Klockan är strax över åtta och jag har släppt ut hästarna och fixat stallet, känns himla skönt att ha det gjort innan jobbet så slipper man stressa ut ikväll sen och göra det innan hästarna ska in igen.

Idag är det som sagt jobb som står på schemat igen, jobbar mellan 10-18 och efter det händer inte så mycket ska fira Hansa lite som fyller år idag och sen sova tidigt. Är fortfarande väldigt trött efter helgens få sömntimmar.
Lisa ska vila idag då resten av veckan är full med träning inför helgens tävling, då blir det våran första inomhus tävling tillsammans i Lurbo, där vi hoppar 90,1m.

Har ni några speciella planer inför veckan?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon!
Uppdateringen ifrån min sida har varit lite halvdålig om jag får säga det själv men till mitt försvar har jag ett inlägg på gång bara det att youtube inte vill samarbeta så jag har försökt få upp en film nu i tre dagar..

I vilket fall rullar livet på, jag äter, rider, jobbar, sover, ungefär det som hinns med nu för tiden. Jag jobbar nu 10-18 mån-lör med en dag ledig som antingen är onsdag eller lördag.
Men tycker det är jätteroligt att ha kommit igång och jag trivs jättebra.

Med Lisa rullar även det på framåt och det är så himla roligt att det verkligen går framåt nu för varje träning, 110 debuten är anmäld så nu jäklar är det hård träning in i det sista även om det är ett par veckor kvar.

Nu måste jag upp och fixa mig, brukar åka in så jag är på salongen runt halv så jag hinner förbereda och trixa lite.

Likes

Comments

Jag har länge följt ryttarinspiration på både instagram och Facebook, älskar videorna som man känner igen sig så väl i, samt alla pepptexter. Det har inte slagit mig att gå in på deras hemsida förrän för någon vecka sedan - har ni inte varit inne där? Klicka in där och kika, ni kommer inte ångra er!

Tror ingen av er har missat deras pepparmband då de syns överallt, jag hittade ett med en text som passade väldigt bra in på mig så jag slog till.
Jag ska ha det på varje tävling som en påminnelse och något slags "turarmband/ridbraarmband", det är brunt med guldtext och texten är "Strong legs, soft hands, stegdy mind". Självklart hängde det med till Bälinge i helgen och det gick ju riktigt bra. ;)

Det finns både peppvideos och pepptexter på hemsidan, hela vägen till bälinge läste jag samma text om och om igen, för min del så är det den mentala biten som påverkar hela resultatet och varje ridpass vilket är väldigt frustrerande eftersom det är väldigt svårt att kontrollera det även om jag själv tycker det blir bättre och bättre för varje dag men så fort jag hamnar i en svacka/det blir ett uppehåll så måste jag börja om igen.

Nu är det upp till bevis och se vad armbandet går för!

Likes

Comments

I söndags var det alltså dags för tävlingshelg nr2, på rad dessutom! Det är så himla roligt att vara igång igen och efter varje tävling är man bara mer taggad på nästa - UNDERBART!
Jag startade alltså 90 och 1m denna helg vilket jag tyckte vi gjorde helt rätt i då 80 kändes väldigt lätt och 1m denna helg kändes inte heller som några speciella svårigheter.

90cm, bed: A:inverkan - 0fel.

I denna klass så kände jag inte igen henne riktigt, redan några dagar innan denna tävling visade hon sig på en helt annan sida än vad jag märkt på henne innan. Hon arbetade på bra i bak men satt fast i fram nästan, liten kommunikationsproblem gällande styrandet osv så det var svårt att veta hur jag skulle rida henne.
I
vilket fall så var hon likadan i denna klass och inte riktigt så taggad/på som i Storbyn men vi tog oss runt enkelt trotts lite problem i svängarna med 0fel.
Vi tog även hem en 7:e placering i själva stilen.

1m bed: A:O/A:0 - 0+8fel.
Till denna klassen var hon fortfarande lite seg att lyssna i själva styrningen men för övrigt sig lik, väldigt glad och taggad samt sög fint tag i hindrena redan på framhoppningen.

Bälinge´s bana är väldigt avlång och smal, endast 4m bredare än våran ridbana här hemma och den är liten. I svängarna kändes det därför som att allting kom väldigt snabbt men jag är nöjd med vårt tempo då det annars gärna blir lite undertempo.
I grunden nollade vi, kom bra på 90% av hindrena med en bra känsla och det kändes väldigt enkelt, till omhp sen så tycker jag att vi kom bra på första som hon petar, ett riktigt skitpet där jag tror det beror på att hon ännu inte riktigt har styrkan när jag rider iväg henne lite mera och inte lika samlad.
Även sista ryker som jag tror även det beror på styrkan och orken i kombination med att vi kom ytterst nära.

Båda rundorna kändes väldigt bra och bra rundor att ha i bagaget och se tillbaka på. Vi är nöjda både jag och Lisa, i helgen blir det på´t igen!
Likes

Comments

Då ligger tävlingskläderna i en hög på skrivbordet och lastbilen är packad med all utrustning, Lisa står å tuggar på hö och vi är mer än taggade på ännu en tävlingsdag imorgon!

Jag red igenom henne lugnt idag för att se så allt funkade, hon var inte riktigt framme för skänkeln i början på passet men i slutet hade jag henne bra framför mig även om hon skulle kunnat vart lite kvickare i fram. All utrustning är glänsande ren och lika så Lisa, jag testade ett nytt schampo jag köpt till henne från Equo by hårologi och hon glänser verkligen!
Dock blev min ena handled helt röd och kliade jättemycket så jag vet inte om det har med schampot att göra eller om det är något annat, men får testa fler gånger så lär det nog visa sig!

Imorgon bär det av mot Bälinge där vi hoppar en 90 bed. A:inverkan och en 1m så det blir spännande, målet är att komma runt med två nollrundor.

Önska oss lycka till!

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig, är det inte så? Jag har tänkt sätta mig ned och skriva detta inlägg flera gånger denna vecka men bara inte kommit till skott så nu när jag har lite tid över passade det perfekt!

Hoppträningen gick verkligen såå bra, fick en fantastisk känsla och Lisa gjorde riktigt fina språng. Jag tränade ensam så det blev hårdträning om vi säger så och jag tror både jag och Lisa var lika trötta efteråt, haha men vi övade verkligen på våra svagheter vilket gör att man är extra nöjd när man får igenom de ordentligt.

Jag sitter gärna och rider i "tränings-galopp" vilket är lite undertempo, det är för att jag känner mig tryggast där och känner att jag har kontrollen.
Däremot när det blir högre måste jag lära mig att länga ut stegen, behålla tempot men samtidigt öka hennes styrka så hon inte blir lång.

På filmen är hon väldigt trött då det var det sista vi hoppade, men det ligger på 110 och kändes väldigt enkelt.
Tyvärr är inte kvalitén den bästa heller men tänkte att det ändå är kul med en liten film.

Likes

Comments

Någonting som jag tycker är oerhört viktigt är att ta hand om sin häst på rätt sätt genom att ge den bästa möjliga förutsättningar utöver ridningen. Med det menar jag allt som har med skötseln att göra, liniment, stretching och annat viktigt.

Jag gör princip samma visa efter varje hårt pass, och även samma efter lite lugnare pass. Vid hårdare pass så använder jag mig utav ett flertal olika liniment, jag börjar alltid med gröngröt vilket är ett liniment som är till för bakknäna, däremot måste man vara väldigt noga med att inte ha på för mycket/varje dag då det kan blistra, Därefter använder jag mig utav tallibanolja som är lite liknande arnika och även vallört på de muskler som blivit jobbade med men även så har jag på vallörten vid bogen då hon är lite extra spänd där. Vid extra hårda pass har jag även på kylspray på benen men det är inte allt för ofta då effekten minskar om man använder den för ofta.

Vid lättare pass använder jag mig endast av tallibanoljan och vallörten det är mer "vardagliga" liniment som används dagligen.
Jag försöker även att dagligen stretcha henne med den så kallade morotstretchingen åt varje sida och även mellan frambenen.
Slutligen smörjer jag även in hennes bläs med zinkpasta under sommartiden då hon lätt bränner sig, har ni hästar som lätt bränner sig på mulen/bläsen är mitt bästa tips ZINKPASTA!

Har ni några speciella saker ni brukar göra, något speciellt liniment eller något liknande så berätta!

Likes

Comments