Graviditet, Personligt

Dag 1 utav en 1 års ledighet börjar alltså nu. Spännande! Denna tiden kommer att erbjuda så otroligt mycket, och jag vill ha allting redan nu, orkar inte vänta längre till!💪 Jag känner redan en rastlöshet i kroppen som tippar på, herre gud hur ska jag klara av det här!? Visserligen har jag en del att ta tag i innan bebis kan kika ut och säga morsning, men det är ganska snart löst. Tar gärna emot tips på pyssel och grejjer man kan göra hemma, så här i väntans tider. Seriöst. Vad som helst!

Kan ju börja med att säga att hela min graviditet har vart så gott som smärtfri, inget illamående som förtjänas att ta upp, inga konstigheter och inga smärtor eller åkommor hos mej själv. Jag har enbart vart tät i näsan och samt haft en puls högre än Shanghai tornet, men ändå helt resonliga problem om man lyssnar på vad andra har vart med om 😄

Först nu inser jag att kroppen börjar ana att det kommer bli kämpigt inom en snar framtid.. För ett par veckor sedan började jag känna av en otrolig smärta i nedre delen utav ryggen, att sitta ner är svårt och frustrerande. Just nu, efter morgonens 2 mil promenad med Wiggo, så känns det som om hela mitt bäcken ska delas i två. Men jag känner samtidigt att det är så himla värt det :) Det är en förberedelse min kropp behöver.

Visst blir jag rädd ibland, både över förlossning, all förberedelse och det som kommer efteråt i form utav att faktiskt kunna ta hand om den person som detta kommer bli. Men å andra sidan, som min fina Åsa❤ sa, och det gör mej så mycket lugnare! Att så länge man gör det som känns rätt och passar för oss, så är det rätt. För oss.

Jag var hemma hos mamma häromdagen och fick med mej lite handarbete hon kämpat med åt skrutt i magen. Jag förstår inte hur sånt här inte kan vara genetiskt, att vara duktig på handarbete menar jag, såsom virkning, stickning.. Jag har försökt, det ska gudarna veta, men jag tror mina 78 försök till tvättlappar inte får solen att skina starkare i Karlstad direkt..

Hur som, mamma hade virkat ett par jättesöta tossor, och ett lapptäcke! Tossorna var tydligen ett litet helvete att tillverka, men ändå är det ett par till på gång! ❤


Likes

Comments

Boktips, Service

Tänkte rekommendera ett par böcker som jag själv har läst om ett x antal gånger, men där jag hela tiden uppfattar nya saker att ta in i skallen och processa. De fungerar som en form utav uppslagsböcker, egentligen! ;P

Ett stort intresse hos mej är just beteende, mänsklig påverkan, kroppsspråk och kommunikation. Människan är ju trots allt en fantastisk produkt, med många olika funktioner för att både ge och ta emot inspiration och kommunikation.

Henrik Fexeus är en stor förebild hos mej, en fantastisk föreläsare och inspiratör som väcker aha-upplevelser, samt som han fördjupar sej i psykologin och skapar illusioner i ordlösa kommunikationer för att få människor att göra som han vill. Jag älskar att frossa i hans böcker, och sett hans föreläsningar och projekt på Youtube. Rekommenderar honom starkt! :)

Jag ser även dessa böcker som ett starkt verktyg i mitt arbete där jag varje dag möter många många olika människor. Det är en kommunikationsprocess i att både leda folk dit man vill, övertyga kunder och att själv vara underlägsen för stunden. Kanske låter detta som ett riktigt lurendrejeri, men kommunikation är grunden och lösningen i allt man tar sej an, vare sej i arbetet eller i vardagen.

Om kedjan i ett jobbteam eller i en familj brister, så tror jag att det beror till största delen på missförstånd i kommunikationen, att vi inte medlar på ett sätt som mottagaren förstår. Men innebär det att person B är ett riktigt pucko som inte fattar vad jag menar? Nej, inte riktigt. Person B tar emot min information på ett helt annat sätt, än hur jag uppfattar att jag sänder ut den helt enkelt.

En metod som används för att beskriva olika personligheter är DISA metoden, denna studien arbetades fram i början på 1900-talet, och är väl lite mer utarbetad nu än då;) Det finns hur mycket som helst att läsa om detta, så googla på just DISA för att läsa mer, jag lovar att det är både intressant och ni kommer att få er en tankeställare!

En DISA-profil beskriver en personlighet i 4 olika färger, den röda dominanta och självständiga. Den gröna tålmodiga och teamplayern. Den gula kreativa och spontana och den blåa personligheten som är mer för detaljer och analytisk.

Detta skriver författaren Thomas Erickson om i sin bok Omgiven av idioter, otroligt bra och lättläst. Han beskriver hur man tar sej an personer med deras olika personlighetsfärger, vilket är en väldigt fascinerande och rolig läsning! En bra bok om grundläggande kommunikation.

Ja.. nu drogs jag iväg här lite.. Men jag tycker personligen att detta är så spännande ämnen! Men ja, läs böckerna, värt det :)


Likes

Comments

Service, Boktips

Tänkte tipsa om en bok, som praktiskt nog heter Sälj-Bibeln. I den hittar du inspiration och motivation samt fångar upp både nya som gamla sälj och kommunikationstips.

Boken tar bland mycket annat upp checklistor, struktur i sitt säljarbete, att höja intressenivån hos potentiell köpare, hur man nyttjar sina personlighetsdrag i ett säljmöte etc. Självklart är det en del psykologisnack även i denna, och hur man påverkar människor.

Jag ser boken som ett uppslagsverk och som ett stöd hos mej som säljare. Den ger bra och matnyttig information som man snabbt kan snappa upp och använda. Att läsa någon sida då och då, kan få en att öppna ögonen för nya metoder. Våga mixtra med sin säljteknik helt enkelt :)

Likes

Comments

Personligt, Sportshopen, Service

Jag vet att många säljare drar sej något angående just merförsäljning till kunden. Merförsäljning kan vara mer utav samma vara eller ett komplement till det du precis sålt till kunden, eller bara en påminnelse över ett bra erbjudande vi har i butiken just nu.
När jag var ny inom säljbranschen så känd jag mej otroligt dum och korkad inom detta ämnet. Varför ska jag pracka på, eller lura på, mina kunder en massa onödigt skit bara för att företaget vill tjäna mer pengar? Vi var ganska många som tänkte så! ;)

Ganska snart så insåg jag istället fördelarna med detta. Man lurar inte kunden till att köpa något den inte vill. Ju mer produktsmart man blev, alltså ju mer man visste om vad man faktiskt sålde, så inser man att ett mersälj snarare hjälper kunden.
Till exempel, köper kund en svindyr jacka, varför inte rekommendera ett tvättmedel som är skonsammare och hjälper till att bevara jackans funktion ytterligare ett par år? Mitt jobb som säljare är inte slutfört förens jag har gett kunden all den service och kunskap jag har för att hjälpa denne igenom ett lyckat köp.
Detta bemöts oftast med tacksamhet och intresse. Människor som köper en produkt för sitt eget intresse vill alltid veta mer om varan, hur man sköter om, hur den tillkom etc.
Känner jag mej dum och korkad efter ett sådant mersälj? Absolut inte. Det är snarare att begå tjänstefel att inte ge den typ av servicen. Jag rekommenderar aldrig en vara som jag själv inte kan stå för. Vet jag att det jag säljer är bra, då tycker jag helt enkelt att alla ska använda det! ;)

En kund är även ditt företags nätverk. Ju bättre upplevelse hen får i din butik, desto bättre reklam får både du som säljare och företaget i sig.

Om man även ska vända på pannkakan, vet man inte riktigt vad kunden är ute efter just nu så ska man inte heller sälja produkter till kunden som hen inte behöver. Ställ frågor helt enkelt, och gå på din egna känsla.
Om kunden är svag för säljtryck och köper för att du säger det, så tror jag att det blir en väldigt kortsiktig affär. Kunden betalar det du sålt, men kommer inte vare sej tillbaka eller rekommenderar dej som säljare.

Jag tror att det är viktigt att visa kunden vad man kan erbjuda i butiken. På så sätt blir det mer än bara en butik, det blir en upplevelse i butiken. Mitt mål med varje kund jag säljer till, är att alltid fascinera dem och fånga deras intresse med produkterna de är intresserade utav. Lyckas jag med det, så vet jag att de även ser behovet till min merförsäljning och blir dubbelt så nöjda med deras köp.

Man ska tillgodose kundens behov, ställa frågor, erbjuda möjligheter, visa respekt och hjälpa kunden. :) Så som jag ser det så är merförsäljningen fin och ger långsiktiga kundrelationer. :)

Likes

Comments

Frukost, Glutenfritt, Kost

En frukost bestående utav glutenfritt nybakat bröd med ost och marmelad, soyabaserad yoghurt med linfrön, solrosfrön, katrinplommon, hampa, Chia och såklart lite honung ringlad över. :)

Likes

Comments

Frukost, Chiafrön

Bättre frukost med kaffe, äggmackorna och frögröt gjord på Kefir ifrån Valio, så laktosfri! Jag hade en massa bär i frysen så tinade dem och lät dem sjunka ner bland fröna i puddingen :)

Likes

Comments

Outdoor, Träning, Back On Track

Tänkte berätta för er om en produkt som jag upptäckte 2005, men som legat lite halvt gömd i snön för mej sedan dess. Eller ja, gömd och gömd.. Dens funktion och verkan har liksom funnits till hands hela tiden, men jag har sett den som en vardaglig sak för att sedan glömma bort den för nyare, men inte alltid bättre, komplement.

Jag snackar ju om märket, skyddet och produkterna Back On Track! Går man in på BOT's hemsida så är det första man läser; "Säljer produkter för välbefinnande. För människor, hästar och hundar."
Deras idé är att med deras produkter ta vara på vår egna kroppsvärme och reflektera den tillbaka till oss för att på så sätt öka vår blodcirkulation.
Detta görs med en metod ifrån Kina, där de lääänge jobbat med infraröd värme för att rehabilitera artros, lindra inflammationer eller för att bli av med obehaglig smärta. I början använde de stenar till lerplattor och nu då, ett mjöl utav keramik insmält i trådar som ger infraröd värme.
Tekniken som används i BOT liknar alltså funktionen de använder i de räddningsfiltar utav metallfolie som finns i ambulanser, bland annat.

Varför är detta bra då? Jo, tar du på det ett knäskydd med infraröd strålning så ökar blodcirkulationen. Får du en ökad blodcirkulation så släpper muskelspänningarna och alltså är kroppen förberedd på vad som komma skall.
Kort och gott brukar jag säga att det fungerar som kompression. Fast med den infraröda värmen då.
Jag läste om ett test BOT gjort med deras produkter, visserligen gällde detta hästar då djur inte lägger någon större fokus på reklam eller säljsnack, de visar bara om produkten fungerar eller ej.
Efter att ha letat efter mer utelämnande rapporter om testen så hittade jag inte mycket, hur många hästar testades? Under hur lång period gjordes testen? Vilka produkter användes?
Men, fick reda på detta i alla fall, att de produkter som användes på hästarna fungerade. Deras smärtor i form utav lättare hältor samt led och ryggproblem försvann eller mildrades. Visserligen reagerade hästarna under olika tidsintervaller, men det är ju inte konstigt heller. Och det är ett bra betyg!

För min del användes Back On Track ledskydd först och främst till min schäferblandning som då hade lättare höftledsdyplasi, en felaktig utveckling utav höftleden. När det begav sig, så hade vi detta skydd under uppvärmning inför träning och tävling just för att "förbereda" hans kropp för påfrestningar, vilket fungerade mycket bra!

Jag använde själv BOT knäskydd inför mina distanslöpningar just för att mjuka och och förbereda mina knän som alltid spökat för mig. Hade jag haft den kunskap då, som jag har idag så hade jag självklart även använt produkterna efter träning då dess funktion såklart även sköljer bort slaggprodukterna efteråt :)
Om jag är spänd i nacken eller har ont i ryggen så tar jag på mitt ryggskydd ifrån BOT. Den infraröda värmen mjukar upp muskelcellerna även där.

Jag vet flera som jämfört dessa produkter med tex knäskydd i neopren, men frågar man mig så är skillnaderna stora. Och många! Man har så otroligt mycket mer rörelsefrihet i BOT's produkter samt att den infraröda strålningen ger så många fler reaktioner i lederna än vad enbart värme ifrån neoprenet ger.

Back On Track gör hund, häst och människoprodukter vilket ju är strålande! ;p
Testa Back On Track, om ni inte redan gjort det, eller låna mina egna produkter ett tag, ni blir inte besvikna! Går ni in till vilken Life-butik som helst så kan de beställa rätt storlek åt er.
Snart kommer BOT även jobba med kompressionsplagg, vilket jag ser fram emot :)

Och vad föredrar jag själv då? Produkter ifrån Back On Track, kompressionsplagg eller neoprenskydd? Förvdetvförsta; neopren går fetbort! De kanske funkar för alla innebandyspelare men de är varma, svettiga och jävligt obekväma! Neoprenskydden alltså..
Det positiva med BOT är hur snabbt de faktiskt ger resultat, gjorde för mej i alla fall. Någon timme innan träning, dra på skydd där det behövdes och sedan var man startklar utan känningar i leder efteråt. Lättheten med att knäppa på skyddet för att känna hur värmen, på ett behagligt sätt arbetade. Nackdelarna är väl att knäskydden glider ner vid aktivitet, samt att även om de är tusen gånger smidigare än neoprenskydd så finns det svettblöta där när du tar av skyddet.
För min del slår kompressionsplaggen ifrån både 2XU och Skins ner BOT på marken, vad gäller smidighet och förmåga att transportera bort svett.

Men har man ledbesvär och vill ha rehab produkter så hade jag alla gånger hänt mig till Back On Track, och som sagt, så snart de börjar tillverka kompressionsplagg så är jag förste man att köpa!:) gå in på Deras sida för att veta mer!

Hoppas det jag skrev lärde er något, plus att stavfel och konstiga meningar tas med lätthet det är ju trots att före kl 07 jag skriver detta! 😜

Likes

Comments

Yes!! Hösten är här, med allt vad det innebär! Mysiga höstkvällar med varm choklad under en mysig filt i soffan med en massa doftljus som sprider en sån där värmande hemtrevlig känsla i hela kroppen. Kanske har man vart ute på en kvällsjogg och fått fallande löv i ansiktet, eller hamnat i ett piskande iskallt regn rakt emot sej eller bara bitit ihop då det är frostkallt så det biter i öronen. Vilket som, hösten är här och det är bara att börja klä sej efter det :)

Dunjackan börjar bli attraktiv igen efter sommaren. Fler börjar plocka fram sina dunjackor, eller kommer till mej och vill köpa en bra jacka.
Jag tänkte ta upp vanliga frågor jag för om just dunjackan, eller dunväst som enligt mej är det bästa man kan äga!;p

Om man läser på en dunjacka så står det ofta Fill Power eller CUIN, detta är måttet på fyllningsgraden (loft) i jackan. Ju högre loft desto mer luftfickor finns i plagget. En fyllningsgrad på 400-450 är bra kvalitet, medan 550-750 är bland de bästa. Har för mej det även kan stå 750+ på somliga jackor. En jacka med 750+ är alltså varmare än en jacka med 600 eftersom den håller sej fluffig och kan binda upp mer luft, vilket ger bättre isolation.

Ju högre fyllningsgraden eller CUINEn är desto bättre isolerar jackan och är lättare att komprimera. Alltså, packar du ner jackan i ryggsäcken eller bökar in i den i garderoben så tar den mycket mindre plats än andra lika fluffiga jackor.

En dun jacka innehåller alltid en blandning utav fjädrar och dun. I grova drag så kan man säga att dunets jobb är att isolera. En "normal" dunjacka har en procent på ah.. ca 80% dun, då resterande består utav fjädrar.
Alltså, ju mer dun, desto varmare jacka.
Dunet värmer upp till 4 gånger bättre än syntetdun och har en dubbelt så lång livslängd.

Vad fasen behöver vi då fjädrarna till?! Jaa de gör de yttre jobbet; skyddar mot vind och vatten. De samlar samman dunet och ser till att vätan och fukten som kommer in försvinner :) För blir dunjackan blöt så försvinner dess värmande egenskaper och fixar inte av att hålla värmen plus att den tar evigheter på sej att bli torr igen. Därför så slänger många tillverkare in impregnering såsom flourkarboner, silikoner etc. Detta säger vi NEJ till ur miljöperspektiv.
Här dyker yttermaterialet upp. Det ska vara vattenavvisande, fråga alltid efter det i butiken! En bra säljare vet vad för typ utav plagg den säljer och kan alltså svara på detta :)

När du köper din dunjacka så ska du även kika på hur dunet är fördelat. Hur är sömmarna på jackan? Sömmarna håller dunet stilla så att de inte lever sitt eget liv inne i jackan, samtidigt som sömmarna inte ska vara där man som minst behöver lufthål, typ vid bröstet eller vid armbågarna. Vill du ha en supervarm jacka så är detta något du ska vara uppmärksam på.

Fråga alltid om dunet i jackorna är plockade ifrån levande eller döda fåglar.

Att köpa vinterjacka är aldrig lätt, men är du frusen och vill ha en varm jacka som håller i 10 år och över de; införskaffa en dunjacka och den lämnar dej aldrig i knipa!

Likes

Comments