Autumn

Sometimes you just need an adventure to cleanse the bitter taste of life from your soul.


God kväll kära vänner!

Igår bestämde sig jag och Andreas oss för att påbörja en riktig lång promenad. Det ligger en stor mataffär en bit här ifrån, och vi har åkt dit med bil förut, vilket inte har tagit särskillt lång tid. Vi hade pratat om att prominera dit ett tag och nu hade vi bestämt oss för att se ifall det gick.

Vi började vandringen vid 18 tiden, solen sken fortfarande men det var tydligt att den höll på att gå ner. Det var svalt i luften, så pass att vi kunde se röken från våran andedräkt när vi tog oss fram längs gatorna. Och gatubelysnigen tändes i taget med att vi tog oss längre och längre bort från staden.

Vi hade förberett oss för en ganska lång promenad, vi hade ryggsäckar på ryggen för att underlätta hemfärden med varorna vi skulle köpa. Vi hade dessutom klätt oss varmt, med halsdukar, mössor och vantar för att vi inte skulle frysa. Sedan hade vi satt på oss varsina vandringsskor. Vad vi inte var beredda på var hur lång den här vandringen egentligen skulle bli.

Medan tiden gick började temperaturen, sakta glida nedåt. Vi kände att det började svida om kinderna och till sist var vi tvungna att se hur kallt det faktiskt var. Vi började bli nyfikna. Temperaturen stod på 0 grader och det skulle bli stjärnklart i natt. Solen hade gått ner och det blev allt mer mörkt. Mellan de olika bostadområderna var det ingen som hade brytt sig om att sätta upp några gatlyktor. Så mycket av vandringen gjorde vi i mörkret. Dock var det någonting jag föredrog då de hade haft rätt på värdelägsraporten, det var stjärnklart.

Till slut kom vi fram, det kändes om att vi hade gått i timmar. När vi tittade på klockan såg vi att tiden visade 20 på kvällen. Vi hade alltså vart ute och gått i två timmar! Jag var inte förvånad. Vi hade dock stanna på många vackra platser, tagit ett extra varv i ett fint bostadområde för att titta på de vackra husen och fortsatt vidare i lugn takt. Vi hade ju inte bråttom.

Väl i mataffären skaffade vi mat att äta på vägen hem igen. Det blev lite färdiga mackor, en stor flaska vatten och lunch för imorgon, innan vi var redo för att börja vandringen hem igen. Vi var inte hämma förrän kl 22 på kvällen och oj vad jag sov gott den natten! Detta är definitivt ett vardagsäventyr jag ska försöka göra igen.


Hoppas du får en underbar kväll!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Autumn

Jag hittade denna vackra platser när jag var ute och strosade på en jordig motionsstig härom kvällen. Jag hade, som vanligt, min kamera och nu även mitt stativ på ryggen. Och det kändes om att denna plats var en prefekt plats för några bilder.

Det var en ljus liten glänta inne i skogen och nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla in denna plats lite till. Så jag avvek från motionsspåret för att ta mig närmare.

Ormbunkarna täckte den lilla gläntan som en tjock matta av flera nyanser av orange. De var höga, ända upp till min midja och bladen skruvade på sig som serpentiner. Egentligen var denna plats inte särskillt speciell, men det var något som fångade mitt intresse och gjorde att den blev så vacker. Det var inte förrän senare, när jag hade kommit hem, som jag insåg att dessa ormbunkar påminde om ett stort hav att torkade blommor. För det var precis vad de var, de hade torkat. Och när jag tänkte tillbaka på ett tillfälle då jag hade rört vid ett av bladen, hade den smulats sönder i min hand och fallit till marken.

Jag bestämde mig för att, försiktigt, plocka med mig en liten bukeck hem för att sprida lite höstkänsla hemma i min lilla lägenhet. Jag satte dem i en vas, utan vatten, och nu sitter jag här och beundrar dessa vackra nyanser av orange.

Jag tyckte denna plats var så vacker att jag var tvungen att dela med mig av den med er. Den här platsen påminde mig om att det alltid finns vackra detaljer i ens liv och även fast man bara går en lugn promenad längs en stig, kan man stöta på någonting så oväntat vackert.

Hoppas att ni får en underbar start på denna vecka!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Autumn

Det är en ny månad och med det väntar nya förväntningar! Denna månad känns som en månad med nya möjligheter och det känns som att det är en start på många nya projekt för min del.

1. För det första går jag in i min sista period på praktiken som tar slut i slutet av oktober. Dock har 25 arbetspass att beta av de här sista 30 dagarna så det är långa praktikveckor som väntar! Men det ska bli roligt och nu kommer jag få börja göra mer avancerade saker! Spännande!

2. Jag ska fortsätta att beta av min fall bucketlist! Det är så mycket som jag vill hinna med denna höst och oktober är verkligen årets höstmånad. Jag ska försöka hinna med att fotografera färgglada höstbilder, grilla en vacker höstkväll och se solen gå ner bakom kullarna, om och om igen.

3. Jag ska komma igång med träningen. Min studentbostad har haft problem med sitt gym och behörigheten till det. Men nu på måndag har de sagt att problemet ska vara löst (förhoppningsvis). Så planen är att jag ska testa gymmet här där jag bor! Jag ser väldigt mycket fram emot det.

4. Och sedan, när min praktik är slut, ska jag åka hem till Stockholm och vila upp mig lite. Men det är tekniskt sett inte förrän i november.

Vad har du att se fram emot nu i oktober?

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Autumn

Godkväll kära vänner!

Jag måste, tyvärr, först meddela att min dator har gått sönder, den starta inte ens. Vilket innebär att min film som jag skulle göra från denna bergsklättring kommet ta mycket längre tid än vad jag hade velat. Jag kommer behöva fixa en helt ny dator innan jag kan fortsätta. Precis lagom till att jag skev ​mitt inlägg om att det inte borde vara svårare än att ta kameran och gå ut och fotografera, att pengar och materiella ting inte ska hålla en tillbaka. Haha, ironiskt va?! Men jag står fast vid det jag sa även fast allt har sina undantag.

Här är jag i alla fall! På toppen av hoppbacken, sippade på varmt te och läsandes ur en bok. Jag hade tagit med mig lite olika saker att sysselsätta mig med förutom min kamera. En varm dryck och en bra bok tycker jag är något av det mysigaste med hösten så det samt en varm filt att sitta på, fick följa med upp på backen!

Och nu kan jag verkligen visa er varför jag tycker om denna plats så mycket. Har ni någonsin sätt nått så vacker? Att sitta på en bänk och blicka ut över denna magnifika vy får en verkligen att börja undra. Möjligheterna i denna värld är oändliga! Jag menar, hur mycket finns det egentligen som jag inte tänker på, som jag inte ens lägger vikt över för att jag inte ser det som en möjlighet för mig? Jag skulle kunna ta min kamera, promenera ut i denna oändliga grönska och allt skulle förändras. Jag skulle inte behöva ha det namn som jag har blivit given och som jag har lärt mig att reagera på. Jag skulle inte behöva utbilda mig, gå upp 5 på morgonen, gå och lägga mig i tid eller arbeta, bara för att det är så man gör. Jag skulle, här och nu, kunna ställa mig upp och börja gå, och allt skulle förändras. Men ändå sitter jag här, sippades på mitt te och läsandes ur min bok.

Så vad är det egentligen som håller oss tillbaka? Är det rädslan för det okända eller bekvämligheten att ha det som man har det? Själv tror jag att det ända som faktiskt är värt att stanna för är för de människor man älskar. Allt det andra går att byta ut.

Medan jag satt där och funderade såg jag människor komma och gå från denna plats. Det var familjer som visade sina släktingar denna otroliga utsikt, föräldrar som panikslaget stoppade sina barn när de sprang för nära kanten, par som hade en romantisk date och ungdomar som satt och pratade medan de beundrade utsikten precis som jag.

Tillslut försvann dem, en efter en, och jag var ensam kvar.

Jag hade bestämt mig för att sitta kvar och vänta på att det skulle bli mörkt. Jag ville se hur staden såg ut när den lystes upp av alla lampor i från hemmen där nere. Det var kallt, så kallt att det kändes som att fingrarna skulle ramla av, men det var alldeles vindstilla. Jag värmde händerna mot min tekopp medan jag såg på när solen gick ner bakom kullarna och världen blev mer och mer vacker för varje minut som passerade. Tillslut blev det mörkt.

Det första hus vars ljus tändes, var sjukhuset, sedan började lamporna tändas, ett efter ett. Tillslut var ljuset från staden så starkt att den lös upp molnen på himlen ovanför. Vackert va? Efter att jag hade tagit denna bild satt jag kvar på bänken ett tag och beundrade ljusen, innan jag började min klättring nedför berget igen.

Du kan hitta mitt inlägg från när jag stod och fotade på hoppbacken, här.

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Fall Fashion, Fashion

Här // Här // Här

Här // Här // Här

Godkväll kära vänner!

Idag har jag satt ihop ett litet collage av mina absolut favorit tröjor för denna höst! Vissa av dem är lite mer höstiga, andra är mer fina men har detaljer från höstens hetaste mode!

Det finns ett par måsten i en höst/vintergarderob om ni frågar mig och tröja nummer 3 är en av dem. En mysig, varm polotröja är något alla kommer ha nytta utav samt är någonting som passar på i princip alla! Sedan tycker jag alltid att det är lite roligt att piffa upp garderoben med lite färg, speciellt nu på hösten!

Jag hoppas att ni kommer tycka om dem lika mycket som jag och glöm inte att kommentera vilken som är er favorit!

För att göra det enklare, bilden längst upp till vänster är nr 1. Sedan följer ordningen som vilket text som helt, till nr 9. Men det där kan ni ju!

Hoppas att du får en fantastisk kväll så hörs vi igen i nästa inlägg!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Autumn, Autumn vlogg

Jag har nu publicerat min video som är från när jag och Andreas var ute och plockade blåbär till vår blåbärspaj. Jag berättade om det för ett tag sedan och jag tänkte nu passa på att dela med mig av detta filmklipp.

Du hittar inlägget om när vi var ute i skogen, här!

Samt receptet, här!

Och videon här såklart! ⤵

I detta klipp kan man verkligen få känslan av studentlivet jag lever just nu. Det är trångt men mysigt, jag får verkligen ta vara på alla utrymmen jag har för att få plats i min lilla lägenhet och för det mesta är livet inte särskilt glamoröst. Men det är ett kreativt liv, det sätter mig verkligen i situationer där jag behöver använda mig av min påhittighet för att ta mig fram, utveckla min levnadssituation, kombinera arbete, skola och praktik och samtidigt utveckla mina största intressen. Jag har aldrig känt att jag behövt använda min fantasi lika mycket som jag behöver göra nu som student och även fast det kan vara svårt ibland, tror jag att jag kommer lära mig mer än bara det jag pluggar till.

Jag har insätt att jag har börjat förlita mig mer på det jag har och kommer på nya idéer för hur jag kan använda mig av detta för att genomföra mina idéer. Jag tänker då framförallt på hur jag ska kunna utveckla mina foto och film kunskaper som är mitt största intresse. Till en början tänkte jag att jag var tvungen att vänta tills jag hade mer pengar, hade en annan levnadssituation, bodde någon annan stans eller bara att jag behövde en annan utrustning för att genomföra mina idéer. Det kan ha vart sant, till en viss del, då mina idéer kretsade kring ett helt annat liv än det jag levde. Kanske det jag vill ha i framtiden? Men nu har jag börjat se mig omkring och min kreativitet har börjat kretsa kring det jag har framför mig, det jag har att arbeta med just nu. Och det känns som att jag har börjat hitta rätt.

Nu har jag börjat bära med mig kameran vart jag än går. Jag har börjat se potentiella bilder och filmfrekvenser framför mig där jag tar mig fram längs gatorna och det är bara tack vare ett helt annat tankesätt från min sida. Jag behöver inte ha den nyaste kameran, flera olika objektiv att välja mellan eller det perfekta märket som är känt för att ge de bästa bilderna. Vad spelar det för roll om jag ändå inte bär med mig kameran? Jag behöver inte lägga pengar på dyr fika, restaurangbesök och nya märkeskläder för att få de där perfekta bilderna jag har sätt alla stora bloggare lägga upp på deras sidor, det är inte ett sånt liv jag lever och hur många gör det egentligen? Jag behöver inte åka utomlands för att få underbara sommarbilder, till en sjö omringad av höga berg sittandes i en kanot när solen går ner, för att få de vackra naturbilderna. Och jag behöver inte ha mer pengar, kreativitet kostar ingenting. Det är okej att vara en student, i en liten lägenhet, med minimalt med fritid som väljer att egna sin lediga stund till det hon gillar allra mest. Att gå ut utanför dörren, ta upp ett vackert löv och fotografera det. Vem sa egentligen att det behövde vara svårare än så?

Det känns som våra sociala medier, personerna som representerar detta och det perfekta liv som vi ser, påverkar mig mer än vad jag egentligen trott. Men av någon annan vriden anledning tror jag också att mitt försök att ge mig in i den här världen har börjat fått mig att vända mig bort från allt jag ser, mot allt jag har.

I alla fall, det var egentligen inte det jag skulle skriva om idag, haha. Jag skulle bara berätta om att jag har gjort en liten video! Ni hittar den här ovanför.

Hoppas att ni gillar den! Jag har fler på g, vilket ni som har läst min blogg förut kanske känner igen! Men nu vet ni i alla fall lite mer om vad det är jag tänker fokusera på. Att använda mig av allt det vackra jag har framför mig och att försöka skapa min kreativitet runt det som redan finns naturligt i mitt liv. Under tiden tänker jag fortsätta träna på att utveckla mina filmklipp och fortsätta fotografera som aldrig förr! Just nu ligger mitt fokus mer på min Instagram.

Hoppas du får en jätte bra kväll och så ses vi igen i nästa inlägg!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Veckans blogg

Det är måndag kära vänner och det är dags att utse vinnaren i förra veckans bloggtävling! Först vill jag bara säga att det är otroligt roligt att det var så många som ville vara med! Jag har vart inne på många fina nya bloggar och det har vart väldigt svårt att utse en vinnare, men här kommer resultatet.

Vinnaren av veckans bloggtävling!
Denna vecka är det @awnp som blir vinnaren av veckans blogg! In och kika!

Vill du vara med och tävla? Gör såhär:
Vill du också få chansen att bli utsedd till veckans blogg?

1. Följ mig på nouw.com eller gilla min facebooksid som du hittar här.

2. Kommentera "jag är med" i kommentarsfältet! Lycka till!

Hoppas ni får en underbar

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Veckans planer

Hej och välkommen tillbaka till en ny vecka och  vi hälsar även oktober välkommen denna gång!
Det är en ny månad och det innebär nya möjligheter och jag ska berätta mer om det senare. Men först; här är mina planer för denna vecka!

Måndag: Nu på måndag ska jag först iväg till centrum för att bland annat införskaffa en hårddisk så att jag kan föra över mina bilder och filmer. Både minneskortet på kameran plus min dator försöker meddela mig att minnet är fullt så jag tror att det är dags för en ny hårddisk. Sedan blir det dags för praktik.

Tisdag: På tisdag har jag praktik på förmiddagen och min lärare kommer till sjukhuset i slutet av dagen för att gå igenom halvtidsbedömnongen. Det är en bedömning för att se ifall jag når de målen som är meningen jag ska nå i slutet av praktiken. Jag är inte alls nervös...suck!

Onsdag: På onsdag har jag praktik igen och denna gång blir det ett kvällspass!

Torsdag: Och på torsdag blir det ett morgonpass på praktiken.

Fredag: Sen är jag ledig igen! Skönt! Jag kommer antagligen vara slut efter blandade kvällspass och sedan morgonpass (slutar 22 och börjar 06:30 de dagarna) Så det blir att vila upp sig, läsa min bok och skriva på min uppsats som ska lämnas in nästa vecka!

Lördag: blir nog ganska lik fredagen men förhoppningsvis är jag klar med min uppsats! Om jag är klar ska jag ut och fota!

Söndag: Och sedan är det söndag igen och då fortsätter praktiken med ett kvällspass!

Tankar kring veckan: Det blir definitivt en arbetsväcka utav dess like! Det blir extra tufft när jag har skola och uppgifter samtidigt. Men nu efter halva praktikperioden börjar de bli lite mer avancerat på alla håll, både på praktiken och i skolan med inlämningar och slutuppgifter. Jag får försöka blogga den tiden jag är ledig!

Men jag är redo för en ny vecka och jag ser fram emot att vara med om mycket nytt och jag hoppas att jag får se mycket denna vecka! Nu kör vi!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Autumn

Godkväll kära vänner! Denna kväll bloggar jag på avstånd, eller uppifrån rättare sagt. Jag har tagit mig iväg, upp för hoppbacken här i Falun och sitter nu här med te, en bok och en filt och väntar på att det ska bli mörkt.

Jag ber om ursäkt för kvalitén på bilderna men så blir det när man bloggar från mobilen. Jag ville i alla fall skriva ett inlägg och berätta vad det är jag har för mig.

Så i dag tog jag med mig min kamera, mitt nyköpta stativ och en aning diverse tillbehör för att testa mitt nya stativ med en fantastisk utsikt. Det var inte meningen att det skulle bli såhär sent. Men medan jag såg solnedgången gå ner bakom kullarna tänkte jag att jag lika gärna kunde stanna och foto när det blev mörkt.

Så här sitter jag nu, med dubbla jackor, te och en filt och ser på när ljuset sagta försvinner och ersätts av lamporna nere i staden som tänds, ett efter ett. Det är väldigt kallt! Fingrarna rör sig segare en vanligt nu när de flyger över bokstäverna på min mobil medan jag skriver. Ni vet sådär sega de blir av kylan på vintern. Och jag önskar nästan att jag hade tagit med mig vantar.

Men så värt det nu när jag blickar ut över staden som har fyllts av ljuset från lamporna ifrån hemmen där nere. Det är nästan lite svårt att tänka sig så många olika liv som pågår där nere, nu när jag sitter här. Några nattar nog barnen, någon bråkar nog om något obetydligt som de säkert inte ens kommer minnas om några år. Andra kanske siter och äter middag. Och här är jag, med frysta fingrar på ett bänk inte långt ifrån dem och beundrar deras ljus. Fantastiskt egentligen.

Nu ska jag föröka fånga det här för er så att ni kan förstå vad det är jag menar.
Hoppas att ni har haft en lika underbar helg som jag har haft! Vilken underbar start på oktober!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments

Autumn

God kväll! Hoppas att du har haft en bra dag!

Jag har spenderat två dagar vid marknaden som är här i staden. Det är en internationell mat marknad där de serverar mat från hela världen och jag har sett fram emot den här helgen så länge! Jag gick, av en slump, på denna marknad förra året då jag var påväg till tåget för att ta mig tillbaka till Stockholm och bestämde mig för att köpa med mig mat på resan. Det var också på tåget som jag bestämde mig att jag skulle gå på marknaden nästa år, alltså idag. Och nu är den här! Eller 'var' i alla fall, den tog slut idag.

DAY 1

Det var så mysigt på det lilla torget. Ingenting får fålk att samlas som när det är dags för mat och jag tror det stämde in väldigt bra på dessa dagar. Jag har aldrig sätt så mycket folk i Falun förut. Folk hälsade, skrattade, fotade och åt. Det var som en stor folkfest. Människorna kom från arbetet på lunchrasterna, kommunen ställde ut solstolar, som annars bara står ute på sommaren, för att människorna skulle ha någonstans att sitta och äta. Det var gamla, unga, hundar och personal från alla olika typer av arbeten där för att få sig en god måltid!

Jag och Andreas valde varsin fransk måltid första dagen. Det blev blue cheese chicken för Andreas och jag valde en creamy dijon chicken. Oj vad gott det var! Vi hade bestämt att vi skulle välja olika rätter för att sedan smaka av varandra. Men av någon anledning var jag mest förtjust i den rätt jag valde och Andreas tyckte sin var godast. Så det var ju suveränt!

Det fanns även ett stort stånd fyllt med godis från Storbritanien. Detta stånd var väldigt populärt. Det fanns hur mycket godis som helst, i alla olika smaker! Och även fast varje fat var uppdukat med ett helt berg av godis fick de som hade stånden gå och fylla på titt som tätt eftersom det var så många som ville handla. Jag och Andreas köpte också en liten godispåse som vi knaprade på hela dagen. Och på påsen stod det "From Britain with love!"

Dock så tog de bara emot kontanter så medan Andreas ställde sig i den långa kön till bankomaten stod jag kvar och tittade på folk. Jag träffade på ett äldre par med en riktigt nyfiken hund. Hunden var framförallt intresserad av min kamera som jag höll i handen. Han sträckte sig och nosade efter den och när jag frågade ifall jag fick ta kort på deras hund blev damen så otroligt glad! Hon sa att man blir så glad som matte när någon vill ta en bild på ens hund då man själv inte kan få nog av bilder på sin lilla sötnos. De var så trevliga att vi stod kvar och pratade tills Andreas kom tillbaka.

DAY 2 

Dag nummer två på matmarknaden egnade vi inte lika mycket tid till att titta på allt. Vi hade några måltider som vi hade kollat ut sedan dag 1, som vi ville äta. Vi ville testa sötpotatis-pomfritten som såg extremt goda ut. Jag som potatisälskare kunde ju inte komma från en matmarknad utan att ha testat dem! Så det var plan nummer 1! Plan nummer två var att äta dem medan vi stod i den långa kön till den thailändska stondet där vi skulle beställa vår lunch.

Den här gången beställde både Andreas och jag kyckling i röd curry med äggnudlar. Och vi fick så mycket mat! Vi satte oss på en trappa en liten bit där ifrån och åt (även denna måltid var gudomlig) men vi orkade bara hälften var! Så medan jag fortsatte att vandra på marknaden, tog Andreas med sig resten av maten hem.

Jag stannade kvar på marknaden då jag ville passa på att filma lite mer detaljer från allt som pågick där. Jag tyckte nämligen att det var ett perfekt ställe att träna på att filma och göra ett litet klipp! Så förhoppningsvis kommer detta resultera i att ni får hänga med på denna marknad lite mer på riktigt om inte allt för lång tid! Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot att sätta ihop detta klipp för er!

Det blev ett ganska långt inlägg det här men jag hoppas att ni inte har något emot det. Det har i alla fall varit ett par väldigt mysiga dagar här och jag ser fram emot att sätta ihop filmen och gå på fler marknader detta år!

Hoppas att ni har haft en underbar helg!

Love! 
Petra Elisabeth 

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Likes

Comments