Tjena tjena!!!!

Idag har de bara varit en chill dag hemma,

inte gjort mycket alls.

Först så åt jag frukost chillade lite sen drog jag och syrran till

marieberg för hon ville till hööks, sen kom de 2 kompisar

så vi chillade lite. sen tvättade jag crossen och smörjde kedjan på

den, Så den är ren och fin till på tisdag för då äre träning igen.

TAGGGGGGAAAAA

men imorgon är de ny vecka och jag orkar inte!!!!!! vi börjar veckan

med nationella prov asså pallar inte men men.

så nu äre snart dax att sova

men hare braaa <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjena tjena!!

Idag vaknade jag vid typ 9 då körde jag min syster till skolan,

sen åkte jag hem och pluggade engelska för har blivit förkyld

så pallade inte att vara i skolan. Så nu kom farmor så vi ska

äta lite lunch.

Igår hade bästa klassen 9:a musik cafe de gick jätte bra, så

jag är nöjd. jag sjung 2 låtar en själv och en med en kompis.

Lite tråkigt att de var vårat sista musik cafe på karl johans

skola men så är de.

men nu ska jag plugga lite mera och vänta på att pappa kanske

skulle komma hem idag, han är ju med i hemvärnet så vi får se

vad som händer och mamma är på loka och chillar.

men ni får ha de bra så hörs vi <3

Likes

Comments

Tjena tjena

idag har jag först varit i skolan sedan åkte jag hem

och hjälpte pappa med etta tak på höns huset, sen

blev de min första riktiga cross tränig i en grusgrop

i kilsbergen. De va riktigt kul så nu är de regelbunden träning

tisdagar 18-20 och lördagar 10-14, så de ä riktigt kul.

så nu kommer jag somna gått, men vi hörs imorgon natti

(inte bild från idag)

Likes

Comments

Saknaden efter dig är så enorm, skulle kunna gör allt för att du skulle komma tillbaka.

Min första bästa snyggaste stor häst Blue Style, finns ingen bättre än dig <3

Fortfarande lika jobbigt att tänka på dig och våra underbara minnen tillsammans <3

den 7 juli lämnade du oss </3

Vi ses på andra sidan


Likes

Comments

Ryttare och trafikanter

Jag vill att alla ska visa mer hänsyn till ryttare i trafiken, att bilförare ska vara mer uppmärksamma på vad som händer och att man saktar in när man kör förbi ett ekipage.
För hästar är flyktdjur och när de kommer något bakom dem eller de behöver inte bara bli rädda när de händer något bakifrån de kan se nått som ser läskigt ut också framför oss så de inte vill gå framåt så kan de bli rädda, i alla fall de flesta hästarna. De kan skada både häst ryttare och den som kör bilen med stora skador.
Varför jag tycker att man ska sakta in så fort man ser ett ekipage är för att undvika skador både på dig och mig, för jag tror både du och jag har en familj som vill att vi ska komma hem friska och krya och inte få höra att jag blev på körd av en bil när jag var ute och red för att han inte saktade ner och min häst slängde sig ut i gatan, och föraren vill nog inte säga jag ligger på sjukhuset för jag körde för fort så hästen hoppade in i bilen.
Men de som inte har hästar eller aldrig haft eller aldrig kommer ha förstår inte att vi verkligen menar allvar med detta, vi vill att både du och jag ska komma hem till våra familjer och hästen ska få ha ett bra liv utan några skador.
Du som kör bil och vill komma hem tips kör Sakta förbi ett häst ekipage, för man vet aldrig vad som kan skrämma hästen, antingen har man tur att den hoppar ner i diket brevid eller så har man otur att den hoppar ut i vägen för den ser något farligt i diket så de behöver inte änns vara bilen som skrämmer de kan vara allt möjligt.
Jag har själv varit med om liknande saker, när jag var ute och red en dag på min unghäst som bott i Sverige några månader som inte alls var van med trafik han kom från ett stall mitt ute i skogen där de inte kom någon bil alls, sen kom han till de här och när man ber snäll att de ska sakta ner så tänker jag de kan de väl göra, nej nej absolut inte de gasar på ännu mera han åker förbi snabbt som blixten de bara dundra till men min häst reagerade inte till på de men sekunden innan så slängde han sig ut i vägen för en sten var läskig, tänk om min häst hade gjort de när bilen kom då hade båda jag och hästen varit döda nu för bilen hade ju inte hunnit tvärnita.
Så snälla se upp och var noggranna när ni kör kolla inte ner i mobilen så man missar, håll händerna på ratten och koncentrera er på körningen för man vet aldrig vad som händer.
De är inte så mycket begärt att vara koncentrerad på sin körning bättre de än riskera ditt eller någon annans liv, mobilen kan man hålla på men närsom helst men inte när man kör, tänk på de och visa hänsyn.
Vi ryttare ska och tänka på de att man kanske inte ska rida där de kommer jätte mycket bilar, men de kanske är enda sättet att komma någon stans tillexempel man måste rida 100 meter på en stor väg för att komma in i skogen där alla rid vägar finns.
Alla de som har häst vet precis vad jag menar och hoppas de håller med.
Visar ni respekt mot oss gör vi de emot er.

Likes

Comments

TJENA

Nu hade jag tänka att komma igång igen, har varit lite mycket nu ett tag så har inte

hunnit men nu ska jag ta tag i det. De som hänt i mitt liv nu är att jag slutat med hästar och äntligen 

ska börja med cross som jag längtat efter så länge och så mycket och äntligen har den drömmen slagit 

in, och min storhäst Lene Marlin har då min lilla syster tagit över så hon kommer få de jätte bra med

henne och de 2 är så fina med varandra så jag är helt över lycklig. men idag händer de inte så mycket,

ska träffa lite kompisar sen troligen börja skruva på crossen för måste byta växelspak, de är troligen 

helt slut. Så vi för se vad de blir av de här, tror de blir skoj. 

   men hade de så bra <3

Likes

Comments

Tjena tjena!!
Iförrgår vaknade jag vid typ 10 sen hörde jag av mig till Elsa och frågade om vi skulle dra till Marieberg och de ville hon så de gjorde vi då, vi åkta Epa dit de tar typ 20 minuter så de går ganska fort.
Vi handlade jul klappar 3st blev det, så nu har jag bara pappa kvar att handla till.
De var så mysigt, och sen åkte vi hem vid typ 15.00. Då fixade jag stallet sen träffade jag isac. De var en as Najs första dag på lovet.
Igår så var det en chill dag i stallet så skönt, sen helt random så kom Isac och Filip de va lite kul faktiskt. Sen tog jag och min syrra in en julgran och pyntade den. Den blev jätte fin.....
Hare bra <3

Likes

Comments

Tjena tjena!tänkte berätta lite om mina 2 fina underbara hästar.
Som ni märker då är ju mitt största intresse att hålla på med hästar och tävla och greja, de ä de jag lever för. Jag har 1 stor häst och en ponny merca och Lene.
Lene Marlin:
Sto
Född:2001
Mnkh: 170
Färg:skimmel
Helt underbar älskar att mysa och bli om pysslad.världens bästa storhäst.

Mercedes:
Valack
Född:1996
Mnkh: 146
Färg: fux
Jätte mysig men kan inte riktigt visa det men han är bäst ändå och ibland är han extremt gullig, världens bästa ponny.

Likes

Comments

Tjena tjena
Igår fick vi jullov, så himla skönt. Vi har jullov fram till den 11 Januari så de är riktigt najs faktiskt.
Så åkte jag och min syrra epa till skolan vi började 8.20 sen hade vi städdag så vi städade vissa delar på skolan, inte så kul men men.
Sen klockan 1 slutade vi då åkte vi hem och chillade lite för sen vid 4 så skulle vi samlas på stan för julavslutning så de gick bra men var kallt.
Och nu har vi jullov :D
Idag: kom farmor vid lunch så hade vi lite Julbakning sen gick jag och isac ut i stallet och jag red Lene för första gången på 2 månader, hon var riktigt snäll.
Så de va kul
Hare bra
Puss<3

Likes

Comments

Tjena tjena
Nu ska jag berätta om idag i skolan, jag blir så jäkla trött på vissa människor.
Jag kommer ner från översta våningen i skolan till mitten plan där jag ser min syster och hennes kompis, min syster står och pratar i telefonen och jag hör när hon pratar att hon skakar på rösten nästan så man börjar gråta. Jag står kvar och lyssnar på vad samtalet handlar om, hon pratade såklart med mamma. De säger hejdå och lägger på, Daniella tittar på mig och bara bryter ihop och blir jätte ledsen. Då blev jag jätte orolig av vad som hade hänt då säger hennes kompis Viktoria att hon blivit mobbad och utstött, då blev jag jätte ledsen och arg inombords, så jag försöker prata med Daniella och få ur henne vad som hade hänt men de gick knappt och höra vad hon sa pga att hon var så ledsen, men de jag hörde var att kompisarna var jätte taskiga och stötte ut henne och när de gick förbi henne så bitchblickade de och gjorde allmänt så daniella mådde dåligt. Sen när Daniella då hade gått till läraren så hade de här brudarna varit hos läraren förre och berättat vad som hade hänt så då när Daniella kom dit och skulle berätta så trodde inte läraren på henne för hon hade hört de andras tolkning och trodde på de, och hon trodde på de bara för att de är de "coola" tjejerna i klassen. Så då sa läraren att allt var Daniellas fel.
Att se min syster stå och gråta gör så jäkla ont inom mig så jag kunde inte bara låta det vara, så när de slutade ställde jag mig utanför deras klass rum med 2 kompisar och väntade på den här tjejen som gjorde så att Daniella kände sig ledsen och pratade med henne så vi får hoppas på att detta är löst nu och jag kommer ha en glad lilla syster i skolan för de är de jag vill.
Jag vill inte att hon ska behöva gå igenom samma skit som jag har fått gått igenom och jag tror väldigt många andra också har gjort. Så vi får se om de blev nått bättre annars så får vi väl ta ett snack till. Skulle göra allt för att min lillasyster ska må bra och vara glad.
Annars så har min dag varit bra efter skolan drog jag Jessica och Isac upp på stan sen åkte jag hem pysslade lite i stallet sen drog jag till Isac.
Nu ligger jag i sängen och väntar på att mamma ska ringa för jag ska hämta henne på Strömpis.
Hare bra
Puss o kram <3

​BÄSTA LILLA SYRRAN VI 2 TSM KOMMER ALLTID VARA 1 <3

Likes

Comments