Vinter, jul och snö i all ära men nu är det väl ändå dags för längre dagar, vår och sol! När alla julsaker plockats undan finns det liksom inget annat, inget som hindrar våren från att få komma. Man märker redan nu hur dagarna blir både ljusare och längre och det är ljuvligt tycker jag! I och för sig blev det ju ett litet bakslag här precis efter nyår med -25 grader och en massa snö men iallafall...det känns att det är på gång och det är huvudsaken! Tänk, snart börjar solen värma lite mer, det börjar droppa från taken och de första vårtecknen visar sig i rabatten...härligt! Det gäller att vara positiv såhär års, annars skulle man inte orka, för nog är det väl så att allt känns liiiite lättare när det är varmt ute och torrt på marken, inte lika bökigt liksom. Inga kalla bilar, rutor som måste skrapas eller påklädning i eeeeevigheter för skola och dagis. Nä, tacka vet jag sommar, värme och sol! Såhär mysigt hade vi det i slutet på februari förra året ute på tomten i solskenet.


Sen är det då så för mig iallafall att jag blir piggare och får mer energi på våren, jag får mer saker gjorda och tar tag i saker som annars kan vara lite jobbiga. Som att rensa ut och röja hemma till exempel, jag har sagt det förr men det tål att upprepas! I samma takt som våren kommer vill man liksom förnya sig och sitt hem, ut med det gamla och försöka hålla det så, inte plocka in mer skit utan försöka tänka till lite innan fler saker kommer innanför tröskeln. Jag håller i och för sig jämt på hemma och donar men just på våren går allt lite lättare som sagt!

Just nu går jag igenom barnkläder och saker/leksaker för att göra mig av med det vi inte längre behöver. Rensningen är ju egentligen den enkla biten, det svåra är att sedan bestämma sig för vad man vill göra med sakerna man rensat ut....... Sälja? Skänka? Slänga? Spara? Sorterar gör man ju hela tiden, även med sådant man ska ha kvar för det måste ju också att sparas på rätt sätt. så att inget blir förstört. Nu hoppas jag på någon barnloppis eller liknande i närheten inom en snar framtid så sakerna jag väl rensat ut inte blir liggande nånstans "i väntan på nästa åtgärd". Vilket inte är helt ovanligt! Bäst att bli av med grejerna så fort som möjligt efter en utrensning, annars återstår ju ändå en del av problemet man hade från början med för mycket saker som inte används... Jaja, fortsättning följer! :)

Kram/ P

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Precis så känner vi inför vårt nya tillskott till familjen, en superfin, STOOOR och alldeles underbart mysig husvagn💕åh det är så ljuvligt så vi kommer nog vilja bosätta oss i den....åtminstone tillbringa hela vår semester och minst varannan helg i den till att börja med. Vi har den uppställd på en supermysig camping och så fort man kommer dit infinner sig ett lugn som man aldrig uppnår hemma fast man är ledig konstigt nog. Hemma finns det alltid en massa annat att stå i, saker som måste göras ni vet... Har man hus finns det ju lixom ingen ände på sysslorna, det gäller bara att prioritera lite ;)
Tanken att skaffa husvagn har funnits där ett tag, speciellt efter att vi hittat vårt smultronställe där vi tidigare hyrt stuga. Vilket i sin tur innebar att vi inte bara kunde dra dit om vi kände för det, stugan måste ju vara ledig... Nu slipper vi det problemet och kan åka när vi vill! Superbra!! När vi väl, hastigt och lustigt, hittade den vagn vi ville ha slog vi till direkt och har inte ångrat oss en sekund! Vi undrar mest bara varför vi väntade ända tills nu, haha!
Vårt nya tillskott är en Hobby 720 och man kan lugnt säga att vi får plats i den! Tur vi har den uppställd för det är inte direkt nåt man släpar runt på i onödan om man säger så, den är riktigt stor och rymlig!

Såhär ser den ut...

Och med extra stort förtält så blir boytan mer än dubbel vilket ju är perfekt när man står uppställd på camping! Här är det fortfarande lite 'in the making' då vi bara hunnit vara i vagnen en helg än😄. Den tiden gick mest åt till att få upp förtältet, klura ut hur allt funkar och kolla lite vad man behöver för att trivas. Behöver och behöver förresten, vad man vill ha med sig helt enkelt och hur man vill ha det!
Nu ska vi ju dit till midsommar förstås så fortsättning följer...och förhoppningsvis lite fler (o bättre) bilder.

Kram / P

Likes

Comments

Usch å fy! Februari var då inte nåt jag gärna vill ha tillbax detta året iaf, tror jag har jobbat totalt fem dagar under hela månaden....och då går jag heltid o jobbar annars typ jämt. Men denna månad vabbade jag mig igenom istället, i två omgångar dessutom, usch! Nu hoppas jag verkligen att det kommer lite sol och värme snart så vi slipper den här skiten!

Denna helg tillbringar jag på jobbet men det gör inte så mycket för regnet öser ner här ändå, hellre ledig när det är fint väder och det har jag beställt till nästa helg! :) Nästa vecka fyller jag dessutom år så vi kanske ska göra nåt extra roligt den helgen, åker nog iväg och bor på hotell en natt eller två och bara lyxar lite, hela familjen förstås! Det är ett superbra sätt att ladda batterierna lite så man orkar med vardagen med jobb, jobb och jobb. Tycker inte man gör annat än jobbar, hujedamej! Igår var jag förresten åxå ledig, då passade jag på att fixa ett litet hemmakontor/ kontorshörna här hemma, det blir nog rätt bra bara det blir klart!

Passade även på att baka lite cupcakes, smarrigt!

Yummie!

Ha en fin fredag, kram

/P

Likes

Comments

Det tar sig minsann med min lilla "operation fix och piff i min Walk-in closet", börjar bli riktigt bra ordning om jag får säga det själv! ;) Jag är så glad åt detta rum, mitt alldeles egna space där jag har så många saker jag verkligen tycker om! Jag behöver bara gå in dit för att bli lite gladare än jag är annars haha. Är förresten supernöjd och glad åt hela vårt hus men just det här rummet är lite extra tycker jag och en egen WIC är någonting jag alltid velat ha (och dessutom verkligen behövt). Mera fix kvar men som sagt, det tar sig!

Likes

Comments

Äntligen börjar han bli lite bättre, vår lilla plutt... Inne på andra vab-veckan nu. Lilleman bestämde sig för att ta både lunginflammation och öroninflammation på en gång. Jobbigt värre, stackars liten! Men nu hoppas vi verkligen att det räcker för ett bra tag framöver. Det positiva är iallafall att vi får vara inne och mysa, jag och liten. När det dessutom bara regnar ute kan vi med gott samvete vara inomhus och roa oss bäst vi kan. Det blir förstås rätt mycket tevetittande och spelande för lilleman men det får det bli när man är sjuk, bra att han tar det lugnt iallafall.

Själv försöker jag röja på här hemma, håller för fullt på att rensa i garderoberna och slänger ut annonser på Tradera allt eftersom. Men som jag skrev tidigare är det nästan inte värt allt jobb med att fota, lägga ut annonser, paketera och skicka. Ett par splitternya märkesjeans som kostar över tusenlappen i inköp får man kanske 50-100 kronor för om de ens blir sålda. Då känns det faktiskt som det kvittar om man istället skulle skänka iväg dem någonstans där de iaf kommer till användning. Du gör då en god gärning samtidigt som du, förhoppningsvis, får ordning i garderoben vilket väl ändå är det viktigaste när det kommer till att rensa och få plats för de plagg du verkligen älskar och trivs i! Livet är för kort för att spara en massa kläder (och annat) som inte tar fram det bästa hos dig. "If it doesn't make you fabulous, don't keep it!"

Det är inte alltid det lättaste att följa den regeln, jag vet. Kläder är ett mycket känsligt ämne hos mig, varför vet jag inte. Jag har haft jättesvårt att göra mig av med vissa kläder men det börjar bli bättre. Övning ger färdighet! Även om jag nu har mer plats än någonsin i och med vår stora walk-in-closet så gör jag mig av med allt mer kläder och det känns så jäkla skönt att få rensa bort sånt som jag inte tycker passar längre eller helt enkelt inte vill ha kvar. Jag försöker dessutom tänka mer koordinerat nu än tidigare, de kläder jag använder vill jag ju kunna kombinera med varandra lättare. Då slipper man kanske stå där och klia sig i huvudet varje morgon för att man (trots en överfull garderob) "inte har något att ta på sig". Någon som känner igen sig?? ;)

Kram / P

Likes

Comments

Apropå rensning....i tanken är det inte så svårt, jag vet hur befriande det känns efteråt och vart jag egentligen borde börja men ändå...gaaaah! Känns som att jag håller på överallt utan att komma nån vart. Härom dagen var vi ute i garaget och fixade, där har det en förmåga att snabbt bli rörigt. Mest för att allt som ska bort liksom stannar där ett tag i väntan på att bli bortforslat till återvinningen/tippen eller vart det nu ska. Vi har ett "litet" hörn där allt vi ska slänga bara står och väntar samt ett annat hörn med kartonger som ska gås igenom, mest med urväxta barnkläder och annat som vill ha nya ägare. Tyvärr blir det inte av att man går ut dit så ofta för att verkligen rensa ur allt. Vet inte varför, det bara blir så... Det är ju så mycket saker att gå igenom så man blir trött bara av att titta på dem! Hmmm... Sen tycker jag nog att det överlag är lite jobbigt att gå igenom saker, allt blir så sentimentalt på något vis. Mycket känslor i sakerna (speciellt barnens) konstigt nog, fast jag jobbar på det! :)

Ett annat problem som uppstår i och med att man rensar är ju frågan vad man ska göra med allt. Ska man sälja, skänka, slänga eller spara det man rensar ut? Sälja är ju förstås att föredra då man kan få igen lite av pengarna man ändå lagt ut på att köpa sakerna, samtidigt tar det en massa dyrbar tid och i slutändan tjänar man ändå inte så mycket på det. Det beror ju förstås lite på vad det är för saker du säljer, somliga saker har ju högre andrahandsvärde än andra. Jag har mer och mer börjat skänka sakerna jag inte längre känner att jag behöver eller vill ha kvar och det känns ju bra att samtidigt kunna hjälpa andra! Dessutom är det enkelt! Jag slänger förstås allt som är trasigt, solkigt eller inte funkar som det ska längre. Och ibland kan det ju även kännas bättre att slänga saker som är förknippade med negativa känslor än att ge dem vidare till någon annan. Det avgör du själv! Så rensa vidare :)

Kram / P

Likes

Comments

Idén med att blogga är egentligen ganska bra...åtminstone för någon (som jag) som har ett behov att att skriva av sig ibland. Förr var det dagböcker man skrev, jag började när jag var sju år tror jag så det har blivit några stycken. Men en vacker dag kände jag bara att det fick vara nog. Vem skrev jag för och vem skulle någonsin läsa dom? Inte så att man sitter och läser sina egna dagböcker i efterhand precis, nä det fanns liksom inget syfte längre. Då är det bättre att göra sig av med skiten, varpå jag tog en vända till tippen och slängde alla mina gamla dagböcker, alltså en del av mitt gamla liv, i containern märkt "BRÄNNBART". Härlig känsla!

Nu kan jag istället fokusera på att skriva det jag verkligen vill få ur mig och till och med dela med mig av mina tankar och erfarenheter till andra, likasinnade :). För nog är det bra mycket bättre än att bara skriva för skrivandets skull... Dessutom tycker jag själv att det är givande att se vad andra har att berätta, att inspireras och få nya ideér. Alla har vi väl något som intresserar någon annan!

Just nu är hemmet i fokus, jag vill röja och rensa varje kvadratcentimeter i huset och gärna ha allt klart NU! Undrar om det är vår i luften? Mina röjarinstinkter brukar bli mer uttalade då som hos så många andra, man vill liksom ha ordning och reda överallt och rensa ur gammal skit som bara hindrar det positiva flödet man så gärna vill åt. Inte så att jag bor i ett kaos men det finns ändå mycket jag vill göra för att få det att bli ännu bättre. Känslan efter att ha röjt och rensat ordentligt är helt oslagbar, det känns verkligen som om man kroppsligen blir lättare när man gör sig av med en massa skit som bara står och samlar damm. Bort med allt onödigt "clutter" som bara tynger och trycker ner. Japp, bara att kavla upp ärmarna och sätta igång! Fortsättning följer... :)

Kram / P

Likes

Comments

Vill mest bara kolla att detta funkar, ja ser så ut! :) Teknikens under.... Det blidde visst en lite selfie såhär på kvällskvisten, jaja det får duga! Tjing!

Likes

Comments