Det finns ett ordspråk som lyder Det som inte dödar, det härdar. Det du inte dör av, gör dej starkare.
Kanske är det så. Jag tror dock inte att det alltid är så. Det som inte har dödat mej har förstört så fruktansvärt mycket inom mej. Ändrat hela min världsbild. Det har inte gjort mej starkare. Verkligen inte. Jag kämpar fortfarande med att gå vidare. Överallt kan jag höra att misstag och hjärtesorg är en del av livet. Man ska titta upp igen, resa sej igen, och gå vidare. Man får inte ge upp. Att det är att erkänna och stanna i ett nederlag som gör dej till en förlorare. Det är det som gör en svag. Livet är inte enkelt, så varför låtsas som det är det? 

Men herre Gud, kanske ska man va svag en stund. Dra bort den tunna filten som döljer dina röda öppna sår, visa dej sårbar och mänsklig för det finns stolthet i det också. Låt såren döda dej. Låt det blöda.
Kanske är det rent av det som faktiskt dödade mej då, inte det som härdade mej, som gjorde mej till den jag är idag?

Många tankar i skallen nu när man går och väntar på att bebis när som helst bestämmer sej för att lämna magen, och skönt att skriva lite. 😜

Bonusbilder på lite julpyssel, jag för ett par dagar sen i en allt för trång klänning.. och Julle! 😜👌🏼

Likes

Comments

Har ju beställt mej en iPhone 7, den har däremot inte kommit ännu, men den som väntar på något gott! Enligt produktbeskrivningen så ska den vara vattentät, men garantin täcker dock inte vattenskador på mobilen. Hur vattentät är då en vattentät mobil? Och vad innebär det ens att den är just vattentät? Ska man kunna tappa ner mobilen i toan, för att 5 hundradelar senare ha reagerat och plockat upp den i ren panik, och den ska ha klarat sej? Ska man kunna ha den på sej när kompisen knuffar en i poolen? Bara låta den torka? Ska man kunna vara ute i regn och ha mobilen i fickan, och låta vattenkondensen i fickan dränka mobilen utan att den skadas? Och detta under hur lång period, i sådana fall?

Jag har inte haft någon vattentät teknikpryl i min ägo tidigare, för min del har Otterbox eller Drybagar funkat kanon. (Drybagar flyter ju också så länge man inte pressar ut luften, så perfekt när man är ute med kajaken! 😜 ) Men när man får en mobil som ska klara av just väta, så tackar man ju inte nej till att tamejtusan nyttja den funktionen. Men allt är ju relativt vid ordet "vattentät", allting är väl till en viss mängd väta just vattentätt. Och jag vill veta vilken gräns jag ska dra i just detta fallet.

Kollar man återigen i iPhones produktbeskrivning så beskrivs vattentätheten i en så kallad "Kapslingsklassning". Detta är en alltså en klassning bestående utav 2 siffror som beskriver inkapslingsskyddet för just tekniska prylar. Mobilen som ligger i mitt intresse har alltså klassningen IP67. Där siffran 6 står för skydd för inträngande föremål, dammskydd i detta fallet. Siffran 7 är betäckningen för skydd emot vatten. Ju högre siffra, desto bättre skydd. Detta innebär, om man ska gå efter denna beteckningen, att jag ska kunna släppa ner min nya iPhone på 1 meters djup i 30 minuter, utan att den tar någon skada. Ja, om man nu vågar tro på denna klassning.

Men som sagt, det finns inga garantier som täcker om mobilen mot förmodan alltså skulle bli skadad utav vatten. Personligen så kommer jag skydda denna mobilen ifrån väta på samma sätt som jag gör med mina andra teknikprylar. Ifall situation skulle uppstå där man tackar gudarna för att det var just vattentät, så blir ingen mer själaglad än just jag. Men den dagen får gärna komma långt lååångt ifrån nu :)


Jag hittade en film där iPhone 7 testas gentemot En Galaxy S7, jag har ingen som helst koll på Galaxy, men den ska enligt produktbeskrivningen ha snäppet högre vattenskydd än iPhone 7. Alltså IP68. Sjukt att se hur bra båda mobiler faktiskt klarade sej i testet! Vid just detta testet så klarade sej iPhonen bättre, trots den andra skulle klara mer?

Lite tankar ifrån mej, behövde mest skriva av mej lite, taalas!


Likes

Comments

Graviditet

God förmiddag på er, imorgon så går vi in i vecka 33 utav graviditeten. Det innebär att det bara är 55 dagar kvar, ungefär. Sjukt. Helt sjukt. Fast å andra sidan, har bebben i magen ärvt några utav mina gener så är det en liten tidspessimist där inne och han kan gott och väl välja att kika ut redan nu ;) Imorgon blir det ännu en rutinkoll hos barnmorskan. Känns både bra och onödigt att gå dit såhär pass ofta. Min blodgrupp är negativ utav den typen som har en förmåga att stöta bort fostret i magen, så sett ifrån det hållet så är det ju kanon att man går dit varannan vecka och gör blodprover.

Å andra sidan, förutom det så känner jag mej bara överflödig när jag är där. Sköterskan sitter och försöker komma på saker att berätta som jag inte redan är medveten om, och jag låtsas se förvånad ut över det hon berättar. Mest för att vara snäll.

Det är 2016, det jag inte googlar, det har jag så många underbara vänner som kan berätta för mej. Mamma undrade om jag skulle ta med mej en vandringskäpp och gå ut och föda ensam i skogen också.

Jag tog en bild i lördags på fläskverket, måste ta fler bilder just bara för att ha att sätta sej och kolla tillbaka på i framtiden. Men jag känner mej som en flodhäst, och skäms nästan när jag ser mej själv, samtidigt som jag vet att det min kropp gör just nu är en helt fantastisk grej. Min kropp gör en människa, känner mej som nissarnas tomteverkstad!

En intressant detalj i detta hela flödet, jag har aldrig vägt så här mycket tidigare. Vilket innebär att mitt stackars knä, som bröt samman under Lidingöloppet för några år sedan, måste bära så mycket mer än vad vi kommit överens om. Knät protesterar ibland genom att ge vika helt, men jag antar att jag får kompromissa direkt denna tomteverkstaden är klar! ;)

På bilden nedan skiljer det 7, eller om det var 8, dagar.

Har ju kommit till den delen utav graviditeten där man börjar bli tung, trött och irriterad. Självklart längtar man sej blå efter personen som växer där inne, men han är ta mej tusan inte nådig emot mej just nu.. Han sparkar upp mot revbenen, vilket ger mej blåmärken och jag är öm hela tiden. Sitter jag ner så för han extra styrka och får ibland till sparkar som får hela mej att rycka till. Stunder så trycker han så pass emot mina lungor att kan jag känna hur svårt det är att få in syre, mina andetag påminner mer om en fisk på land just då.. Men! Den som väntar på något gott..

Vagnen är pyntad och klar, så ur min synvinkel så kan väl kickern i magen komma nu.. Något som glädjer mej är ju att en utav mina vänner ska trycka ut en unge bara 3-4 månader efter mej, så man har lite sällskap i all misär! ;)

På måndag blir det även ett besök till mitt medium igen, ser verkligen fram emot detta! Jag har gått till terapeuter tidigare, och de har hjälpt mej de också. Det har de verkligen gjort. Min terapeut har visat att mitt mående och mina handlingar inte beror på total galenskap, utan är ett mänskligt beteende på vad ångest kan bygga upp hos en människa.

Skillnaden mellan ett medium och en terapeut går inte att jämföra. Det är två helt olika tillvägagångsätt.

Känslan efter ett besök hos mitt medium gör att jag mår så otroligt bra. Jag känner mej både tom och fylld efter ett möte. Jag får kontakt med kända, som okända, personer som någon gång har funnits i min närhet. De ger mej vägledning. De gånger man sitter hemma i soffan och tror sej känna, se eller höra något. Kanske är det inte inbillning? De är kanske någon som vill visa dej sin uppskattning och sitt stöd?

Rekommenderar verkligen alla att besöka ett medium någon gång :)

Talas!

Likes

Comments

Graviditet, Personligt

Dag 1 utav en 1 års ledighet börjar alltså nu. Spännande! Denna tiden kommer att erbjuda så otroligt mycket, och jag vill ha allting redan nu, orkar inte vänta längre till!💪 Jag känner redan en rastlöshet i kroppen som tippar på, herre gud hur ska jag klara av det här!? Visserligen har jag en del att ta tag i innan bebis kan kika ut och säga morsning, men det är ganska snart löst. Tar gärna emot tips på pyssel och grejjer man kan göra hemma, så här i väntans tider. Seriöst. Vad som helst!

Kan ju börja med att säga att hela min graviditet har vart så gott som smärtfri, inget illamående som förtjänas att ta upp, inga konstigheter och inga smärtor eller åkommor hos mej själv. Jag har enbart vart tät i näsan och samt haft en puls högre än Shanghai tornet, men ändå helt resonliga problem om man lyssnar på vad andra har vart med om 😄

Först nu inser jag att kroppen börjar ana att det kommer bli kämpigt inom en snar framtid.. För ett par veckor sedan började jag känna av en otrolig smärta i nedre delen utav ryggen, att sitta ner är svårt och frustrerande. Just nu, efter morgonens 2 mil promenad med Wiggo, så känns det som om hela mitt bäcken ska delas i två. Men jag känner samtidigt att det är så himla värt det :) Det är en förberedelse min kropp behöver.

Visst blir jag rädd ibland, både över förlossning, all förberedelse och det som kommer efteråt i form utav att faktiskt kunna ta hand om den person som detta kommer bli. Men å andra sidan, som min fina Åsa❤ sa, och det gör mej så mycket lugnare! Att så länge man gör det som känns rätt och passar för oss, så är det rätt. För oss.

Jag var hemma hos mamma häromdagen och fick med mej lite handarbete hon kämpat med åt skrutt i magen. Jag förstår inte hur sånt här inte kan vara genetiskt, att vara duktig på handarbete menar jag, såsom virkning, stickning.. Jag har försökt, det ska gudarna veta, men jag tror mina 78 försök till tvättlappar inte får solen att skina starkare i Karlstad direkt..

Hur som, mamma hade virkat ett par jättesöta tossor, och ett lapptäcke! Tossorna var tydligen ett litet helvete att tillverka, men ändå är det ett par till på gång! ❤


Likes

Comments

Boktips, Service

Tänkte rekommendera ett par böcker som jag själv har läst om ett x antal gånger, men där jag hela tiden uppfattar nya saker att ta in i skallen och processa. De fungerar som en form utav uppslagsböcker, egentligen! ;P

Ett stort intresse hos mej är just beteende, mänsklig påverkan, kroppsspråk och kommunikation. Människan är ju trots allt en fantastisk produkt, med många olika funktioner för att både ge och ta emot inspiration och kommunikation.

Henrik Fexeus är en stor förebild hos mej, en fantastisk föreläsare och inspiratör som väcker aha-upplevelser, samt som han fördjupar sej i psykologin och skapar illusioner i ordlösa kommunikationer för att få människor att göra som han vill. Jag älskar att frossa i hans böcker, och sett hans föreläsningar och projekt på Youtube. Rekommenderar honom starkt! :)

Jag ser även dessa böcker som ett starkt verktyg i mitt arbete där jag varje dag möter många många olika människor. Det är en kommunikationsprocess i att både leda folk dit man vill, övertyga kunder och att själv vara underlägsen för stunden. Kanske låter detta som ett riktigt lurendrejeri, men kommunikation är grunden och lösningen i allt man tar sej an, vare sej i arbetet eller i vardagen.

Om kedjan i ett jobbteam eller i en familj brister, så tror jag att det beror till största delen på missförstånd i kommunikationen, att vi inte medlar på ett sätt som mottagaren förstår. Men innebär det att person B är ett riktigt pucko som inte fattar vad jag menar? Nej, inte riktigt. Person B tar emot min information på ett helt annat sätt, än hur jag uppfattar att jag sänder ut den helt enkelt.

En metod som används för att beskriva olika personligheter är DISA metoden, denna studien arbetades fram i början på 1900-talet, och är väl lite mer utarbetad nu än då;) Det finns hur mycket som helst att läsa om detta, så googla på just DISA för att läsa mer, jag lovar att det är både intressant och ni kommer att få er en tankeställare!

En DISA-profil beskriver en personlighet i 4 olika färger, den röda dominanta och självständiga. Den gröna tålmodiga och teamplayern. Den gula kreativa och spontana och den blåa personligheten som är mer för detaljer och analytisk.

Detta skriver författaren Thomas Erickson om i sin bok Omgiven av idioter, otroligt bra och lättläst. Han beskriver hur man tar sej an personer med deras olika personlighetsfärger, vilket är en väldigt fascinerande och rolig läsning! En bra bok om grundläggande kommunikation.

Ja.. nu drogs jag iväg här lite.. Men jag tycker personligen att detta är så spännande ämnen! Men ja, läs böckerna, värt det :)


Likes

Comments

Service, Boktips

Tänkte tipsa om en bok, som praktiskt nog heter Sälj-Bibeln. I den hittar du inspiration och motivation samt fångar upp både nya som gamla sälj och kommunikationstips.

Boken tar bland mycket annat upp checklistor, struktur i sitt säljarbete, att höja intressenivån hos potentiell köpare, hur man nyttjar sina personlighetsdrag i ett säljmöte etc. Självklart är det en del psykologisnack även i denna, och hur man påverkar människor.

Jag ser boken som ett uppslagsverk och som ett stöd hos mej som säljare. Den ger bra och matnyttig information som man snabbt kan snappa upp och använda. Att läsa någon sida då och då, kan få en att öppna ögonen för nya metoder. Våga mixtra med sin säljteknik helt enkelt :)

Likes

Comments

Personligt, Sportshopen, Service

Jag vet att många säljare drar sej något angående just merförsäljning till kunden. Merförsäljning kan vara mer utav samma vara eller ett komplement till det du precis sålt till kunden, eller bara en påminnelse över ett bra erbjudande vi har i butiken just nu.
När jag var ny inom säljbranschen så känd jag mej otroligt dum och korkad inom detta ämnet. Varför ska jag pracka på, eller lura på, mina kunder en massa onödigt skit bara för att företaget vill tjäna mer pengar? Vi var ganska många som tänkte så! ;)

Ganska snart så insåg jag istället fördelarna med detta. Man lurar inte kunden till att köpa något den inte vill. Ju mer produktsmart man blev, alltså ju mer man visste om vad man faktiskt sålde, så inser man att ett mersälj snarare hjälper kunden.
Till exempel, köper kund en svindyr jacka, varför inte rekommendera ett tvättmedel som är skonsammare och hjälper till att bevara jackans funktion ytterligare ett par år? Mitt jobb som säljare är inte slutfört förens jag har gett kunden all den service och kunskap jag har för att hjälpa denne igenom ett lyckat köp.
Detta bemöts oftast med tacksamhet och intresse. Människor som köper en produkt för sitt eget intresse vill alltid veta mer om varan, hur man sköter om, hur den tillkom etc.
Känner jag mej dum och korkad efter ett sådant mersälj? Absolut inte. Det är snarare att begå tjänstefel att inte ge den typ av servicen. Jag rekommenderar aldrig en vara som jag själv inte kan stå för. Vet jag att det jag säljer är bra, då tycker jag helt enkelt att alla ska använda det! ;)

En kund är även ditt företags nätverk. Ju bättre upplevelse hen får i din butik, desto bättre reklam får både du som säljare och företaget i sig.

Om man även ska vända på pannkakan, vet man inte riktigt vad kunden är ute efter just nu så ska man inte heller sälja produkter till kunden som hen inte behöver. Ställ frågor helt enkelt, och gå på din egna känsla.
Om kunden är svag för säljtryck och köper för att du säger det, så tror jag att det blir en väldigt kortsiktig affär. Kunden betalar det du sålt, men kommer inte vare sej tillbaka eller rekommenderar dej som säljare.

Jag tror att det är viktigt att visa kunden vad man kan erbjuda i butiken. På så sätt blir det mer än bara en butik, det blir en upplevelse i butiken. Mitt mål med varje kund jag säljer till, är att alltid fascinera dem och fånga deras intresse med produkterna de är intresserade utav. Lyckas jag med det, så vet jag att de även ser behovet till min merförsäljning och blir dubbelt så nöjda med deras köp.

Man ska tillgodose kundens behov, ställa frågor, erbjuda möjligheter, visa respekt och hjälpa kunden. :) Så som jag ser det så är merförsäljningen fin och ger långsiktiga kundrelationer. :)

Likes

Comments

Frukost, Glutenfritt, Kost

En frukost bestående utav glutenfritt nybakat bröd med ost och marmelad, soyabaserad yoghurt med linfrön, solrosfrön, katrinplommon, hampa, Chia och såklart lite honung ringlad över. :)

Likes

Comments