View tracker

Tankar

Tack som fan.

För jag fått relatera till allt och ingenting
För allt ni lärt mig om livet
För att jag fick se er live en sista gång
För ni gett mig ett minne för livet
För att ni för samman människor
För allt vi har fått uppleva tillsammans med er.

Tack.

Likes

Comments

Övrigt

 Bilder från Pinterest

Likes

Comments

Tankar

I veckan släpptes Therese Lindgrens bok. jag förhandsbokade den redan i slutet av Augusti, och har sedan dess väntat spänt till lanseringsdatumet. Idag kom den fram i brevlådan och jag läste ut dem två timmar efter att jag slet upp paketet från Adlibris.

Boken är uppbyggd på så sätt att man får läsa i olika kapitel om Therese. Hennes bakgrund till utmattningssyndrom, varför hon och Anders gjorde slut, om våldtäkten och hennes behandling i psykiatrin. Sedan finns det små fakta om olika typer av psykisk ohälsa lite här och där.

Over all tycker jag att boken är väldigt bra! Hon presenterar delar av sig själv hon inte berättat om i sina videor på YT. Den är definitivt mycket personlig men samtidigt väldigt lärorik men massor av fakta och egna reflektioner skriven på ett pedagogiskt och intressant sätt. Inte som en utsliten faktabok dock.

4/5 i betyg, då jag gärna skulle helst ha ännu mer personligt ✨

Likes

Comments

Vardag

För att ha varit en fredag har dagen varit väldigt... tråkig. Händelselös. Vaknade upp utan planer för dagen, men tog mig i kragen och gick en sväng till mamma innan jag startade på ett litet renoveringsobjekt. Även en helgvlogg kommer dyka upp, då morgondagens festligheter kommer bjuda på roligt material!

Jag satt och kollade genom gamla bilder och blev lite avundsjuk på mitt gamla jag som var vågad nog att gå runt med starka färger i håret. Nu skulle jag aldrig göra det, dels för att jag inte vill dra till mig den typen av uppmärksamhet och dels för att jag är jätterädd att inte få något jobb på grund av utseendet. Men det var kul medan det varade.

Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett tag sedan sist något publicerades här. Ärligt talat är det på grund av att jag finner min vardag såpass ointressant att det inte känns kul att skriva om den. Vad som är nytt är att jag arbetar på ett litet projekt som jag nog gör en Youtubevideo av. Det kommer bli ett långt och tidskrävande projekt, men något jag verkligen tror på 👏.

I veckan beställde jag hem lite grejer som jag troligen kommer visa upp när de kommer. Förutom de plaggen införskaffade jag mig även en vinterjacka från D.Brand (tror jag det heter?) och jag är kär!! Jag hade ögonen på den ett tag när den fanns på nelly, men när jag väl bestämde mig fanns den inte kvar, så det blev en beställning från sportamore där pappa hade en rabattkod och jag fick jackan 500kr billigare! Ett jättebra köp, är såååå nöjd.

Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett par dagar sedan jag uppdaterade, dock har ingenting intressant hänt. Jag har beställt alla julklappar så nu ör det ur vägen, två tusen kronor fattigare men det är inte så farligt. I samma veva passade jag på att unna mig ett par lösögonfransar och en ny foundation då den enda jag har som matchar mig med brun utan sol är snart slut. Därefter kikade jag in på nellys skorea och beställde hem ett par converse för ynka 349kr (!!!!). 

Idag har jag jobbat. Jag orkade inte göra något i förmiddags, och det har blivit en slö söndag. Det var otroligt otrevligt att åka bil 3 mil i denna blåst, bilen krängde jättemycket och jag hade extremt svårt att hålla mig relativt rakt på min körbana, människorna bakom mig måste trott att jag var alkoholpåverkad eller något. 

Roligare än så blir det inte. 

Likes

Comments

Tankar

Det senaste året har psykisk ohälsa lyfts fram mycket. Tabu- stämpeln börjar sakta men säkert försvinna och många fler vågar börja berätta om sina problem. Det är i min mening helt fantastiskt att folk vågar deka med sig av detta! Jag känner dock fortfarande en avsaknad. En avsaknad av sjukdomar som går in i kategorin psykisk ohälsa, som inte är socialfobi, depressioner eller ångest.

Jag ska utredas för ASD (Autism Spectrum Disorder) som innebär att man har problematik som ingår i autismspektrumet. Att man helt enkelt har vissa svårigheter som människor med autism lider av. Högfunktionell autism kallas det i vardaglig mun. Rätt likt Asperger vad jag läst. Men det är det ingen som pratar om. Ingen pratar om den sociala oförmågan att förstå och tolka signaler från andra människor. Den enda som ens går in på detta som jag sett är TheBentish på youtube. Varför är det så skämmigt att prata om att man inte fungerar som en vanlig människa? Att man kanske blir överstimulerad av många människor, lätt blir intensiv och efterhängsen, att man inte kan hantera motgångar och att man behöver en viss struktur och ordning i vardagen för att inte ligga med panikångest, intryckt i ett hörn i lägenheten.

Borderline, Schizofreni, psykoser, de sjukdomar som stämplar en människa som "galen" pratar fortfarande ingen om. Vaneföreställningar som hallucinationer, förföljelsemani och paranoia pratas det inte om. När man är såpass övertygad om att världen är på ett visst sätt, med en hjärna fylld av helt orimliga konspirationsteorier som gnager dygnet runt och en röst som vilar i bakhuvudet och känns såpass verklig att det skulle kunna vara en människa som står lutad tätt intill och säger det.

Vi måste prata mer.

Likes

Comments