View tracker

Hej hej på er alla. Nu va det ett tag sen jag skrev. Vet inte riktigt va dagarna tar vägen men vi har haft varmt o soligt och varit lediga🌞 Nu ska jag jobba i två veckor sen är det sem i två veckor igen😀 En matsedel har jag iallafall knåpat ihop😀 Här kommer den:

Mån: Biffwok
Tis: Korv och stroganoff
Ons: Pastasallad
Tor: Laxpaj
Fre: Grillade fläskkotletter med
       grekisk sallad
Lör: Hemgjord pizza
Sön: Beer can Chicken

Hoppas ni fick lite tips😀

Ha en jättebra dag❤

Kram/Petra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag blir det en heldag på stan med min stora dotter. Det är inte så ofta det är bara hon och jag. Det ska bli jättemysigt❤

Kram/Petra

Likes

Comments

View tracker

Igår blev det lite bakning igen. Jag äter inte så mycket själv av det men jag göder nära och kära😊 Dom här bullarna är gjorda på traditionellt sätt, fyllda med smör, socker, vaniljsocker och blåbär. Dom fick helt klart godkännt av familjen. Hoppas ni alla får en bra dag idag.

Kram/Petra

Likes

Comments

Bättre sent än aldrig. Blev precis klar  med veckomatsedeln. Brukar ha den klar på söndagen men inte den här gången😊 Här kommer den:

Mån. Räkomelett
Tis. Spaghetti och köttfärssås
Ons. Äta ute😀
Tor. Ugnsstekt torskrygg och potatis
Fre. Grillade fläskkotletter och
        potatissallad
Lör. Falukorv och makaroner
Sön. Tacos

Japp, då är det bara handlingslistan som ska göras också😊

Kram/Petra

Likes

Comments

Idag gjorde jag en jätteenkel lunch. Tog en bit folie. I botten så la jag kokt skivad potatis. Sen skivad tomat på det och sen en laxfile (125 g). Tillsist strödde jag lite räkor över och citronpeppar och nöp ihop folien till ett knyte. In i ugnen på 200 grader i ca 35 min. Man får ha lite koll på laxen. Mums!!

Kram/Petra

Likes

Comments

Hej hej på er. Det lönar sig att ta sin penicillin duktigt när man är en femårig liten tjej. Man måste muta lite för hon hatar verkligen allt som har med medicin att göra😛Hon blev jätteglad för presenten. Nu kommer nog jag få agera sminkdocka. 😉

Ha en fortsatt bra dag!!

Kram/Petra

Likes

Comments

Hej hej. Idag har vi haft en riktig söndagsmiddag här hemma. Nötstek, potatis, skysås, kokta morötter och sallad. Alla fyra barnen va hemma plus svärmor. Dom tackade för maten iallafall så jag tror dom tyckte om det😉 Ha en jättebra kväll.

Kram/Petra

Likes

Comments

Nu är mitt bröd klart också. Det är lite svårt att ge exakt recept på det. Jag tar lite vad jag har hemma. Grunden är iallafall 1 liter degvätska(hälften mjölk, hälften vatten) och två pkt jäst, 200 grader i ca 40-45 minuter, längst ner i ugnen. Sen är det öppet. Fördetmesta är det rågsikt som är mjölet😊 

Kram/Petra

Likes

Comments

Idag är det bakdag här hemma. Har en massa mjölk att ta hand om. Bröd ska snart in i ugnen och innan så bakade jag vallmogifflar😊 Tänkte dela med mig av receptet:

Vallmogifflar   (24 st)

* 50 g smör
* 5 dl mjölk
* 50 g jäst
* 1 tsk salt
* 1 ägg, lätt uppvispat
* ca 1 1/2 liter vetemjöl
Pensling
* 1 ägg
* vallmofrön

Gör så här:
* Smält matfettet i en kastrull. Häll på mjölken till fingervärme, 37 grader.
* Dela jästen i mindre bitar direkt i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen har lösts sig. Tillsätt resten av degspadet, salt och ägg och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.

* Ta upp degen och knåda den på lätt mjölad bänk med resten av mjölet. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rektangulär kaka och dela den i trianglar. Rulla samman dom. Lägg gifflarna (med skarven nedåt) på bakplåtspappersklädd plåt och böj dom så att dom går formen av en halvmåne.
* Låt dom jäsa upp väl, ca 30 minuter. Pensla dom med uppvispat ägg och strö eventuellt på vallmofrön.
* Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler. Hoppas det smakar😊

Kram/Petra

Likes

Comments

Hej hej på er alla. Hoppas ni har haft en bra dag. Vi ska grilla ikväll och till det grillade kommer vi ha färskpotatissallad. Mums!! Här kommer receptet:

Färskpotatissallad  (4 port)

* 800 g färskpotatis
* 1 st rödlök
* 10 st rädisor, 1 knippe
* 150 g sockerärtor
* 70 g sallad
* 1/2 dl olivolja
* 2 msk balsamvinäger, vit
* 1 msk honung flytande
* 1 tsk salt
* 1 krm svartpeppar

Koka potatis knappt färdig och låt dom svalna lite. Skala och skiva rödlöken, skiva rädisor och halvera sockerärtorna. Lägg över grönsakerna i skål.
Blanda ihop olivolja, balsamvinäger och honung. Smaka av salt och peppar och eventuellt mer honung. Skiva potatisen och lägg dom också i skålen. Häll över dressingen och rör om.

Smaklig måltid!!

Kram/Petra

Likes

Comments