http://petralind.horseworld.se/

Hoppas vi ses där!

Likes

Comments

I lördags hann jag rida LA en stund på morgonen innan vi åkte till Umeå. Vi höll till i manegen med mamma och Gentle.

Han var mjuk i sidorna direkt och slappnade av i sin nacke och gick i en låg form. Travade på ganska länge och bytte om volter mm. I galoppen krävde jag lite kompaktare form och kompaktare galopp. Han köpte det ganska fort ändå och kunde jobba genom kroppen. Sen så var han lika fin i båda galopperna, vilket är ett tecken på att han håller på att bli mer liksidig! Så sen travade jag bara av honom.

Igår var vi ju borta till sent på kvällen så då vilade han, och idag så vilade han tyvärr med. Jag kan inte låta honom vila någon extra dag utan att jag grämer mig över det, för jag tänker att om nästa tävling går dåligt är det för att jag inte tränat nog mycket. Men nu var det längesen han fick mer än en dag i veckan. :)

Likes

Comments

Idag började mamma trava fram LA, för att han var så svår igår med att han stressade upp sig och gick i fel form. Han blev super av det och sen i galopperna jobbade vi jättemycket med samling, och det gick riktigt bra, för nu samlar han verkligen! Sen avslutade jag då med att trava under nedsittning utan stigbyglar vilket gick hyfsat bra. Men vi är långt ifrån klara med det. Här kommer en kort filmsnutt. :)

Likes

Comments

Har haft mycket med skolan och annat denna vecka då jag går på prao nästa vecka i två veckor och jag sen har höstlov, så blir som ett litet ryck nu innan.

Igår red jag LA på lilla banan igen med hoppsadel, då han känns så bra i den! Han var så fin i uppvärmningen, så lugn och så genomsläpplig i kroppen. Sen la jag upp stigbyglarna och satt ner utan stigbyglar i trav. Sa till mamma innan att jag planerade att ramla av, för jag måste lära mig sitta bra den hårda vägen-i hoppsadel utan stöd, och stigbyglar i LAs stora trav. Har skrivit en lista för vinterträningen om vad det är som måste fokuseras på, bl a min sits står med.

Idag så vilade LA och jag red Gem. Första passet efter Vetlanda! Jobbade henne på nästan exakt samma sätt, först en mjuk uppvärmning och sen lite mer krav och då red jag utan stigbyglar, i både trav och galopp vilket gick super! I galoppen satt jag väldigt klistrat och det gjorde att hon började lägga mer vikt på bakbenen och samla mer.

Imorgon blir det dressyr för LA. Sen får resten bli som det kommer. :)

Likes

Comments

Idag byggde jag fram två studs med en galoppbom före, på lilla banan. Sen gick jag och gjorde iordning LA.

LA var direkt fin i munnen och i sidorna, och samlade superbra i galopperna! Så när jag var nöjd med uppvärmningen så styrde jag på serien. Jag var så nervös som hoppar alldeles för sällan och bara höftade lite avstånd, men det blev helt perfekt! Vi travade in, tog galoppen över bommen och hoppade sen de två hindren med studs. Det var så roligt! Rullade på den flera gånger och märkte att så fort jag satt lite mer åt höger så landade vi i höger och vice versa. Så sen nöjde jag mig.

Det kommer absolut bli mer hoppning för LA framöver när han var såhär fin! Han har en väldigt bra hoppteknik, men kan bli lite tveksam ibland bara. I vinter kommer träningens fokus att vara styrka. Kommer att skriva mer om detta upplägg lite senare.

Efter passet så kollade vi tänderna på LA. Mamma raspade lite, men annars var han fin i munnen! Vilket var skönt att höra.

Likes

Comments

Lördag:

Först åkte vi till SRK med Gentle. Vi visade vaccination för alla tre, kollade in framridning och tävlingsbanor och sen gjorde vi iordning henne. Mamma väntade ut henne extra länge idag vid uppsittningen, så att hon skulle känna sig trygg. På framridningen så var hon fantastiskt fin! Snäppet bättre än i fredags på träning. Hon var så stadig och rörde sig så luftigt. När en annan häst dessutom drog i väg i en bockserie så att ryttaren till slut ramlade av så stannade Gentle upp och de stod och väntade lugnt tills ryttaren var på plats på den busiga hästen igen. Så skönt! Inne på banan blev det dock lite mer spänning med domarbord, långsidesläktare, blommor på bokstäverna mm. Det blev bara lite för mycket för henne, men trots det så glimtade hon till ibland.

Sen hade vi ett väldans tempo från att hon satt av Gentle till att jag satt upp på LA. Då hade vi alltså varit hem och växlat häst och utrustning, ätit lunch och jag fixat min frisyr osv.

LA var väldigt taggad på framridningen, han hoppade och sprätte av minsta lilla och kunde inte ta ett stöd i tyglarna. Sen blev det väl bättre och bättre, men han var fortfarande lite överallt och ingenstans när vi kom in i collecting ring. Jag kunde knappt sitta ner på honom heller, och blev för fixerad i stödet och därav lite yvig. Ritten vi gjorde var absolut helt okej. Vi hade inga missar i stort sett, men ponnyn och ryttaren var så otroligt spända och det gav förstås inte speciellt höga poäng. Allt var bara så svårt att få ihop. Blev en ritt på ca 60% vilket det kändes som också, men innan hade jag haft så mycket högre förväntningar, för att vi är så mycket bättre i träning, så det var ändå lite tråkigt. Vi tar nya tag nu och vintertränar hårdare än någonsin och sen kommer vi ut starka till 2017!

Söndag:

Idag rullade vi in på SRK vid 7.30. Sen red jag fram vid 8.10. Det var Woody vi hade med oss idag och det var en Msv B:4 och C:2a på schemat. På framridningen var han så otroligt fin. Han hade så mycket energi och var ändå så kontrollerbar. Vi skrittade väldigt mycket också vilket han trivs med, att få slappna av emellanåt, och då var det bra att vi hade mycket tid.

När vi sen gick in i manegen så tittade han ingenting. Igår var jag lite frustrerad över att både jag och LA var så spända inne på banan, så jag sa till mamma att jag seriöst skulle försöka somna inne på banan idag. För om man siktar mot stjärnorna så når man trädtopparna. ;) Och det hjälpte nog eftersom att vi båda var så avslappnade genom hela ritten. Travprogrammet var magiskt och där hade jag gärna velat ha några extra poäng. ;) Men i galoppen så blev det lite stressigt och slarvigt, så där drogs procenten ner en del. Vi slutade iallafall på 60,87%, vilket jag är väldigt nöjd med. :)

Sen visste jag inte att det var Msv C:2 jag anmält mig till, jag trodde det var C:1, så jag fick snabbt plugga in det programmet på kanske två min, innan jag behövde sitta upp och rida fram. Så det blev väldigt stressigt. Men vi kom oss igenom programmet, och med 67% i travprogrammet dessutom, dock så fick vi missar i bakdelsvändningarna och i enkla bytena vilket drog ner oss till 62,22%. Men det är jag ändå nöjd med eftersom att det är godkänt. :) Och eftersom jag inte red fel. ;) Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv ridit fel. Fast då har det ju varit nära väldigt många gånger också...

Film från B:4an. https://www.youtube.com/watch?v=TKmXYtHGtcU

Först bilder på mig och Woody, sen mamma och Gentle och till sist mig och LA. :)

Likes

Comments

Kan det bli bättre? Sitta en fredag och se bra ridning, fota en del, prata och dessutom få rida själv? :D

Här kommer äntligen lite nytagna träningsbilder! Idag rullade vi mot Gummark med Gentle och Woody i transporten vid 9.20. Mamma red Gentle klockan 11 för Marc, vilket gick fantastiskt bra! Sen red hon Woody i början av passet, innan jag fick hoppa upp och trimma lite inför tävling på söndag. :) Svårt med bakdelsvändningarna och studsigt galoppen, byten i varje där det skulle vara ett enstaka osv. Men kul är det och på slutet satte vi galopprogrammet i Msv B:4. :)

Hemma igen på KDRF så red vi LA. Jag bad mamma rida en stund i början för att få honom lite mer ihop och samlad. Det såg super ut! Sen red jag väldigt mycket galopp, volter och samling, sen förvänd och enkla byten. Lite misstag här och där, men en superkänsla utemellan!

Imorgon startar LA LA:1 klockan 16.50. Gentle startar LB:2 klockan 11.44. Håll tummarna!!

Först mamma och Woody, och Gentle på de två första bilderna. :)

Likes

Comments

Har så fullt upp och har inte haft någon tanke på att blogga hehe...

Igår så for jag in till stan efter skolan då jag hade körning med moppen. Klarade den och fick även veta att jag klarat provet, så nu har jag kortet! När jag kom hem for jag till stallet där jag och mamma red Woody på lilla banan. Han var riktigt spänstig och rörlig i kroppen och travade och galopperade som en miljon! Formen var rund och fin med. Så red bara lite grunder i båda varven innan jag nöjde mig.

Idag red jag LA på stora banan. Han vilade ju igår, och stegrade och var helvild igår när jag skulle ta in honom, så kändes inte så lovande... Men han var som en dröm! Kunde ge efter och var mjuk från början i båda sidorna. Sen i galoppen så gjorde han sitt bästa trots att det tog emot lite i höger. I vänster var han super! Sen satt jag ner i traven och då var han riktigt fin och bjöd på en superkänsla med fina längningar, skänkelvikningar och öppnor. Slutorna var helt okej.

Imorgon är jag ledig och vi drar på Marc-träning med Gentle och Woody! :D

Likes

Comments

Är så tacksam för att även Alequi sponsrat oss! Fick hem idag, två schabrak, i vitt och grått samt en nummerlapp! Det vita schabraket är till LA och det ska han få ha på tävlingen till helgen, med nummerlappen vi fick med. Det gråa schabraket är till Gentle och det kommer mamma ha på Marc-träningen. Tycker ni ska gå in på deras hemsida och kika på deras superfina utrustning! http://alequi.se/

Likes

Comments

Tusen tack till bästa Clydes Corner som sponsrat mig och Gem med ett fint Mias RS schabrak! Det är så svårt att hitta schabrak som passar till Gems korta rygg, så det var fördelen med detta från Mias att storleken gick att ange efter sadelns tum. Tyvärr hann det inte komma till när vi skulle åka till Vetlanda, men det var lika kul att få det efteråt som en belöning. :) http://www.clydescorner.se

Likes

Comments