En liten uppdatering kanske vore på sin plats?

Händer inte så mycket för tillfället, men samtidigt har jag fullt upp. Dock gör jag som vanligt och styr det jobbiga framför mig tills det inte går längre... Plugget... Har ett stort, stort prov på måndag nästa vecka och jag har tänkt länge att jag ska börja plugga, men varför börja för tidigt? Jag började iaf i helgen, tur att jag har nåt slags hum om saken så att detta bara blir repetition.
Samtidigt håller jag på att göra det sista i psykiatrin, men den förbannade huvudvärken gör att jag inte kan koncentrera mig, läser samma mening om och om igen, men fattar ändå inte vad det står.

Jag är så otroligt glad att allt detta snart är över! Det blir inget mer plugg för mig på bra länge. Just nu vill jag bara ha det lugnt och skönt och slippa ha massa måsten när man är ledig.

Skulle behöva ta tag i lägenheten också, det ser ut som att en tornado har varit i farten. Men när orken inte finns så får man kliva över allt som ligger på golvet och försöka blunda bort resten.

Nä, nu ska jag ta och uppdatera mig om diabetes sen kallar jobbet.

Ha en fin dag allihopa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag haft en grymt rolig dag på praktiken. Känns skönt att avsluta veckan med den känslan ☺

Min ordinarie handledare var på ett isoleringsrum med magsjukt barn så jag fick gå med en annan, som tur var.

Idag har jag iaf fått vara med på mer grejer än under hela praktiken. Var på en IVA-sal, dock var det väldigt lugnt så jag fick följa med på två akutlarm där vi först skulle ta emot ett barn som dom skulle ta med sugklocka. Vi väntade men barnen mådde bra när det kom ut så vi fick gå tillbaka. Drygt en timme senare fick vi springa igen, denna gången ett akutsnitt. Barnet mådde först bra, sedan livlöst. Efter en stund på bordet började den andas och fick hjälp av syrgas. Det barnet fick följa med oss på avdelningen. Håller tummarna att den inte fick några men.

Efter det fick jag vara med på en extubering, det betyder alltså att barnet har haft en tub i halsen där luften kommer och nu tog dom ut tuben och lillongen andades på helt själv. Väldigt roligt att se ☺

Efter det blev det lugnt, då gjorde jag hand och fotavtryck på ett barn och pysslade ihop en bild.
Nu ska jag stöka undan i köket och börja med smörgåstårtan till svärfars 60 års kalas imorgon. Trevlig helg! ☺

Likes

Comments

Nu återstår bara 6 dagar och det känns otroligt skönt! Jag har kommit in i min roll på barn 4 och är mestadels självgående, det är ett stort framsteg och känns faktiskt jätte bra.

Både förra veckan och denna veckan har jag varit på isoleringsrum med RS-barn. Det är en blandning av långtråkigt och jätte roligt. Emellan åt står tiden stilla och ibland blir det fullt upp.
Igår fick jag hjälpa till att ta blodprov i ljumsken, riktigt intressant faktiskt.

Igår berättade dom om att det kommit en ny utbildning, man kan nu läsa till barnundersköterska. Jag vart som sugen då man kan läsa den på distans. Känns som det skulle vara nyttigt om man ändå vill jobba med barn.
Tommy tycker att jag velar mycket fram och tillbaka vad jag egentligen vill jobba med, ena dagen är det värsta tänkbara att jobba med barn, nästa dag vill jag utbilda mig inom det. Han har nog rätt, det tål att funderas på och inte bara kasta sig in.
Men OM jag skulle fortsätta med barn så skulle jag vilja ha mer kött på benen innan. Så, den som lever får se ☺

Nu ska jag kämpa vidare med plugget och sen blir det en film i väntan på att Tommy kommer hem ☺

Likes

Comments

Goddagens!

Nu är snart 3:e veckan avklarad och jag är halvvägs, känns helt underbart! Det är roligt att göra något annat, men nu vill jag tillbaka till en vardag helt utan plugg. Har så otroligt mycket jag behöver göra, men orken finns inte.

Veckan har jag spenderat med tvillingarna jag berättade om tidigare och oj så stora dom blivit, har inte sett dom på två veckor. Dom utvecklas och växer, det är så roligt att se att det faktiskt går rätt så bra att födas i v24, för en del ☺
På salen låg två till barn, den ena skulle flytta ut på föräldrarum och den andra lär jag få se en hel del av fram över, då det barnet var rätt så dåligt.

I tisdags hade jag halvtidsbedömning med en av mina handledare och chefen, var lite smått nervös inför det, man vet ju aldrig hur andra uppfattar en själv. Det gick iaf bra, gick därifrån med ett leende på läpparna. Dem sa att jag gav ett väldigt säkert intryck, det märktes att jag har stor livserfarenhet och är väldigt duktig. Det var himla roligt att höra ☺

Igår hade jag halvtidsbedömning med båda mina handledare och min lärare, det gick också bra.

Idag blev jag tvungen att vara hemma då jag har fått tillbaka inflammationen i nacken och kräktes hela morgonen. Nu har jag hämtat ut mer medicin och ska kurera ikväll. Imorgon blir det praktik sen hämta hem lilleman och ha fredagsmys med honom ☺ Jag jobbar i helgen så han får vara hos mormor lördag till söndag.

Det var allt för mig. Nu ska jag mysa ner mig hos Tommy och se en film, han sover redan då han har jobbat i natt. 💖

Ha en fin kväll allihopa!

Likes

Comments

I veckan är det påsklov från praktiken, vilket känns väldigt skönt. Hade en jätte jobbig dag där i torsdags, det var så påfrestande för psyket så jag ville bara gå hem. Hade kortdag som tur var.

I veckan är det jobb som gäller, var ledig igår och då blev det plugg medan Folke hade en kompis på besök. 

Det känns skönt att vara tillbaka på jobbet, här kan jag iaf mina uppgifter och är inte osäker om jag gör rätt eller fel. Är också så himla roligt att så många kunder säger att dom saknar mig när jag är borta, att dom tycker att jag ska komma tillbaka. Det värmer ordentligt 😊 

I EM blir det bad på hemgården med min favoritkund, precis som vanligt på onsdagar. Härligt!

Hoppas ni alla får en fin dag! 

Likes

Comments

Har helt glömt att uppdatera här om hur det går på praktiken. Är inne på andra veckan nu och det går faktiskt över förväntan.

Det är full fart hela dagarna än fast vi bara har två barn (tvillingar) på den sal som jag har varit på de senaste dagarna. Under dagarna som gått har jag bytt blöja, sondmata, gett medicin (här får man göra det om man är undersköterska), har fått montera ihop en kuvös, hjälpt barnen med cpap-maskarna och lite annat smått och gott.

Idag är jag på en lättvårdssal med barn som är fullgångna, som bara har svårt att komma igång med amningen eller har en lättare andningsstörning. Där sköter föräldrarna om sina barn helt själva, men jag fick lite bäbismys idag när föräldrarna var borta och barnet var oroligt. Fick även hjälpa till och ta massa blodprover och fick kolla bilirubinvärdet. Så lite får jag lära mig iaf ☺

Det är en mysig stämning här, men oj så mycket ansvar. Känns rätt jobbigt faktiskt. Får se hur det utvecklas...

Jobbade kväll i måndags, är inte speciellt kul att gå själv i kulverten för att lämna tillbaka kläderna då.Likes

Comments

​Hej på er!

Jag har skaffat mig en blogg för att skriva lite vad som händer under min praktik som börjar nästa vecka, (v.11). Några kanske är lite intresserad av vad som händer och det kan vara kul för mig att ha kvar.

Jag läser till undersköterska och ska ut på min sista praktik, den ska jag göra på NUS, på Barn 4. Det är en avdelning för förtidigt födda barn och för barn som har svårt att komma igång med andningen eller som är sjuka vid födseln.
Jag är väldigt spänd och det ska verkligen bli roligt att spendera 6 veckor där! :)

Likes

Comments