Nu är det måndag igen, veckorna går så fort och speciellt helgerna! I fredagskväll var jag hemma hos Emilie med henne, Jana och Carolina, vilket var väldigt trevligt. I lördags hade jag först au pair möte där vi bowlade och sedan åt jag lunch tillsammans med Sanna, Sandra och Emilie på Panera bread. Efter det åkte jag en snabbis förbi shoppingcentret, men jag köpte inget. Sedan åkte jag en sväng på gymmet och efter det tog jag det bara lugnt resten av kvällen, då det spöregnade, åskade m.m. På söndagen behövde jag gå upp tidigt för att ta bussen in till NYC vid åtta. Jag hade näringen en class hela dagen i Harlem. Det var en av de lektioner jag måste ta innan vi åker till Montreal. Det var ganska drygt då det höll på i sex timmar, men ändå helt okej, då jag var i samma grupp som några trevliga tyska au pairer. Vi gick igenom lite allmän info om Montreal och sen hade vi även en redovisning om varsin statsdel i Montreal. Idag har jag inte gjort så mycket speciellt, handlat, Facetimat och träffat Carolina för en kaffe och innan vi gick till gymmet tillsammans.

Likes

Comments

Hej!

En väldigt skön långhelg har nu passerat, och det är back to work igen. Hade i alla fall en väldigt bra helg. I fredags kväll var jag på bio tillsammans med Jana och Emilie, vi såg äntligen Fifty shades darker, som vi tänkt se ett bra tag nu. Den var väldigt bra, men jag var så trött att jag nästan somnade under filmen haha, även om den var bra. Dessutom på bion inne i RIdgewood kan man verkligen luta sig bakåt så att man nästan ligger ner, vilket gör en ännu tröttare.

I lördags träffade jag Anne på dagen, vi tog en promenad i det fina vädret och sedan åt vi frozen yoghurt, Jag pluggade även en del, fixade naglarna och lite annat smått och gått som behövde göras. På kvällen kom Carolina och Jana över till mig och vi åt tacos och snackade mest, var en väldigt trevlig kväll!

I söndags var jag inne i NYC med Anne. Det var så varmt och fint väder så det var skönt. Vi gick på High Line och sen gick vi lite i Central park där vi även åt lunch ute i solen. Sedan gick vi en stund till svenska kyrkan, där vi fikade och pratade med några andra svenskar, innan vi tog bussen hem. På kvällen åkte vi till Madde där vi var runt 8-9 au pairer, alla var från Skandinavien haha, men mest svenskar. Det är verkligen så sjukt många svenskar här i Ridgewood och närheten av RIdgewood.

I måndags pluggade jag också en del, tog tag i tvätten och träffade först Carolina och Emilie och sedan Frida, som är en ny svensk au pair här i RIdgewood. Båda var väldigt trevligt och även i måndags var det fint väder. På kvällen började jag dock må dåligt så låg bara i sängen hela kvällen.

Den här veckan går ganska långsamt, jag jobbar från 11-8 varje dag och barnen vill knappt göra någonting på dagar, de vill helst bara sitta vid sina datorer/tablets, så jag får tjata på dem för att de ens ska gå ut ett litet tag på dagen, duscha osv. På morgonarna innan jag börjar kan jag i alla fall åka till gymmet, vilket är skönt, och dessutom har jag mina klasser så då får jag i alla fall komma ut ur huset ett tag. Imorgon ska jag dessutom träffa Emilie på Starbucks innan jobbet. Dessutom blir det ju bara 4 dagars jobbvecka i veckan, vilket är så skönt!!

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen fredag, och barnen är dessutom lediga från skolan så blir nog en ganska chill dag. Jag har dessutom min class imorgon så då får jag lämna barnen ensamma en stund. Hela familjer åker bort för att åka skidor till på måndag, så jag får hela huset får mig själv hela helgen, vilket ska bli så nice! Det är President's day på måndag, vilket är en helgdag så även föräldrarna är lediga, vilket betyder att jag också är ledig! Något som är mindre roligt är att barnen är lediga hela nästa vecka, men inte föräldrarna, vilket innebär att jag jobbar extra mycket.. Men det är i alla fall bara tidsag-fredag, så det ska nog gå bra ändå!

I eftermiddag har jag inte gjort mycket alls, ett av barnen är hos en kompis och den andra har haft sin tutor, så jag har passat på att Facetimea lite med familjen hemma. Ska snart laga middag, och sen ikväll ska jag träffa några kompisar på Starbucks, så det blir kul! Träffade förresten en ny svensk au pair som jag aldrig träffat förut idag, vi åt brunch på IKEA haha, för bara en dollar!! Det var jättekul att träffa henne, hon var jättetrevlig och hon bor dessutom väldigt nära mig, vilket är ett plus!Likes

Comments

Måndag igen, helgen går verkligen alldeles för fort!

Tänkte berätta lite om helgen som har varit. I lördags var jag på gymmet klockan 8 på morgonen haha, man måste vara där så tidigt för annars är det alldeles för mycket folk när det är helg! Sedan tog jag det lite lugnt och fixade mig och så innan jag mötte upp Anne för att äta lunch på ett Pancake house här i RIdgewood. Det var såå gott, men pannkakorna var så stora haha, omöjligt att äta upp allt. Sedan började jag tyvärr må lite illa, så jag åkte hem och vilade ett tag. Det blev värre så jag övervägde att stanna hemma på kvällen, men ville så gärna vara med och fira Emilie och Jana, så jag for ändå. Vi var på en restaurang/bar som hette Cornerstone och vi hade så kul, så det var ändå värt det fast jag inte mådde så bra! Kom inte hem förrän 3 och sov bara drygt tre timmar den natten, så mådde ännu sämre på söndagen. Jag gjorde därför verkligen ingenting, var så trött hela dagen och mådde dessutom illa. Jag mötte Jana på Starbucks ett tag, men det var det enda jag gjorde.

Idag är jag också väldigt trött, men har försökt att göra bort en stor del av tvätten för veckan i alla fall och tog även ett snabbt benpass på gymmet. Imorgon är det ju alla hjärtans dag så jag måste förbereda några saker som barnen ska ha med sig till skolan imorgon, bl.a. alla hjärtans dag-kort till alla i klassen.

Likes

Comments

Eftersom jag som sagt varit här ett halvår nu tänkte jag göra en lite kort summering av första halvåret. Om ni vill kan ni även gå bakåt i arkivet för att kolla in tidigare månader!


Augusti

Den åttonde augusti lämnade jag Arlanda tillsammans med en annan svensk för att flyga till New York/New Jersey. Där var vi på Au pair academy i 4 dagar, där vi lärde oss allt om hur man ska ta hand om barn, säkerhet, lagar här m.m. Eftersom jag skulle ta hand om en bebis gick jag i en infant class, där vi tog hand om dockor som vi låtsades var våra bebisar haha. Sedan tog jag flyget till Chicago är jag mötte min första värdfamilj, vilket var väldigt spännande att möta de för första gången. Tyvärr var jag väldigt sjuk första veckan, så jag kunde inte jobba, men det blev bättre. Så i princip hela augusti försökte jag bara komma in i allt nytt, lära mig jobbet m.m. Jag försökte även träffa lite nya kompisar, så träffade några andra svenskar som bodde i närheten av Chicago, och det blev även en del sightseeing i Chicago. Det var väldigt varmt hela augusti, till skillnad från den svenska sommaren, så det var skönt.September

I september började jag komma in i rutinerna lite grann, men då beslöt sig familjen helt plötsligt för att gå in i rematch första gången... De ångrade sig dock och ville att jag skulle stanna så det gjorde jag! I slutet av september bestämde sig de dock för att avbryta hela au pair programmet, så då var jag tillbaka i rematch igen... Men innan dess hann vi i alla fall åka på en resa med familjen till Florida och Disney Land. Det var väldigt roligt och det var väldigt varmt och skönt där. Det blev även en kort resa in till Chicago för att bo på hotell med familjen, och vi besökte ett akvarium där, Navy Pier och lite annat.. September var nog over all den värsta månaden, då det var mycket fram och tillbaka och mycket väntan då jag inte visste hur något skulle bli... Men eftersom jag trodde två gånger att jag skulle behöva lämna Chicago så var jag mycket inne i city för att passa på innan jag skulle flytta.


Oktober

Oktober bestod också av mycket väntan och skypande med familjer. Jag skypade med flera familjer och det var mycket fram och tillbaka innan jag beslöt mig för den här familjen i New Jersey. Jag gjorde inte så mycket alls under tiden i rematch, då det inte fanns så mycket att göra där jag bodde, men jag var även då mycket inne i Chicago. Jag stannade dock i Chicago en vecka "extra" och tog semester eftersom min mamma kom dit. Det var så kul att äntligen få träffa henne, även om vi båda tyvärr blev magsjuka, så vi knappt kunde göra något alls tillsammans... Sedan flyttade jag då hit till Ridgewood och fick börja om att försöka träffa nya kompisar. Som tur var så var det ett au pair möte första helgen då vi karvade pumpor, så där träffade jag en del au pairer.


November

I november var jag mycket inne i NYC, eftersom jag nyss flyttat hit, och bl.a. gick runt i Central Park. Jag var även på Woodbury outlet tillsammans med Mathilda och shoppade lite. Var mycket shopping över huvudtaget i november. Började även bli mer säker på att köra bil här så kunde åka runt lite mer. VI hade au pair möte på The cheesecake factory och jag lärde känna fler och fler andra au pairer. Det var Thanksgiving som jag firade med min värdfamilj. Det var roligt att uppleva men inte så kul att det bara var fransmän här. (Min värdfamilj är fransk om någon skulle ha missat det!) Något som däremot var roligt var Black Friday, även om jag inte köpte så mycket. Dessutom kom min pappa hit då, så jag spenderade hem helgen med honom inne i NYC.


December

I december var det mycket jul-relaterat som hände. Jag var inne i NYC flera gånger för att kolla in alla juldekorationer och liknande där. Jag var även på julbord på IKEA, så fick lite mer julkänsla. Hade ännu ett au pair möte, och efter det började jag umgås mer med Emilie, Jana och Marieke som jag nu träffar i princip hela tiden. Själva julen var inte så speciellt rolig, då jag var här ensam, men på julafton umgicks jag i alla fall med Saga och vi åt svensk julmat. Eftersom jag var ensam hemma passade jag på att hitta på mycket saker på dagarna och dessutom passade jag på att ha över kompisar då jag inte får ha det när familjen är hemma. Jag var även i Philadelphia en dag med Madde och Emilie och var på 9/11 memorial med Emilie.Januari

Nyårsafton spenderades med Madde och Sofie inne I NYC, på ett ställe ganska nära Times Square. Det var en väldigt rolig kväll! Sedan hände det inte så mycket speciellt i januari, men jag umgicks väldigt mycket med kompisar och hittade på lite olika saker här i närheten. Det blev en del shopping, mycket bio och ut och äta varje helg. Var dessutom del i NYC som vanligt, men det är så kallt där nu på vintern. Jag hade även au pair möte där vi åkte skridskor och jag var på konsert med Lukas Graham. Framförallt var det här den sämsta månaden när det gällde bloggning, men det är för att det har varit så mycket saker hela tiden.


Det blev ett väldigt långt inlägg med det var faktiskt väldigt kul att skriva det här inlägget och titta tillbaka på det senaste halvåret. Jag fick faktiskt själv gå tillbaka i arkivet för att läsa, då det är väldig svårt att komma ihåg allt som har hänt.

Likes

Comments

Igår hade jag faktiskt varit i USA i sex månader, det är helt sjukt hur snabbt tiden går! På ett sätt känns det som att jag nyss kom hit, men samtidigt som att jag har varit här hur länge som helst. Det är helt sjukt att halva tiden har gått nu, så om tiden fortsätter gå så här snabbt är jag snart hemma i Sverige igen. Det känns dock både bra och dåligt, jag skulle vilja stanna här längre men samtidigt vill jag börja plugga nu, så då måste jag ju tillbaka till Sverige. I och med att jag varit här halva tiden, så har jag även fått förfrågan om att förlänga nu. Man kan antingen förlänga med sin nuvarande familj (vilket jag inte kommer göra) eller så kan man förlänga med en helt ny familj. Men som sagt, eftersom jag vill börja plugga så kommer jag troligtvis inte att förlänga alls. Kanske kommer att ångra mig sen när jag är fast i Sverige i typ fem år haha men...

Idag är barnen lediga från skolan eftersom det är "snow day" d.v.s. för mycket snö för att gå till skolan... Det har dock snöat sjukt mycket i natt och ska även bli storm senare idag, men det skulle aldrig hända i Sverige att skolorna blev inställa, i alla fall inte i norra Sverige.. I Umeå är det i princip så här mycket snö hela vintern, så vi skulle ha snow day varje dag haha. Eftersom man knappt kan ta sig ut kommer vi bara vara hemma hela dagen, så det blir skönt men lite långtråkigt. Tänkte i alla fall passa på att ta hand om lite tvätt och plugga lite, när jag ändå är hemma hela dagen.

Imorgon är det äntligen fredag igen! Jag vet inte om jag behöver jobba på kvällen eller inte, för jag tror att föräldrarna ska ut och äta middag. Annars ska jag iaf träffa några kompisar och gå ut och äta, men vi får se hur det blir. På lördag ska vi fira att både Emilie och Jana har fyllt år, så det kommer säkert bli jättekul! Annars har jag inga direkta planer för helgen, det kanske blir bio på söndag, men vi får se. Imorgon har jag även min class igen, om den inte blir inställd p.g.a. vädret. Hade ju prov förra lektionen, och det kändes faktiskt ganska bra, så jag hoppas att det gick bra också.

Här ser ni hur mycket snö det kommit bara över natten, det var ingen snö alls innan!

Likes

Comments

Nu har ännu en helg passerat så tänkte berätta lite om helgen som varit och helgen innan dess. På veckorna händer inte så mycket speciellt, jobbar, pluggar, tränar och träffar kompisar på Starbucks ibland haha. Har dock tyvärr varit förkyld ganska länge nu och därför inte kunnat träna så mycket.

I helgen har jag tagit det ganska lugnt, har varit så trött på senaste tiden också. I lördags åkte i alla fall jag, Emilie och Mareike till en outlet nära flygplatsen. Jag köpte en tröja från Tommy Hilfiger och lite underkläder från Calvin Klein. Var en väldigt lyckad dag och vi blev kvar i princip hela dagen. I söndags åkte jag in till New York för att träffa Sofie. Egentligen tänkte vi åka skridskor i antingen Central park eller Bryant park men det var alldeles för kallt så vi struntade i det. Istället gick vi i lite affärer, åt lunch och gick en sväng till Svenska kyrkan. Där fikade vi lite och pratade med några andra svenskar. På kvällen pluggade jag, då jag har prov på onsdag. Det har gjort att jag har pluggat i princip hela dagen igår och idag också!

Förra helgen var jag inne i NYC på lördagen tillsammans med Mareike och Emilie. Först åt vi middag och sedan var vi på Lukas Grahams konsert. Den var faktiskt jättebra, även om jag inte kan så många låtar av honom. Vi hade egentligen tänkte åka in till city tidigare, men jag kunde inte eftersom jag var tvungen att åka in till en bilverkstad med min bil då jag fått punka. Jag vet inte ens hur det gick till och jag märkte det inte själv, utan det var en man som stannade mig på vägen och sa till mig... På söndagen var det som sagt au pair möte och vi åkte skridskor. Det var roligt även om det var lite ovant i början början, det var så länge sedan jag åkte nu. Det fanns dock de som var betydligt värre om man säger så, då vissa aldrig åkt skridskor förut.

Nu är jag på simskola med den yngsta och väntar på att han ska bli klar. Sedan ska jag hämta en av de andra barnen hos en kompis och sedan hem och laga mat. Ska troligtvis träffa några kompisar på Starbucks ikväll när jag har slutat, så det blir trevligt!Skriver mer senare, jag ska försöka på att bli bättre på att uppdatera mer haha..

Likes

Comments

Hej!

Det var länge sedan jag skrev nu igen, har inte haft tid att skriva och glömmer bort det hela tiden. Är så mycket som saker som händer hela tiden. Den här veckan började dessutom min macroeconomics-class på Bergen community college, så jag har lektioner två gånger i veckan och massa plugg. Classen verkar ganska intressant, men läraren och eleverna verkar väl sådär. Hade dock inte så stora förhoppningar, då jag hört att det inte är så bra kvalitet på community collegen.

I måndags var barnen lediga från skolan så jag jobbade hela dagen, vilket var drygt då vi inte gjorde något speciellt på hela dagen. Tisdag-fredag jobbade jag som ovanligt, och på onsdagen och fredag hade jag min class från 12.20-13.35. Jar även kommit igång med träningen igen, vilket känns skönt. Jag försöker träna varje vardag efter att jag har skjutsat barnen till skolan. På fredag kväll var jag tvungen att vara barnvakt hela kvällen tyvärr, men vi gjorde inte så mycket då heller, jag lagade bara mat till barnen. I lördags var jag inne i NYC med Emilie och Mareike. Vi gick runt lite i Soho där vi även åt lunch och kollade mest runt. Vi visste inte riktigt vad v skulle göra inne i New York, då det känns som vi har sett det mesta och allt kostar pengar. Igår tog jag det mest lugnt, på förmiddagen tränade jag och sedan på eftermiddagen åt jag lunch och umgicks med Sanna och Emilie.

Förra söndagen var jag också inne i NYC med Emilie och Mareieke. Vi var på Museum of the city of NYC tillsammans med en av Mareikes kompisar. Vi gick även lite i Central park, som var väldigt fin då det låg kvar lite snö där. Jag och Emilie åt middag på en vegansk restaurang som heter ByChloe. Vi hade hört mycket om den innan och det var verkligen gott, man kunde inte tro att allt var helt veganskt. På lördagen var jag först med Mareike, Emilie, Madde och Anne på IKEA där vi åt lunch och sedan åkte vi vidare till Paramus Park, som är ett lite mindre shoppingcenter, där vi även mötte upp Sandra. VI åt middag på Panera bread och åkte sedan hem till Madde för att se på film.

Idag är det back to work igen. Har en hel del tvätt efter helgen och måste även plugga lite idag. Helgerna går alltid alldeles för snabbt, men samtidigt går veckorna också ganska snabbt. Ser väldigt mycket fram emot nästa helg, då jag på lördagen ska på en konsert med Lukas Graham, och på söndagen har vi au pair möte där vi ska åka skridskor!

Likes

Comments

Gott nytt år allihopa!

Var länge sedan jag skrev men har haft så fullt upp. Tänkte berätta lite om den senaste veckan. På annandagen hade jag, Emilie och Jana egentligen tänkt åka in till New York, men eftersom det både regnade och var sjukt mycket trafik så det skulle ta ca. 2 timmar att åka in, beslöt vi oss istället att åka till Garden State Plaza där vi kollade i några butiker, åt middag och såg på bio. Vi såg filmen Office Christmas, vilket var en väldigt rolig film! Det var dock sjukt svårt att hitta parkering där, tror att vi åkte runt i närmare en timme den här gången också...

På tisdagen åkte jag in till New York med Emilie. Vi hade fått köpa biljetter till 9/11 memorial billigare av Sanna, som hade köpt fel datum, så vi beslöt oss för att åka dit. Det var intressant och väldigt sorgligt att se, även om jag inte direkt är något fan av museum. Det var dock så lång kö in och dessutom så mycket folk där inne, men man förstår ju samtidigt att många vill se just det museumet. På onsdagen under dagen var jag barnvakt åt en familj jag lärt känna här. På kvällen hade jag lite kompisar över här, vilket var jättekul. Emilie, Saga och Mareike sov även över här, medan de andra åkte hem.

På torsdagen chillade vi mest här på förmiddagen men sedan åkte jag och Mareike till Garden state plaza för att försöka hitta något att ha på oss på nyår. Det slutade med att vi båda köpte varsin snygg topp och jag köpte även en liten väska från VS. I fredags åkte jag, Madde och Emilie till Philadelphia över dagen. VI åkte runt åtta på morgonen och kom hem efter nio på kvällen, så blev en lång dag! Men det var väldigt roligt och det var även intressant att få se en ny stad och en ny stat (Pennsylvania), även om alla stora städer här är ganska lika varandra. Vi åkte i alla fall upp i den högsta byddnaden där för att kolla på utsikten, vi kollade in Independence Hall, the Liberty bell och LOVE-skulturen och vi åt även middag på The cheesecake factory.

I lördags var det som alla vet nyår. På förmiddagen tog jag det mest lugnt, tränade, duschade, fixade naglarna m.m. Sedan vid 4-tiden tog jag och Madde tåget in till NYC där vi även träffade min kompis Sofie. VI åt middag på T.G.I.F, vilket var väldigt gott men ganska dyrt. Jag åt något kött som kallades för Flat Iron, med sötpotatis-pommes och broccoli, det var så gott! Sedan begav vi oss till någon typ av "klubb" nära Times Square där vi spenderade resten av kvällen. Vi var där fram till tolvslaget, då vi skålade i Champagne och sedan begav vi oss ut en sväng till Times Square. Det var dock så mycket folk, så mycket poliser och det var mycket avstängt så det gick inte att ta sig dit. VI beslöt oss istället för att börja gå mot tåget hem, men det var kul att ändå ha fått spendera nyår i närheten av Times Square. Det var helt klart en lyckad nyår och jag är så glad att jag har fått uppleva en nyårsafton här i New York!

På söndagen tog jag det mest lugnt, var så trött efter gårdagen. Jag träffade Marieke på Starbucks och sedan åt jag tacos till middag med Sandra och Saga, men det var det. På måndagen började jag sedan jobba igen, vilket var sjukt tugnt efter att ha varit ledig i en och en halv vecka. Men nu är det snart helg igen!!!! Tyvärr har jag blivit sjuk så det blir nog mest att ta det lugnt i helgen...

Likes

Comments

God jul allihopa!

Är som sagt ensam här över jul, så har knappt haft någon julkänsla alls. Men jag har ändå försökt att lyssna på lite julmusik, äta lite svensk julmat och såklart facetimea massa med familjen där hemma! Man saknar ju alla lite extra såhär över jul och känner mig extra ensam. Är ju helt ensamt i det här stora huset, vilket är lite läskigt... Men samtidigt har jag ju kind of valt det själv, så det är bara att göra det bästa av situationen.

I fredags efter att familjen åkt iväg hade jag lite kompisar över här, vilket var väldigt kul. I vanliga fall får jag inte ha kompisar över, när familjen är hemma, men nu när de är borta går det bra. Igår, på själva julafton, åkte jag till Saga, som är en svensk au pair som bor ca. 5 min från mig, för att fira jul. Vi gjorde i ordning ett svenskt julbord och hade även glögg, julgodis m.m Det var verkligen så gott! Vi tog det mest lugnt, såg lite film och spelade spel. Emilie kom även över ett tag och hängde med oss. Det var väldigt trevligt och jag är glad för att jag inte behövde vara ensam på julafton. Idag däremot har alla mina kompisar varit med sina värdfamiljer (eller riktiga familjer) så har varit helt ensam. Det fanns inte så mycket att göra heller, eftersom typ allt är stängt idag, så jag har mest sett på film/serier hela dagen. Jag har även gjort lite julbak och facetimat med hela familjen där hemma. Behövde en lugn dag efter senaste tiden dessutom haha, så var skönt att bara ta det lugnt.

Nu ska jag äntligen sova, har varit så trött hela dagen. Godnatt!

Likes

Comments