Hej på er! Ja ett tag sedan jag vet... Men de var ju sommarlov för ett väldigt långt tag sedan men mitt sommarlov var super bra, jag var hos mormor, var i Göteborg och var även på Öland tillsammans med Emelie och min familj. När vi var i Göteborg var vi och shoppade lite gran men de bästa var nog då vi var på Öland för då tog vi hem våran nya familjemedlem! Men jag har även gjort lite annat också, men skulle jag skriva allt skulle de bli för mycket att skriva tror jag,+ att ni nog skulle bli trötta på att lyssna på de.
Hela min familj kom med olika namn förslag till katten men eftersom våran förra katt hete Sixten så ville vi fortsätta på S och mamma hade som förslag Sigvard medan jag ville att han skulle heta Sigvald. Men även när vi kom hem så hade vi inte bestämt oss, men tillslut kom pappa med förslaget Anton och det blev så att vi inte döpte han till något på S utan de blev Anton.

Imorgon är det måndag igen och så är de skolan, kanske inte så kul men vad ska man göra .. vi görs nästa gång. hej hej.

Undertecknat://Petra

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu var det ett väldigt långt tag sedan jag skrev här sist och nästa vecka börjar jag redan skolan igen. 😒 Sommarlovet har verkligen gått super fort!

Mitt sommarlov började med att jag sommarjobbade de tre första veckorna på en förskola. Alla barnen var så snälla och jag kan sakna de lite nu faktiskt. 😞

När jag hade sommarjobbat klart och var ledig, så åkte jag, mamma och mina två syskon till Göteborg. Där var vi på Liseberg hela dagen och åkte karuseller och åt. ❤ Det var så kul och dagen passerade snabbt förbi. Efter att vi hade varit på Liseberg, gick vi iväg till vårat hotell som låg mitt emot. Det var jättefint! Frukosten dagen efter låg i en jättestor konferens lokal och jag har nog aldrig sett något liknande.

För några veckor sedan så åkte jag och mina syskon tåget till morfar och hans sambo. Vi var där i några dagar och åkte på små utflykter. 😊 Morfar tror inte att jag kommer komma till honom nästa år, men jag kan lova att jag ska det. Det är ju min morfar och jag tycker om att vara där.

Vad har jag mer gjort i sommar? Jo, jag följde med Petra, min bästa vän och hennes familj till Göteborg och Öland. Det var jättemysigt på båda ställarna och roligt. Men vi skämde ut oss rätt mycket i Göteborg när vi var i Nordstan och shoppade. Men har nog inte skrattat så mycket på länge.😉😂😂❤ Vi gjorde massa skojiga saker på den semestern och som Petra har skrivit i bloggen tidigare så tog hon hem en liten söt kattunge ifrån Öland. Men Petra får berätta mer om det för er senare.

Jag har också varit med vänner, badat och ätit glass i sommar. Men det är synd att vädret inte alltid varit så bra ibland bara.

Förra veckan var jag och hela familjen på Grönalund och min ena syster vill alltid åka läskiga grejer. Men det är kul! Så, då bestämde jag att hon och jag skulle åka isane på Grönan. Först var vi lite nervösa, jag har åkt den tidigare med mamma en gång, men det var några år sen. Men jag och min ena syster åkte den i alla fall och det var skitkul.

Som jag nämnde tidigare så börjar som sagt skolan nästa vecka, men jag har ett stort problem. Min skoldator startar inte och jag vet inte vad jag ska göra! När jag som vanligt skulle trycka på den, så startade den inte. Vet ni vad man kan göra?! Jag har laddaren i och jag har provat att tagit ut batteriet i datorn.. Hoppas verkligen den vill fungera snart igen.

Men hoppas att ni haft en jättebra sommar, så hörs vi snart!!❤ Undertecknat//: Emelie

Likes

Comments

Nu har jag äntligen sommarlov eller ja jag har haft det i ungefär en vecka, men jag har bara tagit det lugnt och sedan har jag velat vänta på att skriva ett inlägg. Men vad ska ni göra den här sommaren då?

Jag ska iallafall sommarjobba på ett dagis och där började jag faktiskt idag, men det var inte en sån stor grej för mig då jag jobbar på samma ställe som jag gjorde föra sommaren, då jag trivdes så bra. En annan grej som ja ska göra i ska göra i sommar är att jag nog ska åka till min mormor, men det är inte helt bestämt än om det blir så eller inte.

Sedan ska min familj åka till Göteborg då vi känner några som bor där. Men en sak som jag verkligen ser fram emot som min familj ska göra sen är att vi ska till min kusiner på Öland efter att vi varit i Göteborg och där ska vi vara i några dagar, Men det bäst är att när vi åker hem där ifrån, för då ska vi köpa en kattunge av min kusiner och jag längtar så mycket efter en liten misse!

Hoppas ni alla får en bra sommar! <3

Undertecknat://Petra.

Likes

Comments

Jag är så himla glad att det är varmt ute nu, och att det äntligen börjar bli sommar🌞

Förra helgen var det första gången för i år som jag satte på mig shorts. Den dagen var jag även ute och gick en promenad med Petra.💕☺️ När jag kom hem åt jag lunch och så åkte hela familjen iväg till Strängnäs och köpte glass.

Den här veckan behövde vi bara gå 3 dagar i skolan, vilket var väldigt skönt.☺️ Längtar så mycket efter sommarlovet nu. Men de första tre veckorna kommer jag att sommarjobba på en förskola. Men det blir säkert bra, för det är kul med barn☺️

Har ni bestämt vad ni ska ha på er på skolavslutningen än? ( om ni går i skolan förstås)

Hoppas ni får en jättebra helg, så hörs vi snart igen.💕

Hade! Underteckant//: Emelie

Likes

Comments

Hej! Förra veckan fyllde jag år och det var en så bra dag, jag blev väckt på sängen med fika av min mamma och lillebror. Sen kanske det inte var så roligt i skolan då jag stod i köket hela dagen men det var ändå helt okej. På kvällen var det meningen att farmor och farfar skulle ha kommit hem till mig. Men kvällen innan så sa mamma till mig att de inte kunde för att farfar hade blivit lite dålig. Men i alla fall, när jag kommer hem har mamma lagat mat till mig och säger att jag saka ta å äta innan jag gör iordning tårtan som jag hade börjat att baka och att hon och min lillebror ska äta när dem kommer hem tillsammans med pappa som var tvungen att jobba över lite. Så jag fick äta middag själv men de tyckte jag ändå var helt okej för då skulle jag kunna få göra min tårta ifred. Efter ett tag kom pappa hem och jag hade precis börjat att täcka min tårta på kanterna, när pappa säger att det låter som om det knackar någonstans, så jag går och tittar men jag hörde inget. Så såklart går jag tillbaka till de jag gjorde och sedan ser jag att en av mina kompisar ringer mig och säger då att jag ska gå till mitt rum och när jag kommer in till mitt rum så ser jag Emelie och kompisen till mig som ringde. Så de var bara för mig att lägga sluta dekorera min tårta och följa med min kompisar och de var så snälla och bjöd mig på bio, där vi såg The beauty and the Beast (skönheten och odjuret) och den var så bra! När jag kom hem var det ganska sent och så klart hade ja förstått att mamma hade ljugit för mig om att farfar var sjuk för att jag skulle kunna få överraskningen från mina vänner. Så farmor och farfar kom nästa dag i stället och de var också roligt.
Tårtan som jag gjorde var en hallon, vit choklad och lime tårta. Den blev så god!!

Men vi hörs nästa gång! <3

Undertecknat:// Petra


Likes

Comments

Hej! Helgen har ju precis varit och den var helt okej.. förutom att jag och min bror bråkade, men nu ska vi inte tänka på det. Jag gjorde ganska mycket i helgen enligt mig i alla fall. Det var meningen att jag skulle ha testat på och jobba på ett ställe men jag hade lite mycket skolplugg att göra klart så jag kunde inte test jobba tyvärr. Sen var det meningen att jag och Emelie skulle ha firat en kompis som fyllde år i helgen men det blev inställt så jag och Emelie gick i fredag å fikade med våran kompis istället och det var så mysigt!

I lördags när jag hade gjort en uppgift klar, hjälpte jag till lite med maten här hemma och sedan började jag och min bror att bråka så då valde jag att gå ut. De som jag blev lite paff över sen var att jag joggade, sprang och gick i nästen två timmar. När jag sedan skulle gå hem gick jag förbi hemköp och köpte en Celsius halon. (den är så god) När jag kom hem, fick jag hjälp till lite i trädgården och senare på kvällen tittade jag på eurovision. Jag såg hela programmet och jag blev besviken på den som van tyvärr.. jag tyckte inte den låten var så bra som van.. så aa..

På söndagen fortsatte jag med lite skolarbete, plugga matte till NP:t som jag har imorgon och gjorde en massa andra tråkiga uppgifter. Jag hjälpte även till lite ute i trädgården så, ja det var typ min helg.

Jag vet att jag har sagt det förut men´, jag lovar att bättra mig, med att skriva här. Snart är det sommarlov så då kommer det verkligen att komma mer inlägg!

Undertecknat:// Petra.

Likes

Comments

Den här veckan har vi haft två nationella prov i svenska. En i läsförståelse och en skrivdel, som vi hade igår.✏️ Jag hoppas det gick bra!😯🙃

Efter skolan i fredags så åkte jag och Petra iväg och tittade på skor och väntade på våran vän som skulle sluta skolan. När hon senare kom & möte upp oss, gick vi alla tre och handlade massa godis!🍭 Vi var även inne på Mc donalds och köpte de ni ser på bilden😉 ( bara för vi blev lite sugna på något) Sen åkte vi hem till mig och åt middag & prata. Efter att ha varit hos mig ett tag gick vi senare hem till Petra!☺️ Vi åt allt godis vi köpt, var ute och gick, pratade och lyssnade på musik. Dagen gick väldigt fort och snart var den slut.😋

Men oj så mätta vi var av allt godis vi ätit. Vi tänkte inte riktigt till när vi köpte så mycket.😯

Idag är det Valborg, har inte några planer om vad vi ska göra. Det är iallafall skönt att vara ledig från skolan i morgon🙃☺️

Underteckant//: Emelie💕

Likes

Comments

Hej på er, nu var det ett väldigt bra tag sedan jag gjorde ett blogg inlägg. Gud alltså jag känner mig så dålig när jag inte lagt upp något på så lång tid. Det har varit lite mycket i skolan att göra så man hinner nästan inte med nånting, tiden bara flyger iväg. I skolan går det väll helt okej, det kanske är lite mycket plugg just nu men det är bar att kämpa på. Vi har nästan precis börjat med våra nationella prov så det är man ju lite nervös över hur dem ska gå, men hittills har det gått bra i alla fall. Men sen har jag haft lite större slutuppgifter att göra också t.ex. en i hygien, historia och sen hade vi ett NP som vi fick förbereda oss på (det var ett föredrag man skulle hålla) Men nu är de största uppgifterna klara i alla fall just nu, så då kan jag försöka att blogg lite mer!

Jag hade påsk lov vecka 15 och jag var inte hemma en ända dag på lovet, varför var för att min familj åkte till min mormor som bor uppe i Klimpfjäll. Ni kan se vart det ligger på kartan som jag la in på en av bilderna, jag bor ju runt Stockholm så, ja det är en bra bit att åka. Jag och min familj åker bil upp dit och det tar ungefär 12 timmar dit och när vi åker upp brukar vi åka på eftermiddagen och köra kväll upp för att minska riskerna för köer och sådant. Lite vad jag gjorde under påsk lovet var att köra skoter (as kul), var ute, bakat tunnbröd, tränat, grilla, pimpla (vi var även med i en pimpeltävling som vi är med i varje år), sen så var jag med min släkt lite gran och i måndags åkte vi hem för att jag började skolan på tisdagen och mamma började jobba. Men det var lite vad jag pysslade med undre lovet och hoppas ni hade en bra påsk!

Puss och kram på er så hörs vi nästa gång!

Undertecknat:// Petra.

Likes

Comments

Den här veckan har jag påsklov, som säkert många av er andra också har?🐥 Jag tycker verkligen det är jätteskönt med lov nu!!☺️👌🏼

Förra veckan hade jag liksom två muntliga nationella prov.. En i Svenska & en i engelska. Ni ska bara gissa hur nervös jag var då!😱😯 Jag hade även ett vanligt prov i matte också, vilket inte är mitt bästa ämne precis...😝 Får nog veta nästa vecka hur det gick för mig där..

Idag åkte jag & min familj ( utom våran katt då) till Kolmården.☺️ Vi var inne där de är fiskar, krokodiler, ormar, sköldpaddor, hajar, apor osv. Vet ni vad jag menar? Minns inte vad det heter nu igen och är lat att googla.😂😂

Men där inne var vi iallfall och tittade & tog lite kort.☺️📸 Det var kul och coolt. Där uppe finns det några bilder på djuren vi såg om ni vill se☝🏼️

Förlåt förresten att vi inte uppdaterar så ofta här, vi ska försöka bli bättre på det.💕 Hoppas ni får ett jättebra lov. Hörs snart igen

Kram & Underteckant//: Emelie💕

Likes

Comments

Hej, nu var det ett ta sen sist igen.. Men nu är jag tillbaka!

Förra veckan var jag bara i köket hela veckan ( förutom i fredags då vi hade studiedag) och det här var nog den roligaste veckan på länge! Jag stod i al a carte köket, där jag och 3 av mina kompisar stod och gjorde desserter till gäster som kom och åt på våran restaurang. Vi hade två desserter som man kunde välja emellan och det var:

Chokladfondant med vaniljglass, maräng och rom inlagda körsbär ( Vanilj glassen serverades i en "skål" av sockerglas) Den andra desserten vi hade var crème brulee med mango och blodapelsin sorbet och flarn.

Men sedan fick vi en " special kost" och det var en vegan som kom och åt, och den desserten fick jag och en av mina kompisar ta och sätta ihop och det blev så bra! Så den som var vegan fick då:

En sorbet på mango och passions frukt. Sedan fick den en liten skål med "fruktsallad" Där det var ananas, mango och drakfrukt i. Vi bestämde oss även för att vi skulle servera den veganska sorben i skalet av drakfrukten. Mango och passions frukt sorben blev så god, love it!

Jag och kompisen som gjorde den veganska desserten gjorde även chokladfondant desserten också. Jag blev sjukt nöjd med hur resultatet blev och det ser så snygga ut alla tre desserter!

På fredagen hade jag jo studiedag och då bakade jag en tårta till Emellie för att hon fyllde år. Jag och en kompis hade planerat en liten överaskning till henne på freda kvällen, så vi åkte hem till henne och tog med Emelie hem till mig för att äta lite tårta och ha det trevligt. Vi hade så kul!

Vi hörs nästa gång, puss och kram på er!

Undertecknat:// Petra .


Likes

Comments