Header

Igår red jag ett gymnastiskt pass på Woody. Kände mig så inspirerad och hittade en massa nya användbara linjer att jobba med. Red exempelvis serpentiner mellan spåret och medellinjen, förvänd galoppöppna, galoppskänkelvikningar med mera. Woody var superfin och jag kom till att jag satt så stilla som möjligt och red så mycket som möjligt på samma gång! Avslutade med lite passage och den var så samlad, kvick och jämn-helt obeskrivlig känsla!

Idag började jag med att rida LA. Jag tror att mamma har ridit fram honom tre eller fyra pass i rad på sistone, så jag var lite nervös för att jag inte skulle kunna göra det jobb som hon gör. Men jag försökte kopiera hennes ridning och han svarade precis rätt! Efter uppvärmningen så fattade jag galopp från skritt, båda fattningarna blev superbra! Han var samlad från första stund och jag red lite tempoväxlingar och förvänd galopp innan jag gjorde ett avbrott ner till skritt-de var lika fina i båda varven! Traven under nedsittning var också bra och vi tränade lite öppnor och ökningar vilket kändes nyttigt! Supernöjd med dagens pass och att vi kunde få till uppvärmningen utan mammas hjälp. :)

Därefter red jag Woody. Jag försökte göra ett liknande pass som igår, fast jag byggde på det med lite mer samling i galoppen och flygande byten. Han kändes faktiskt lite trött idag, men han bjöd på flera fina glimtar iallafall!

Sen fick jag rida Herodes en stund. Jag jobbade mest med att han skulle ta för sig och gå i ett lite högre tempo i traven men också med att hitta den rätta formen. Han kändes fin! :)

Imorgon rider vi ut på LA och Woody! Hoppas att det inte regnar så mycket då!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är min Lippo Jessica Pro till salu!

Brun dressyrsadel i 17,5 tum. Följer med två koppjärn i wide och extra wide. Väldigt skön och mycket välskött!

10 000kr. Köparen står för ev frakt.

Mobil: 070-2118947

Mail: petralind@live.se

Likes

Comments

Idag när jag pluggat färdigt så cyklade jag till stallet för att göra klart och rida Woody. Men när jag kom dit så var Woody superstressad i hagen. Jag tog in honom och han var blöt i svett och lerig, efter att ha sprungit. Det var flera olika orsaker till stressen. Mamma kom dit så vi började med att duscha av honom och sen gjorde vi i ordning för ridning. Han var helt borta i blicken och höll på att springa över mig mer än en gång. Mamma red honom på stora utebanan och han var riktigt fin, trots att han fortfarande var uppjagad.

Därefter for vi till Gentle där vi äntligen blev klara med hältutredningen, vi hittade var det var!!! Såå skönt. Kommer förklara mer i frågestundsinlägget, då en av er ställde den frågan. Men fortsätt att ställa frågor, för vi har inte fått ihop nog många än!

Till sist så for vi tillbaka till KDRF. Vi hade inte tänkt rida LA, eftersom att det regnade och stormade och eftersom att han var så fin i lördags, så att han egentligen skulle kunna få vila i två dagar. Men när vi kom dit så visade det sig att manegen var ledig, så då kunde vi inte motstå! Mamma började rida honom och hon har verkligen hittat knapparna, han blev superfin på en gång i både traven och galoppen. Vi kompletterar varandra så bra för att mamma kommer dit jag aldrig kommer med kvickheten i bakbenen, mjukheten i sidorna och det mjuka stödet i handen med den välvda formen. Men jag får honom lite mer avslappnad och jag kan träna lite mer vägar och programlinjer. Han var så fin i traven under nedsittning och i höger galoppen (mamma tog vänster så jag red inte den)! Han var så samlad från första stund, så vi red några små volter och sen gjorde vi ett jättefint avbrott till skritt, nu har det verkligen börjat klicka! Såå nöjd med dagens pass och vilken lyx att ha manegen för oss själva!

Ikväll så har jag tagit bort min anmälan för mig och Woody på SRK. Woody är väldigt instabil mentalt just nu, och det psykiska behövs lika mycket som det fysiska. Det känns inte rättvist någonstans att gå in i så pass krävande program, dels för att jag fortfarande känner mig nervös efter att han kastade av mig för två veckor sen (då det här började) och dels för att han betedde sig sådär idag. Plus att det blir för tufft för honom att tävla, gå Marc-träning och gå clinic tre helger i rad. Vi måste spara på honom och prioritera, men vi kommer tillbaka snart, starkare än någonsin! Vi lägger full fokus på att träna istället. :)

Jag var ju anmäld till LA:P1 på lördagen med LA och FEI på söndagen, men jag la till att rida LA:1 också, på lördagen, för att få visa honom banan. Han var så spänd där i fjol.

Likes

Comments

Nu när det har börjat trilla in lite nya läsare så tänkte jag att det kunde passa bra med en frågestund!

Ni får fråga vad ni vill, men här nedan finns några punkter som hjälp. :)

  • Clinicen
  • Hästarna
  • Drömmar/mål
  • Träningar/tävlingar
  • Åsikter
  • Ridtips
  • Min vardag

Jag svarar när vi fått ihop tillräckligt många frågor!

Likes

Comments

LA stod för bästa födelsedagspresenten idag när han levererade bästa passet någonsin!

Mamma trollade med honom idag igen och gjorde honom till en dröm på fyra ben på bara några få minuter.

Formen var helt fantastisk idag, från första stund! Mamma hade fått honom att använda bakbenen mycket bättre och då blev han mycket mer eftergiven och stadig, samt att jag fick två tyglar igen! Hon förklarade vidare hur jag ska rida honom framöver och det känns verkligen såå rätt!

Vi gjorde de bästa fattningarna från skritt vi någonsin gjort där min eftergift bara gjorde att han kom lägre i form. I galoppen så samlade han sig mer än någonsin och vi gjorde även två helt fantastiska avbrott ner till skritt -och det var inte ens svårt!!! Andra avbrottet så gjorde vi nästan halt för att han samlade sig så mycket!!!

I traven var han också underbar och jag satt ner en stund mot slutet. Han hittade en superrund och fin form och när jag bara gjorde lite tempoväxlingar så började han röra sig ännu större.

Efteråt fick han massor med beröm, extra lång avskrittning och ryktning, kyllera och två äpplen plockade ur våran trädgård.

Bästa ponnyn vet när han ska leverera, på tävlingar och födelsedagar. ;) ♥

Likes

Comments

Idag fyller jag 16 år!!

Jag har länge gruvat lite för den här dagen/året eftersom att det är mitt sista "riktiga" ponnyår. Men istället för att se det så negativt så kommer jag att se det som att det här är mitt första år som U25 GP ryttare! Jag är ju så lycklig lottad som har en GP häst i stallet, så nu ska vi träna och tävla så att vi kan rida högre och högre klasser. Siktet är inställt...

Fick det här imorse, av min tränare Marc! :D

Likes

Comments

Idag började jag med skolan igen, satt i ca 3h med samhällskunskapen och 1h med svenskan där jag gjorde bort ett prov! Sedan hann jag duscha, städa, äta lunch och lite sånt innan jag for till stallet. I stallet så fixade jag klart allting och red Woody och sedan fixade mamma stallet hos Gentle och till sist så red vi LA.

Passet på Woody gick rätt bra. Galopparbetet bestod av förvänd galopp, övergångar mellan samlad och ökad galopp, enkla byten och flygande byten. Sedan red jag lite trav under nedsittning och som avslutning så joggade vi över ett par bommar innan jag skrittade av honom för hand. Woody bjöd som vanligt på en riktigt härlig ridkänsla!

Mamma började rida LA eftersom att han var så svår igår. Hon red honom superduperbra och han plockade fram en väldigt stor och spänstig trav från första början! I galoppen satte han sig så bra på bakbenen och var så rund och fin i formen hela tiden! Vilken tur att jag har värsta beridaren till hjälp som kan rycka in! När jag satt upp så diskuterade vi först hur jag skulle rida och sen tog jag tyglarna och red. LA var som en dröm i traven och även i galoppen! Samlade galoppen lite extra idag och red några 10m volter, avslutade med att göra ett avbrott ner till skritt som var helt fantastiskt, inga travsteg, bara stora, lugna skrittsteg!!! :D På slutet satt jag ner i trav en stund, trots att det var svårt då jag red i Lipposadeln så är jag supernöjd med LA då han var riktigt fin iallafall. Han fick mycket klapp och beröm efteråt!

Likes

Comments

I det här inlägget så tänkte jag berätta om hela resan med Gem. Jag har aldrig gjort en så snabb utveckling med någon annan häst förut och "slutresultatet" blev något som vi aldrig kunnat drömma om!

Den 27 Maj 2015 så fick jag ett meddelande av Anette Lundberg på FB. Hon hade hört talats om mig och frågade om jag ville rida in hennes B-ponny till hennes två söner. Jag svarade "JA, utan tvekan!" men tänkte att jag förmodligen skulle vara för stor, när jag såg bilderna på en tanig liten B-ponny.

Första gången jag red henne så var hon insutten av Anettes söner. Vi skrittade runt på en stor volt och Anette hade oss på lina. Jag märkte från första stund att hon var en känslig och nervös ponny. Jag hade rätt. När hästarna i hagen bredvid började springa så fick hon panik och stegrade över, så jag fick henne på hela mitt vänstra ben. Som tur var fick hon sig upp snabbt och jag klarade mig med bara några blåmärken och ett ömt knä. Jag fortsatte att rida och sen så kopplade vi loss linan, men då gick Anette fortfarande bredvid.

Sen följde veckor av träning. Det gick sakta men säkert framåt. Det tog ett tag innan traven klickade ordentligt och sen tog det ännu längre tid innan galoppen klickade. Jag red henne två dagar i veckan (på helgerna) och övriga dagar så tömkörde och körde Anette henne samt att hon jobbade med att lösgaloppera henne. Det var ett vinnande koncept för en unghäst, de ska ha mer vila och tid för att smälta saker och Gem utvecklades fortare och fortare.

Jag hann knappt blinka, i januari så anmälde vi ett kvalkort till Ungponnychampionatet i September.

Vi debuterade i Piteå i LB:1. Hon var superfin på framridningen men spände till väl inne på banan. Är iallafall rätt nöjd med hur jag lotsade henne runt lugnt för att hon skulle få en bra upplevelse för framtiden.

Nästa tävlingen var på Södra Umeå RF. Där red vi meeting. Helgen började bra med att vi satte ett kval till championatet i LB:1, i LB:2 på söndagen så tog dock bensinen slut så då nådde vi inget kval.

I September åkte vi till Vännäs, bara några få veckor innan championatet, det var sista chansen för oss att kvala. Jag rider rätt bra under press och vi gjorde våran livs runda tillsammans! Hon var superfin och vi fick 64% som räckte för ett andra kval! Vi var färdiga för championatet!

Det gick rätt fort efter det. Vi stallade upp Gem i ett privatstall en kilometer från mitt hus för att jag skulle kunna träna henne lite mer ordentligt innan championatet. Hade henne där under en vecka och sen fick hon en vecka lugnare arbete, där hon fick nya skor, vila, bli tömkörd och lite joggad i skogen.

Sedan bar det av mot Vetlanda. Vi hade drygt 110 mil att åka, så det var tur att även ett ekipage från Luleå hade kvalat in. Emmy Mörk Lundberg med Thunder of Steel.

Trots att vi knappt kände varandra sen innan så hade vi verkligen så roligt på resan. Vi åkte på eftermiddagen på en onsdag, sov över på Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb. Dagen efter åkte vi tidigt för att hinna hela vägen ner till Vetlanda! Vi gjorde ett stopp på Gysinge Herrgård nedanför Gävle där vi fikade och ponnyerna fick vatten osv. Sedan stannade vi på Strömsholm där vi lastade ur hästarna och gick på promenad med dem i den underbara miljön! Vi hann även se en lektion med Lussan, kolla in alla fina ridhus och stall, äta lunch osv. Sedan åkte vi från Stockholm till Vetlanda utan stopp. När vi kom fram så gick jag och Emmy på promenad med dem innan vi packade upp allt. Klockan var väl kring 21 när vi var klara så då gick vi till stugan där vi skulle bo från tor-sön.

Nästa dag så red vi ponnyerna på framridningsbanan. Båda var superfina och jag kände inte att Gem var trött efter resan då, utan hon var fräsch under passet.

På kvällen så gick vi på långpromenad och sen visade vi dem tävlingsbanan.

På lördagen så startade jag och Gem sist i våran klass, 9.30. Hon var väldigt spänd inne på banan och den långa banan tröttade ut henne rätt mycket plus att tröttheten efter resan förmodligen kommit ikapp henne. Vi kunde inte visa så mycket galopp vilket var synd. Men hon fick fina 7,2 på skritten! I traven så fick hon 6,3 men missarna var kostsamma så vi slutade på 60,2% och blev trea.

Sedan stod hon ju i boxen i princip hela dagen, så då tog vi ut henne på kvällen och då joggade jag henne på banan, då var galoppen superfin igen.

Men på söndagen var det ännu varmare så hon blev både trött och spänd inne på banan och vi kunde knappt visa någon galopp. Vi fick nästan 60% ändå, så det var inte katastrofdåligt, men hon har så mycket mer att visa!! Vi klättrade iallafall till en andra plats eftersom att vi nu fick 7,5 på skritten! Vi blev alltså tvåa i finalen på ungponnychampionatet för 5-åriga B-ponnyer och det är ju superbra!

Efter det så fortsatte jag utbilda henne upp mot LA. Så hon lärde sig fattningar från skritt, förvänd galopp samt avbrott till skritt, skänkelvikning, ryggning mm. Vi hoppade även en del och red ut i skogen.

Här är Gems försäljningsfilm. :)

Jag är så tacksam till Anette och till Gem för den roliga tiden! Vi fick uppleva så mycket på bara ett år och det var verkligen en upplevelse att få åka på championatet. Tack för allt!

Nu är Gem såld och bor på en gård i Karlskoga där hon får gå i en stor hage med fler ponnyer, tränas och tävlas i både hoppning och dressyr, gå i skogen och ridas barbacka mm. Hon hade inte kunnat få ett bättre hem! :)

Det allra bästa med allt det här är att veta vilken fin ponny det blev av henne och hur träningen gjorde henne så välmående. Här kommer en bild som vi tog på Strömsholm, ser ni skillnaden från första bilden i inlägget?

Det finns verkligen så mycket mer material jag hade kunnat ta med i det här inlägget, men det skulle nog bli för jobbigt att läsa. Jag tror jag fick med guldkornen ändå. :) Tyckte ni att det var roligt att läsa? Kommentera!

Likes

Comments

Idag började jag dagen med att plugga mellan 7 och 11. Sen åt jag lunch innan jag for till stallet. Jag började med att fixa stallet innan jag red Woody och LA i manegen. Efter det tränade jag innan vi for till Gentle.

Woody var jättefin! Jag red bara ett gymnastiskt pass idag, så de enda rörelserna jag la in var i princip förvänd galopp och enkla byten. Annars så jobbade jag honom mycket på volt, fyrkant och i serpentiner. Galoppen var så fluffig och traven var så spänstig. Hade så bra känsla under hela passet och jag avslutade med att lägga ner honom i både galopp och trav.

LA var dock lite svårare idag. Han var väldigt trixig i munnen, vilket han inte brukar vara, men jag försökte bara hålla ett jämnt och stadigt stöd och stilla händer. Det blev ännu svårare i galoppen och jag höll nästan på att ge upp när jag kände hur han bara spände till mer och mer och började krypa upp i formen. Men jag travade lite mer innan jag tog galopperna igen och då red jag på lite mer fram och då la jag också ner honom så då släppte han igenom bra! Känner mig nöjd med min ridning idag, men jag vill ändå att mamma ska prova rida honom lite mer och hon kunde imorgon. Det ska bli kul att se!

Jag har äntligen fått tillbaka all min inspiration till att blogga, så nu kan ni förvänta er en massa inlägg framöver!! :D

Likes

Comments

Idag så har jag pluggat rätt länge för att få undan lite skolarbete, fixat stallet, assisterat mamma vid en hästbesiktning, tränat, fixat hö och kraftfoder hos Gentle och sen så avslutade vi dagen med att rida ut i skogen på LA och Woody.

Vi skrittade rundan runt berget. LA var väldigt lugn från början och fick gå på halvlånga tyglar, men han blev allt mer pigg under passets gång, så de brantaste backarna var jag väldigt tacksam för, då fick LA ta i ordentligt och då slutade han "småpiaffa".

Likes

Comments