Älskar skidor.
Måste vara säga det. Jag älskar att titta på längdskidor, skidskytte, skidor!
Älskar att jag är mammaledig nu när det är VM! Först i skidskytte och sen i längd. Jag älskar att jag tycker att små kommentarer som kommentatorerna säger, som lite internt i skidvärlden är typ jättekul, är jätteroligt! Att jag sitter och fnissar för mig själv när de också sitter och småskrattar åt varandra 😂 alltså, jag är sån nörd!
Jag tycker det är skitkul att jag hänger med, att jag vet vilka åkarna är och hur de åker. Jag skulle såååå gärna vilja se något större lopp på plats.

Jag tror helt ärligt att om jag fått möjlighet när jag var yngre eller fått växa upp på en plats med snö så hade jag nog varit ganska duktig på att åka skidor själv. Troligtvis inte på "tävla-för-Sverige-nivå" men skaplig åkare.
Jag har åkt längdskidor endast en gång i mitt liv med jag gillade det skarpt och jag som inte tränar och inte är ens i närheten av att vara i form fick sån rush av energi att jag höll igång bra mycket mer är någon trodde.

Troligt är det det som är hemligheten. Om jag flyttar någonstans där jag kan åka längdskidor så kommer jag komma i form! 😂 där hade vi det. Det är därför jag alltid kommer vara lite lönnfet. För att jag inte kan åka längdskidor!! 😂 det är absolut inte för att jag inte slutar äta massa godis och skit 😜😅

Ja nej. Får skälla lite på mamma för att hon inte tog mig någonstans där jag kunde åka skidor som liten imorgon😂😜 Det måste ju vara hennes fel att jag aldrig kommer i form. Men det får vänta till imorgon, nu ska jag kolla skidorna från innan idag och äta lite choklad!
😇😂😘

Bild lånad från Google

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varför är det fel av mig att säga till min dotter att hon är fin? Att hon är söt? Att hon är vacker?
För mig är hon den finaste i världen och jag vill att hon ska veta det. Samtidigt tänker jag också lära henne att det är hon som räknas, hennes person, att hennes inre gör henne vackrare, att ingen människa är ful och att det yttre inte är det som betyder mest. Att alla människor är vackra och att alla är olika för att alla är unika och fina på olika sätt, men lika vackra och viktiga.
Varför måste det vara fel av mig att vilja låta min dotter känna sig fin och vacker på alla sätt jag möjligen kan?
Jag fick höra att jag var fin när jag var liten. Att mitt hår var fint, att mina kläder var fina, att jag var fin. Jag blev glad ifall någon uppmärksammade att jag till exempel gjort håret fint, eller tagit på mig en fin klänning. För i mina egna ögon var jag fin. Då var det roligt även om någon annan såg det. Men jag mådde inte dåligt alla de där andra dagarna när jag inte tagit på mig något speciellt och ingen uppmärksammade att jag var "fin". Om jag gör vid mig är det trevligt om till exempel min sambo skulle uppmärksamma det, jag kan tycka att set är trevligt om han skulle säga att jag är fin om jag gjort något extra. Sen att han säger att jag är fin även om jag står i sunkiga mjukkläder, med matos i håret och lite barndreggel på tröjan och stressat fixar mat en vanlig eftermiddag, det är bara en bonus!
Jag har dock inget behov av att folk jag inte känner ska tycka jag är fin. Jag har inget behov av främlingars åsikter rent allmänt angående mitt utseende. Det vill kag även lära min dotter. Att inte bry sig om vad andra tycker. Speciellt inte när det handlar om hennes utseende. Även att inte döma andra för deras utseenden. Att se alla som vackra och att respektera sina medmänniskor.
Men jag vill inte ses som en dålig mamma för att jag vill ha friheten att säga till min dotter (och eventuell framtida son) att hon är fin eller vacker. Jag vill att hon ska få lov att vara fri att känna sig fin och vacker. Precis som hon är. Inga krav på att ändra sig på något sätt.

Hon ska få veta att hennes mamma tycker att hon är den finaste på hela jorden och jag tycker inte att jag gör fel när jag låter henne få veta det.

Likes

Comments

Idag har vi börjat med att "lata oss" i sängen. Amelia tyckte att vi skulle vakna 04 idag så 04 låg hon mellan oss i sängen (lyfte över henne till oss någon gång innan dess då hos vaknade till och var lite orolig) och skrattade. Härligt sätt att vakna absolut, dock hade jag gärna sett att hon gjorde det några timmar senare 😅
N tog "första skiftet" då han ändå strax skulle upp och sen har jag legat med henne i sängen och halvsovit medan hon lekte med leksaker jag hämtade dit. Vi steg även upp två omgångar och bytte blöja, först pga hon fyllde hela med ovanligt mycket kiss och sen för hon fick för sig att bajsa typ jättemycket 🙄
Sen kom M hit och vi tog en promenad med hundarna. Passade då också på att gå och hämta overallen vi köpte på FB av en tjej i en grupp som sålde den. Såååå fin!!!

Eller hur är den fin? Hon kommer bli så fin i den!!! Lite tunnare så hon kommer kunna ha den nu till våren :) perfekt!

Idag fick hon prova min halsduk när vi skulle mellan byggnaderna på mobilia :)

Handlade även lite på rea inne på Lindex :)
Två tröjor med dragkedja (storlek 80 och 86) och en T-shirt (storlek 74) till Amelia, och en skjorta och hängslebyxor i present till lilla V som kommer vilken dag somhelst!! Han kommer bli så fin i det!!! 😍😍😍

Oh ja! Handlade ju även en keps till Amelia, inför vår/sommar. Allt tillsammans för 250 kr, tyckte jag var helt ok!! 😁

Min glada flicka!! 😍😍

Sista bilden är från imorse, såhär glad var hon tidigt tidigt 😂

Hon fick sin första docka av mormor idag också. Den heter Olle och såhär glad är hon för den :)

Just nu väntar vi på sockerkaka i ugnen, Amelia verkar riktigt sugen 😜

Likes

Comments

Har fått dille på att sticka! Har ju inte gjort det på ett tag eftersom min handled inte varit som den ska sen typ mitten av graviditeten. Men nu har jag kunnat börja igen, kan dock bara sticka korta stunder, sen måste jag vila handleden så jag inte får ont i den. Så stickar lite på kvällarna och är lycklig ;) ikväll stickar jag framför "white house down" som visas på tv :) N sitter bredvid mig och Amelia sover som vanligt sen ca åtta. Stickar på denna:

Ser inte mycket ut för världen kust nu, men det ska bli en basker åt Amelia :)

Imorgon är det fredag och sen är det helg. Då kommer vi ha N hemma hos oss i två hela dagar. Underbart säger jag och Amelia. Amelia som förresten gungade för första gången idag! Hon verkade tycka det var kul :)

Kan även tillägga att hon har ätit själv idag. Makaroner och rån. Hon var duktig, bara hälften på golvet 😂

Och sist men inte minst. Vill ni se hur mina och Will Smiths barn hade sett ut?
Varsågoda:

Likes

Comments

Jag hoppas verkligen att jag klarar av att ge Amelia en bra grund att stå på. Att hon när hon blir större tror på sig själv, känner sig själv och vågar stå upp för sig själv. Jag hoppas att hon tänker på vad HON vill, hur HON känner, vad HON tycker och vad HENNES mål är för HENNES liv. Inte vad jag vill för henne. Inte vad hennes pappa vill för henne. Inte vad mor- och farföräldrar vill för henne utan vad hon vill för sig själv. Att hon vågar säga vad hon tycker, även åt oss som står henne närmast. Att hon känner att det är hennes val i slutändan, inte vårt. Vi alla, hoppas och tror jag iallafall, kommer alltid att finnas där för henne, stötta henne, hjälpa henne, råda henne, men när det gäller hennes framtid är hon nummer ett i ekvationen, därför att det är just HENNES framtid. Alla vill sina barn det bästa möjliga, alla har vi drömmar för våra barn och det finns säkert något vi alla ser i våra barns framtid som vi kanske till slut måste släppa då vårt/våra barn kanske ser och vill den totala motsatsen än oss. Då måste vi backa, vi måste låta dem få bestämma och tycka och tänka.
Jag hoppas att min underbara flicka kommer lära sig att tycka själv och inte tänka "vad ska farmors granne tycka?" eller "vad ska mormors väninna tycka?". Den där grannen eller väninnan eller vad det nu år kanske tycker och tänker just den dagen, nästa dag har de gått vidare till att tycka och tänka om någon annan, men hon själv är kvar, hon vaknar upp med sig själv varje dag, därför är det viktigast vad hon tycker om sig själv.

Jag vill att hon ska tycka om sig själv.
Jag vill att hon ska tro på sig själv.
Jag vill att hon ska tänka själv.
Jag vill att hon ska våga stå upp för sig själv.

Jag vill att hon ska älska sig själv.

Min fantastiska underbara prinsessa, äntligen kunde jag krama dig igen efter sjukdom!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Varit sjuk ett par dagar.. kräksjuka med allt som hör därtill.. härligt värre.
Så efter att knappt varit kontaktbar så går jag nu med munskydd och vågar inte ta i Amelia med rädsla för att hon ska bli smittad. Det vore det värsta som kunde hända om hon blev smittad..
Detta betyder då att Amelia fått mycket kvalitetstid med pappa. Detta är något båda behövt och i allt elände så är ju det något bra som kommit ut av det hela. N förstår att det inte alltid är så lätt att hinna med allt annat med bebis trots att jag är hemma, och både han och Amelia har fått umgås mycket vilket jag tror var bra för båda.

Idag när N hade tid hos sjukgymnasten fick hon spendera tid med mormor och S. De var på mobilia och fikade. Amelia fick till och med prova på att äta själv. Medan de var där skickade de bilder till mig.

Min lilla sötnos med skeden i högsta hugg!

Förhoppningsvis ska jag väl vara bra nog till imorgon då N ska jobba så det inte blir några problem med mig och Amelia här hemma.. Dock så är där ett problem. Vi har BVC tid imorgon och pappa har råkat få med sig mina nycklar. Detta betyder att vi bara har N's nycklar här och han ska ju till jobbet imorgonbitti. Utan nycklar kommer vi inte någonstans. Och utan nycklar kommer N inte ens ner i garaget imorgon. Vi får nog typ göra som så att han får ta sig ner och hämta bilen, sen får han typ komma till fönstret eller något och lämna nycklarna och så får jag se till att vara hemma när han kommer hem, just den biten blir nog inte så svår då jag undrar lite hur jag eks ska orka ta mig ut, än mindre ta hand om bebis när jag inte ens orkar sitta med vid bordet när N ger henne mat..

Hon försöker ta sig ut ur bollhavet, redan utbrytningsförsök, hur ska det gå när hon lär sig?

Likes

Comments

Jag ska skriva en lista med årets mål.
Jag känner att det kan vara bra att ha något att pricka av i slutet av året och känna att man faktiskt inte bara betat av ett år, utan att man faktiskt gjort något av det och lyckats pricka av mål man satt. Jag har aldrig gjort det förut men alltid tänkt att jag ska.

Tänkte att vi startar med en bild på sötaste flickan i stan ;) :D (inte partisk alls inte 😂)

2017 års mål

1. Klara av naturkunskapskursen
2. Döpa Amelia
3. Åka på någon weekend/lång weekend resa med min lilla familj.
4. Köpa hus (lite mer en dröm än ett realistiskt mål)
5. Gå ner minst 10 kg.
6. Bli gravid med nummer två (säger lite emot nummer 5 på listan 😂)
7. Få ihop ett lager handgjort för att i år kunna stå på julmarknad
8. Åka skidor
9. Få se Amelia ta sina första steg
10. Renovera köket

Lite spritt och lite blandat. Spännande att se vad jag kan bocka av när året är slut. Tänk att när det är dags att bocka av detta kommer Amelia att vara 1.5 år. Helt sjukt.. Tiden går så himla snabbt.

Likes

Comments

Dagen började lite stressat idag. Jag och Amelia försov oss, vi skulle vara hos M och S vid nio men vi vaknade nio vilket då innebär att vi inte var hemma hos dem vid nio. Det visade sig även att min telefon på något vis satt sig på ljudlös utan att den visade ljudlös. Den hade alltså inställningen ljud på men det kom inget ljud från den. Vilket då gjorde att jag inte hört de fem missade samtalet från M, vilket gjorde henne orolig och hon i sin tur ringde N och han visste ju inget eftersom han var på jobb, men jag fick ju inte tag i henne då det var upptaget eftersom hon pratade med N. Lång historia kort, till slut fick vi iaf tag i varandra och då bestämde vi att de skulle komma och hämta Amelia istället för att jag skulle komma och lämna henne hos dem. De kom mitt i hennes frukost och fick alltså vänta en lite stund. Sen hjälpte jag dem ner i garage med vagn och barn (de fick ta vår bil då hennes stol finns i den) och sen åkte de för att träffa S's dotter med familj och fika, så jag skulle få lite läsro nu på förmiddagen.
Jag gick in om på mobilia och köpte med mig en kaffe påväg hem till dem (vi bestämde att jag kunde sitta där och läsa så slipper hundarna vara ensamma), men när jag kom fram insåg jag att jag glömt nyckeln till deras lägenhet hemma så det var bara att traska hemåt igen för att hämta nyckeln och sen tillbaka. Så det blev lite längre promenad än väntat nu på morgonen.

Nu sitter jag och läser och ska kolla på en föreläsning (läser en kort kurs på två veckor bara för att jag vill :P).

Föreläsningen handlar om alternativ till djurförsök

Trots att ämnen borde vara av intresse så verkar Saki inte vara ett dugg intresserad 😂
Kan även tillägga att det kommer högljudda och långa suckar borta ifrån den där hörnan 😂😂😂

Likes

Comments

Jag vill att något ska hända. Något spännande. Något stort. Eller bara något annat. Jag är så trött på att bara lunka framåt i samma spår. Ok. Jag hade ju något stort som hände för sex månader sen. Jag blev mamma. Men nu är jag redo för något mer. En resa, flytt, renovering, något!
Äsch.. det kanske går över tills imorgon. Men ikväll vill jag verkligen att något ska hända.
Nej jag tar och bakar en kaka så händer ju något iaf..!

Amelia tog sin första selfie igår. N skulle ringa ett samtal och höll telefonen nere för att Amelia skulle synas i kameran på Skype och då lyckades hon innan N hann fatta att något hänt först stänga av samtalet och sen ta ett foto 😂

Visst är hon söt när hon har en liten tofs där fram?? 😍

Far och dotter ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Är man officiellt halvpensionär när man sitter och kollar prenumerationer på hemmets veckotidning och hemmets journal och bara längtar tills man kan sätta sig ner med stickningen och bara sticka tills man typ somnar. Åh! Ska kolla om det kanske finns någon sticktidning! Det borde det ju finnas, det finns ju för allt möjligt, varför inte stickning? Det vore ju en tidning att prenumerera på. Dock så får man läsning och korsord i hemmets tidningarna. Hmm..
Vi får se vad jag väljer, och hur jag gör. Vad vi kan komma fram till iallafall är att jag troligtvis är närmre 70 och inte 30 som det står i mitt pass 😂

Idag har jag och Amelia gjort en massa saker. Vi startade dagen med att fika på bagaget, vi var ett helt gäng, 7 st sammanlagt! Sen åkte vi och lämnade TENS apparaten på kontoret där vi hyrt den, sen åkte vi och hämtade en bok och sen åkte vi till IKEA. Det är på IKEA bilderna ovan är tagna. På deras vagnar finns det bälte. Det är första gången jag ser det någonstans. Sjukt bra grej! Med bälte satt Amelia mycket stadigare och jag kunde vara säker på att hon inte skulle falla åt sidan som hon annars så lätt gör. Tummen upp till IKEA!

På IKEA köpte vi lite småsaker som vi behövde och som alltid där köpte vi även småsaker vi inte behövde. Till kategorin med saker vi behövde hör glasburkar som vi kan ha vällingpulver, grötpulver och diverse andra pulver i. Bestickställ som vi kan ha våra bestick i tillsvidare då vi blev av med bestickslådan till fördel för diskmaskinen. Hyllor vi ska sätta i kök för mer förvaring och överraskningen, en "hurts" på hjul som vi kan använda i köket för förvaring!

Hurtsen hittades på fyndet och jag älskar färgen!

Till saker vi egentligen inte behövde/egentligen inte behövde just nu hör en bakform (som jag velat ha länge men kanske egentligen inte behöver), två ugnsformar (som vi skulle köpa ändå men kanske inte just nu), 3 kakburkar (såldes i set om 3, nedsatta från 49 till 19 och vi behöver inte dem men jag tyckte de var så fina och de var ju faktiskt kraftigt nedsatta i pris och 19 kr är nästan ingenting!) och 3 plastblommor (som vi inte behöver alls men som är fina :D).

Efter IKEA åkte jag och Amelia hem, M och S kom och hjälpte oss in med alla sakerna, och Amelia tog en tupplur på en halvtimme. Medan hon gjorde det fixade jag maten och ställde in i ugnen (köttgryta med lök och vitlök som fick stå i gjutjärnsgryta i ca 4 timmar och tillaga sig riktigt gojsig och god) och sen tittade jag på skidskyttet. Amelia vaknade en kort stund efter skidorna börjat så vi "tittade tillsammans", det vill säga, hon lekte med sina leksaker och jag tittade på skidorna och henne :P
Sen städade vi undan lite och packade upp inköpen innan N kom hem. När han kom så åt vi och nu har Amelia sovit en halvtimme till och vi ska varva ner inför kvällen. Amelia är lite gnällig ikväll, troligtvis för att hon sovit så lite idag. Hon kommer nog somna tidigt, troligt mellan 20 och 20.30. Vissa dagar är ju sådana.
Imorgon slutar N tidigt från jobb så vi ska se vad vi ska göra då :)

Likes

Comments