Nu är det bara 5 veckor kvar tills detta projektet är över. Jag måste säga att det var otroligt skönt att tillbringa julen och nyår hemma i Svea rike. Fast som klara sa till mig så kändes det verkligen bara som att vi var på semester i Sverige och att vi snart skulle hem.
Nu när vi är tillbaka så skall jag byta restaurang. Ärligt talat så sög den sjukt mycket, den jag var på innan.
I början tyckte jag att det var bra men med tiden fick jag inte andra uppgifter än att skala och diska deras skit. Nästan alla har slutat på rocket Bean (gamla restaurangen) för att söka bättre jobb.
Min nya restaurang är Entresol som klara redan jobbar på och jag tror att det kommer bli riktigt bra. På Entresol jobbar också kristopf som tidigare jobbade på min gamla men slutade för att det helt enkelt sög.

Jag har också börjat gymma igen eftersom att jag inte har gjort det sedan september...
Jag vill helt enkelt inte komma hem som en potatis.

En sista sak! jag och klara såg Assasins Creed på bio här i Lettland. Jävla slöseri med pengar! Nästan halva filmen var på spanska och det fanns bara ryska undertexter.

Min klasskamrat Marcus brukar alltid skriva simma lungt i slutet av sina inlägg så jag kommer försöka mig på något i den stilen.
Sikta högt och ät mycket mina små hästar!

ugh... vad gör jag med mitt liv :(

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag kom snön till Riga. Det är ca 15 cm snö utomhus och kallt som attan. Jag skulle börja jobbet vid 10, och ta bussen 9:15 från skolan. Jag väntade på bussen i 90 minuter men ingen kom så jag beslutade mig för att dra hem igen. Praktiken vet att ingen buss kom och dem skulle ringa mig, vilket dem självklart inte gjorde. Jag har ledigt idag och hoppas att bussarna går på måndag.

Likes

Comments

Nu har det gått två veckor på jobbet ä och jag måste säga att det har varit ganska bra. Alla är jättetrevliga och roliga. Jag har skalat, hackat och diskat en hel del, men är det bara början på äventyret. Min favorit på jobbet är den indiske diskaren som alltid är jätteglad och skämtar hit och dit.

Imorgon är det måndag och då är det en ny jobbdag. Klara är ledig medans vi andra kämpar. 
På en av bilderna nedanför kan man se en smörbit som jag fick i uppgift att skära i små bitar, skar mig något förjävligt under denna processen.
Den andra bilden är ifrån en våffel och pannkaks restaurang som jag och klara ibland besöker.

Likes

Comments

Jag har nu fått reda på min praktikplats. Jag ska vara på Rocket Bean Roastery. Jag har varit där tidigare, det är där dem gör sitt egna kaffe (tidigare inlägg). Det är ett kaffé och en restaurang. Ser verkligen fram emot det och det kommer bli kul. Kocken som jag träffade och snackade med var sjukt trevligt.  Börjar 9:00 på  måndag.

Likes

Comments

Idag besökte vi ett choklad museum och ett kafé där dem gör sitt eget kaffe.
På museet fick vi göra egna praliner och ta hem. På kaféet fick vi se där dem gjorde kaffe och efteråt fick vi smaka på olika kaffesorter samt äta små "snittar".
Detta var en riktigt kul dag och imorgon ska vi besöka Rigas stora saluhall, det ser jag verkligen fram emot.

Likes

Comments

Idag besökte vi staden Preili nära Ryssland. Anledningen till att vi åkte hit var för att vår skola har en annan skola i denna staden och vi skulle bara åka dit och titta. Bil resan tog ca 2,5 timmar och vi gjorde ett stopp för att titta på träd och åka en liten båt... Helt onödigt men aja. Det fanns också stenar som man kunde få sitt namn skrivet på.
Vi fick se ett museum i Preili och där fanns det bara dockor. Efteråt fick man klä ut sig om man ville och det gjorde dem flesta.

Om det är någon som inte förstår så är jag den blåa pricken.

  • 191 Readers

Likes

Comments

Under torsdagen åkte vi till den lilla staden bredvid havet som heter Jurmala. Vi fick förklarat för oss att man behövde vara rik för att bo där.  Det var kallt och det blåste men fint var det ändå. Det fanns också ett utkikstorn på 30m men när jag väl kom upp så insåg jag att det gungade lite av vinden. Gungandet plus min rädsla för höjder gjorde inte susen precis.

  • 211 Readers

Likes

Comments

Idag var det utflykt som stod på schemat!

Vi möttes klockan 13 för att ta bussen in till stan för en guidad tur av en av historielärarna.
När vi väl kom dit så gick vi till den gamla delen av RIga för att kunna ta lite bilder och få en liten guidning. Som man kan se på första bilden så har dem en staty som kallas "the statue of liberty" enligt läraren (undrar var dem fick idén ifrån).

Efter guidningen mötte vi upp med en av våra kordinatorer för att ta oss ner till hamnen där vi skulle paddla kanot.
Vi paddlade ganska lång genom hela kanalen i staden för att grilla vid en strand och sedan paddla tillbaka samma väg igen. När vi var på väg tillbaka så var det mörkt och broarna var upplysta undertill. Det var något av det finaste jag någonsin sett.
Likes

Comments

Första dagen...

Vi var på flygplatsen redan vid sex på morgonen och vi anlände i Riga klockan 2.
Planet dit såg nästan ut som något från andra världskriget.
När vi väl kom till Riga så blev vi upphämtade av våra kordinatorer i en minibuss.

Alla har sitt eget rum med säng, garderob,bord och stol. Sängen är stenhård men man får ju vänja sig.
Det första jag och Klara gjorde var att gå till en närliggande affär för att köpa konstiga saker att smaka på. Måste säga att allt det vi köpte var gott.

Hur är vädret? Säkert 10 grader kallare än Sverige.
Är internetet bra? Nä.
Hur stenhård är sängen? Som en bräda med ett lakan på.
Hur mycket Engelska kan befolkningen? Inte många ord 

Likes

Comments

​Hej Hej!

Idag är det lördag och det är nu bara två dagar tills jag åker till Riga.
Det som måste göras är att tvätta, hitta saker och packa ner dem. 

Är jag nervös? Självklart är jag det men jag vet att det kommer att bli kul, plus så har jag ju Klara med mig. 

Har inget mer att skriva men jag kan visa en bild på mina knivar som jag har skaffat för denna resan.

Likes

Comments