​"Disko i bilen"

Då var den dagen då vi skulle åka hem här, och vi var ute på vägen redan vid 8. Efter en snabb frukost och lite städning i stugan.

Ida hade en lite speciellare frukost på vägen hem, nämligen munkar och nästan en halvliter chokladmjölk.

Vi åkte förbi Sälen för att lämna skidorna vi hyrt och sedan begav vi oss mot Karlskoga för att äta donken. Från tidig morgon tills lunchtid så hände det inte något speciellt mer än att vi åkte bil. 

Efter Karlskoga så åkte Julia och hennes familj hemåt, medans Ida och hennes familj stannade vid Mariebergs Köpcentrum för lite små shopping.

Timmarna gick och de spenderades i bilen. Runt tidig kväll så var vi alla hemma och fanns tid kvar till att mysa med godis och film.  Inte den mest händelserika dagen, men så är det ibland. Snön yrde i skyn från Trysil enda tills vi kom hem.

P.s Varför inte ha med Idas favorit fras också ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

"Sparkering"

Idag är det sista hela dagen här i Trysil. Sorgligt men sant. Vi passar verkligen på och njuter. Det är alltid så sista dagen på semestern. Samma känsla varje gång.

Men vi ska inte dra ner oss för det! Dagen började med frukost då Julia slog huvudet i matbords-lampan. Igen! Det är inte första gången direkt... Och det är inte bara Julia som lyckas med det. Den där lampan måste verkligen ha något emot oss.

Sedan bar det av mot längdskid-spåret för träning medan andra begav sig till gallerian för lite shopping. Det blev mestadels godis dock...

Eftermiddagen spenderades i hotellets bowlinghall. Trevlig var det. Men lite för många vinnarskallar dock. (Host... Ida) På vägen hem hittade vi dagens bästa. För runt om i Trysil kan man hitta små gula skyltar som det står "Spark-parkering" på. Men någon hade tänkt till! Och ändrat till "Sparkering" istället. Fiffigt tyckte vi!

På kvällen åkte vi hem och åt tacos samt spelade sällskapsspel innan det blev dags för att städa och packa ner våra saker.

Nyss gick strömmen. Eller den försvann, kanske man ska säga! Strömavbrott alltså. Ida fick panik. Hon kan ju inte ladda mobilen nu! Och jag kan ju inte lägga upp detta inlägget nu! Haha jo vi har ilandsproblem. Har hört att det kan ta lite tid för elen att komma tillbaka här i Trysil. Så får se hur detta slutar...

Taco(s) hej!

Likes

Comments

"Det här med att ramla ur sängen"

Vi båda vaknar varje dag, antingen av att Ida ramlar ur sängen eller att Julia slår armen i garderoben bredvid sängen. Samma visa varje morgon. Vi lär oss aldrig! Alltid en hög dunst som skulle kunna väcka hela huset. Konstigt att vi inte har fler blåmärken än vad vi har!

En kall men fantastisk dag. Vi tog bilarna och åkte upp på norra sidan av Trysilfjället. Det var kul att åka i några nya pister och att få se nya vyer. Uppe på toppen sken solen och det blev en del bilder. Det vill säga för alla utom Julia som fick batteriproblem.

Efter någon timme åkte vi tillbaka till östra sidan av fjället igen. Där var det betydligt kallare och nästan ingen hade kvar känsel i händer och fötter när vi kom hem.

Väl hemma i stugan framför braskaminen är det lika mysigt som alltid! Sedan fick vi för oss att baka. Tillsammans med våra sykon lyckades vi få ihop semlor till efterrätt. Ganska länge sedan man åt det måste jag medge! Och gott var det!

Just nu är vi på rummet och diggar musik. Samt även att Ida gör sin lite annorlunda "gymnastik". Hon säger att det är bra träning men jag tvivlar... Sedan blir det kanske film innan läggdags.

Tack o hej, leverpastej!

Likes

Comments

"Nej! Bara två dagar kvar!"

Det blir bara kallare och kallare. Snart blir vi väl stamgäster i värmestugan. Timmarna i backarna idag var få och vi alla gnällde över kylan. Bättre att åka hem och få upp värmen än att vara kvar i backarna och efter varje åk få spendera någon halvtimme i värmestugan.

Efter de få timmarnas skidåkning så har vi bara kollat på tv och myst. Ida kom även på den fantastiska idén att åka till "badhuset" nere på hotellet. De flesta tyckte det var en väldigt bra idé då vi fortfarande var frusna. Jacuzzin var välbesökt! Efter badet åkte vi och bland annat köpte choklad, jordgubbar och annat gott.

Nu på kvällen har vi endast kollat på tv med chipsskålen framme. Blir kanske lite mer händelserikt de sista dagarna , vi får helt enkelt se.

Puss o kram skumbanan , ha de gött!

När Ida skulle försöka sig på någon slags "specialfläta..."

Likes

Comments

"Soja soja ingefära"

Japp, det är så man tröstar en vegan!

Vet inte hur många gånger som Ida kommit och tröstat mig med detta citat idag.
När det blåste kallt i liften, när fötterna domnade bort och när händerna frusit till is. När skidglasögonen immade igen och när det var isbana i backen. Jo då fanns alltid Ida där och tröstade mig med sitt nya favoritcitat!

TACK! Du räddade min dag.

För övrigt märks det att vi hittat dit alla andra turister också hittat. Fler var ute och åkte i backen idag och det var svårt att inte krocka med de andra skidåkarna. Fråga bara Ida som lyckades fastna bland alla skidskolebarn. Inte visste jag att hon hade börjat där igen! Ja det såg faktiskt lite kul ut eftersom hon var dubbelt så lång som dom andra barnen...

Just nu slappar vi och väntar in kylan som väntas komma tills imorgon.

Puss och kram skumbanan!

Likes

Comments

"Inatt drömde jag om att jag körde över Tysils maskot Valle" //Ida

Ny dag, nya möjligheter. Vi vaknade över hur varmt det var på vårt rum imorse! Det kändes verkligen inte som om vi var i fjällen, snarare på solsemester.

Men när vi däremot kom ut i backen fick vi ändra våra tankar. Mycket kallare och blåsigare idag än igår! Och har hört om hur det bara ska bli kallare och kallare senare i veckan...

Fick även uppleva Trysilsolen längst uppe på fjället idag. Väldigt fint och det kändes nästan som en saga. Händerna frös dock när man stod och skulle fota. Bilder lär ni få se nedan...

Och så var det Idas dröm. Som på beställning så såg vi ju självklart Valle i backen idag! Då kan ni kanske lista ut hur det slutade... 😁

Efter dagens skidpass passade vi på att åka ner till centrumet för att strosa i gallerian. Det blev dock inte så mycket köpt då vi var ganska trötta och snåla idag.

Just nu ligger vi inne på vårt rum och övar norska språket och sjunger med i norska låtar. Tänkte att vi skulle lära oss lite, så att vi förstår vad alla säger! Måste faktiskt berömma Ida som är väldigt duktig... Vi tror dock att google översätt ljuger lite för oss ibland! Själv är jag inte alls lika duktig. Kan bara de viktigaste orden. "Kakao med krem" "Varm choklad med grädde" Ett måste i fjällen!

Tack och hej!

Likes

Comments

"Jag tror det är något fel på mina armmuskler , de växer nedåt istället för uppåt (gäddhäng) " / Ida    

Jo som sagt,  idag var det första dagen i backen. Liftarna öppnade runt nio och vi kom ner dit strax efter. Till en början kändes det ovant,  men man kom snabbt in i det.
Temperaturen låg mellan -10 och -15  grader, så alltså var det rätt så kallt. Men imorn väntas temperaturen ligga runt -20 grader. uugghh....

Efter många åk och in och ut i värmestugan, där vi även drack väldigt god varm choklad, så begav vi oss hemåt runt tre tiden.

Efter vi varit hemma i stugan ett litet tag så åkte vi ner till Trysils centrum för att de skulle köpa godis och ved ,  vilket vi nu är väldigt tacksamma över då det var väldigt kallt här inne.

Just nu ligger vi inne på soffan under lurviga filtar och myser framför braskaminen. Snart så väntar bastubad och det ska bli skönt.Kanske att man till och med ska slänga sig i snön? Vem vet?

Är slut efter dagen och kanske att man skulle tränat innan vi kom hit? Tänkte väl
träna bort gäddhänget iallafall!

Likes

Comments

" Du måste ju börja med en cool hälsningsfras,  typ som 'tja tja bloggen' eller kanske 'hej alla fans' eller bara tja" // Julia

Vid klockan sex i morse så satte vi oss i bilen och började färden mot Trysil, Norge.
Jag åkte med min familj och en kompis familj.  Självklart så valde vi ju att åka upp på "rätt" dag, med andra ord den dagen som det snöade som mest.

Fram till lunch var bilfärden ganska lugn, kanske för att jag mestadels sov? Jag vaknade när vi var i Vansbro, då för att äta lunch. Då hade jag fått en "hel del" snaps från min kompis som verkade något irriterad över att jag inte svarade och att jag i vanliga fall brukar vara så social och svara inom dom närmsta tio sekundrarna. Ops...

I sista sekund bestämde våra föräldrar att vi skulle ta en annan väg än bestämt. Att vi skulle ta vägen över Sälenfjällen. Det var en ganska mysig liten tur. Då snön yrde kring bilarna och man såg de upplysta skidbackarna längre bort över fjället. Man fick verkligen den här fjällkänslan som man önskar.

Efter kapplöpning från bilen in till stugan för att få det bästa rummet så har vi nu bäddat och lagt oss för att läsa böcker och kolla på film.

Vi har verkligen redigt redigt fräsiga outfits😏

Likes

Comments