Header

Säsongsdebut med Woody idag på SRK. Msv Bn går före Msv Cn imorgon så därför så efteranmälde jag mig till dagens Msv C:1, för att få känna på banan och avdramatisera debuten-något jag inte ångrar i efterhand!

Väl framme var Woody superlugn vid transporten och såg ut att gilla att få hitta på något och vara i centrum.

På framridningen så kändes han otroligt bra i början när jag joggade igång honom, så mjuk i kroppen och rund i formen. Efter traven under nedsittning så fick jag dock lite för mycket i handen, så då växlade jag med lite övergångar mellan skritt och trav, och sen tog jag även lite galopp innan jag skulle in på banan.

Woody var varken tittig eller spänd, han börjar verkligen vara erfaren!

Fick 7 på mellantraven, 7 på övergångarna, 7 på högeröppnan, 7 på 10m volten, 7 på ökade traven, 7 på övergångarna, 7 på ryggningen, 7 på 10m volten, 7 på mellanskritten, 7 på högerfattningen från skritt, 7 på samlade galoppen, 7 på förvända, 7 på fösta enkla bytet, 7 på mellangaloppen, 7 på övergången, 7 på samlade galoppen, 7 på förvända, 7 på övergången, 7,5 på gångarter, 7 på lösgjordheten, 7 på ryttaren, 7 på korrektheten. Fina poäng som gav en procent på hela 68,5%-rekord! Även vår första vinst. :D

Domare Susanne Sjöström skrev:

"Mjuk och harmonisk uppvisning. Något ojämn i sin bjudning, önskar bitvis mer energi. Prydligt ekipage. Lycka till!"

Är mest stolt över hur lösgjord och ridbar Woody var idag. Nu är det bara att försöka göra det bästa av det imorgon, trots att jag vet att jag kommer vara nöjd över det här lääänge! :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Som LA presterat bra under veckan så kände jag hur lite resultatet skulle spela roll för mig idag. Jag vet vad jag har och tids nog är jag säker på att vi kommer att få visa det också.

Vi åkte lite tidigare än planerat mot SRK och där framme så var LA inte helt nöjd med att stå i transporten, han blev stressad och efter ett tag så behövde vi ta ut och gå med honom lite för att få honom att lugna sig. Kanske inte den bästa starten för redan en nog spänd ponny. Jag höll dessutom på att flyga av efter ett varv i skritt på helt långa tyglar inne på framridningen, LA blev rädd för en häst som skymtade till vid ingången och skenade hela långsidan.

Men när jag väl började jogga honom så var han superfin, då helt lugn och lealös i kroppen. Dock så tappade han fokus utimellan och blev lite rädd för en del hästar som kom för nära. I galoppen var han fantastisk bra och där hade jag en ännu bättre känsla faktiskt. Sen så filade jag lite trav under nedsittning samt lite samlad galopp där jag red lite linjer ur programmet.

Inne i collecting ring kände jag hur LA blev mattare och mattare. Jag hade ridit fram lite längre idag och det hade nog tagit på honom.

På banan så skärpte vi till oss och jag tycker att vi lyckades åstadkomma en väldigt trevlig ritt. Idag var han magisk utimellan, men sen var han även väldigt spänd och vi fick ganska mycket missar också, utimellan. Våran procent landade på 58%, men om vi skulle fått 6or på våra missar, b la två galoppfattningar- 1 & 4, så hade vi landat på ca 62%. Och då var han ändå inte klockren hela tiden. Jag tror att det finns poäng att plocka när han går som bäst.

Jag tror på att välja ut det bästa ur ett pass och fokusera på det, mer än att försöka hitta vart problemen sitter, så här kommer en lista på det bästa.

Det jag är mest nöjd med idag är att jag:

*Fick 7,5 på skritten som vi tränat mycket på.

*Kunde få en fulländad ridkänsla på framridningen.

*Kunde rida med två tyglar.

*Den härliga mentalitet hos LA, fokuserad och med mig-ville göra rätt!

*Lätt att samla i galoppen och sååhääär nära från att bli helt klockren.

*Känslan av att sitta och finlira genom travprogrammet.

*Min mentalitet som börjar vara såå stark nu efter alla motgångar genom åren, var supernöjd efter ritten trots att jag såklart gärna haft 10% mer i resultatet.

Likes

Comments

Passet på LA blev väldigt bra och det känns tryggt inför kvällstävlingen imorgon. Jag red inne i manegen från början där jag hann ta båda galopperna, men sen började lektionerna och då gick vi ut på lilla banan där jag travjobbade honom.

Han var väldigt fin när jag joggade igång honom i traven, där var han aktiv i bakbenen och rörlig genom ryggen.

I högergaloppen gav han en fantastisk känsla, rund i formen, samlad och balanserad. I vänster galopp tyckte jag inte att han var riktigt igenom kroppen från början, så den jobbade jag en längre stund med och red tempoväxlingar, ökningar på kortsidorna och samlad galopp på långsidan för en mer varierad ridning.

På slutet blev han lite stressad och het i traven, förmodligen på grund av att det stormade ute, men jag gav honom bara tid att hitta den och då blev han riktigt fin. Så travade och skrittade jag av honom.

Start 19.40 i LA:1 imorgon.

Likes

Comments

Igår hade jag sovmorgon igen till 9.30, så jag hann rida Woody innan skolan. Red mest lösgörande, men höjde ribban lite på slutet när det kändes bra. Tränade galoppuppridningar från höger galopp som jag kommer att göra i helgen. Tidigare har jag bara gjort från vänster, men jag rider bättre i höger nu så vi kör på den. :)

LA vilade men pysslades med. :)

Från och med idag och resten av vårterminen i 9an så kommer jag att ha ridning på elevens val! Så idag cyklade jag till skolan för att komma hem 45min tidigare än vad bussen skulle ha gjort. Blir 1 mil fram och tillbaka så man kan gott säga att det blir extra mycket träning.

LA var suuupeeeerfiiin idag! Glad och positiv, lugn men igång. Galoppen var magisk och vi kunde sitta och nöta 10m volter utan att han stressade upp sig överhuvudtaget. Red lite förvänd galopp också och gjorde en del fattningar från skritt innan jag satt ner i traven. Då var han lite för eldig ibörjan, men när jag bad honom att tona ner så gjorde han det och gick super även där!

Mamma red Woody.

Imorgon rider jag LA inne igen och genrepar inför fredagens kvällstävling, LA:1. :)

Är så glad och tacksam över att LA går så bra i träning nu. Känner att tävlingen spelar mindre roll då!

Likes

Comments

LA var superfin idag och det här hänt så otroligt mycket på bara en vecka!

Måndag förra veckan bestod av ett pass där vi var långt ifrån synkade med varandra och där galoppen inte alls funkade. Idag föll allt bara på plats i galoppen, efter veckans hårdträning, jag och LA var på samma plan och han var mycket mer arbetsglad än tidigare. Jag tror att han börjar vara klar snart med sin pälsfällning, för nu är han inte lika tvärsöver längre. Det ligger så mycket slit och timmar i sadeln bakom alla punkter jag just räknade upp, så jag grät nästan glädjetårar efter dagens pass!

Förvända galoppen och fattningarna från skritt var nog de svårigheter jag red och de satte vi med. Fokuserade mest på att befästa känslan i galoppen, så jag travade bara i uppvärmningen och i joggingen på slutet.

Sen en lång avskrittning och en lång ryktning i stallet, använde lite liniment och gav honom lite godis. :) Sen tog jag in honom i boxen där han fick en hösudd i väntan på kraftfoder kl 19 och hö lite senare.

Bjuder på en bild från 2012, vår första tävling! Ryttartest som gav en vinst på 7,5 poäng. Redan då en stor och fin galopp, men vilken berg- och dalbana det varit till dit vi är idag, stor galopp kräver styrka och kondition, samt det som klickat senaste veckan, bra och avslappnad rygg och överlinje.

Likes

Comments

Idag genrepade jag lite med Woody inför nästa veckas tävling på Skellefteå Ridklubb. Jag red på kandar inne i manegen med mamma och Gentle som sällskap. Vi checkade av både det ena och det andra. Bland annat förvänd galopp, enkla byten, flygande byten, 8m volter, ökad och samlad galopp, trav under nedsittning och skolor. I galoppen hade jag en underbar känsla i handen och vi satte alla byten. I traven började det superbra, men sen tappade vi lite rygg och då fick jag lite mer i handen när jag red skolorna. Men när jag började trava av honom så fick jag tillbaka samma känsla som i början så då nöjde jag mig.

Jag red LA en stund ute i det fina vädret. Först joggade jag honom lite på ridbanan men det kändes lite för halt för att galoppera där då han har de kortaste broddarna. Så då gick jag ut på grusvägen som tinat fram och var helt perfekt i underlaget, där passade jag på att galoppera. Vilken ponny, vilken känsla! :D

Galoppfilm på LA ute på vägen: https://www.instagram.com/p/BR0tIEDDuTC/?taken-by=petralindsdressyr

Efter det hann jag vara med min kompis Julia, ska vara ärlig och säga att det inte är alltför ofta vi båda har tid och kan, men idag så. :)

För en stund sen fick jag även ett telefonsamtal som kom med en god nyhet, kommer berätta för er när allt är spikat. :)

Likes

Comments

Mamma har jour i helgen så jag avlastar henne lite genom att göra allt klart på KDRF, sen fixade jag Gentles mat i det andra stallet med. Då hade hon ork till att rida båda hästarna.

LA började passet ganska bra idag. Betydligt mer glad idag än igår och fin i båda tyglarna. I högergaloppen var han fin i formen direkt och samlad i sprången. I vänster var han faktiskt också fin och jag var väldigt nöjd med honom där. Men jag har ju tänkt försöka göra lite mer än vanligt på varje dressyrpass, så istället för att trava lite under nedsittning och känna mig nöjd så fortsatte jag med galoppen. Högergaloppen var jättefin efter några varv, det tog dock lite längre tid för oss att hitta den denna gång. Men i vänster protesterade LA och jag fick börja om från början och rida till honom. På slutet gav han med sig och blev superfin, vilken känsla! Sen hade jag så bra skritt efter vänstergaloppen så jag fattade höger galopp från skritt. Jag gjorde några fattningar från skritt tidigare i passet men dem var inte i närheten av den här fattningen, den här var helt oförberedd och distinkt, LA var kvar i den runda formen och hittade en superfin galopp nästan direkt. :)

Mamma red Woody samtidigt, läs mer på hennes blogg: https://ericastenlund.wordpress.com/

Sen åkte vi hem och laddade om för att fara till Gentle. Vi gav oss ut i skogen, mamma red och jag gick i början. Inne i skogen så började de trava och då började jag jogga. Jag hängde med nästan hela vägen, men när jag sprungit till rakbanan så vilade jag i väntan på mamma och Gentle som red bortåt och sen hemåt. På hemvägen sprang jag nästan hela vägen igen. Vi kom fram till att jag sprungit kring 3,5km. Vilket var väldigt bra med tanke på tempot. :)

Gäller att ta varje tillfälle att träna för att bli en bättre ryttare, idag red mamma två hästar, jag red en och då fick jag springa ett pass utöver det.

Likes

Comments

Nu kan jag checka av alla nationella proven i svenska! Jag slutade vid 12 idag, så jag for direkt till stallet och red ut i skogen på LA, joggade Woody och fyllde höpåsar.

Varje år brukar LA gå in i en kort trotsperiod när han fäller pälsen på vårarna. Ibland har han reagerat mer och ibland mindre. Förra året var det inte så tydligt och men i år är det desto mer tydligt. Idag var det för mycket begärt att göra halt i skogen, han piaffade och provade att småstegra en gång, istället. Först tänkte jag att han bara var pigg och stressad av att vi var på väg hemåt och att vi just mött två traktorer, men när han började frusta lite argt så insåg jag att det inte var det. Eftersom att jag vet varför han gör så blir jag inte frustrerad på honom, utan försöker släta över lite istället.

Woody joggade jag lite på lilla utebanan. Underlaget var bättre än jag trodde och Woody kändes riktigt fin! Smidig och rörlig i kroppen. Jag ser framemot en träningshelg med honom, mamma har jour i helgen så då passar jag på. ;) Nästa helg ska vi dessutom årsdebutera, blir klasserna Msv C:1 och Msv B:2. Så det kan ju vara bra om vi har tränat lite innan. :)

Likes

Comments

Kvällens pass på LA började inte alls bra. Vi var osynkade med varandra och LA lekte runt lite.

Det var först i högergaloppen som jag kunde komma till ridning och inverka på honom. Jag höll igång galoppen väldigt länge och samlade och red på rakt spår, det vi tycker är jättesvårt! Formen var riktigt fin.

Sen travade jag honom lite innan jag fattade vänster galopp.

Där kom vi till den optimala galoppen rätt fort och det var så roligt att kunna sitta och fila på lite mindre detaljer än form, tempo och ställning/böjning. Efteråt hade jag en helt annan känsla i traven än vad jag hade från början!

Supernöjd. :)

Likes

Comments

Idag började jag vid 9.30, så jag hann rida Woody på morgonen, igen! :)

Idag var han så fin när jag värmt upp så jag bestämde mig för att höja svårighetsgraden litegrann. Jag satt ner i en väldigt scvhungfull trav och jobbade på min egen sits.

I galopparbetet så började jag med att rida lite förvänd galopp, gick sen över till lite övergångar mellan samlad galopp och ökad galopp. Därefter la jag in en del enkla byten och efter det försökte jag mig på en del flygande byten. De första två blev inte så bra, jag hittade inte tajmingen och red inte i en nog stor galopp. När jag skärpt till mig och gjorde två till försök så satte vi dom. Fantastisk känsla!

När jag joggade av honom så kändes han som en gummiboll i hela kroppen efter det lösgörande arbetet i början och sen gymnastiken i bytena.

Nu är jag strax på väg till stallet där jag ska rida LA och mocka och fixa hö och kraftfoder.

Likes

Comments