Under terminen har jag gjort två olika arbeten och påbörjat ett tredje som jag inte riktigt hann färdigt med. Idéerna till mina arbeten har jag kommit på helt själv eftersom att jag har ganska bra fantasi. Jag hade en stabil och bra plan inför båda mina arbeten under arbetets gång. Första uppgiften var Photoshop och den var väldigt enkel att påbörja eftersom det var något som intresserade mig och då blir det automatiskt väldigt enkelt. Första tekniken var som sagt Photoshop och då var mitt tema ”jag om 10 år” mitt budskap var att jag ville visa hur jag ville leva mitt liv om 10 år. Andra uppgiften var en slags installationsteknik. Temat jag använde mig av på denna uppgiften var ”min favoritplats” och det jag ville förmedla här var helt enkelt bara vad jag gillar att vara någonstans och att jag gillar bowling. Varför jag valde just dessa tekniker är inte så konstigt eftersom jag är ganska intresserad av datorer och då såg jag en chans med Photoshop att få arbeta med en dator. Installationen var inte ett lika självklart val men jag tycker att lera är en ganska stillsam och lugn teknik så jag såg en möjlighet att göra en bowlingbana av lera och sen flöt det bara på. Jag körde egentligen inte fast under arbetets gång förutom lite på Photoshop eftersom jag aldrig hade suttit och arbetat i Photoshop tidigare. Problemen jag stötte på när jag arbetade med Photoshop var inte så komplicerade så jag löste det ganska snabbt och enkelt. Om jag hade fått göra om allting så hade jag nog inte gjort det på ett annorlunda sött faktiskt. Jag ör väldigt nöjd med det jag har skapat och har samtidigt fått lite kunskap inom Photoshop som jag tidigare inte hade.

Projekt nr1.     Jag om 10 år

Projekt nr2     Mitt favorit plats
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med min bowlingbana och jag gjorde färdigt min gubbe och bowlingklotet. Nästa vecka ska jag påbörja en ny uppgift. Anledningen till mitt val av att göra en bowlingbana är att det är min favoritplats.

Likes

Comments

Idag har jag gjort färdigt alla mina käglor till bowling banan, jag har dessutom börjat på en gubbe som kommer stå vid bowlingbanan men jag blev inte helt färdig med den. Nästa gång kommer jag göra färdigt gubben och sedan börja på ett bowlingklot, efter det får jag kolla ifall det finns något jag kan finslipa på eller om det är något som saknas.

Likes

Comments

1. Pablo Picasso's fullständiga namn är Pablo Ruiz Picasso. Han föddes den 25 oktober år 1881 i Malaga. Han dog år 1973, Pablo Picasso var en konstnär och poet från Spanien. Hans föräldrar hette José Ruiz y Blasco och Maria Picasso y Lopez.


2. Picasso var aktiv och målade på 1900 talet. Picasso's konstinriktning var kubismen. Han kom med något nytt när det gällde att måla porträtt. Picasso målade ofta porträtt i profil men han ville samtidigt få med allt, inte bara från sidan.

3. Under tiden Picasso levde så hände det ganska mycket, tillexempel utspelade sig både första och andra världskriget men också ett krig i Spanien som var tufft för Picasso eftersom han är född i Spanien. En av världens mest kända men också Picasso's mest kända tavla handlar om kriget i Spanien på denna tiden. Han målade för att sörja till Spanien och för att man skulle förstå vad dem gick igenom.

4. Guernica är en målning av Picasso som han målade för att sörja åt Spanien under kriget. The Old Guitarist är en annan målning som Picasso har målat. Den föreställer en gammal, blind och trött man som spelar gitarr. Den sista målningen av dessa tre är "den gråtande kvinnan" och den målade Picasso år 1937. Det är ett porträtt av Dora Maar.

5. Pablo Picasso's målning "kvinnorna i alger" såldes för inte så länge sedan för 1,5 miljarder svenska kronor. 

6. Jag tycker att Picasso's konst är inspirerande och annorlunda. Det är inte så många som gör målningar på detta sättet så det är speciellt för Picasso. Det finns en konstnär som heter Braque som är ganska lik Picasso som konstnär, båda gör målningar med den såkallade kubismen. Utöver sättet att göra målningar med kubismen är dem inte lika när det gäller att vara en konstnär.

Likes

Comments

Jag har arbetat med mitt Photoshop arbete under tre lektioners tid nu. Jag valde en bakgrund som består av ett hus och sedan har jag klippt in olika sorts saker/ människor som enligt mig är häftiga människor eller bara allmänt coola saker. Jag är väldigt nöjd med mitt arbete och enligt mig finns det inte så mycket som jag hade kunnat göra bättre. Jag har utvecklats inom Photoshop för när jag satte igång med detta arbetet kunde jag ingenting inom Photoshop men nu när jag har avslutat detta arbetet så är jag ganska kunnig inom Photoshop och jag kan grunderna i att klippa ut, förminska, klistra in, och många andra olika slags tekniker.

Likes

Comments