Header

resor, Vegan

Hej! Under de sista dagarna av höstlovet så begav jag mig till Köpenhamn. Det var två dagar av god mat och härlig shopping så jag är mer än nöjd! Jag hittade två riktigt mysiga veganska restauranger som jag rekommenderar.
Den första heter "SimpleRaw" och ligger på Ströget så det var nära alla affärer vilket var härligt. Jag beställde en sallad med falafel, granatäpple, dadlar och lite annat gott. Det enda som var negativt med maten var att man fick en väldigt liten portion och endast två pyttesmå falafelbitar. Till efterrätt så beställde jag en lime cheesecake som var otroligt god! Jättegod smak och konsistens så den skulle jag rekommendera starkt!

Den andra restauranger jag åt på var "The organic boho", den var så himla gullig! Liten och mysig restaurang med riktigt god mat. Jag åt en Buddha bowl med falafel och det var helt ärligt den godaste falafeln jag någonsin har ätit. Krispiga och perfekt kryddade! Man fick mycket mat för pengarna och det fanns mycket att välja på.

Om jag skulle välja att rekommendera någon av de två lite extra så skulle det vara "The organic boho", när man gick därifrån så var man ordentligt mätt och belåten. Servicen var superbra och musiken i restaurangen var ett plus!


Hopped att er dag var toppen!<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vegan

En fråga som jag får dagligen är "Varför är du vegan egentligen?"
Det är oftast genom nyfikenhet och då tycker jag om att dela med mig av det som jag är mest passionerad av. Det är till människor som frågar med ett öppet sinne, utan att döma utan faktiskt är uppriktigt intresserade.
Sedan finns det dem som frågar på ett annat sätt, inte för att de faktiskt vill höra på det jag har att säga utan för att de ser ner på mitt val av att vara vegan. Jag vet inte hur många gånger jag blir påhoppad av folk som jag knappt känner som tar sig rätten att döma mig utifrån vad deras hjärnor har skapat för bild utifrån vad ordet "vegan" är.

Jag skriver inte det här för att jag är arg på någon utan tvärtom så vet jag att jag själv kan vara snabb att döma i mitt undermedvetna. Jag önskar bara att man kan försöka gå in med ett öppet sinne när man pratar med varandra och att lyssna och försöka se livet från någon annans perspektiv för att enklare förstå varandra. Självklart behöver inte alla älska alla (det hade varit rätt skumt) men man kan gå in med inställningen att man respekterar alla.

Alla är olika och det är bra! Man kan lära sig av varandra och växa som människa genom detta. Det känns jobbigt att behöva försvara mitt val att vara vegan varje dag, däremot förklarar jag gärna och svarar på frågor för det tycker jag är jätteroligt!

Hoppas att ni får en bra dag!🌱

Likes

Comments

recept, Vegan

Hej på er!
Värmande recept är väldigt passande nu på hösten och även på vintern så jag tänkte dela med mig av en supergod soppa på råvaror som är i säsong just nu. Butternut pumpa är en otroligt krämig pumpa som man kan göra mycket med, eftersom den är i säsong nu på hösten så är den även billig!
Det finns ingefära och vitlök i soppan som innehåller mängder med antioxidanter och de verkar även anti- inflammatoriskt så det är perfekt när man känner sig lite förkyld eller har ont i halsen.

Ingredienser:
1/2
gul lök
1 Butternut pumpa
1 grönsaksbuljong tärning
Ca 1 full hand med spenat
1 tsk ingefära
2 vitlöksklyftor
cayennepeppar
vitlökspulver
Salt
Svartpeppar

Instruktioner:
1.
Sätt ugnen på 190 grader. Skär Butternut pumpan på mitten och ta bort kärnorna. Lägg bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 minuter, eller tills den är mjuk( stick en gaffel i pumpan)
2. Medans pumpan är i ugnen, finhacka löken och stek i en stekpanna tills den är mjuk och genomskinlig.
3. Ta buljongtärningen och följ instruktionerna på förpackningen( min var 1 tärning= 5 dl vatten). Lägg detta i en kastrull och ha på medelvarm värme.
4. När pumpan är färdig så kan du med hjälp av en sked gröpa ur innehållet och med en gaffel mosa det till en puré konsistens. Ta nu löken, pumpan och en hand full med fryst eller färsk spenat och lägg i det i buljongblandningen.
5. Nu är det dags att smaksätta soppan med valfria kryddor, jag valde Cayennepeppar, vitlökspulver, salt, svartpeppar och färsk ingefära. Låt soppan stå i ca 15 min eller längre för att få fram smakerna ordentligt.

Nu är den färdig att serveras!


Likes

Comments

Jag har inte riktigt visat min personliga sida så mycket på denna bloggen så jag tänkte skriva lite om hur jag känner just nu.
Jag går andra året på gymnasiet och just nu känner jag mig ganska vilsen... vad ska jag göra med mitt liv? Vad vill jag göra efter studenten? Vart vill jag plugga? Vart vill jag bo efter studenten?
Alla dessa frågor flyger runt i mitt huvud samtidigt. Hur får man ett liv av framgång egentligen? Om det fanns en komplett guide på hur jag skulle göra för att få den framtiden som jag önskar så skulle jag lätt köpa den men livet är svårare än så. Jag vet vad jag är passionerad av och vad jag tycker om och det är främst mode, veganism och sociala medier. Hur tar man sina intressen och formar ett yrke utifrån det?
Så många frågor men inte lika många svar...
Jag har några förebilder som jag tycker om att få inspiration från och det är Kalyn Nicholson, Niomi Smart och Ashley Brooks, de är alla framgångsrika kvinnor som jag ser upp till.
Just nu känner jag mig dragen till större städer som London, Berlin, New York eller Montreal men det varierar mellan det och ett mer bohemiskt ställe som Hawaii eller Australien.
Man vet inte vad som kommer att vara aktuellt om 1 månad, 1 år eller ens om 1 dag och det är väl det som gör livet spännande egentligen. Jag vet att jag inte är ensam i att känna så här och du bakom skärmen som känner igen dig ska också veta att du absolut inte är ensam och att du är ska kämpa för det du tror på!
Det är viktigt att ta sina känslor på allvar och inte stänga in dem i ett rum längst bak i hjärnan, prata om det, skriv om det eller gå en promenad för att rensa tankarna lite. Jag vet att jag lätt blir stressad över saker som rör min framtid så när jag får de tankarna så brukar jag skriva ner vad jag känner och saker som jag mår bra av, det brukar hjälpa riktigt bra för mig.
Sociala medier är så mäktigt på något sätt, tänk att man kan nå ut med sitt budskap till miljarder människor endast genom några knapptryck. Tänk på alla fantastiska människor som man annars inte skulle ha träffat. Jag är riktigt glad över att jag startade den här bloggen och nu ska jag försöka dela med mig mer av min personliga sida lite då och då.

Likes

Comments

recept

Nu är det Fredag och kan man vara mer redo inför helgen eller?!?
Den här veckan har tagit så lång tid och jag är riktigt glad att jag äntligen får ta det lugnt och njuta av fina färgglada höstdagar.
Höst är en av mina absoluta favorittider på året. Att det snart är Halloween är så sjukt härligt, jag älskar allt med halloween. Skräckfilmer, pumpor, höstmode och mysig stämning! Helt ärligt vad finns det inte att gilla liksom<3

Över till något annat, tänkte dela med mig av min frukost idag. Om ni såg mitt recept på kakor för ett tag sedan så kommer ni känna igen er för det är faktiskt exakt samma grundrecept bara det att den här gången så mixar man smeten.
Det bästa med det här receptet är helt klart att det endast är 3 ingredienser!!

Ingredienser på pannkakorna:
1 banan
2 dl vatten (plantbaserad mjölk funkar också)
1 dl havregryn

Instruktioner:
1. Lägg allt i en mixer och mixa tills det blir en slät konsistens.
2. Stek pannkakorna tills det blir en gyllene färg på båda sidorna.
!Tips!
•Efter att du har mixat smeten så kan du lägga i bär eller chocolate chips för en god smak.

Topping
ingredienser:
1 äpple
1 msk lönnsirap
1 tsk kanel
Instruktioner:
1.
Skär äpplet i så stora bitar som du vill ha dem och lägg sedan i dem i stekpannan.
2. Stek med lite vatten och vänta tills de har mjuknat och vattnet har avdunstat någorlunda.
3. Häll i lönnsirap och kanel och rör runt tills det har täckt alla bitarna, när äpplena är mjuka så är det klart.

Likes

Comments

Vegan

Idag startade jag dagen med att äta en stor honungsmelon, jag älskar att äta melon till frukost eftersom det är en av mina favoritfrukter. Till honungsmelonen så drack jag kamomillte som är en av mina favorit sorter, superbra för matsmältning och perfekt på en höstmorgon som denna!

Jag lagade taco till lunch som jag senare åt som middag också, ibland gör jag extra mycket mat till lunch så att jag kan ha det till middag också. Bra tips till er om ni inte orkar laga mat på kvällen;)
Jag gjorde "färsen" av quinoa och tofu tillsammans med tacokrydda.
I min taco så hade jag egengjord "Pico de gallo" som är ett måste i min taco och även hemmagjord tzatziki som är min favoritsås. Till lunch så åt jag taco med nachochips och till middag åt jag det med romansalladsblad. Jag hade även mängder med grönsaker i så klart, allt jag kunde hitta hemma. Jag gillar stark mat så det blev mycket chili och annat gott.

Om ni vill ha ett ordentligt recept på tacofärsen, såsen eller "Pico de gallo" så är det bara att skriva det i kommentarerna.

Ha en riktigt bra Söndag nu allihop!<3

Likes

Comments

recept

Idag gjorde jag dessa underbara kakorna.
Ibland behöver man verkligen något sött och då är kakor det absolut bästa enligt mig.
Jag kan inte få nog av kakor och det här receptet är mitt absoluta favoritrecept för de klassiska Chocolate chip cookies.

De har den perfekta konsistensen, inte platta utan lagom mjuka men ändå en liten hint av seghet som en kolakaka ungefär. När jag bjöd på kakorna så tyckte de att de smakade "lite likt Subway kakor men godare" så jag rekommenderar er verkligen att testa det här receptet!

Det är enkla ingredienser och det tar inte lång tid så varför inte prova de här veganska kakorna, perfekt att njuta av i det härliga höstvädret.

Ingredienser:
1. 2,3 dl
smör (veganskt)
2. 1,7 dl socker
3. 1,7 dl brunt socker
4. 1 tsk vaniljpulver
5. 2 linfröägg eller chiaägg
6. 1 tsk
bakpulver
7. 1/2 tsk salt
8. 4,7 dl "chocolate chips" (chokladbitar)
9. 1/2 dl vetemjöl

Instruktioner:
1.
Börja med att sätta ugnen på 190 grader.
2. Blanda sedan smör, socker och vaniljpulver. Jag tyckte att det var enklast att värma smöret lite så att det inte var så hårt.
3. Häll i chiaäggen/ linfröäggen och blanda tills det inte finns några klumpar i smeten.
4. Lägg i mjölet, bakpulvret och saltet och blanda till det är en slät och fin deg.
5. Nu är det dags att forma kakorna, jag använde en glasskopa till detta men man kan göra dem genom att göra runda bollar och lägga på plåten. De "flyter" ut när de gräddas.
6. Grädda dem i ca 8-10 minuter.

Jag hoppas att ni njuter av det hör veganska receptet lika mycket som jag:) ha en fortsatt bra dag!<3

Likes

Comments

Hej alla fina!
Jag har en liten fråga till er, jag vet inte riktigt vad folk vill läsa här på bloggen:)
Vad tycker ni är roligast?

Har ni några idéer på saker som jag kan ta upp på bloggen?
Som följer mitt tema: veganism

Tacksam för feedback och frågor!

Hoppas att ni har en fortsatt bra dag<3

Likes

Comments

recept

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är den största chokladälskaren. Nu kommer jag säkert att chocka många, jag är väl en av de 0,0001 procenten av världens befolkning som inte väljer choklad över allt haha.

Min familj däremot älskar choklad så jag tänkte överraska dem med lite veganska brownies.

När jag bakar så är mitt mål nästan alltid att använda så lätta recept som möjligt med så få ingredienser som det går. Både för att det är ekonomiskt men mest för att jag är lite lat haha...
Som tur är så hittade jag detta toppengoda receptet som är enkelt och viktigast av allt riktigt gott!

Det här receptet är lätt och härligt sött så det är en perfekt efterrätt.

Det överraskade mig hur gott det faktiskt var, till och med jag som i vanliga fall inte tycker om choklad så mycket njöt av många bitar!

Min familj som inte är veganer tyckte att de var minst lika goda, om inte till och med godare än vanliga brownies och om inte det är ett bra betyg så vet jag inte vad som är!

Ingredienser:
1 dl
Avocado
2,3 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1,7 dl kokossocker (kan bytas ut mot vanligt socker)
1 tsk bakpulver
Nypa salt
1,7 dl vatten ( kan vara gott att ta hälften kaffe och hälften vatten)
1 dl vegansk hackad choklad

Instruktioner:
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2. Först mosar man avokadon tills den blir till en puré konsistens utan klumpar. Sedan blandar man i alla torra ingredienser (mjöl, socker, bakpulver, salt, kakaopulver)
3. Blanda i vattnet och vispa tills smeten är jämn och fin.
4. Rör i det mesta av chokladen men lägg undan lite som du kan lägga på toppen sedan.
5. Nu är det bara att hälla i smeten i en form och strö på chokladen ovanpå.
6. 15-20 minuter i ugnen och sedan är den äntligen klar för att ätas.

Hoppas att ni njuter av det här receptet lika mycket som jag gjorde<3




Likes

Comments

recept

Här kommer ett recept på de enklaste veganska kakorna någonsin!

Endast 3 ingredienser behövs och det är saker som man ofta har hemma.
Ett tips är att göra dubbel eller trippel sats så att man har kakor för hela veckan, ett perfekt "to go snack" som är både hälsosamt och gott.

Jag rekommenderar att använda riktigt mogna bananer som är brunfläckiga eftersom ger en mycket sötare smak.

Det går att experimentera med det här receptet och smaksätta med exempelvis kanel, blåbär, nötter eller kakao.

Ingredienser:
1 banan
1 dl havregryn
2 dl havremjölk (kan bytas ut mot annan plantbaserad mjölk)

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Mosa bananerna med en gaffel tills det inte finns några klumpar.
2. Häll i havregryn och havremjölken och rör ihop till en smet.
3. Forma kakor och lägg på en ugnsplåt. Grädda i ca 15 min.

Hoppas att ni har haft en superbra dag!<3

Likes

Comments

Title
Instagram@nathalieligner