Nu har jag planerit mitt löparår 2017.
Jag har kommit fram till att det finns 11 st löparlopp och 6 st OCR-lopp som är intressanta 2017.

Min utmaning detta året blir att jag ska springa en halvmara :)
Jag bestämde mig för Malmö Halvmara den 30/9. Lagom med tid att träna upp sig och inte långt hemifrån.
Kommer bli väldigt spännande att se hur det kommer gå med träningen. Hur min kropp kommer svara nu efter tredje graviditeten.
Jag kommer löpträna med min bror nån gång i veckan så man kan förbättra hastigheten.. Och sen kommer jag köra mitt upplägg jag påbörjade i våras. Det gav resultat men jag fick tyvärr lägga det åt sidan då jag blev gravid.

Jag fortsatte med löpningen fram till v32 men fick anpassa fart och distans efter hur kroppen kändes. Hoppas ändå att det gör det lättare för mig att komma tillbaka nu. Snart dags att börja springa igen.

Nu när lilleman kommit ut är jag redo för nya utmaningar 2017. Detta kommer bli mitt år, mitt år tillbaka till löpningen!

Likes

Comments

Klockan är 10:30 och här sitter jag i morgonrock med mitt kaffe. Så skönt att inte ha några tider att passa. Jag är ju väldigt morgontrött eftersom lillebror äter 2-3 ggr på natten så det blir bara sömn 2-3 timmar i sträck. Och sen är det inte lätt att vila på dagen eftersom jag har alla barnen hemma på jullov. Vi har tagit lite extra ledigt eftersom jag varit hemma och har passat på att vara så mycket som möjligt med dom :)

På måndag, efter 4 veckors ledighet, är det dags att gå tillbaka till våra "normala" rutiner. Undrar hur det ska gå med tanke på att det är bara en person i vår familj som är morgonpigg. Och det är Filippa 2,5 år :)
Vi andra går inte upp för än 8:30 och det går inte nästa vecka. Dagis 9-14 innebär att jag måste ställa kl på 7...

Åh herregud...

Jaja, vi ska nog komma in i dom rutinerna också. Blir nog lite jobbigt första veckan.

Så denna veckan ska jag fortsätta gå i min morgonrock halva dagen och njuta av att inte behöva anpassa mig till några tider.

Vi håller oss dessutom hemma så mycket som möjligt med tanke på RS-virus och kikhosta som går nu. Lillebror är ju känslig nu och jag vill inte riskera några sjukdomar.
Får hoppas att dom stora barnen håller sig friska nu när dom börjar dagis igen. Där har vi även en stor smittkälla....

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe innan det är dags för lite lunch.

Ha en underbar dag!!

Likes

Comments

Det har nu gått 14 dagar sedan jag födde vårt tredje mirakel. Vår andra prins❤️

Min kropp har under alla 3 graviditeter lagt på sig många kilon.
1:a +33kg
2:a +27kg
3:dje +22kg

Enbart graviditeten väger ca 10-12 kg vilket innebär att jag haft en del extra kilon att bli av med. Därför tar det extra tid för min kropp att återgå till det normala.

Jag har fortfarande mage som putar ut och är småsvullen pp resten av kroppen.
Min förlovningsring går fortfarande inte på mitt finger och mina vanliga underkläder är för små...

Men jag fick barn för 14 dagar sen.
Jag har gått ner 10 av 22 kg.
Jag har aldrig bantat eller gått på en diet. Jag äter hälsosamt 2000 kcal/dag. Jag ammar och behöver energi.
Vissa dagar blir det inte så hälsosamt, men det gör mig inget!
Jag vet att min kropp kommer tillbaka sakta men säkert.

Fördelen med att min mage tar tid på sig att dra ihop sig är att jag blir inte skrynklig på magen. Jag har även haft turen att efter 3 graviditeter inte fått en enda bristning på magen.

Så jag låter kroppen få ta den tid på sig den behöver. Även om den väljer att se annorlunda ut nu så är jag stolt mamma till 3 friska barn och det är allt jag behöver.

Är du en mamma med bristningar och hängig, skrynklig mage??
Var stolt!! Du har burit på det finaste som finns

Börjar du träna så gör det för att du mår bra av det och älskar din kropp. Inte för att hatar din kropp. Allt börjar med din inställning. Rätt inställning ger rätt resultat...

Så här bjuder jag på den nakna sanningen om min kropp.
Med boxertrosor och amningsbehå känner man sig inte speciellt sexig, men när jag tittar på vad jag håller i min famn så förändras alla känslor❤️

2 dagar innan förlossning

1 vecka efter förlossning

2 veckor efter förlossning

Likes

Comments

Så ser kontrasterna i mitt liv ut just nu. Och för mig som jobbar som restaurangchef och är kock så tar det emot att använda halvfabrikat...

Men jag erkänner... Jag gör det nu... För att kunna ha mer tid med barnen så vi alla kommer in i nya rutiner nu när lillebror har kommit.

Vi har nu lärt känna varandra i en vecka och det har minst sagt varit en prövning.
Samtidigt som vi har fått en ny liten bebis så har vi även en 5-åring som beter sig som en minitonåring och en 2,5-åring som trotsar och jävlas med sin storebror. Speciellt roligt är det att jävlas när jag sitter och ammar för då kan jag ju inte göra nåt... Smarta barn!!

Men lillebror är världens snällaste bebis och tur är väl det.

Igår steg vi upp kl 7:20.
Väntade trevligt besök av kompis och tänkte handla innan hon kom.
Jag klädde på dom stora barnen, fixade frukost och tänkte att jag ligger bra på det. Kan nog vara i affären vid 9-9:30. Perfekt!!

Men nånstans mitt i allt gick det snett. Dom stora barnen började tramsa och bråka och lillebror bajsade och skulle äta 2 ggr innan vi kunde komma iväg.
10:30 var vi i affären. Men bättre sent än aldrig.

Snart har vi kommit in i rutinerna och då kan jag kanske njuta av att göra bananpannkaka till frukost och mellis istället för mackor. Och göra god broccolisoppa med hembakta bullar till lunch istället för färdiga potatisbullar.
Men igår kväll blev det stekt lax med hemmagjord hollandaisesås :) Då hade jag tid till att laga mat. Och gott blev det!!

Idag har vi mysmorgon med sen frukost och pärlande. Idag är jag så trött så jag orkar inte ta mig nånstans. Och jag undviker gärna att åka iväg nu i dessa tider. Det bästa är att hålla sig hemma med lillebror.

Nu blir det en kanna kaffe så man orkar med dagen :)

Likes

Comments

Denna tredje förlossning var precis som det sägs om tredje. Det var en luring. Helt annorlunda än dom två första som var exakt likadana förutom tidsramen.

Slemproppen gick den 22/12. Inga speciella värkar började eller vatten avgång.
(Dom andra föddes samma dag som slemproppen gick)

Värkar började komma regelbundet 23/12. Var till och med så pass att jag började klocka dom. 10-15 min mellan. Sen helt plötsligt så avtog det bara efter 2 timmar. Och så fortsatte det den 24/12 och 25/12, värkar från och till men inga allvarliga. Började bli rätt trött dom jävla värkarna. Luras bara hela tiden ;)

Så när jag vaknade den 26/12 kl5:00 med lite värkar tänkte jag faktiskt inte på att det var då det skulle ske. Jag gick upp kl 5:30 och började förbereda mig ifall att. Värkarna var lite kraftigare än innan. Jag plockade undan och lade fram det jag visste som också skulle med.

Vid 6:30 vaknade Filippa och kom ner till mig. Vi satte oss i soffan med film och myste lite :)

Jag passade på att blogga och undrade om det verkligen var dags. En liten stund efter att inlägget postats (ca 7:45) börjar värkarna bli kraftiga och täta. Jag hann knappt reagera. Jag satt och väntade på vattenavgång eftersom det var i den ordningen allt kom med dom 2 första:
-slemproppen
-vattenavgång
-kraftiga värkar

Men jag insåg att vi var tvugna att åka in nu.
Jag gick upp och väckte min sambo. Lät ju han sova eftersom jag inte visste om värkarna skulle tillta eller avta...
Ringde min mamma som skulle ta barnen. Tog ca 10-25 min så kom hon. Tur man har mamma nära :)

Vi körde hemifrån ca 8:20
Inskrivna 8:40
Vattenavgång 8:41
Bebis ute 8:45

Racerfart in till Lund
Tur att det var annandagjul morgon och lite trafik. Tur man har en sambo som vågar bryta mot hastighetsbegränsningen för annars hade lillebror kommit i bilen.

Nu i efterhand skulle vi ha åkt in direkt jag vaknade men eftersom denna lilla luring lurats i 3 dagar så visste jag inte om det var då han ville ut. Sen gick allt väldigt snabbt när värkarna väl satte igång.

Aktiv förlossning nr 3: 1 timme

Så det är sant som dom säger: Trejan är en luring

Likes

Comments

Trots att denna tredje och sista graviditet varit den skönaste och lättaste så har den också kantats av många jobbiga känslor.

Det första jobbiga att hantera var chocken.

Vi skulle ju inte ha fler barn
Vi var nöjda
En pojke och en flicka
Klar med barn innan 30 års ålder
Perfekt för oss

Jag satsade mycket tid på min löpträning och jobbet vilket gjorde att jag fick lite smått panik när jag plussade på stickan efter 1 veckas misstanke.

Jag hade uppnåt bra resultat med min kropp och mina prestationer på loppen jag sprang blev bara bättre och bättre. Och nu skulle allt det ändras igen.
Jag vet ju hur min kropp har förändrats under dom andra graviditeterna. Ökat 27 kg & 33 kg, varit väldigt tungt för min lilla kropp som normalt väger va 55 kg.
Dessutom så hade vi inte kommit så långt med våra husplaner. Bygga nytt eller bygga ut? Eller köpa nytt?
Större måste vi ha iaf.
Allt detta snurrade bara runt, runt, runt i huvudet i flera dagar, nog veckor innan jag landade och förstod att världen inte går under för att kroppen ändras eller för att vi bor lite trångt ett tag.

Det är ju trots allt ett barn vi har skapat. Det fanns en anledning till att vi blev gravida. Ett tredje litet mirakel. Ett barn är ju det finaste vi kan skapa.

Vi har bra jobb båda två och tak över huvudet. Allt annat löser sig.

När allt detta släppt blev det genast mycket lättare och jag började njuta av min växande mage. Började planera och se framåt tills den lilla skulle komma.
Det blev mysigt att vara gravid...

Ett tag iaf, tills min enda gravidåkomma började göra sog påmind med buller och bång. Den enda "komplikation" jag haft under graviditeterna. Mitt vulva varicer.
Åderbrock på ett väldigt intimt ställe som har blivit värre och värre för varje graviditet. Och denna gången har det varit extremt.
Tänker inte skriva mer ingående om det eftersom det är rätt känsligt för mig men jag har haft av det värsta slaget.

Nu dom sista 4 veckorna har det dock lagt sig och det känns skönt att kunna gå normalt.

Men dessa sista veckor är jobbiga.
Jag vet att det är nära och vad som väntar. Det är ju tredje gången...
Beräknad till 28/12 och först hoppas man gå över till 1/1 iaf men ju närmre BF man kommer desto mer önskar man att han kommer tidigare.
Det är bökigt med den stora magen. Att sitta, ligga och till och med när man står upp.
Sover dåligt, ont övetallt, halsbränna och sura uppstötningar.
Inte direkt charmigt när man behöver sin skönhetssömn...

Idag är det 2 dagar till BF och jag trodde faktiskt han skulle kommit förra veckan. Till och med min BM trodde det.
Skönt att han höll sig inne julafton och juldagen iaf. Juldagen är kusinens födelsedag.

Så nu är det några spännande dagar vi har framför oss...

När kommer lillebror??

Likes

Comments

Nu är vi klara med packningen och allt är förberett för lillebrors ankomst.

Låter väskan stå öppen så jag kommer ihåg att packa ner det absolut sista som nässpray & mobilladdare :)

Idag går jag in i vecka 40 (39+0)och det är endast 6 dagar kvar till BF.

Fredde är född 39+5 & Filippa är född 38+5 så det känns nästan som man går på övertid nu eftersom lillasyster kom tidigt. Men som sagt så är det 6 dagar kvar och man vet aldrig vad som händer. Min BM tror inte jag kommer gå över men min sambo hoppas på januaribebis så vi får se när det behagar lillebror att komma ut till oss❤️

Vi väntar med spänning

  • 124 readers

Likes

Comments

Precis som med dom två första graviditeterna var jag och tog gravidfoto.

Inte det lättaste att få till det med 2 barn som ska samarbeta... Men det blev ett par fina bilder iaf :)

Nu ska dom in i ramarna och jag ska mäta ut vart på väggen dom ska hänga. Det kommer ju även tillkomma 6 mån foto samt 1 års foto precis som med dom andra.

Älskar mina fina fotografier på mina underbara barn❤️

Likes

Comments

Jag tränade fram till och med v34
Inte samma tempo eller lika ofta som innan graviditeten men jag tränade. Både styrketräning och löpträning.

Sen började fötterna svullna och viktuppgången tog ut sin rätt. Jag fick lyssna på kroppen och lade träningen åt sidan.

Nu är jag i v38 med 19 dagar kvar till BF och jag är såååå trött på att svullna på kvällarna. Även vissa morgnar så har mina händer domnat av pga svullnad... Väldigt drygt när man inte kan greppa om saker och ting ordentligt....

Jämfört med dom andra graviditeterna så har jag inte ökat lika mycket i vikt denna gången.

Grav 1: vikt +33kg, väldigt svullna fötter men kände inget i händerna

Grav 2: vikt +27kg, kände ingen direkt svullnad

Grav 3: vikt +20kg (just nu) väldig svullnad i händer och fingrar. Lite på fötterna

Nu är jag så trött på att vara svullen. Nu är jag bara gnällig och har ont på diverse ställen... Nu är det värsta tiden i graviditeten för mig. Dessa sista veckorna...

Men snart så kommer han ut och det dröjer inte länge innan man glömt alla krämpor man hade❤️

Peace out ✌🏻️

Svullet lillfinger

Likes

Comments

Igår loggade jag ut från jobb
Ställde autosvar på mailen med texten "åter i tjänst januari 2018"

Nu börjar förberedelserna inför lillebrors ankomst.
Förvärkarna har börjat så jag känner lite stress att hinna med allt:
-montera sängen
-bädda sängen
-justera bilstolen till bebis
-tvätta vagnen
-bädda vagnen
-tvätta kläder o lägga i byrå
-först köpa byrå ;)
-packa BB väskan
-köpa amningskläder och div intimsaker

Jaja det ska jag väl hinna....

Tur att julklapparna är inköpta och inpackade :)

Likes

Comments