Vardag

Nu när vi åter är inne i oktober, är det dags att uppmärksamma bröstcancer. Detta är något som står mig riktigt nära, då många i min närhet har drabbats av denna sjukdom. Självklart har jag köpt årets Rosa band, designat av Efva Attling. Bandet kostar bara 30 kronor att köpa, och pengarna går oavkortat till Cancerfonden. Många bäckar små. Jag försöker även att köpa så många rosa produkter som möjligt. Genom att göra detta bidrar man med några kronor per produkt till cancerforskningen. Om man ändå behöver köpa toapapper, diskmedel, bomullsrondeller, osv, känner jag att man lika gärna kan bidra lite. Det finns massor att välja på, främst på ICA, Apotek Hjärtat och Lindex.

Dessutom har Cancerfonden en Bröstskola, där det finns instruktioner om hur man kan kontrollera sina bröst. Detta är jätteviktigt, och något som alla kvinnor borde lära sig. Kontrollera dina bröst, gå på de kontroller som erbjuds. Det kan rädda ditt liv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag, Studentlivet

Förra veckan fick jag äntligen all kurslitteratur till vårt nya moment! Vi ska läsa journalistik, vilket man kanske kan ana från titlarna.

Hann bli lite irriterad på Adlibris långa leveranstid. Svenska skrivregler var slut hos förlaget, och var därför slut i alla butiker som jag har tillgång till. Men jag beställde från Akademibokhandeln, och den dök faktiskt upp före böckerna från Adlibris ((: Men men, det är väl sånt man kan få räkna med när man beställer.

Svenska skrivregler - Börja skriva - Reporter - Språkriktighetsboken - Vad är grejen?

Svenska skrivregler och Språkriktighetsboken var inte obligatoriska, men de ska tydligen vara bra att ha även senare i livet, så körde på de med. Jag känner också att jag har tappat mycket av skrivandet sedan jag slutade gymnasiet, även om det bara var knappt 1,5 år sedan. Det är ju lite av en färskvara. Men nu när jag ska skriva, skriva, skriva en massa vetenskapliga texter i tre år så kanske det kommer tillbaka.

Likes

Comments

Veckans planer

Halloj!

Hur min helg var? Jo, tack som frågar, den var riktigt härlig. Det var roligt att träffa mamma och pappa. Det är ovant att träffa dem så sällan. Men jag ska nog ta och boka en resa till Hudik snart också, måste bara kolla schemat lite först.

Vi har spenderat en stor del av helgen med att åka runt i typ alla butiker man kan tänka sig. Avslutar helgen ganska så mycket fattigare, men jag tror att det var värt det. Jag tror att jag bara har köpt vettiga saker. Bland annat denna fina vagn, som jag kan ha lite fikagrejer på! Så kan mitt skrivbord äntligen få vara ett skrivbord, och inte ett skafferi.

Jag måste erkänna att jag hade väldigt dålig koll på min vecka innan jag satte mig ner för att planera det här inlägget. Så det kanske var bra att jag blev tvungen att ta tag i det!

Måndag: Denna dag kan nog bli veckans mest fullspäckade, trots att jag inte har några föreläsningar! Hinna i kapp med läsningen, planera inför tisdagens lektion, föreläsningar att kolla på, pilates, tvättid och andra hushållssysslor, med mera. Det låter kanske inte så mycket, men misstänker att det kommer vara full rulle från att jag kliver upp tills att jag går och lägger mig (:

Tisdag: Lektioner hela dagen! Textcoaching på morgonen, på ett referat vi skrivit. På eftermiddagen är det en föreläsning om jobbet som EU-journalist, det blir nog roligt!
Onsdag: Föreläsningar här med. Ska försöka klämma in lite läsning, så att jag inte hamnar efter redan i början. På kvällen blir det pilates!
Torsdag: Vi har ett grupparbete som ska redovisas på fredag, och torsdag är typ den enda luckan som jag ser till att jobba med det (: Så misstänker att hela dagen går till det.
Fredag: Redovisning på morgonen, och pilates efter det. Blir mycket träning denna vecka, men lär ju komma in i det någon gång. Vill inte att gymkortet ska bli pengar som försvinner från kontot varje månad, utan att jag utnyttjar det haha. Resten av dagen är oplanerad, så det blir nog lite läsning på eftermiddagen och fredagsmys på kvällen.

Till helgen vankas finsittning, det är oklart vad man ska ha på sig. Blir intressant. Ha en bra vecka nurå!


Likes

Comments

Smink, Skönhet

Förra fredagen var det premiär för Urban Decay på Kicks i Umeå. De kommer vara den enda butiken i hela Norrland som säljer det märket. Jag älskar Urban Decay sedan länge. Deras ögonskuggsprimer har varit min räddning när man jobbat i ett varmt snabbmatskök i två år. Likaså deras "All Nighter Makeup Setting Spray". Så när jag fick reda på att de skulle finnas att köpa i Umeå, kan ni ju tänka er hur taggad jag blev. Självklart var jag med när de klippte bandet, och självklart kom jag hem med lite nya saker!

När man köpte något fick man denna söta lilla goodiebag.
I den låg det ett litet läppstift, och en liiiten, liiiten mascara. Själv köpte jag en ögonskuggspalett och min favoritprimer.

Detta är färgen på läppstiftet! Det är inget som jag skulle våga köpa själv, men det är riktigt coolt måste jag säga. Jag älskar ju allt som glittrar, hehe. Här kan ni se hur det ser ut på. Jag måste ju ta och våga på mig det här på någon rolig utekväll eller så ;)

Titta hur liten mascaran är! Hur gullig som helst. Jag har testat den en gång, och den var helt okej. Dock blir ju mascaror ofta bättre desto mer man använder dem, när man lärt sig hur man använder borsten bäst liksom. Så den kanske blir bättre. Dock är jag väldigt kräsen med mascaror, och just nu använder jag en som är jättebra. Konkurrenterna har det svårt, så att säga.

Den första delen av mitt köp var ju som sagt denna fantastiska lilla primer. Jag har väldigt oljiga ögonlock, och kan absolut inte använda ögonskugga utan en bra primer under. Denna är den bästa, jag lovar. Fungerar den på mina ögonlock så fungerar den på allas. Jag har ju jobbat med snabbmat, och i den varma miljön kan jag inte ens ha mascara utan en primer under. Denna har verkligen varit min bästa vän i sminkväskan dessa gånger.

Sist, men absolut inte minst, är denna palett! Naked2 heter den. Jag har Naked3 sedan tidigare, och älskar den. Jag har dock varit ute efter en palett med mer bruna och bronziga färger, då ingen av mina paletter är riktigt så. Först funderade jag på Charlotte Tilburys nya palett, men den kostar ju typ 75 pund, vilket känns lite väl hårt i studentplånboken. Så när jag hade möjlighet att köpa denna, dessutom med hjälp av en rabattkupong som jag hade på Kicks, blev ju det perfekt. Jag har bara testat två skuggor på denna än så länge, men Urban Decays paletter är ju kända för att vara grymma, så jag är inte orolig.

Nu ska jag ta och börja lite på en skrivuppgift som ska in på måndag! Hade ju tänkt börja med den förut, men jag var lite lat så det hände inte (((: I eftermiddag kommer mamma och pappa, så det skulle ju vara skönt att bli färdig med den. Ha en bra fredag allihopa!

Likes

Comments

Vardag

Tjo! Idag var jag ju på synundersökning. Det visade sig att jag har brytningsfel, främst på högra ögat. Så det är alltså det som ställer till allt det här med läsningen för mig. Optikern sa att jag har tur som inte har problem med huvudvärk.

Jag har i alla fall bestämt mig för att skaffa ett par glasögon, främst för att ha när jag läser och sitter vid datorn och så. Det kan ju hända att jag tycker att det är skönt att ha hela tiden, men det får vi se. Jag provade lite bågar när jag ändå var där, och lånade hem tre par. Hade gärna lånat något par till, men det var max tre par som gällde. Har tagit lite fina snapchatbilder, så är det nån som ni tycker ser lite snyggare ut än nån annan är det bara att hojta till! (:

Jag vill inte ha några svarta, eftersom jag är så himla blek. Och ännu blekare blir jag ju till vintern. De två översta är ju ganska så mörka, men de är inte svarta i alla fall. Jag tror att det översta paret fanns i en ljusare färg också, så jag kan ju prova dem imorgon när ja ska lämna tillbaka de här (:

Likes

Comments

Vardag, Veckans planer

Hejsan! Det blev lite tyst där efter första inlägget, kanske inte så smart att skaffa blogg såhär i tentatider (: Resten av helgen samt gårdagen spenderades med plugg inför tentan. Lite oklart hur det kommer gå, men förhoppningsvis faller det på plats idag. Tänkte dela med mig av veckans planer!

En av böckerna som jag suttit och läst inför tentan...

Tisdag: Sista plugget inför tentan! Som sagt känns allt lite oklart, och dessutom så vaknade jag imorse och kände mig lite småfebrig, hade ont i halsen samt i ryggen (?). Inte så förvånande dock, har känt att en förkylning varit på G ett bra tag nu. Men med lite alvedon så ska jag nog ta mig igenom tentan. Skulle ha gått på pilates i eftermiddag, men avbokade det när jag vaknade upp såhär.
Onsdag: TENTA!!! Det är min första tenta någonsin, så vet väl inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Är så nervös. Jag längtar tills den är gjord. Om exakt ett dygn sitter jag där och skriver. På kvällen ska jag fira med lite hemmaspa. Det kan behövas, jag är inte i mitt A-game utseendemässigt just nu haha.
Torsdag: Dagen kommer att börja med synundersökning. Nu när jag börjat plugga igen har jag blivit påmind om att mina ögon inte riktigt klarar av att läsa längre stunder, jag ser suddigt. Och med tanke på att min utbildning är uppbyggd så att jag ska läsa ca. 1000 sidor i månaden, håller inte riktigt det. Jag gissar på att jag behöver någon form av läsglasögon, men det får vi väl se då. På eftermiddagen är det föreläsning, och så hade jag tänkt börja med en uppgift som ska in på måndag.
Fredag: På förmiddagen hade jag tänkt städa lite, samt skriva på uppgiften om jag inte hunnit klart med den. På eftermiddagen är det föreläsning, och sedan kommer mamma och pappa! De ska vara här över helgen, som jag har längtat efter dem.

Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Vardag

Ja då var det ju det här med att börja skriva ett blogginlägg. Framförallt en bloggs första. Inte helt enkelt (: Jag som kommer driva den här bloggen heter Petra, och går mitt första år på programmet för Medie och kommunikationsvetenskap på Umeå Universitet. Syftet är lite att ha något att göra utöver skolan, lite som en hobby. Jag är van att jobba, så all nyvunnen tid som man kan disponera hur man vill är något nytt för mig, haha. Men vi kan väl börja med min morgon:

Jag vaknade till ett lätt duggregn, så då är det självklart rimligt med en lång, mysig skrivbordsfrukost. Det blev det vanliga, havregrynsgröt, men med te, ett tänt ljus och en bra tv-serie. Samtidigt som man kan snegla ut genom fönstret, och titta på de som går och cyklar förbi. Perfekt för att ladda upp inför en dag av tentaplugg!

Likes

Comments

Instagram@petraolgarsson