Tänkte bara uppdatera lite kort med att allt inte är på topp just nu, och att jag mest är orolig för min v-mamma. Vi vet inte direkt exakt vad som kommer hända, men på ett eller annat sätt kommer det lösa sig.(Dom som vet vet, ni andra behöver inte oroa er)

Idag så var jag i skolan från 10am-2pm för att måla lite väggar+ en vagn inför the spring musical. Det kändes allmänt kul ändå, och jag är taggad på nästa gång vi ska jobba med det. :)

Likes

Comments

I veckan har det fortsatt varit så varmt, så att man kan bara ute i shorts. Så på track så har vi varit ute och sprungit, så skönt!!💗
----

Igår hade vi träning(jag ni läste rätt) inför lockdown, och då menar jag fysiskt att vi tränade på att attackera en person. Vi gick class för class in i the authorium, och fick först se en video om hur bra vårat extra lås inför lockdown funkar.
Sen så tog dom upp 20 personer i taget som fick sätta sig på stolar som var uppe på scenen. Sen så gick dom igenom olika strategier om hur vi kan hindra och attackera en eventuell skolskjutare.
Hur vi enklast tar ner person fysiskt, hur man ska sprida ut sig i klassrummet, hur man använder böcker, stolar, ryggsäckar på bästa sätt för att distrahera/hindra personen från att skjuta, vad gör vi för att få bort vapnet från personen utan att hålla i pistolen(vilket vi inte ska göra då poliser osv bara tittar efter en person med vapen vid skolskjutningar).
Så det var en person som hade på sig en massa skydd, som de flesta fick testa dra ner, kasta böcker på osv.

Det var väldigt intressant, och bra fakta. Men klart att det känns lite obehagligt att tänka på.
----
Har förövrigt börjat skriva på ett längre inlägg om tankar och tips om utbytesår som lär komma upp i helgen!✨

Likes

Comments

Igår hade vi ingen skola för att det var presidents day!! Så sjukt skönt med en extra dag ledigt, det behövdes verkligen.

Så vad gjorde jag igår? Jag följde med min kompis Bri och hennes pappa på college visit!! Det kanske inte låter så jätte kul för många som läser det här, men det var sjukt intressant och kul!
Otterbein College hette det och asså gu, det var så himla fint och mysig och kändes precis som ett College i en film!💗

Min kompis hade fixat ett speciellt college visit, så att hon även fick prata med en proffesor om det som hon tänkte plugga, och ställa några frågor. Och jag har egentligen aldrig tänkt på zoology men det lät jättekul och intressant, så vem vet kanske blir det något för mig? Haha, jag har verkligen ingen anning just nu om vad jag vill bli i framtiden, men jag har ju en del tid kvar så.💫

Vi fick kika in i ett rum och asså ååh, det kändes också så himla mycket som på film, ang. Hur det var dekorerat osv.💕

College superiorities(tror det stavas så) hus osv ser verkligen ut som på film, och det fanns skyltar osv på husen. Sen så fanns det också hus för speciella sporter!✨

Mat med ost, eller ost med mat?? Iallafall sjukt gott! Skyline City heter matstället.✨

Otterbein College ligger ca. En halvtimme från Columbus(och jag fick in geo filtret för Columbus på snapchat haha), det var även sjukt nära Columbus Zoo.

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt varför, men jag känner mig verkligen bara allmänt taggad och på bäst humör idag. Jag känner mig så sjukt tacksam över att just den här platsen och staden är just MIN Stad, jag kan liksom inte tänka mig en annan plats som min andra hemstad. Att se just de här solnedgångarna från mitt fönster och alla corn fields och bönfält är något jag faktiskt älskar. Att kunna kalla detta för just MITT hem känns bara så himla bra. 💗

------

Annars då? Jag började dagen med att skicka lite jobb ansökningar inför sommarjobb hemma i Sverige(önska mig lycka till, det lär behövas, haha). Efter det tog jag tag och städade mitt rum(det behövdes). Sen fick jag ett sms av Bri, som undrade om jag ville ut och springa i en park efter hennes jobb. För idag var det 18 grader ute!!

Så runt 4 kom hon och plockade upp mig, vi sprang kanske ett varv runt parken vilket är en mile(1.5 kilometer tror jag?), sen gick vi runt några varv och bara pratade om allt möjligt och njöt av vädret. På vägen tillbaka åkte vi förbi DQ och köpte Oreo blizzard.💗

Fotade även solnedgången idag+baksidan av huset. :

Känner inte riktigt att jag har uppskattat hur fint det faktiskt är här, på baksidan av husen, med dammen och fontänen(som man inte kan se på bilden).

En gångväg , som jag brukade springa på lite grann kring September-November. Jag har även fotat porträtt med den här bakgrunden x antal gånger under året.

Likes

Comments

( 1/15 . F/2.0 . ISO 800 )

"She likes to see the best in people,

I like to see the truth" - Blair Waldorf

-----

För några dagar sen fick jag spontant energi och motivation att testa fota med ett annorlunda ljus, som jag egentligen tänkt på att göra i mer än 2 månader... Jag har inte fotat så mycket som jag i vanliga fall brukar dom senaste månaderna, men jag hoppas på att bli mer motiverad att göra det, för det är något jag faktiskt älskar.

Likes

Comments

Idag hade jag första träffen för stage crew för spring musical, vi bar några väggar osv som var i the barn(en ladugård där FFA mest håller till) in till the auditorium.

Det var helt okej, och jag är taggad på att testa något nytt och vara med i teamet till the spring musical.
Känner just nu ingen i the stage crew, men alla var jättesnälla så jag tror att det kommer funka bra.💫

Imorron har jag möte inför track pre season och jag är hur taggad som helst!! Sen så har jag track conditioning som vanligt. :)

(Bild på the auditorium , och en random bild från när jag var på walmart idag✨)

Likes

Comments

Igår åkte jag och min v-pappa för att hämta upp @gryridell i Ottawa, och för att sedan åka vidare till Toledo. Det kändes sjukt skumt att prata svenska liksom face to face för första gången på 6 månader. Jag har ju så klart snackat svenska x antal gånger på telefon + skypat, men det är ju inte exakt samma sak ändå.

Vi snackade om allt möjligt, och alltså det är så sjukt skönt att faktiskt snacka med någon, som förstår allt som man känner som utbytesstudent här. Jag har ju ingen utbytesstudent på min skola och har bara hängt med utbytesstudenter 2 gånger innan här, och en av dom gångerna var typ i 20 minuter...(Den andra gången var när jag var i Chicago i Oktober.)

Vi shoppade iallafall och jag hittade några saker som jag behövde, en till sport bh, en ny mascara, och en body mist(då min som jag haft är slut). Sen så köpte jag även en tröja för 7 dollar från forever 21(som jag verkligen älskar!).💗

Så det var lätt en väldigt bra dag, helt enkelt.✨

(Åt en chicken quesadilla från taco bell till lunch, älskaaar verkligen den!!💕)

Likes

Comments

Jag är hur nöjd som helst med mitt val av organisation. Men att hitta sin “rätta” utbytesorganisation kan kännas väldigt svårt och förvirrat. Så jag tänkte dela med mig av lite tankar om varför jag valde just Explorius, av alla utbytes organisationer som finns att välja mellan.

Explorius, EF, STS, YFU, Rotary, AFS är de organisationer som jag i allmänhet hört mest om. Personligen tror jag i allmänhet att alla verkar bra, fast olika organisationer fungerar på sätt. (Och alla organisationer kan göra fel(tyvärr)) Valet av organisation tycker jag ska bero på vad som man känner passar en personligen bäst, och ibland så får man lita lite på magkänslan helt enkelt.💗

Jag funderade fram och tillbaka under en väldigt lång tid om vilket organisation jag ville åka med, och i slutändan valde jag mellan Explorius, EF, och STS.

Jag har läst x antal utbytesstudent bloggar genom åren från olika organisationer. Men när jag skulle välja organisation, valde jag ändå att googlade runt en hel del. En dag hittade jag något forum, där det handlade om just val av utbytes organisation. I en kommentar stod det något liknande som “Jag åker hellre med en Explorius(en mindre organisation), för om något går fel så blir man sedd, istället för att man bara blir en i mängden.”. Och då kände jag att Explorius kändes precis rätt för mig. Då explorius bara skickar ut 200 utbytesstudenter per år(om jag minns rätt), så känns det som om dom har bättre koll. Och kontakten med dom blir helt enkelt mer personlig.


Då jag inte haft några problem med min värdfamilj, värdlands organisation, eller skola, så har jag inte behövt någon hjälp från Explorius under mitt år. Men jag känner en(några egentligen) som har haft problem med det, och jag tycker att Explorius skötte det väldigt bra. Och jag tycker att det känns ännu tryggare när man vet att om man får problem, så får man bra hjälp att lösa det helt enkelt.🌟

Explorius har även Get Ready, och avrese möten på olika ställen i Sverige, istället för bara Stockholm och södra Sverige som de flesta andra organisationer har. Mina Get Ready möten + Avresemöte hölls i Luleå (=Staden jag bor i), vilket för många gör det mycket enklare att kunna ta sig till mötena.❤


Likes

Comments

Min helg spenderades på ett camp som kallas för Ice Camp. Det är ett kristet läger med mycket sport och vinter aktiviteter, för att beskriva det kort. Det var bland annat Basketball, Broom ball, Dodge ball tournments. Sen så var det så klart några worship(lite som en gudstjänst, men det känns mer anpassat för ungdomar liksom)+några diskussioner och samtal etc. om det.✨ Något som är extra kul med youth group här i allmänhet, är att alla inte är från samma stad och skola, så man lär liksom känna personer från dom närmaste städerna & skolorna runt omkring.💗

(Alla bilder är från Miracle Camp's Facebook sida)

Testade att spela broom ball, gick inte direkt bäst för mitt team haha, men kul att jag fick testa det iallafall! Påminner lite som innebandy fast största skillnaden är att man använder en sak som ser ut som en broom stick(=kvast?).

Jag är den enda blondinen(& tjejen) på bilden så inte så svårt att se, haha.

Hela gruppen från Crossroads. Jag håller i P:et.✨

Åkte på dessa med Lexa och en annan tjej från Crossroads (som jag inte vet vad hon heter). Det kul iallafall, jag och Lexa krockade med ett träd på slutet, haha.⛄

En till grupp bild, haha.💗

Så här ser det ut på worship. Personligen så tycker jag att det känns lite som en mindre & mysig konsert.💗

Likes

Comments

I torsdags så var det alltså min tur att fylla 18 år??. Det känns så himla skumt, liksom jag är officiellt vuxen nu, haha. Dagen var helt okej inte så jättemycket speciellt. Under lunchen och 6th period började jag dock nästan gråta några gånger pga. huvudvärk och lite allt möjligt. Hade även prov 6th period, vilket inte direkt gjorde det bättre. Min government lärare(en av mina favorit lärare) sa "Smile Petra" "Don't worry about the test" "You can retake that part on Monday, if you want", han visste inte att jag hade huvudvärk och att det var min födelsedag, för jag orkade inte förklara det, haha. (Älskar verkligen hur gulliga alla mina lärare är i allmänhet btw.) Huvudvärken blev iallafall mycket bättre under 7th period.✨

Efter skolan åkte jag spontant med två som jag har Intro To Art med, till ett Café och fikade. Sen när jag kom hem fick jag min födelsedags present av min v-mamma, en polaroid kamera!💫Sen så tog vi och åt ceasar sallad och tårta bara.

----------

I helgen har jag varit på läger med youth group, men det skriver jag nog mer om i ett annat inlägg helt enkelt..✨

Likes

Comments

Nouw Magazine