Nu är jag i stallet och tänkte göra en snabb uppdatering :) Har mycket att fixa inför tävlingen på lördag :) Ridpasset gick bra, Woodo var fin, mjuk, energisk och med i hela kroppen. Programmet dock var en annan femma så fort jag börjar rida programmet så går han upp i atomer. Han blir verkligen jätte pigg och laddar hela sig, vet inte riktigt hur vi ska lösa det på lördag men vi får komma på något fram tills dess.
Men nu ska jag fortsätta så jag blir klar :)
Har ströat nytt i boxen, den bästa ska ha det bästa ☺️🐴❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jaha så har halva den här veckan också gott och det var dags för lill lördag 😉 Idag har jag varit i stallet på dagen faktiskt och det var riktigt skönt att slippa den riktigt kalla och mörka stalltiden på kvällen. Woodo var fin men han hade lyckas på något sätt slå upp ett sår på bakbenet och var lite varm så vi joggade mest. Men han kändes fin och arbetsvillig. Passade också på att putsa och det behövdes verkligen det var ett bra tag sen jag gjorde det, skäms faktiskt 😰 Men nu är tränsen som nya och fina igen😌 Jag har lovat mig själv att bli bättre på visa saker, som till exempel att putsa. Men sakta och säkert känns det som att mer och mer pusselbitar faller på plats inför vardagspusslet. Det är fortfarande saker som ska lösas men jag ska lösa det och det kommer jag göra det vet jag 😃

Nu ska jag plocka lite på mitt rum, sedan ska jag plocka iordning så mycket jag kan till lördagens tävling, är redan nervös. Känner att jag tappat lite av rutinen eftersom det var väldigt länge sen jag tävlade så vill vara väl förebredd. Sen är det nog kväll igen när jag är klar och då funderar jag på att åka iväg en stund och kolla när min kompis har lektioner :)

Men nu måste jag fortsätta kolla runt på lite olika saker här, ibland önskar jag att jag hade så mycket mer svar och en klar bild på allt men det kommer. Och för att den färdiga bilden ska komma så måste jag fortsätta att jobba på att skapa den!:)


Livet är en utmaning men det är det som gör oss starkare :)

Likes

Comments

Så var det kväll igen och denna dagen var snart över :) Känns som jag fått gjort lite idag ändå, men nu är jag trött :) Dagens ridpass var inte ett av dem bästa kan man lugnt säga, woodo har vinterkänslor och var pigg samt kunde göra allt på sitt eget sätt. Han kändes fin i grundformen, han har höjt sin lägstanivå men så mycket mer än så gick det inte att få fram i ridpasset. Ni kanske känner igen känslan när man känner att det spelar ingen roll hur mycket mer man rider för man kommer inte komma längre under det ridpasset eller få igenom mer än det man redan har.

Ibland tycker jag det kan vara svårt att hålla sig positiv när man får en sådan känsla. Man tappar liksom lite motivationen och har lätt att ge upp och traska upp till stallet igen. Man styrs väldigt lätt av sina känslor istället för att se ridpasset med lite mindre känslor och plockar fram att även om känslan inte är toppen så kan man fortfarande träna och förbättra något moment. Självklart är känslan otroligt viktig men ibland kan det vara bra att lära sig kunna släppa känslan om den inte är så bra och kunna se motivationen i att bara träna moment. Man kan ju inte bara sluta rida när man inte har en bra känsla? Hur gör man då på tävling?

Det är faktiskt en bra fråga att diskutera mera i ett enskilt inlägg :)

Hoppas ni haft en bra dag :)

Likes

Comments

Känns lite fel att säga godmorgon klockan 10 på morgonen när man har varit vaken en stund haha ;)

Igår spenderades eftermiddagen och kvällen tillsammans med min bästa vän, det var välbehövligt då vi inte setts på 3 månader, då tiden tyvärr inte har gått att få till. Men nu blev det av och det blev timmar med skratt och även djupa samtal om allt och lite till. Visst är det härligt med vänner som man inte behöver se dagligen men ändå så är det samma sak när man väl ses. Det är äkta vänskap för mig det och det ska man ta vara på.

Musse blev också väldigt glad då han fick åka med, han är nämligen född där och hans mamma och ena syster från samma kull bor kvar. Så det är alltid rena lekhimlen när han får följa med och han och hans syster får busa i timmar 🐶

Idag blir det stallet i eftermiddag och ett pass i ridhuset med woodo. Mycket lösgörande och förberedande inför vår tävlingsstart på lördag. Tänker att vi gör den för miljöträning som ett avslut på ett långt och tufft år tillbaka och vi ska bara njuta av att vi kan gå in på banan tillsammans igen allt annat är bara bonus. Hoppas ni får en bra dag i höstvädret det ska iallafall jag ha :)

häKram

här va dom inte stora, musse, hans syster och deras mamma <3

Likes

Comments

Hej det var ett bra tag sedan jag skrev här men nu ska det bli ändring på det. Har hänt en hel del sedan sist, woodo har kommit igång och vi har blivit uttagna till Ryttarutveckling nivå 2 på distriktsnivå. Men mer om det kommer senare 😊

Idag har jag varit på ett möte på morgonen och sedan åkte jag till stallet och pysslade och myste med woodo. Nu har jag kommit hem igen och ska byta om och fixa mig för att sedan åka till min bästa vän och umgås med henne en stund nu när våra bådas scheman tillåter det. Inget bättre än riktiga vänner ❤

vi hörs sen och från och med nu lovar jag bra uppdatering :)

KramKram

Likes

Comments

Godmorgon :)

Jag hade hoppats på en mycket bättre start på denna lördagen men inte. Har sovit jätte dåligt inatt, har massa att göra idag och känner redan att slutet på denna dagen kommer jag ha jätte dåligt humör. Varför? Jo för jag är extremt beroende av min sömn, tyvärr.

Jaja slut klagat över det, idag har jag insläpp i stallet så ska åka ut vid lunch för att rida och fixa allt annat innan hästarna ska in. Tänker ge mig tid att bara vara och pyssla i stallet idag, jag tror verkligen jag behöver det. Woodo är den som kan få mig på bra humör och ladda energi när jag verkligen behöver det.

Min lista på vad jag ska göra idag är lång. Just nu ska jag göra en grovplanering för nästa vecka, på alla plan. Sedan fortsätter jag beta av min lista med ett avbrott för stallet. Många av sakerna jag ska göra är ganska lätt avklarade så det ser ljust ut ändå trots att den är lång :)

Hoppas ni får en bra lördag, vi hörs sen!:)

Nu ska jag vända denna lördagen - positivt tänkande :D

Likes

Comments

Veckan är snart slut igen, vad händer med veckorna? Denna veckan har varit fylld med väldigt olika saker både för mig och för Woodo. Igår fick han en vilodag då jag tyckte han var väldigt snubblig och inte helt hundra i tisdags även om han va pigg. Tror detta berodde på att han hovar hade växt ordentligt på 4 veckor och detta brukar göra att han lättar snubblar och inte tar för sig helt som han brukar.

Som tur var hade vi en skoningstid till honom igår på kliniken, så där spenderade vi vår eftermiddag tillsammans. Woodo har väldigt dålig kvalité på sina hovar och man vet inte vart detta kommer ifrån, mer än att det antagligen är något ämne som biologisk fattas i hans kropp. Detta gör att han är väldigt känslig för fukt, marken han går på och vid blött väder. I somras blev det väldigt illa med hans hovar, hans hovar kunde inte stå emot bakterierna och fukten så de började äta upp hovarna sakta med säkert. Detta gjorde att man knappt kunde sko honom och man kunde inte verka bort det dåliga då det inte skulle finnas något kvar. Men tack vare otroligt bra hovslagare som alltid har skott Woodo och ett stallbyte så lyckades vi med kemikaliebehandling och otroligt noga skötsel hemma och torrt hela tiden att få ett stopp på bakterierna. Så nu har hans hovar äntligen börjat växa igen och är bättre än på väldigt länge så vi alla var väldigt glada igår. Vi har lyckats, alla hinkar med ljummet vatten och grönsåpa för att tvätta hovarna först för att sedan torka hovarna torra med en handduk för att sedan ta jodopaxgel i varje liten spricka och söndrig bit och sedan tjärat in hela hovväggen har lönat sig 😄

Idag fick det bli ett lugnare ridpass eftersom han dagen efter skoning kan ha lite ont i hovarna då de är väldigt känsliga. Men som annars också så kändes han väldigt fin och var pigg och glad, inget snubblande så det var nog skorna som ställde till det för oss lite i tisdags :)

Efter en stund i stallet så är jag nu hemma tillsammans med Musse och njuter av att hela kvällen och eftermiddagen är öppen för vad som helst och jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Har idag också varit på ett möte och studiebesök, vilket som var väldigt givande kan jag berätta mer om när det drar igång :)

Nu ska jag mysa med Musse, han har varit lite sjuk 😔

Hoppas ni har haft en bra dag vi hörs ikväll igen :D

Likes

Comments

Idag står det skoning på schemat för Woodos skull 😍Han har haft väldigt sköra och skadade hovar men nu är det på bättring vägen, så just nu skor vi med 4v intervaller. Men dagens bästa är att han har fått bättre hovar så hans hovbad, jodopaxande och tjära har gjort susen!:)
Kommer med mer uppdateringen sen :)

Likes

Comments

Så var det mörkt ute igen och helgen är snart slut. Idag har jag inte gjort mycket mer än att varit i stallet och hemma, det har varit skönt. Har under tiden jag inte gjort speciellt mycket fått vissa klartecken i funderingar jag har :)

På min lista stod det att jag skulle planera kommande vecka, vilket jag har gjort, jobb på tisdag för min del. Sedan är det lite andra saker som jag har planerat in, min träningsplanering håller jag just nu på med, för att jag ska funka som bäst så är en skriven planering det bästa. Woodos veckoplanering är hyfsat klar, han ska få skor på onsdag eftermiddag vilket leder till en vilo och pysseldag på torsdag samt ett lättare ridpass på fredag :)

Jag har inte bestämt hur min dag ser ut imorgon, men vet att jag måste göra lite skolsaker så funderar fixa dessa på förmiddagen. För att ha em i stallet och sedan kunna vara hemma på kvällen och även träna. Eller så blir det tvärtom det vet man aldrig :) Vill iallafall ha kvällen fri :)

Nu ska jag fortsätta med min träningsplanering och sedan och en mer större lista med små saker som skulle behöva göras denna veckan men som lätt åker med till nästa vecka istället ;)

Som ni märker jag är en planerings människa och fram tills jag är helt stark igen så tror jag verkligen jag behöver planeringen som hjälp.

Hoppas ni har en bra söndags kväll, jag ska nu sätta mig i vardagsrummet och kolla på Johan Falk :)

Vi hörs imorgon

Min förra häst Ballerina en sann kärlek som nu är ängel<3

Likes

Comments

​Och så har hela veckan gått igen. Jag vet verkligen inte vart den har tagit vägen, men det känns som alla dagar har gått i varandra. Har fixat en hel del här hemma och haft lite andra saker som skulle göras. Men det känns som det börjar vända, äntligen!:) 

Igår hade Woodo massage och vilodag då vi hade kvällsfodringen och var ute sent i stallet. Han har i veckan börjat galoppera då han är väldigt pigg. Idag ska jag fixa lite hemma nu efter en lugn och ensam morgon här hemma, sen till stallet och rida. Känns som vädret är så där roligt idag igen, men hösten är här så finns inte så mycket annat att vänta antar jag 🍃

​Kram

Likes

Comments