V a r d a g

Hade ett fint veckoslut. Lördagen började med bilresa från Kimito-Rauma-Björneborg-Nokia. Efter hela veckans körning la jag märke till att jag kört under hela veckan från måndag till söndag lite på 1500km. veckan hann jag slösa hela Jysk-presentkortet, inrednings shopping med Ela . Ikea med mannen. Jaa, en massa slösat. men som min pappa brukar säga "man fyller år bara en gång om året". Vi skämde bort oss också med att laga kräftor och inköpte lite ps4 spel. Vädret var också on point, så en massa roliga länkar blev det av.Märks att bilen är tvättad på fredag, eller hur? Men man kan ju inte förvänta sig annat när veckoslutet blev körat 500km.


Likes

Comments

V a r d a g , F a s h i o n / o o t d

Hej på er!

Mitt Zalandopaket kom ju äntligen på fredagen, alltså lycka! MIn egen lilla födelsedagspresent åt mig. Förutom att jag hela veckan köpt en massa inredningssaker och använt hela mitt Jysk-presentkort så var detta pricken på i. Så glad! Efetrsom allt jag beställde inte kom så tänker jag beställa mer. En annan orsak också varför jag tänker beställa mer är att nästa vecka så får jag veta vad jag totalt fått bli av med från loppiset. Vilket betyder mera utrymme i klädskåpen! In med det nya och ut med det gamla.

Mitt Zalando-inköp var alltså;

Calvin Klein Jeans - skjorta
Dorothy Perkins - genomskinlig skjorta
Dorothy Perkins - skjorta
New Look - långärmad tröja
Only OnlyNew - topp
veroModa - genomskinlig topp

Man ser tydligt mina vårens favoritfärger - satsat på beige, vitt och svart.


Likes

Comments

V a r d a g

Hej på er!

Har firat här i några dagars sträck birthine alltså birthday och valentine. Min andra hälft hade igår födelsedag vilket också var ju vändag. Och idag har jag min födelsedag. Har firat sedan lördag tills idag. Lördagen var det shopping, mat och tårta jag blev bjuden på. Måndagen firades min andra hälfts och min gemensamma födelsedag, igår igen Elas födelsedag och idag min! Man blir så glad när telefonen plingar konstant och en massa födelsedags telefonsamtal. Också i skolan där varannan som gick förbi en gratta. Så härligt! Fick även gratis kaffe från cafét. Och oväntat kom min lillasyster på besök med en cola och ben&jerry. Perfect för min SATC kväll! Nu har jag även avklarat hellweek i skolan, pust. Sedan söndag bara suttit vid datan o gjort skoluppgifter. Och igår meddelade läraren att idag tent. Läste till tre på morgonen och väckning sju på morgonen. Men oväntat nog så fick jag alla rätt! Duktiga jag, för en gång stolt över mig själv som klarar den intensiva betong och murade kursen, fastän kursen är astråkig och jobbig.

Och eftersom vändagen var igår och hann inte updatera ett vändagsinlägg så vill jag iår vändagen till ära tacka alla fina människor som är kvar i mitt liv samt nya vänner jag träffat under detta halvår hur tacksam jag är över dem. Vändagen är en fin dag man speciellt ska visa sina kära att man är tacksam över dem och som en tankeställare till en själv. Utan omtänksamma vänner som hjälper en på traven och finns där då man behöver mer än bara sig själv. En dag att tacka att de finns. För att alla behöver vi någon gång i livet en vän. Så tack ni, ni vet nog vilka ni är❤️


En del av måndagens firande med Ela.


Och såklart en selfie som 22-åring och min pärla.


Likes

Comments

V a r d a g

Inte länge sedan senast!

Var på tiden att jag hade ordentlig kvalitetstid med min andra hälft. Och var det inte mysigt! Full fart från morgonen till kväll hade vi. Skratta så man nästan kissa på sig och angsta så att andra omkring såg våra gråa moln ovanför. Från allergiattacker till fulla magar så överlevde vi dagen. Bl.a så fick vi fixat mina dagens mission. Alltså mina loppissaker prissatta och klara till hyllan. Babykläds shopping och små inredningssaker. Och ett plus i kanten så fick jag även ett födelsedagspaket av min andra hälft! Fy så vi båda blir gamla snart.


Likes

Comments

V a r d a g

Godkväll!

Skoldagen igen inhiberad vilket är ganska tråkigt. Eftersom jag pendlar från Nokia till Ekenäs. Men det var endå skönt att stiga upp nio på morgonen och sedan bara få dra sig i sängen och somna om långt in till dagen. Har fortsatt med mitt projekt jag har på gång i Kimito huset samt varit på länk i det här iskalla vädret.

Kom just gåendes hem från syster och hade det så roligt! Min syster har nu på gångs dietperiod så hon bjöd på en massa frukter osv. fastän hon lovade mat. Men no judge! Gott var det ju endå.

Ni får tyvärr leva ett tag med sådana här korta tråkiga "update som händer i mitt liv atm-inlägg" eftersom avskyr så mycket att blogga från mobilen och har sådan bloggtorka.


Likes

Comments

V a r d a g

Hej på er!

Lång tid senast jag bloggat. Blev pushad av min andra hälft att updatera och eftersom jag inte ännu fått sömn så kan jag berätta för er om min sköna dag. Skoldagen blev inhiberad vilket var på något vis ganska skönt. Men endå lite små stress då tentveckan närmar sig med storm. Fått en hel del fixat idag, bl.a rensat 6 ikeakassar kläder som ska iväg till loppis. Glömde tyvärr de andra kassarna hemma i Nokia så får väl hämta de till följande vecka. Snarvlat som vanligt i timmar med Ela och fick trevligt besök! Resten av kvällen blev en lat hemakväll med SATC och torkade frukter. Så mys!

Tänkte nästan glömma dagens höjdpunkt. På tal om födelsedagar som nämnts en hel del idag. Så småningom närmar sig min födelsedag också, vilket ledde till att jag klickade en massa roligt till mig själv som födelsedagspresent från Zalando.


Bjuder på kvällens selfie, min fina morgonusikt från sängen.


Likes

Comments

V a r d a g

Hej igen!

Ja, jag lever. Sådär halvt iallafall. Nytt år och nya tag! Så fort jag kommit hem till min dator får det sålänge bli mobilblogg framöver. Mitt liv har varit förutom kaos, skratt, glädje och tårar varit fullproppat med skola och skolarbeten. Har satsat hårt för att vill bli klar i förtid. Nog med det så insjuknade jullovet i Bells pares vilket betyder kort att mitt halva ansikte blivit tillfälligt förlamat. Men nog med depressiva inlägg och tonårs angst. Finns fullt av dem här i världen.

Förutom ovanstående så har skolan börjat pånytt, nya tag och nya utmaningar. Min bästa kvinna var på besök och mysigt som vanligt hade vi det. Man märker när man inte träffat sin andra halva på en lång tid hur mycket man har att katcha upp. Fastän vi talar dagligen så hittar vi alltid något vi glömt berätta varann. Vi märkte också hur tiden flygit eftersom vi båda fyller snart 22år! Snart är det vår tur att fira 20års vänskapsjubileum, om man kan kalla det så. Vem vet, kanske vi firar 44års kalas här ihop? Silvervänskap? Återstår att se.

Åren iallafall gått otroligt snabbt och det finns en teori att endera växes man ifrån varann eller så ändras den ene helt. Vi har haft den turen att fast vi vuxit ifrån varann distansvis så har vi endå vuxit tillsammans. Vi har hållits bästavänner och kommer att finnas för varann oavsett vad, var och när.

Nu när jag varit sjuk lade jag märke till också att vilka egentligen finns där och vilka drar till nytta av en. För att jag skulle kunnat vara på dödsbedden men tur så var jag inte. De som verkligen brydde sig sade då jag ringde dem "ska jag komma dit?" Och ringde mig de följande dagarna och frågade hur jag mådde. Medan de fanns sådana som var mer upptagna att berätta skitsnack från deras arbetsliv. Brukar inte ta åt mig sådant tidigare, men efter denna insjukning märker man nog vad som är viktigt i livet och att prioritera rätt!

Tacksam är jag för att desto värre inte insjuknat och hoppas på att snabbt kunna bli normal igen. För tillfället kan jag ennu heller inte styra min mun rätt, ögat går inte helt fast och mina muskler är ennu svaga.


Avslutar inlägget med världens sötaste selfie på mig och min tvilling från vår "teini"-tid. Torde minnas 2011?


Likes

Comments

V a r d a g

Hej!

Sådan skoldag, tent mera skoluppgifter och inlämningsarbeten. Var i skolan från 8.30 till 20.30! Seriöst, funderade på att om jag skulle bara sova på skolgolvet och vakna i klassen imorgon. Hann inte äta och bara gjorde skoluppgifter. Imorgon väntas två tenter och mera uppgifter! Jaas, mitt liv är en total almanacka.


​Bild från min kostnadsberäkning jag äntligen fick klar halv nio! Och byggnadsplanerings uppgifter. Inte sims dethär!


Likes

Comments

V a r d a g

Godmorgon!

Länge sedan sist, blev tvingad av min andra hälft att updatera. Här sitter vi i min studiebostad och lyssnar på musik samt morgonmålsdejt.


​Mys!😘


Likes

Comments

F o t o, V a r d a g , R i k a, W e n n y

Hej!

Ett tag sen senast och ja, nu har jag äntligen tid att updatera litet. Laddade igår upp bilder jag tagit en tid sen med min systemkamera av Wenny mestadels och Rika. Så detta inlägg får bli ett bildbombinlägg.
Nå hur har det gått med Wenny hittils då? Ja, hon är snart dryga 5 månader och en massa skolning ennu framför. Med all karantän osv så är det lite synd att hon är så gammal, eftersom denna ras kräver fran dag ett som 2 månader att man skolar, skolar och skolar. Nåväl, hittils har hon lärt sig att sitta, följa samt att inte kissa inne. Hon håller sig mycket bättre i jämförelse med hurdan hon var en vecka sedan. Men ett stort problem i avföringsskede. Rika som valp gick automatiskt till bakdörren och skrek då hon skulle "do 1an eller 2an" men Wenny har inte riktit hiffat fastän vi alltid lyften henne till bakgården och säger nej. Bra har hon passat in till familjen och accepterat oss som familj. I början vaktade hon oss mycket och morrade till all ljud. (P.g.a hennes bakgrund från Ryssland, antagligen dåligt kennelliv.) Och än idag morrar hon men mycket mindre. Hon morrar till alla människor och andra hundar. Tur har hon slutat med att morra till tvn. Så en hel del skolning har det varit. Men så söt och snäll hon är. Har inte bitit/nafsat en gång oss som Rika gjorde konstant som valp. Hon har också lärt sig gå perfekt med koppel och kommer varje gång man kallar på henne.


Wenny, Rika och H på stranden bakom vår gård.


Några av de 200bilder jag knäppte då vi var till hennes första hundparksbesök.


Och några roliga bilder av vår lilla söta skojare. Hittar tydligen allt roligt skoj på vår bakgård.


​Avslutar inlägget med en bild av dessa två. Så roligt att de kommit överens från dag ett. Och också idag är de bästa vänner. Man märker på Rikas beteende att hon är så mycket lyckligare nu när hon har en lillasyster. 


Likes

Comments

Hej!

Varit en massa nu på fång så har inte alls hunnit blogga, lovar ett bättre inlägg imorgon. Skolan börjat och hundvalp till familjen. Nämnligen har inte velat dela med mig förrän 100% säkerhet, men ja. Vi hämtade hem Wenny som kommit ända från Ryssland. Fyra månader är hon och en ängel! Rika och Wenny har kommit superbra överens och är helt "paita ja peppu". Nu ska jag återgå med att vara med familjen och mysa!


​Bjuder på mobilbilder som på någotvis lyckats, alltid en av hauvorna som rör på sig så blir bilden aning suddig


Likes

Comments

Hejsan!

Idag igen en throwback thursday. denna gång bjuder jag på lite bakelser jag bakat ihop under åren. Har ingen skolning förutom inspiration från nätet och egen fantasi när jag mixat ihop dessa. Beskrivnng finns under bilderna, enjoy!

( Ps. ber om ursäkt för omatchande bilder, tycker själv så inte om när bilderna inte passar ihop ett dugg, men får bli denna gång. )


Bilderna ovanför ser ni muffinsarna jag dekorerat och A bakat ihop smörjan då vi gick i gymnasiet. Tillhörde vårt diplomarbete varav vi fick ett halvt studiepoäng. Vi bakade den dagen nämnligen 300 muffins! I högra hörnet ser ni kokosbollar jag gjorde hemma på fritid också under gymnasietiden.


Chokladmuffins jag ääälskade tidigare att göra massor av. Nuförtiden har jag blivit uttråkad av dem.


Mammas och Js lilla bröllopsgåva jag bakade ihop till dem, en liten bröllopstårta. Brevid ser ni Födelsedagstårta jag bakade till syster på hennes 18års dag. En snorkfröken som ska föreställa henne med iPhone och keyboard eftersom hon lever framför datorn. Märker själv även av hur mina rosor utvecklats på ett år.


Igen en födelsedagstårta åt min "teini"kusin, ska föreställa en Louis Vuitton inspirerad tårta. Mycket större var den än vad den ser ut i bild, cirka 40cm i diameter. Bredvid i höger ser ni tårtan jag fixade ihop snabbt till praktikplatsen som ett tack och adjö!


En födelsedagstårta till Hs lillebror vilket jag är mycket stolt över. På bilden skenar tyvärr en del av persiennen så tårtan ser kurvig ut. Och ja, Angry Birds inspirerad!


En annan födelsedag igen och det är min systers par år föregående. Samt muffins till kalaset. Varför så prinsessa? Jo, eftersom det firades med våra mycket yngre kusiner.


​Sist och viktigast för min del. Hs födelsedags tårtor. Högst uppe ser ni Bmw tårta jag försökte göra. Första gången jag gjorde en bilformad så don't judge! Tog hela dagen och fixa ihop tårtan och jag lovar den var så mycket koolare live! Nere till vänster Hs första tårta av mig, vilket jag minn så väl jag gjorde den hos passa och körde därifrån följande dag efter att hade bakat hela natten. Sista till höger är en screencap från Hs instagram. En Jeep tårta jag gjorde åt honom på en timme. Tårtan är egentligen 1l glass toppat med chokladkladdkaka jag bakade snabbt ihop och resen grädde, florsocker och jeepen gjort av den sista sockermassan jag hade hemma i skåpet. Jo, hade bråttom eftersom H skulle på jobb kl. 5 och var så ledsen kvällen så ville ha en glad man på morgonen. 

Har nog bakat mera, men ville dela med mig av dessa till er! 😚

Likes

Comments

En tid sen senast! Haft en massa program under par dagar men kort vad som hänt senaste dagarna i bild.


Vi hade mysig morgonmålsträff hos Hs syster. Pannkakor till sommarens sluts ära och Rika fick meka massor!


Fin examensfest hos P med fyrverkerier! Bjuder på dessa snap bilder eftersom andra bilder blev aldrig tagna. Men en massa god mad, härligt gäng, basta och simmning!


En superfin länk till Eden och fika med dessa!


​Och såklart vår skojiga lilla vovve hittat passlig käpp att dra med! 


Likes

Comments

Hej!

Idag har vi varit på Chilifest i Tammerfors centrum. Det ordnas varje år över ett veckoslut och det är så roligt att varje gång besöka. Vi hittade en massa, speciellt Hs favoriter av Poppamies. Vi åt dessutom Poppamies hamburgare, jag valde då med mögelost och bacon burger och H tog en med alla ingredienser. Så goda! Efter allt gåendes och ätandes avslutades festivalen med chiliglass vilket faktist var jättegott! Hs glass däremot var så stark att jag inte klara av att äta den. Iallafall fint väder och härlig festival!


Bjuder på bild av den super goda hamburgaren, klart vi gick och satte oss ner längre bort där det var lugnare. Finglida med Transiten och mobilselfie. (Ni la märke säkert till att jag och H råkade matcha outfits. Grå läderjacka, blåa jeans, vita skor samt svart t-skjorta. Oopsi!) Samt nederst ser ni vårt inköp. Plockade även med hem lite broschyrer av utegrillar då vi blev så kära i dem!


Likes

Comments

Hej!

Varit idag till Ideapark och fyndat lite smått till hushållet (kommer bilder upp imorgon), samt hittat examensgåva till P som har fest i lördag. Även H fyndade till sig ett par Oakleys och en runda via matbutiken samt Punnitse & säästä. Efter en trevlig minishoppingrunda med min man så tog vi oss hem och smågrilla. Resten av kvällen kollade vi Dexter pånytt där vi båda satte med ögonen fastlimmade i rutan. Råkade ha kameran vid bordet brevid bak yttre dörren så knäppte par bilder.


Grillning och en mycket ivrig hund som också vill ha rillimakkara. Hittade också en special Cola som var ett måste att smaka och så super god!


Min chilibuske och blommor växt så fruktansvärt! Inte ens vattnat dem och voíla! Och jo, borde kanske trimma lite blommorna.


Likes

Comments

Hej!

Som Daniela tipsade på sin blogg angående bloggtorka så passar det för mig perfekt in med en throwback thursday. Har vakat hela gårnatten och dagen bara rensat min hårdskiva med lite på 15000 bilder ända tillbaks från 2008. Största delen av bilderna var oorganiserade samt en massa onödiga selfies som tog en massa plats på hårdskivan. Konstigt nog är där fortfarande hälften av spacet kvar.

Iallafall så tar er tillbaka till min student. Man kände sig så vuxen och visste precis vad man ville men på samma gång ändå så oskyldig och naiv. Är så lycklig över att alla de viktiga personerna i mitt liv deltog i mitt studentfirande (förutom pappa som var till sjöss men det firades senare). Och att jag fått dela med mig ett sådant viktigt minne för livet med H. 


Tackar forografen Daniela som tagit fina studentbilder (förutom selfien). Och det fina porträttet av mig och H. Nedan de bilderna ser ni abiturienterna 2014.


Likes

Comments

Åh! Är så fast i denna serie! Har suttit nu i flera kvällar och kollat på denna serie och det är som en drog. Kollat det igenom tidigare då det kom i tv och då vi köpte bluray boxen med alla säsonger, med det var en tid sedan då vi hade vå tidigare tv. Nu med curved, ultra HD och bättre surroundsystem så är det både spännande och ascoolt att se på serien igen. Rekommenderar serien för dem som gillade Breaking Bad eller då kriminalserier.

Serien handlar alltså om Dexter som jobbar i Miami Metro police station som blodanalyst. Han har en mörk bakgrund och blir adopterad till en familj. Harry hans nya pappa som är polis uppfostrar Dexter kontrollera sin inre "mörka passagerare" som är då Dexters drog att mörda andra mördaren. Han då "rensar" Miamis gator från det onda och gör rättvisa på sitt eget sätt i samhället. Han jobbar hårt för att passa in i samhället och gömma sin mörka del av sig. Serien berättar också en hel del om hans syster Debra som också jobbar på stationen som polis samt andra poliskollegor. Senare i säsongen gifter han sig med Rita och de har sedan ett gemensamt barn och han blir även styvfar till Ritas barn.


Sådant här coolt bluray box köpte vi för ett par år sedan från Cdon.com. Rekommenderar massor att ni kollar serien om ni inte ännu sett!
Likes

Comments

Hej!

Veckoslutet kort. Besökte pappa fredag kväll vilket var jätte roligt eftersom inte knappt hunnit träffa honom den tiden han varit hemma. Nu igen får man tyvärr inte träffa honom på tre månader eftersom han åkt till sjöss. Vi grillade och hade det roligt tillsammans med H, min syster och hennes kille. Fick också träffa på deras nykomling Luna som är så vacker kisse!

Lördagen fortsattes med flytt till studiebostaden. En massa svett och tid gick åt att bygga ihop köksbordet, vittsjö vitrinet samt vardagsrumsbordet. Torka och städa en massa samt annat småfixandes kring knutarna. Fick äntligen träffa min andra halva Ela efter en lång tid!

Söndagen tillbaka till pappa och hjälpa honom med en massa i hushållet och sedan till flygfältet. Alltid lika ledsamt att han åker iväg. Sedan tillbaka till Nokia och såklart efter vår långa bilresa så hade det skett olycka på motorvägen så vi blev där i nästan halv timme. Nästan 800km bakom oss efter resan som sedan avslutades med vår egentliga fredags plan. Pizza och Dexter!


Här ser ni den mest sötaste kattungen Luna. Så snäll och försiktig liten pälsboll.


Bild av Rika när vi hittat fram till en liten hemlig strand intill studiebostaden. Och njöt av cider i kvällssolen med min twinie och co.


Här kan ni se situationen uppdaterad enligt tilannehuone. Och trafik stockningen. 


Likes

Comments

Igår hade jag igen en sådan där kreativ impuls som ibland då jag har för mycket att göra mittiallt bara måste göra något kreativt. Förlåt den där meningen lät inte rätt alls. Nåväl skulle inte kunna beskriva känseln på något annat vettigare sätt. Fixade alltså gelnaglar igen till mig. I svart glitter rock n' roll stil.


Ursäktar för usla mobilbilder. Använde mig av Essence gel polish i silver/glitter, sedan toppat med svart Essence gel polish. Blendat färgernas gräns med Color Showrooms glitter topcoat och slutligen toppat med Lumenes "snö" glitter.


Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder, ja så har jag nu kännt mig som. En desperat hemmafru. Full fart här hemma nu senaste dagarna. Tog mig en hel dag att skura och tvätta våra vita lädersoffor men nu äntligen skiner och blänker dom. Fixade dem före julen men så smutsiga de så lätt vill bli. Eftersom de är vita så kan ni ju lätt räkna ut att då man dagligen sitter med jeans på soffan så vill det ju klart fastna färg, tur så är det inte vit tygsoffa! Har också börjat med ett litet konst projekt vilket jag senare lägger upp då det är klart. Tvättar en massa mattor och gud det är tungt. Då t.ex en 200x200 cm nukkamatta eller koskinnsmatta tvättas att så mycket sådana sedan kan väga. Tvättat golvet i huset, dammat alla möjliga ställen. Och också i jakt på möbler till studielägenheten. Inköpt här i veckan nu köksbord, stolar, vardagsrumsbord, matta och imorgon lampor. Hoppeligen skrivbord också! En sväng också till Ikea blir det småningom och köpa Vittsjö vitrinet jag dreglat över en tid. Även bakgården blev äntligen fixad som stått som en djungel i en vecka!Här ser ni då köksbordet, stolarna och vardagsrumsbordet jag inskaffa här i veckan. Tycker så om dessa produkter och de passar perfekt i studiebostaden. Och eftersom bostaden är en design efter Alvar-Aalto huset i Ekenäs och en vit skandinavisk/modern stil så passar dessa perfekt in.


Likes

Comments