Hej!
Wow, tänk att jag uppdaterar lite. Jag kom precis ut från mitt tredje exam. Har bara ett kvar nu!🙌🏼 så passade på att ta lite bilder efter provet(trots att det typ var dödsstraff på de inne i provsalen🙄)

Melbourne university har alla exam i denna byggnad, Royal exhibition centre, den enda unseco world heritage byggnaden i Melbourne. Ganska cool och sjukt många som gör prov samtidigt. Allt är så sinnes serriöst så man kissar typ på sig bara av att befinna sig i rummet(utan all press på att faktiskt kunna få godkänt på provet). Är ca 4000 studenter i samma rum samtidigt som gör prov. Alla prov, oavsett ämne är två timmar. Så det är olika kurser som gör prov samtidigt, fast juridikstudenterna får gå in tidigare för att de har en längre lästid innan provet börjar.

Nu ska jag hem och sova för jag hann bara ta en powernap mellan "igår"(04:00) och imorse(06:00). Hehe... Så går det när man procrastinatar plugget med serier🙄

DRAR HEM OM EN VECKA NU SÅ SES SNART👋🏼👋🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här kommer en till liten uppdatering om vad som har hänt de senaste veckorna. För två veckor sen hände det en liten incident här hemma i lägenheten där jag(Petter) svimmade i duschen pga syrebrist och fick åka in till sjukhuset. Där visade det sig att jag hade en hjärnskakning och jag även var tvungen att stanna där i vad som till slut blev 6 dagar för lite olika tester på mitt hjärta. De hittade inget direkt fel på hjärtat vilket var skönt men jag måste dit igen för ytterligare en koll senare under våren. Till er alla som läser och blir orolig så mår jag nu jättebra!

att ligga 6 dagar på sjukhus kom väldigt olägligt då vi hade två olika uppgifter som skulle in till skolan samma vecka... Som tur var fick jag förlängd inlämningstid men det blev väldigt stressigt hur som helst. Det blev ännu värre för Sanne som spenderade hela dagarna med mig på sjukhuset och nätterna hemma med plugg.

Lite bilder på bland annat sannes programmering och på mikroekonomi här nedanför.

Nu har vi även fått tillbaka några uppgifter och det har varit kul. Alla uppsatser som vi har skrivit hittills har vi båda fått bra betyg på vilket är riktigt skönt då man kan se att vi verkligen kan klara skolan.

Vi ska också försöka lägga upp lite mer bilder på hur vår skola och hur vårt Campus ser ut, så ni vet vart vi spenderar dagarna.

Petter


Likes

Comments

Nu var det återigen alldeles för länge mellan våra inlägg men vi kan inte annat än att skylla på skolan och att vi hela tiden har mycket att göra!

Under påskhelgen var vi lediga i 10 dagar så vi bestämde oss för att åka upp till Queensland och hälsa på Johan och Klara där dom för tillfället bor i Gold Coast. Vi var där i nio dagar och här kommer lite bilder från den minisemestern, med mycket sol och bad och trevligt sällskap.

Nedanför är en bild från balkongen där dom bor i Surfers Paradise, riktigt bra läge!!

Vi hade hyrt bil för hela vår vistelse så vi kunde åka runt och göra så mycket som möjligt! Vi började med att åka norrut till Sunshine coast och upptäcka lite av det vi missade förra gången vi var i Queensland.

Frukost längs vägen, mycket mysigt!

Vi stannade också till vid Rainbow beach, där det är en jättestor sandplätt(Vinden har blåst sand långt in på land) och det är otroligt fin utsikt.

Vi åt middag längs stranden och vi tog nog den fulaste face-swapen genom tiderna... haha

Efter Sunshine coast så åkte vi in i landet för att se på några vattenfall och för att vandra i "djungeln".

Vi åkte sedan vidare ner till Byron bay där det finns mycket fint.

I Byron bay ligger dessutom den ostligaste punkten i hela Australien!

Anledningen till att Klara och Johan är i Surfers Paradise, förutom vädret och beachen är för att Klara går en engelskakurs där och under den tiden hon gick i skolan åkte vi och Johan runt i Gold Coast för att sola och surfa.

Sista dagen innan vi åkte hem så klev vi upp tidigt på morgonen för att åka till Springbrook mountain för att se på soluppgången, det var värt mödan kan man säga.

Nu blev det väldigt mycket på samma gång men vi ska försöka bli bättre på att uppdatera eftersom och visa lite mer av vad vi gör.


Sanne & Petter​

Likes

Comments

Nu har det gått väldigt lång tid sen det senaste inlägget men här kommer äntligen en uppdatering. Vi har hunnit med mycket sen förra inlägget och det börjar med Formel 1 för några helger sen. Formel-1 banan i Melbourne går mitt i en park, mitt i staden så det är riktigt häftig atmosfär med stadens skyline i bakgrunden. Det var tre dagar i Albert park som var riktigt roliga och händelserika. Här kommer lite bilder från dem dagarna!!

Vi hade en biljett som gav oss tillträde till alla allmänna platser runt hela banan så vi spenderade hela fredagen och lördagen med att utforska hela banan och kolla på de olika supportklasserna innan F1 bilarna skulle börja köra, här nedanför är det V8-Supercars som kör.

Som sagt, riktigt häftigt med Stadens skyline i bakgrunden när bilarna kör förbi i 250km/h, det blir en riktigt cool kontrast när det kör förbi vanliga bilar precis bredvid banan.

Det var mycket folk varje dag.

Varje dag hade Royal Airforce flyguppvisning med sina flygplan. Riktigt häftigt!

På själva racedagen hade vi tagit platser i den tredje kurvan(där allting händer, omkörningar, krascher osv) Precis 5 meter framför oss blev det dessutom en superkrasch med Fernando Alonso där bilen fick sladd och voltade. Lätt det mäktigaste på hela helgen, han kraschade i nästan 200km/h och kunde själv krypa ut ur bilen, inte illa!!

En riktigt bra helg helt enkelt och en toknöjd Petter!!

Likes

Comments

Idag var vi på stranden! Var så nice. Man hade nästan glömt bort att vi faktiskt bor så nära strand och bad som vi gör! Vi har väl en hel del stränder att välja på. Men de närmsta och mest populära är St kilda, som vi visat lite bilder från tidigare, och Brighton som vi var på idag! Det tar ca20 min med tram till St Kilda och 30 min till Brighton. Sen kostar det aldrig mer än 45kr per dag att åka någonstans här. Du kan åka alla pendeltåg, trams och bussar med samma kort och åker du max 2 timmar kostar det ca 20kr och sen om du åker mer än de kostar det ca 45kr och då kan du åka hur mycket du vill resten av dan!

Vi åkte iaf till stranden tillsammans med Ida och Ebba, två tjejer från Östersund. Det var så härligt😁

Likes

Comments

Hej hopp!

Vi har äntligen flyttat in i vår lägenhet. Den är verkligen huuuuur nice som helst! Vi väntar mest bara på att något hemskt ska visa sig med lägenheten eftersom allt verkar va för bra för att vara sant. Super fräsch, sjukt bra utsikt, central och rymlig!! I helgen hade vi IKEA dagar. Fredagen gick åt till att köpa allt på IKEA, sedan tog vi hem det vi kunde och tog resten med home delivery. Vår lägenhet består just nu endast av ikea grejer... haha. På Lördag kom den stora leveransen, ja stora! Vi köpte ju säng, soffa, bord, stolar, soffbord, byrå, sängbord och en hylla! Vi hade ju först tänkt köpa begagnat vissa saker, men det blev väldigt omständigt då vi inte hade möjlighet att hämta och sen att vi inte kunde veta hur fräscht det var förns någon i sådana fall redan kört hit det. Sen var allt förrutom säng och soffa lika billigt som begagnat då vi verkligen köpt IKEAS budgete prylar, tur de ser så bra ut ändå! :D Vi spelade in hela vår IKEA-bygga-möbler-dag som ni kan kolla på!

​Vi ska nog hitta någon typ av tavla att ställa på hyllan så det inte ser så tråkigt ut!

Vi får ju tyvärr inte göra märken någonstans så jag inte sätta upp krokar och sen är hallen för smal för att ha nåt där. Då kom Petter på bästa idén till hall! Vi köpte en Kallax hylla som vi skruvade krokar i!

Likes

Comments

Tänkte berätta lite om våran skolvardag som vi haft nu sedan i måndags. Förra veckan var bara som en introduktionsvecka då man gick på turer runt campus, gick med i olika klubbar och fick gå på förberedningsföreläsningar. Vi går två kurser som är likadana, däremot är vi aldrig på samma lektioner då det är typ 2000 nya elever som pluggar vårt program.

Schemat till vänster är mitt(Sannes) och den till höger är Petters.
Färgerna är lite förvirrande då det inte är samma färger på min och Petters kurser även om det är samma...
Vi är väldigt lyckliga över att vi båda lyckats vara lediga på fredagar! Det betyder att vi kanske kan ta oss iväg på lite weekend trips kanske :)

MGMT10002- Intro Management (egenvald ekonomikurs)
MKTG10001-Marketing (egenvald, denna ska jag, sanne, ta nästa termin)
ECON10004- Mikroekonomi (obligatorisk)
ECON10005- Quantitative, statistik (obligatorisk)

"Breadth" är ett antal kurser du måste välja utanför din valda inriktning(Commerce i vårt fall), detta för att bredda dina kunskaper, göra din utbildning mer konkurrenskraftig och för att få testa nya saker typ.
COMP10001- Intro computation, där jag lär mig programmera! :D coolt.
EDUC10057- Wellbeing, motivation and performance (Positiv psykologi typ, så Petter kan bli en kick-ass manager nån dag. Han ska ev gå Property som breadth, men de hade bara kurser senare i utbildningen så han valde denna för den här terminen)

Lite förvirrade blir ni kanske över mina två lektioner som ligger samma tid på torsdag, det är så att man måste registreera sig i "streams", antingen måste jag välja alla mina COMP lektioner kl 9 eller alla kl 10. Dock så måste man sen inte gå just på den lektionen man är registrerad då det är Lectures(Föreläsningar), utan du kan gå på en annan tid så länge det finns plats(vilket det typ alltid gör). Därför är min tanke att jag ska gå på COMP kl 9 på torsdagen trots att jag inte lagt så i schemat. Vill ju helst inte behöva börja kl 9 mån och ons om jag inte måste :P Samma gäller ju Petters tisdag då han har en senare lecture, förmodligen skall han försöka gå på den som jag har i mitt schema kl 11 istället!

Vädret har hållt sig sjukt fint och varmt vilket vi är mycket glada över. temperaturen är mellan 25-40 grader varje dag. Det är dock lite drygt att inte kunna ha jeans på sig utan att svettas ihjäl, har typ ett par short och en kiol att variera emellan.... måste utöka garderoben!

Nu ska jag tvinga Petter att göra ett inlägg om lite mer, vi har insett att ingen av oss tycker de är särskilt kul att blogga... TACK HEJ! :D​

Likes

Comments

Hej allihopa, jag fick precis veta att jag också kommer få ett Stipendium. Det kom verkligen från ingenstans och jag är väldigt förvånad. Tydligen är det Ekonomifakulteten som delar ut ett stipendium till Internationella studenter utefter deras betyg, och då var jag en av de som får ta emot det. Riktigt skönt och väldigt roligt då det är 20% avdrag på hela min utbildning. Det hela blev alltså väldigt mycket billigare för mig också.

Nu ska jag åka och fira genom att köpa en dator, då min inte riktigt håller måttet längre. 

Petter


Likes

Comments

​Ja, såhär ser morgondagens väderprognos ut!  Vet inte ens om man vågar gå ut genom dörren. Förra veckan var ganska sval här, eller ja typ 23 grader, vilket vi lite smått besviket antog var normalt. Denna vecka ser dock helt annorlunda ut.😄 Idag har varit superskönt med 27 grader varmt i luften trots mulet. DOCK, ser det ut som att det ska vara 38 grader och sol imorgon!😳 Det är nog lite väl varmt för mig som tyckte det var perfekt idag! Sen har jag också orkat engagera mig i att faktiskt kolla upp denna något de kallat "uv-index" som de har med på varje dags väderprognos. UV-indexen visas då i det lila fältet!! Som idag säger extremt, vilket är det högsta som finns. Tänk typ att ni kommer ut i skidbacken och lavinfaran liggen på 5? Det händer ju bara inte.... Men kanske är vanligare än jag tror. Vi har inte smörjt in oss något hittills då vi inte legat och faktiskt solat någon dag utan mest bara gått runt i stan och butiker. Sen har det varit mulet en del också. Eftersom vi inte fått någon bränna alls så antog vi att det kanske inte behövts.🙄

Sen idag gick jag in och läste på... imorgon ska ligger UV-indexen då på EXTREM och det var mer specifikt en 11, där det sedan stod att man behövde skydda sig från solen om det var högre än 3. Men ja, sjukt mycket högre än tre! Så vill helst inte sätta min fot utomhus imorgon, för då lär jag ju dö av cancer.... 

Tyvärr har detta extremväder bestämt sig för att komma exakt samma dag som vår första skoldag! Så att ligga inne och gömma sig funkar inte. Wehoo, så nu ska man försöka göra gott intryck samtidigt som man svettas flera liter... hmmm. 

Tips och råd Australiens cancerförbund ger för att skydda sig:
Använda solskydd - aa det fixar jag
Ha hatt - äger ingen, tänker inte glida runt i en av Petters snapbacks min första dag...
Ha täckande kläder - Men vet ni hur mycket jag svettas i endast en bikini i 38 grader!?

Wish us good luck!☀️☀️

Likes

Comments

Jippie, hurra!!

Vi har nu skrivit på ett kontrakt till en lägenhet!
Efter massvis av visningar och en hel del ansökningar fick vi en lägenhet. Vi landade som vi hade hoppats mellan centrum och skolan på en gata som heter Little Lonsdale Street. Denna lägenhet var också relativt stor i jämförelse med alla andra vi kollat på, vilket är nice! Vi kommer att bo på 23e våningen och har förmodligen kvällssol även här, tror dock inte vi ser själva solnedgången. I lägenhetshuset finns även pool och ett litet gym som man får använda. De har också ett cykelrum vilket är toppen då vi nog tänker köpa oss en varsin cykel!

Det enda dryga är att det fortfarande bor folk där så vi kan inte flytta in förns 4 Mars... Därför flyttar vi imorgon till en ny lägenhet närmre skolan, där vi kommer bo tills vi får lägenheten. Sen är det även så att vitvaror inte ingår i lägenheter här! Dvs folk tar med sig kylskåpet när de flyttar! Dock eftersom det är så, så finns det hur många begagnade som helst på en sida som heter gumtree, som är typ som blocket. Det kommer seriöst upp 10 st nya kylskåp bara i Melbourne varje dag! så vi tänkte köpa ett sådant för en billigare peng :)

Så det vi gör nu är väl att kika på IKEAs hemsida efter billig, bra och praktisk inredning!

Kuul, längtar tills vi får flytta in!

Kök/vardagsrum

Utsikt från balkongen

Sovrummet

Badrummet

Vår byggnad, på 9e våningen är pool och gym.

Likes

Comments