Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hur gott är det inte med nybakade bullar?

Fredag igen! Och nytt schema. Så slutar nu riktigt tidigt. Vilket ledde till att jag och en kompis hann med att baka kanelbullar nu på eftermiddagen. Riktigt goda måste jag erkänna! Trots min tabbe som gjorde att de inte jäste...

Likes

Comments

Sista dagen på lovet! Både skönt och jobbigt. Längtar tills man kommer in i rutinerna igen.

Man får passa på att njuta. Så åkte till Västervik med en god vän. Shoppade och åt.  En trevlig sista dag helt enkelt!

Likes

Comments

Idag kände jag för att ta o baka lite,  och då fick det bli en chokladtårta. Det gick väl lite sisådär men aja.

Bottnarna blev jag väldigt nöjd över då de blev som jag hoppats 👍 Testade faktiskt det här receptet för första gången, och det är det ja tänker använda mig av i fortsättningen också! 👍

Det bästa var självklart att dekorera och fixa det sista. 👍

Hoppas även på att den smakar bra. 😊👍

Likes

Comments

Kan ju inte bara va ja som har svårt till att inte skratta när ja ser den råttan!  så söööt!!gahahaha 😍

Liksom vem orkar ens?😂😂 nästan läskigt...😂😂

Så smart att man garvar ihjäl för att man inte tänk på det innan 😂😂

Den gubbens ansiktsuttryck gahahaha!!!😂😂

Allt är så tråkigt och korkat så det blir roligt! 😂

Likes

Comments

​"Disko i bilen"

Då var den dagen då vi skulle åka hem här, och vi var ute på vägen redan vid 8. Efter en snabb frukost och lite städning i stugan.

Ida hade en lite speciellare frukost på vägen hem, nämligen munkar och nästan en halvliter chokladmjölk.

Vi åkte förbi Sälen för att lämna skidorna vi hyrt och sedan begav vi oss mot Karlskoga för att äta donken. Från tidig morgon tills lunchtid så hände det inte något speciellt mer än att vi åkte bil. 

Efter Karlskoga så åkte Julia och hennes familj hemåt, medans Ida och hennes familj stannade vid Mariebergs Köpcentrum för lite små shopping.

Timmarna gick och de spenderades i bilen. Runt tidig kväll så var vi alla hemma och fanns tid kvar till att mysa med godis och film.  Inte den mest händelserika dagen, men så är det ibland. Snön yrde i skyn från Trysil enda tills vi kom hem.

P.s Varför inte ha med Idas favorit fras också ;)

Likes

Comments

"Sparkering"

Idag är det sista hela dagen här i Trysil. Sorgligt men sant. Vi passar verkligen på och njuter. Det är alltid så sista dagen på semestern. Samma känsla varje gång.

Men vi ska inte dra ner oss för det! Dagen började med frukost då Julia slog huvudet i matbords-lampan. Igen! Det är inte första gången direkt... Och det är inte bara Julia som lyckas med det. Den där lampan måste verkligen ha något emot oss.

Sedan bar det av mot längdskid-spåret för träning medan andra begav sig till gallerian för lite shopping. Det blev mestadels godis dock...

Eftermiddagen spenderades i hotellets bowlinghall. Trevlig var det. Men lite för många vinnarskallar dock. (Host... Ida) På vägen hem hittade vi dagens bästa. För runt om i Trysil kan man hitta små gula skyltar som det står "Spark-parkering" på. Men någon hade tänkt till! Och ändrat till "Sparkering" istället. Fiffigt tyckte vi!

På kvällen åkte vi hem och åt tacos samt spelade sällskapsspel innan det blev dags för att städa och packa ner våra saker.

Nyss gick strömmen. Eller den försvann, kanske man ska säga! Strömavbrott alltså. Ida fick panik. Hon kan ju inte ladda mobilen nu! Och jag kan ju inte lägga upp detta inlägget nu! Haha jo vi har ilandsproblem. Har hört att det kan ta lite tid för elen att komma tillbaka här i Trysil. Så får se hur detta slutar...

Taco(s) hej!

Likes

Comments

"Det här med att ramla ur sängen"

Vi båda vaknar varje dag, antingen av att Ida ramlar ur sängen eller att Julia slår armen i garderoben bredvid sängen. Samma visa varje morgon. Vi lär oss aldrig! Alltid en hög dunst som skulle kunna väcka hela huset. Konstigt att vi inte har fler blåmärken än vad vi har!

En kall men fantastisk dag. Vi tog bilarna och åkte upp på norra sidan av Trysilfjället. Det var kul att åka i några nya pister och att få se nya vyer. Uppe på toppen sken solen och det blev en del bilder. Det vill säga för alla utom Julia som fick batteriproblem.

Efter någon timme åkte vi tillbaka till östra sidan av fjället igen. Där var det betydligt kallare och nästan ingen hade kvar känsel i händer och fötter när vi kom hem.

Väl hemma i stugan framför braskaminen är det lika mysigt som alltid! Sedan fick vi för oss att baka. Tillsammans med våra sykon lyckades vi få ihop semlor till efterrätt. Ganska länge sedan man åt det måste jag medge! Och gott var det!

Just nu är vi på rummet och diggar musik. Samt även att Ida gör sin lite annorlunda "gymnastik". Hon säger att det är bra träning men jag tvivlar... Sedan blir det kanske film innan läggdags.

Tack o hej, leverpastej!

Likes

Comments

"Nej! Bara två dagar kvar!"

Det blir bara kallare och kallare. Snart blir vi väl stamgäster i värmestugan. Timmarna i backarna idag var få och vi alla gnällde över kylan. Bättre att åka hem och få upp värmen än att vara kvar i backarna och efter varje åk få spendera någon halvtimme i värmestugan.

Efter de få timmarnas skidåkning så har vi bara kollat på tv och myst. Ida kom även på den fantastiska idén att åka till "badhuset" nere på hotellet. De flesta tyckte det var en väldigt bra idé då vi fortfarande var frusna. Jacuzzin var välbesökt! Efter badet åkte vi och bland annat köpte choklad, jordgubbar och annat gott.

Nu på kvällen har vi endast kollat på tv med chipsskålen framme. Blir kanske lite mer händelserikt de sista dagarna , vi får helt enkelt se.

Puss o kram skumbanan , ha de gött!

När Ida skulle försöka sig på någon slags "specialfläta..."

Likes

Comments

"Soja soja ingefära"

Japp, det är så man tröstar en vegan!

Vet inte hur många gånger som Ida kommit och tröstat mig med detta citat idag.
När det blåste kallt i liften, när fötterna domnade bort och när händerna frusit till is. När skidglasögonen immade igen och när det var isbana i backen. Jo då fanns alltid Ida där och tröstade mig med sitt nya favoritcitat!

TACK! Du räddade min dag.

För övrigt märks det att vi hittat dit alla andra turister också hittat. Fler var ute och åkte i backen idag och det var svårt att inte krocka med de andra skidåkarna. Fråga bara Ida som lyckades fastna bland alla skidskolebarn. Inte visste jag att hon hade börjat där igen! Ja det såg faktiskt lite kul ut eftersom hon var dubbelt så lång som dom andra barnen...

Just nu slappar vi och väntar in kylan som väntas komma tills imorgon.

Puss och kram skumbanan!

Likes

Comments