Jag heter Nathalie och jag har varit vegan i 1 år efter att ha varit vegetarian i ett halvår innan. Jag är inte ute efter att smutskasta de som inte tycker som mig, det är inte för deras skull jag skapar den här bloggen utan det är för att inspirera människor som är nyfikna på den här livsstilen.

Som jag skrev så var jag först vegetarian i ett halvår, det var för att jag kände att det skulle bli en stor omställning för min kropp att ändra livssti över en natt och jag ville göra det som var bäst för min hälsa. Jag kan inte säga om det faktiskt är bättre att göra så som jag gjorde eller om det går lika bra att bli vegan direkt eftersom jag endast utgår från mig själv och vad jag valde att göra.

VARFÖR? Det var en dag i August 2015 som jag åt lunch med en av mina närmaste vänner, som är vegetarian. Om jag ska vara ärlig så hade jag aldrig riktigt tänkt på vad jag äter och vart det faktiskt kommer ifrån. Jag hade under hela mitt liv tänkt att det var de som var vegetarianer som var underliga, nästan lite hippie känsla över dem. Jag är säker på att det var eftersom de var en minioritet, det fanns bara några få i min skola som var det. Det var som att det helt plötsligt slog mig, hur kommer det sig att jag äter kött? Är det för att det är det mest hälsosamma för mig som individ eller är det för att jag blev uppvuxen med det och att det är en tradition i samhället? Jag är en människa som tänker oerhört mycket och det här ämnet kunde inte lämna mina tankar så jag började kolla runt på internet och söka fakta. Jag såg en mängd olika dokumentärer som hjälpte mig att hitta inspiration och kunna ta hjälp av den till att göra mitt val. Jag började förstå att jag varje dag, genom att äta som jag gör, utsätter både människor och djur för skada. Det var svårt i början men jag har aldrig ångrat mig under det här året som vegan.

Jag är som sagt en rätt spontan person som kommer på nya projekt dagligen och som ofta blir rastlös och tröttnar på dem lätt, så när jag berättade det här för mina föräldrar så tror jag inte att de trodde att det skulle hålla. Jag skulle aldrig kunna gå tillbaka till att äta kött nu. Tanken på att äta kött är ungefär lika aptitlig som att äta en pappkartong eller plast. Kött känns, för mig inte längre som mat eftersom att jag nu identifierar mat som något gott och som inte har gjort någon individ illa.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Jag är en väldigt spontan person, som mina vänner känner till. Att starta nya projekt och mål i livet är något som jag tycker väldigt mycket om. Det här med att starta en blogg har jag dock aldrig testat, men jag har länge varit intresserad av att dela med mig av det jag är passionerad av till andra.

I min blogg så kommer jag att skriva om allt som finns i min hjärna, det kan vara allt från obesvarade frågor om vår existens till en casual tur till ICA. Ett ämne som kommer vara i fokus här är min vardag som vegan och veganism, jag kommer dela med mig av mina favoritrecept och mycket annat som rör det här ämnet.

Ha en bra dag!Likes

Comments

Title