Vegan

Idag startade jag dagen med att äta en stor honungsmelon, jag älskar att äta melon till frukost eftersom det är en av mina favoritfrukter. Till honungsmelonen så drack jag kamomillte som är en av mina favorit sorter, superbra för matsmältning och perfekt på en höstmorgon som denna!

Jag lagade taco till lunch som jag senare åt som middag också, ibland gör jag extra mycket mat till lunch så att jag kan ha det till middag också. Bra tips till er om ni inte orkar laga mat på kvällen;)
Jag gjorde "färsen" av quinoa och tofu tillsammans med tacokrydda.
I min taco så hade jag egengjord "Pico de gallo" som är ett måste i min taco och även hemmagjord tzatziki som är min favoritsås. Till lunch så åt jag taco med nachochips och till middag åt jag det med romansalladsblad. Jag hade även mängder med grönsaker i så klart, allt jag kunde hitta hemma. Jag gillar stark mat så det blev mycket chili och annat gott.

Om ni vill ha ett ordentligt recept på tacofärsen, såsen eller "Pico de gallo" så är det bara att skriva det i kommentarerna.

Ha en riktigt bra Söndag nu allihop!<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag gjorde jag dessa underbara kakorna.
Ibland behöver man verkligen något sött och då är kakor det absolut bästa enligt mig.
Jag kan inte få nog av kakor och det här receptet är mitt absoluta favoritrecept för de klassiska Chocolate chip cookies.

De har den perfekta konsistensen, inte platta utan lagom mjuka men ändå en liten hint av seghet som en kolakaka ungefär. När jag bjöd på kakorna så tyckte de att de smakade "lite likt Subway kakor men godare" så jag rekommenderar er verkligen att testa det här receptet!

Det är enkla ingredienser och det tar inte lång tid så varför inte prova de här veganska kakorna, perfekt att njuta av i det härliga höstvädret.

Ingredienser:
1. 2,3 dl
smör (veganskt)
2. 1,7 dl socker
3. 1,7 dl brunt socker
4. 1 tsk vaniljpulver
5. 2 linfröägg eller chiaägg
6. 1 tsk
bakpulver
7. 1/2 tsk salt
8. 4,7 dl "chocolate chips" (chokladbitar)
9. 1/2 dl vetemjöl

Instruktioner:
1.
Börja med att sätta ugnen på 190 grader.
2. Blanda sedan smör, socker och vaniljpulver. Jag tyckte att det var enklast att värma smöret lite så att det inte var så hårt.
3. Häll i chiaäggen/ linfröäggen och blanda tills det inte finns några klumpar i smeten.
4. Lägg i mjölet, bakpulvret och saltet och blanda till det är en slät och fin deg.
5. Nu är det dags att forma kakorna, jag använde en glasskopa till detta men man kan göra dem genom att göra runda bollar och lägga på plåten. De "flyter" ut när de gräddas.
6. Grädda dem i ca 8-10 minuter.

Jag hoppas att ni njuter av det hör veganska receptet lika mycket som jag:) ha en fortsatt bra dag!<3

Likes

Comments

Hej alla fina!
Jag har en liten fråga till er, jag vet inte riktigt vad folk vill läsa här på bloggen:)
Vad tycker ni är roligast?

Har ni några idéer på saker som jag kan ta upp på bloggen?
Som följer mitt tema: veganism

Tacksam för feedback och frågor!

Hoppas att ni har en fortsatt bra dag<3

Likes

Comments

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är den största chokladälskaren. Nu kommer jag säkert att chocka många, jag är väl en av de 0,0001 procenten av världens befolkning som inte väljer choklad över allt haha.

Min familj däremot älskar choklad så jag tänkte överraska dem med lite veganska brownies.

När jag bakar så är mitt mål nästan alltid att använda så lätta recept som möjligt med så få ingredienser som det går. Både för att det är ekonomiskt men mest för att jag är lite lat haha...
Som tur är så hittade jag detta toppengoda receptet som är enkelt och viktigast av allt riktigt gott!

Det här receptet är lätt och härligt sött så det är en perfekt efterrätt.

Det överraskade mig hur gott det faktiskt var, till och med jag som i vanliga fall inte tycker om choklad så mycket njöt av många bitar!

Min familj som inte är veganer tyckte att de var minst lika goda, om inte till och med godare än vanliga brownies och om inte det är ett bra betyg så vet jag inte vad som är!

Ingredienser:
1 dl
Avocado
2,3 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1,7 dl kokossocker (kan bytas ut mot vanligt socker)
1 tsk bakpulver
Nypa salt
1,7 dl vatten ( kan vara gott att ta hälften kaffe och hälften vatten)
1 dl vegansk hackad choklad

Instruktioner:
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2. Först mosar man avokadon tills den blir till en puré konsistens utan klumpar. Sedan blandar man i alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt, kakaopulver)
3. Blanda i vattnet och vispa tills smeten är jämn och fin.
4. Rör i det mesta av chokladen men lägg undan lite som du kan lägga på toppen sedan.
5. Nu är det bara att hälla i smeten i en form och strö på chokladen ovanpå.
6. 15-20 minuter i ugnen och sedan är den äntligen klar för att ätas.

Hoppas att ni njuter av det här receptet lika mycket som jag gjorde<3




Likes

Comments

Här kommer ett recept på de enklaste veganska kakorna någonsin!

Endast 3 ingredienser behövs och det är saker som man ofta har hemma.
Ett tips är att göra dubbel eller trippel sats så att man har kakor för hela veckan, ett perfekt "to go snack" som är både hälsosamt och gott.

Jag rekommenderar att använda riktigt mogna bananer som är brunfläckiga eftersom ger en mycket sötare smak.

Det går att experimentera med det här receptet och smaksätta med exempelvis kanel, blåbär, nötter eller kakao.

Ingredienser:
1 banan
1 dl havregryn
2 dl havremjölk (kan bytas ut mot annan plantbaserad mjölk)

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Mosa bananerna med en gaffel tills det inte finns några klumpar.
2. Häll i havregryn och havremjölken och rör ihop till en smet.
3. Forma kakor och lägg på en ugnsplåt. Grädda i ca 15 min.

Hoppas att ni har haft en superbra dag!<3

Likes

Comments

Vegan

Äntligen fredag!! Skönaste känslan är ju när helgen äntligen är här.
Hösten har börjat visa sig nu och vädret är betydligt kallare så jag startade min morgon med en riktig höstfavorit, nämligen havregrynsgröt. Jag älskar att ha en varm mysfrukost nu när det är så kyligt på morgonen. Och för att göra det ännu mer höstigt så dricker jag te till.
Jag valde att toppa min gröt med cacao nibs, en banan som jag skar upp i bitar och lite färska hallon.
Den här frukosten ger mig mycket energi och det är verkligen behövligt när man går på gymnasiet.

Min lunch idag bestod av de grönsakerna som fanns hemma. Jag använde det som fanns kvar hemma eftersom jag inte ville att de skulle bli dåliga. Vi försöker köpa mycket grönsaker och frukt i början av varje vecka så det är bra att försöka minimera det man slänger och inte låta mat som man köper gå till spillo.
Jag hade en majstortilla som bas för min lunch och sen så fyllde jag den med paprika, körsbärstomater, avokado och hummus. Jag toppade min mat med lite senap för att få lite mer smak.
Trust me, det gick inte att stänga den hör tortillan men god var den och det är det viktigaste.

Jag hoppas att ni får en riktigt bra dag!<3

Likes

Comments

Hej alla fina!
Jag finns på Instagram med namnet @nathalieligner

Jag har inte lagt upp bilder på mig själv här så om ni vill se tjejen bakom den här bloggen så borde ni kika in där!

Kram på er<3

Likes

Comments

Vegan

God mat gör dagen så mycket bättre enligt mig så här får ni se hur en dag som vegan kan se ut, hope you enjoy!

Min dag började på samma sätt som många andra dagar, jag gör min havre och quinoagröt som jag toppar med egenplockade björnbär som jag plockade i helgen och kunde inte låta bli att ta allihop samtidigt.
Muuums! Att färska bär kan göra en sån skillnad asså. Kommer bli så tråkigt när man inte kan gå ut och plocka bär längre när det blir kallare. 

Sen tog jag även färska hallon och jordnötssmör som jag blandade med lite mandelmjölk och värmde lite så att konsistensen blev mer som en sås.

Jag slutade tidigt idag så när jag kom hem från skolan gjorde jag lunch. Min lunch idag bestod av vårrullar med riktigt färgglada grönsaker.
Är det bara jag eller blir maten mycket godare när den är full av färg??
Jag fullkomligt älskar vårrullar så jag gjorde riktigt många som jag planerade att äta till middag också. Jag åt dem med vegansk soyasås och egengjord sweet chilisås som är en av mina favoritsåser.

Lunchen gjorde mig supermätt och glad men efter några timmar så var jag tvungen att smaka på vattenmelonen som bara låg och väntade på mig på köksbordet. 
Den var sååå uppfriskande och otroligt söt. Helt perfekt mellanmål.

Jag gav mig ut på en springtur innan det var dags för mig att äta middag och när jag kom tillbaka så var jag fullkomligt supersugen på mina vårrullar som jag gjorde till lunch så det blev min middag. Efter middagen så gjorde jag lite te och åt dadlar och lite cashewnötter.

Nu är jag mätt och belåten efter en dag med härlig vegansk mat och jag önskar er en mysig kväll!

Likes

Comments

recept

Jag tänkte dela med mig av ett riktigt mumsigt recept. Det är lördag idag och vilket är det bästa sättet att fira att helgen äntligen är här?

Svaret är glass! Och då menar jag inte vilken glass som helst utan en riktigt nyttig, vegansk glass som man kan göra själv och som endast använder sig av naturliga ingredienser.

Perfekt att ätas som frukost då den är full med energi, protein och vitaminer.

Toppingen tar din nicecream till en högre nivå så var inte rädd för att testa något nytt. Det jag brukar ha på just nu är rawnola, chiafrön, hampafrön och färsk frukt och bär.

I receptet så skriver jag att man kan ha blåbär eller kakao men självklart kan man byta ut blåbär mot vilka bär eller frukter som man tycker om.

Ingredienser:
(1 portion)

•2
frysta bananer
0,5 dl blåbär eller 2 msk kakao
Exempel på topping: hampafrön, kokosflingor, rawnola, färsk frukt och bär, chiafrön och jordnötssmör/ mandelsmör

Instruktioner:
1.
Skiva bananerna och lägg dem i frysen i minst 2 timmar eller över natten.
2. Ta fram bananerna och lägg dem i mixern tillsammans med antingen kakao eller blåbär. Mixa tills det blir en slät konsistens. Tips! Om det är svårt att mixa så häll i lite vatten eller valfri plantbaserad mjölk.
3. Servera din nicecream i en skål och go crazy med toppingen:)



Likes

Comments

Vegan, resor

Jag spenderade tre dagar i Prag i somras och herregud vilken fin stad! Jag skulle nog beskriva den som en större version av gamla stan i Stockholm, supermysig.

Ett enormt plus var att staden var full med veganska restauranger och caféer. Jag hade sjuk tur som fick smaka på traditionell Tjeckisk mat på det veganska sättet.

Min favoritrestaurang som jag och min familj åt middag på två dagar i rad heter "Food of love". Den var helt raw och jag önskar att jag kunde åka dit igen och äta mig igenom hela menyn:)

Färskpressad juice och svalkande smoothies fanns överallt i staden och det gjorde att man kunde överleva i det varma vädret lite enklare.

Likes

Comments

Title