Vardag

Nu var det ett par dagar sedan jag uppdaterade, dock har ingenting intressant hänt. Jag har beställt alla julklappar så nu ör det ur vägen, två tusen kronor fattigare men det är inte så farligt. I samma veva passade jag på att unna mig ett par lösögonfransar och en ny foundation då den enda jag har som matchar mig med brun utan sol är snart slut. Därefter kikade jag in på nellys skorea och beställde hem ett par converse för ynka 349kr (!!!!). 

Idag har jag jobbat. Jag orkade inte göra något i förmiddags, och det har blivit en slö söndag. Det var otroligt otrevligt att åka bil 3 mil i denna blåst, bilen krängde jättemycket och jag hade extremt svårt att hålla mig relativt rakt på min körbana, människorna bakom mig måste trott att jag var alkoholpåverkad eller något. 

Roligare än så blir det inte. 

Likes

Comments

Tankar

Det senaste året har psykisk ohälsa lyfts fram mycket. Tabu- stämpeln börjar sakta men säkert försvinna och många fler vågar börja berätta om sina problem. Det är i min mening helt fantastiskt att folk vågar deka med sig av detta! Jag känner dock fortfarande en avsaknad. En avsaknad av sjukdomar som går in i kategorin psykisk ohälsa, som inte är socialfobi, depressioner eller ångest.

Jag ska utredas för ASD (Autism Spectrum Disorder) som innebär att man har problematik som ingår i autismspektrumet. Att man helt enkelt har vissa svårigheter som människor med autism lider av. Högfunktionell autism kallas det i vardaglig mun. Rätt likt Asperger vad jag läst. Men det är det ingen som pratar om. Ingen pratar om den sociala oförmågan att förstå och tolka signaler från andra människor. Den enda som ens går in på detta som jag sett är TheBentish på youtube. Varför är det så skämmigt att prata om att man inte fungerar som en vanlig människa? Att man kanske blir överstimulerad av många människor, lätt blir intensiv och efterhängsen, att man inte kan hantera motgångar och att man behöver en viss struktur och ordning i vardagen för att inte ligga med panikångest, intryckt i ett hörn i lägenheten.

Borderline, Schizofreni, psykoser, de sjukdomar som stämplar en människa som "galen" pratar fortfarande ingen om. Vaneföreställningar som hallucinationer, förföljelsemani och paranoia pratas det inte om. När man är såpass övertygad om att världen är på ett visst sätt, med en hjärna fylld av helt orimliga konspirationsteorier som gnager dygnet runt och en röst som vilar i bakhuvudet och känns såpass verklig att det skulle kunna vara en människa som står lutad tätt intill och säger det.

Vi måste prata mer.

Likes

Comments

Vardag

Trots ett uppvaknande vid halv 6 i morse och en fullspäckad dag sitter jag återigen, trött men sömnlös. Frustrationen är något som inte ger med sig. Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag, trots måttlig irritation i skolan har jag varit på helt okej humör, vilket är rätt sällan nu för tiden. Nu mot vinterhalvåret bör jag inköpa D-vitamin, då det är något som påverkar mig otroligt mycket.

Jag har suttit och planerat lite för studenten. Mottagning, mössprovning på måndag och spekulerande kring studentklänningar. Jag gillar att planera och vara ute i god tid, då jag är i ett ständigt behov av kontroll.
Jag fick faktiskt hem min balklänning i torsdags och den var helt perfekt, utom det faktum att dragkedjan pajade. Så det var bara att slå in paketet igen och skicka tillbaka och nu väntar jag på en ny.

Ursäkta för rörigt inlägg. Men jag är rätt rörig idag.

Halloween närmar sig och det gör även kreativiteten. Älskar youtube under halloweentider.

Likes

Comments

Vardag

Idag är det måndag och skolan drar igång igen efter en jobbhelg. Blir dock en skön vecka då det endast var en lektion idag och på fredag är det studiedag! Har precis börjat spela in halloweenvideos till min youtubekanal också, fokuset i år kommer nog ligga på "lättare" smink och kostymer då jag av erfarenhet vet att många är ute i sista minuten, hahah.

Min mormor skickade en concealer till mig, snäll som hon är, och holy vad bra den är! Kan verkligen starkt rekommendera Urban Decay Naked Skin Concealer. Jag har den i färgen "Light Warm". Sedan klickade jag även hem en kalender för ett tag sedan som kom i brevlådan för en vecka sedan och kan verkligen rekommendera alla att köpa en planner. Även om det innebär att man skriver ned vad man vill göra om dagarna så gör det verkligen att man blir med produktiv!


Likes

Comments

Vardag

​Sjukanmälning, ögoninflammation och nol ork eller motivation. Ja, man kunde ju haft en bättre helg. Nästa blir bättre. 

Likes

Comments

Kläder & Skönhet

Jag är sällan den människan som gör denna typen av videos, därför tyckte jag att det var dags för en nu! Hur många man än sett som lyckas med ett flawless resultat så är det sjuuukt svårt, speciellt med basen! Men ni får väl avgöra själva hur ni tycker att det blev!

Likes

Comments

Kläder & Skönhet

Just nu är jag på en no- buy när det kommer till smink, då jag har väldigt mycket som bör användas upp om inte allt för lång tid. Pengarna jag sparar planerar jag dessutom att lägga på lite dyrare hudvårdsgrejer. Bland annat en Foreo Luna Go då jag känner att jag behöver ett djuprengörande verktyg som inte är för "harsh" mot min torra, känsliga hud som jag hört att clerasonics kan vara. Den finns på lyko för 995:-

Kicks har också nyligen fått in märket Philosophy som jag aldrig har lyckats lägga vantarna på i Sverige. Har länge viljat testa deras purity- cleanser efter att hört massor av gott om den från Youtubern KathleenLights som har i princip samma hudtyp som mig. Denna finns alltså på kicks för 230:- för 240 ml (alltså nästan en krona millilitern, det är inte dyrt alls i längden!)

Sist men inte minst har jag letat mig galen efter en bra ansiktsmask med aktiverat kol som super upp kemikalier och orenheter upp ur huden hur lätt som helst! Denna från origins har jag hört otroligt mycket bra om, och inte minst är det ett plus att den innehåller mestadels naturliga produkter och passar alla hudtyper! Mittänker dock att jag ändå kommer behöva slänga på en fet fuktkräm och lite oljor efter användning, men det kan man leva med. Denna finns på kicks för 245:-

Likes

Comments

Vardag

Idag började dagen stressigt. Moppe som inte startade, lån av bil i sista sekunden för att sedan komma till skolan och stresskriva uppsatser som är försenade eller inkomplett. Dock ser det ut nu som att jag kommer vara ledig på fredag då vissa lärare ska ut på utbildning, så jag och några till tog initiativet till att flirta bort den enda lektionen som ligger kvar den dagen. Så för min del blir det långhelg, vilket verkligen behövs, är fruktansvärt trött och har ca ingen energi alls nuförtiden. Att vara bland människor och att vara social är för mig väldigt krävande, inte minst för socialfobin.

När jag kom hem idag drog jag på några podcasts och bara tog det lugnt medan jag tvättade, sorterade och plockade i lägenheten. P3 dokumentär har blivit så populärt i lurarna nu, jag har svårt att slita mig! Har bland annat lyssnat på dokumentären om Utöya och Hiv- mannen och rekommenderar dessa så starkt!


Likes

Comments