Sitter på jobbet. Var så inställd på att ha en slapp hemmakväll tills jag fick en bokning på jobb! Fan rent ut sagt att jag glömmer kolla min tillgänglighetslista. Det är inte kul att få en bokning sent på eftermiddagen och så vet jag att jag måste jobba för att klara av min vardag.

Men måste återigen berömma min fina häst. Fick hjälp och handräckning av Issie, guldvärt. Kände på mig vid urlastning att hon skulle vara lugn att sitta upp på idag. Hon kikade runt en snabbis på övriga hästar och sen började beta i godan ro. Fördel med att lasta ur på gräs😎 Min plan var att göra en liten fuling. Broddade, sadlade och linade en snabbis för att checka av. Hoppade upp, hon stod inte still, morr! Men inte en spänning någonstans. Vi skrittade in på framridningen och red i drygt 10 min under första klassen. Nu var det inte många ekipage med i den klassen och på framridningsbanan stod ingen och kolla. Lastade sen in henne med sadeln. Nu stod hon i lastbilen med gott om plats och spände upp gjorden så kunde jag gå banan sen. Sen var det bara att tränsa och
hoppa upp igen för att hoppa fram. Perfekt tävlingsplats att åka på själv. Framhoppningsbanan var såpass stor att de hade dubbla framhoppningshinder där ena var lägre och de andra på tävlingshöjd så behövde ingen marktjänst heller. Vi satte Varenda litet språng där inne. Allt bara flöt på.

In på banan. Satte ett lite för högre grundtempo så lite missflyt till hinder nr 2 men var också det enda. Sen hoppade hon av lite större på nr 8 som var sista i grunden. Mål för grunden och start till omhoppningen stod långt ifrån sista hindret och vägen ner till nr 9 var lång. Eftersom hon hoppade av stort fick jag inte med mig henne där och onödigt stor väg. Troligtvis stod det så för att man inte skulle idiotsvänga med risk att gå omkull då det regnat. Men förlorade säkert flera sekunder på det.😋 Men tog igen det och red bra men säkert resten. Resulterade till en 3e plats. 🙌🏻 Så åkte hem sen. Hade jag haft det gott ställt hade jag inte åkt överhuvudtaget men blev snål. Hon kändes inte heller trött. Jag är så fruktansvärt nöjd med henne och hela känslan.

90 cm är ingen höjd och andra kanske tycker det är löjligt men jag har inte haft ett sånt flyt på tävling på år. Att ramla av eller vägra ut sig gång på gång tar på självförtroendet. Och de resultaten Camara har på tdb nu är det hon har gjort.
Jag tänker i alla fall vara dödligt stolt oavsett vad andra tycker. ✌🏻️ Ser fram emot fler tävlingar.

När jag plockade in hästarna igårkväll var det en regnbåge rätt över gårdsplan. En hel, det var såå fint. Såklart hade jag inte telefonen med mig då! 😩 När jag lämpat av de hästar jag hade och hämtat telefonen hade molnen flyttat sig 😒👎🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så stolt över svarta faran. Hon var lika cool att sitta upp på idag. Gick enbart runt lilla ridhuset och sen hoppade jag upp vid transporten och hon stod blickstilla. Idag låg mest fokus på sitsen hur den inverkar under en banritt samt tävlingstempo. Han har mycket teoretiska inslag i hans träningar. Jag är så glad att jag började träna min lätta sits i tid 😂 Jag räknade snabbt ut efter senaste tävlingen och träningshelgen för Jenny att jag varit för tung i röva. Nu när hon blivit så lydig kommer vi alldeles för nära när jag sitter djupare i sadeln. Det är så mycket lättare att hitta rätt tempo och distanser mot hindret vid lättare sits men varit lite av en livlina tidigare.

Hon var precis där jag vill ha henne idag. Alldeles lagom. Hon vek åt sidan när framhoppningshindret höjdes till 110. Jag tror egentligen inte jag ändrade min ridning utan hon tog bara chansen. Fick rama in henne lite extra och vi kom igen med ett bra språng. Hoppade en meter igen på banan. Alla distanser satt.🙏🏻 Visst kom vi lite nära på något men hon rundar ändå till språnget och vi hoppar med action.
Vi fick avsluta innan de 4 sista hinderna då det gick så galet bra och för att spara lite på henne inför imorgon. När vi var klara lyfte han på kepsen och sa "jag lyfter hatten av för eran utveckling sen jag såg er sist" och då menade han inte igår 😂 Vi har tränat för honom två gånger tidigare. Så kul att höra! 🙌🏻 Jag gillar hans träning. Påminner mycket om min gamla tränare Eva men så vet jag också att hon själv tränat en del för honom. 😉 Förhoppningsvis blir det mer regelbundet i höst. Både efter de två träningarna jag red för Johanna Näshammar när i var i Länghem och träningslägret senast för Jenny har höjt upp vår kvalité otroligt. Men så är det ju mina gamla tränare jag är van vid.

Vet att vi har kommit en bra bit men alltid roligt att få bekräftelse. Fördelen för mig är att hon redan är utbildad men vi har verkligen ridit ihop oss. Måste tillägga att jag älskar Kotten av hela mitt hjärta och känner varje gång jag ser honom en otrolig saknad trots allt. Men Camara har fyllt upp tomrummet och passar mig så bra, she is my perfect match🙌🏻

Åker iväg på tävling imorgon ändå trots att jag är ensam. Får låna hästlastbilen så blir lite lättare. Jag är inställd på att bara starta en klass och hade egentligen velat rida en meter. Men OM det mot förmodan skulle krångla så kan jag förhoppningsvis rätta till det i klass 2 vilket inte går om jag enbart går in på en meter. Höjden är inga problem så sätt. Så håll tummarna för oss imorgon 😍 Film från igår. Idag kommer kanske imorgon.

Tävlingsförberedelse❤️

Likes

Comments

Hoppträning idag. Read It or leave it. 😎 Både upp och ner, mest upp. Jag trodde hon skulle vara såå spänd men kunde faktiskt sitta upp utanför transporten. Jag tänkte jag provar för vi måste ju lära oss. Inte en spänning. Men jag gick och linade en snabbis i paddocken i något varv åt båda håll för att förekomma. Bra beslut tydligen men Sickinge är ju hemmaplan så tror hon hade varit lugn ändå. Däremot är aldrig ena gången den andra lik och uppenrbarligen vet jag inte när det händer. 


Sen blev hon otålig när vi stod och väntade och ville inte stå still. 🙄 Hon är så jobbig när hon har kompisar med sig från stallet. Reo är likadan så dom gnäggar efter varandra. Beckas nya Pärlan bryr sig inte det minsta, Reo var redan färdig och Pärlan skulle vara med i vår grupp. Camara har inte riktigt fattat att dom står i samma stall ännu.😂
Framridningen kändes sådär men blev bättre när vi hade tagit första språnget.

Vi skulle hoppa fram i förvänd galopp. Var lite rörigt där ett tag då det var svårt att se var de andra planerade. Vi fick lägga upp vägen som passade oss bäst. Jag provade att rida halvt igenom först för att fortsätta i förvänd ner mot hindret men då bytte hon. Så provade att fatta fel vilket hon också tyckte var konstigt 🙉. Genom hörnet var omöjligt att ens försöka rida i förvänd då hon skiftade till kors hela tiden. Överlag var sprången fina och det kändes bra.

Hoppade upp oss i en kombination. Rev 110 men det rättade hon till nästa gång. 120 gick ok, hon hoppar fint över. 130 provade vi också. Hon är så snäll. 😂 Jag är så orutinerad på högre höjder alltså, inte följsam för 5 öre. Till skillnad från Becka som tävlat upp till 130 på ponny. Spelar ingen roll vilken häst hon sitter på, ser följsamt ut oavsett. Vem som helst kan väl hoppa ett hinder på 150 men hur det ser ut är en annan sak. Jag ligger stadigt på 110 nivå i min ridning skulle jag säga, sen behövs mer träning 😉

Valde att rida 1 meter på banan. 1,2,3 bra. Sen en linje där inhopp på oxern var bra men sen drog hon järnet. På filmen ser det inte så ut men kändes väldigt okontrollerat och jag kunde inte påverka henne där. Hon hoppar ju visserligen ändå. Kombination bra, sen trodde hon att hon var färdig så dog av på vägen upp till nästa linje så valde att lägga volt för att inte sätta henne i skiten. Sen fick jag trycka av henne på räcket till nästa gång och då gick tåget igen. Fick säga till henne på skarpen. Gjorde om linjen och då låg hon kvar där jag ville. Avslutade bra på de två sista. Jag behövde inte göra om något mer så får väl se de som positivt 😂 Nej känslan överlag var kanon så väldigt nöjd 🌟 Beckas Pippi gillar jag också, hon vet precis hur hon ska taxera in sig själv. Imorgon kör vi dag 2.

Alla hästar inne då det ösregnar. Ska regna hela helgen 🙄👎🏻 Film kommer

Likes

Comments

Blev uteritt idag med damen. Perfekt väder! 🙌🏻 Hunden följde med till gårdsplanens slut sen vände han och gick tillbaka. Min lilla pensionär. Stackaren blir jagad av katten Sigge när han är ute. Sigge ser de mest som lek samt tränar sin jaktinstinkt men hunden ser det inte på samma vis. 😉 Idag var jag inne i stora huset och kikade på lite hästar på nätet när vi hör ett skrik. Då har Hampus kommit in och har katten Sonja hängandes i baken. Hon har kattungar som hon skyddar med sitt liv. Med all rätt såklart men dörren var öppen och ingen märkte att han var inne 🙉 Ja han får lära sig den hårda vägen.

Camara och jag kunde hålla lite högre tempo i skogen utan sällskap av varken häst eller hund. Hon behövde sträcka ut, nu har det regnat lite så vägen var mjuk igen. Hon fjantar sig lite när hon tycker det blir tråkigt. Brukar vara ett säkert sätt att veta att de finns överskottsenergi. På Kotten är det alltid lätt att veta när han behöver galoppera av sig i alla fall. 😉 Jag brukar alltid checka av humöret på hästarna innan de får spurta. Allt för många gånger har jag legat i backen. Men på den här rundan går vägen i kringelikrokar. Här skiftar hon galoppen rent när vägen svänger. Varför inte på ridbanan? Inte balanserad tillräckligt? Jaja Blev en härlig tur i alla fall. Imorgon åker vi mot ljungby ridklubb för hoppträning. 🌟

Likes

Comments

Snart klar med alla boxar i stallet. Hallelujah moment 🙌🏻 Reos Box blev faktiskt riktigt bra. 👌🏻 Ska rätta till kanterna imorgon bara men vågade inte mer innan det torkat. Fantas box är också på god väg samt fixa till de sista i Camaras. Tiden bara rann iväg. 4,5 timme höll jag på. Men har hittat den perfekta konsistensen så då går det smidigare. Men har fått brännskador till på köpet. Cement som stelnat på armen men trodde inte det skulle vara någon fara. Satt väl för länge helt enkelt.

Red sent ikväll. Fortsatte samma arbete men la till bommarna som var utplacerade. 5 på upphöjd böjd linje vilket hon gjorde kalasbra i båda varven. Hon snubbla till i höger på första men rättade till sig själv. I galoppen försökte jag länga ut steget. Nu var det ju bara bommar men hon hoppar inte gärna av på det längre avståndet. Sen red jag i en 8 diagonalt med avslut på bommarna som låg på långsidan för att träna byten. Hon byter men blir 8 av 10 gånger kors för att rätta sig i efterhand. Hoppas det blir dåligt väder snart så jag kan rida inomhus hehe. Få hjälp av väggen. 😉 Skämt åsido. För övrigt kändes hon fin.

Tog in alla hästar i natt då det ska ösregna. Även Bill och Bull som får dela box😙

Likes

Comments

Tog ännu en latmansdag idag. Har ingen att anpassa mig efter heller så det är skitsamma. Jobbar min sista natt på sommarjobbet på onsdag. Hoppas jag får lite mer tider innan skolan går igång. Ridskolan drar igång nästa vecka också. Hade inte gjort något med lite längre paus. Inte för att jag tycker det är tråkigt men är lite av ett stressmoment att få ihop tiden. Nu ska jag dessutom jobba två kvällar i veckan, skola på det och nattjobb. Är i en sån jävla sits som jag bara vill spy galla över men kommer inte ur det...

Camara fick skrittas fram ute skogen idag. Hon bryr sig inte om att en flock kor drar iväg i skogen men åsnan Isak är livsfarlig! Då har hon ändå gått i hagen bredvid honom hela vintern. Svårt att förstå dessa djur emellanåt. Hunden fick sin promenad samtidigt. Idag följde han motvilligt med hehe😉 Sen red vi ett pass i paddocken med fokus på lösgjordheten. Hon blev så fin! 🙌🏻 Kunde reglera galoppen precis som jag ville. 😍 Rider utan spö nu för att träna handställning ordentligt. Sporrar använder jag bara när jag tävlar dressyr. Spö behöver jag egentligen inte heller men vill ha lite hjälpmedel ifall det det skulle behövas. Jag var i alla fall väldigt nöjd. Imorgon fortsätter vi dagens arbete så får hon ridas ut på onsdag. Sen är det hoppning torsdag/fredag. Ska egentligen tävla på lördag men lutar åt att jag stryker mig. Ingen större risk att jag får med mig någon. Åka själv är jag inte så orolig över oc hade det varit dressyr hade jag inte tvekat. Men är inte så lätt att lasta ur, gå banan och hålla häst samtidigt. Är dessutom på gräs så måste brodda.

Grimman satt fint idag med. 😅 Fick upp som minne på Facebook idag att för 5 år sen blev min gamla häst Osten utdömd. Var på återbesök men hennes skada ville inte bli bättre. En irländare som gått 140 och därmed en del förslitningsskador. Hon var 15 när jag köpte henne som läromästare och den lilla tiden vi fick var underbar. Hon hade fått en spark i hagen i samma veva så dagen efter klinikbesöket kunde hon knappt gå. Jag fick ge smärtstillande i väntan på papper från försäkringen. Men några dagar senare hade hon så ont att hon bara sprang i hagen. Hon visste inte var hon skulle ta vägen så fick ta bort henne akut samma dag.❤️ Min fina vita prinsessa 👑

Ett annat minne samma dag men för ett år sen var jag och fotade Becka med hennes ponny Leander när dom tävlade. Bara någon vecka senare fick han tas bort akut han också efter svårare kolik. ❤️ Augusti är visst en skitmånad.

En av favoriterna 👆🏻

Likes

Comments

Idag blev det uteritt. Bra beslut då vädret var on top! 🙌🏻 Lite blåst, strålande sol och inga flygfän. Till och med hunden valde att följa med. Han försökte vända när vi svängde av "fel" väg men övertygade honom att det minsann skulle vara trevligt att följa med. Blev därför lite lugnare tur. Hampus hängde med bra även under galoppen. Tränar min lätta sits, hon har sån gungande galopp att det är svårt att bjudas in till fältsits. Den galoppen vi får till i skogen vill jag även hitta under hoppningen. Luftig men att hon Galopperar på framåt. Nu när hon börjar bli både styrbar och lydig under hoppningeN vill jag kunna stå upp för att hitta rätt Tempo. Imorgon tar vi väl ett pass på banan🌟

Likes

Comments

Blev tömmar för Camara idag. Har inte gjort mer än att mocka stall samt städat ur hennes box. Imorgon kan hon flytta in. Hon såg fin ut under tömkörningen. Finns lite olika sätt att tömköra. Just nu får hon hitta sin egen balans utan större stöd från mig. Styrka bygger vi bäst när jag sitter på då hon blir stressad när hon inte förstår. Egentligen kan jag bara longera då hon lägger sig i en bra form själv men vill ha tömmarna som stöd ifall hon behöver det. Det enda jag gör är att reglera tempot. Hon blir lite seg emellanåt så får pusha igång henne. Tänk vilken panik hon hade när vi var iväg på tömkörningsträning. Tänker på det varenda gång jag ska tömköra själv. Nu i efterhand kan jag bara bli upprörd.
Hon är en sån missförstådd häst... Lets show the world. Men sen är det alltid fel på just mina djur 😉

Likes

Comments

Camaras box är nu officiellt färdigmurad! 🙌🏻 ska bara rätta till de jag gjorde allra först så det blir liiiite snyggare😙 För det är inte särskilt fint gjort. Men jag är heller ingen murare så för att vara jag är det godkänt. Lärde mig efterhand vilken konsistens på cementen som är det bästa. Mer hårt för att laga alla djupa hål och lösare för att jämna till. Men jag har svurit det kan jag lova. 😉 Har påbörjat i de andra boxarna också och en är redan klar, var inte så mycket att fixa i den så borde bli klar med dem sista snart också.

Ändrade min plan med uteritt idag. Tänkte jag borde rida igenom henne för att checka av efter helgen. Så behöver vi inte lägga så stort fokus nästa vecka. Hon var superduperfin. Jag är nöjd. Hon tvångade ingenting idag heller när jag satte upp. Var inte ens spänd vilket jag trodde hon skulle vara. Inget sällskap idag så var väl därför. 🙄 Tänkte igår om jag gjorde något annat annorlunda men icke. Att hon vilat har inte spelat roll förut. Jaja, snart lär jag mig väl varför det händer.

Nu måste jag duscha. 😎

Likes

Comments

Så ordningen återställd. Sov lite längre än tänkt idag då mobilen stendött. Jag avskyr den! Den laddar ur på 2 timmar och är kokhet.😳 Måste skicka iväg min andra så jag kan få en ny. Började mura lite i stallet men gav upp. Blir bara förbannad när det inte fungerar som jag vill. 😎 Sen red jag ut en sväng med Becka och Reo. Idag fick Camara ett rätt kraftigt "anfall" av tvånget. Jag blir så trött. När jag tror att jag kommit underfund med problemet så händer något nytt.

Misstänker att det var för att vi helt plötsligt fick sällskap. Har aldrig hoppat upp på gårdsplan med annan häst närvarande. Men vadå?
Ska det behöva vara en anledning.🙄 Hade jag inte släppt foten ur stigbygeln i tid hade hon rest sig rätt upp. Problemet var väl egentligen att hon inte stod helt still och jag spänner inte sadeln till Max just för att hon kan tvånga. Gjorde om och höll i henne kraftigt så jag kom upp. Fick hålla i min livlina i vänstertygeln. Förstår att hon blir helt sned. 😩 Men kan inte hjälpa att jag blir halvstressad vilket inte förbättrar saker och ting. Jaja, turen blev trevlig i alla fall så alltid gott. 😜 Roligt med sällskap för en gångs skull. Jag och Camara har bara ridit med mor och Kotten sen hon kom hem med mig. 😉 Imorgon kör vi på't igen.

Likes

Comments