nytt schema. Jag slutar:

mån: 14:05
tis:14:30
ons: 14:35
tors: 15:20
fre: 14:45

Jag valde bilden ovanför för att jag ville gå till skolan så jag tar alltså med mitt koppel.

Likes

Comments

Vi vaknade av vårt alarm som ringde klockan 06:30. Stella hade gjort frukost. Hon ville att vi skulle åka 07:00, men vi åkte 07:18. Vi vaknade den tiden för att vi skulle rida träning för Stella och Molly. När vi kom fram så började Stella göra i ordning Alibaba (hennes häst) för att hon skulle rida innan lektionen.

När jag och Ester (Mollys lillasyster) satt upp på våra ponnyer så började vi värma upp hästarna. Vi började i skritt, och sen trav och galopp. Efter det så hoppade vi fram på en volt, och det var ett hinder på kortsidan som vi hoppade över. Sen så red vi på en kombination och räknade galopp - sprången.

Efter det övade vi på att rida en båge. Ramona var snabb och svår att hålla in. Efter ridningen så fikade vi. Först fick vi smörgåsar med varm choklad och sen åt vi gifflar (bullar alltså).

Efter det så gick jag, Elsa och Ester hem till Ester. Först spelade vi ett häst spel. Sen så dansade vi Just Dance. Vi gjorde det i typ 1 timme, men sen blev det mat. Det blev Tacos. Efter det så gick vi ut och åkte pulka, men vi hittade ingen backe på deras tomt och vi gjorde den av 2 trä trågar. Esters bror Isak hjälpte oss med att göra backen, samtidigt som han skottade snö. Han lade all snö i vår backe och det blev jätte kul.

Efter det så gjorde vi en mini snögubbe, men den blev aldrig klar och vi byggde en snölykta. Snölyktan blev jätte fin. Jag tog bild från två vinklar av den.

☺☺💙💙👌👌👌❄❄❄⛄⛄

Likes

Comments

1:a dagen (tisdag)

Jag  sov över hos min bästa kompis Wilma. Från tisdag till onsdag. Innan jag åkte till henne var jag i stallet och red Ramona. Hon var väldigt pigg, men lugn och jag red i ridhuset och jobbade henne ordentligt i båda varven i alla gångarter. Sen så mockade jag och fyllde på vatten i hennes vatten-hink. Jag åkte till Wilma typ när klockan var 17:50. Vi kom fram 18:15 och då badade Wilma och hennes syster Ebba i badkaret och jag hakade på. Sen skulle Stella (min syster) också sova över.

Sen gick vi upp och bytte om till pyamas. Sen blev det mat. Vi åt korvstråganof med ris. Efter maten så gick vi upp och spelade bingo och berättade för varandra vad vi fick i julklapp. Sen så åt vi m&m's som Wilma köpt i London när hon var där och tittade på Harry Potter utställningen.

Efter det så tittade vi på filmen Matilda med Ebba och Stella och åt ostbågar .
Den var jätte bra, men jag hade läst boken så jag visste vad som skulle hända. Sen så sov vi.

2:a dagen (onsdag)

Vi vaknade typ klockan 9:08. Stella och Ebba hade åkt till stallet och vi skulle till bromma blox. Vi skulle åka kommunalt alltså åka med hjälp av tåg, buss eller spårvagn.

Det första vi gjorde var att spela Nintendo  Mario bros 2. Sen så gick vi ned och åt en   stor fralla med smör och parma skinka som var varm. Vi delade på frallan eftersom den var så himla stor.

Vi sprang till tunnelbanan och han med vår tunnelbana. Vi åkte till brommaplan och bytte till buss. Vi bytte till buss 509 mot Danderyds sjukhus. Vi åkte till Smältvägen och var framme vid Bromma Blox.

Vi gick in i den varma gallerian och den första butiken vi gick till var H&M. Vi köpte inget där för att vi kom på att man inte behöver slösa sina egna pengar på kläder som är så himla dyra. Så vi gick till The Body Shop. Det var rea och vi köpte en shower gel med passionsfrukt som lukt. Den luktar såå gott och är ett tips från mig.

Vi var hungriga så vi gick till sushi restaurangen och åt en barn Yakinicku
var. Efter det tittade vi på Lekia bara för att se vad de hade för nya leksaker. Nästa butik var Akademin bokhandeln. Vi köpte en bok var. Jag köpte Glasbarnen och Wilma köpte någon annan bok som var skriven av samma författare. Efter det gick vi och åt frozen yogurt. Det var jätte gott.

Nästa butiken vi gick till var Rusta och jag köpte en perfym från VS som heter Coconut Passion. Den luktar jättegott. Wilma köpte en mini power bank, en rosa eos, en VS perfym och någonting annat som jag inte kom ihåg.

Sedan åkte vi hem och åt desert hos deras grannar.

Vi kom hem och var helt slut och då skulle Wilma sova över hos mig. När vi var hemma hos mig så lekte vi med mitt Lego Friends byggen. Efter det så bäddade vi sängen och gick och lade oss i sängen tillsamans med hunden Oliver.

3:e dagen (torsdag)

Vi vaknade upp och då var klockan typ sju. Vi åt frukost framför tv:en och sen skulle vi ta bussen till stallet, men då så missade vi bussen, men då så fick vi skjuss av våra grannar till stallet. Vi var snabba i stallet och sen när Wilmas mamma Katja kom så skjussade hon hem mig och så hämtade vi Wilmas saker.

DET VAR MINA TRE SENASTE DAGAR! 💸💲💳💰⛺🎮🎒💼💋👍👍🐶🐶🏢🏡

Likes

Comments

Igår fick vi en vacker sak som kommer från butiken Lush. Om man inte gillar att bada så kan man lägga in den där saken och så ger den färg på vattnet, och det finns inte bara en färg det finns andra färger i butiken. Den är helt fri från kemikalier och har ibland torkade rosblad och man kan också tända ett doft-ljus till.

Man kan även skruva ner ljuset och ha fler saker som gör en lugn.

Den har massa olika former och olika färger. Den här är Stellas, men jag glömde ta bild på min. Den går bara att använda en gång. Man fyller badkaret först innan man lägger in den i badkaret.

Likes

Comments

Nina lagergren skickade bilden till mig på instagram och jag screen-shottade bilden eftersomden inte kom in i galleriet.

Idag har jag varit på kungsträgården med klassen. Det första vi gjorde var att ta av oss våra grejer. Sen var vi ute på isen. Först åkte jag med Kajsa, men sen åkte jag med Alva, Wilma och Nina. Sen så köpte vi kanderade äpplen och det var jätte gott. Ungefär klockan 11 : 30 åt vi lunch.

Efter ett tag så tröttnade alla på att göra konster så vi lekte kull i stället. Alla i klassen var med. Förutom tre personer som inte ville. Sen gick jag och Alva till jul-marknaden och jag köpte en gosedjurs dalmatiner, två hund figurer, jag köpte en present till min bästa kompis, men jag säger inte vad ifall hon läser bloggen.

Likes

Comments