Dagens ridpass gick lite mittemellan, tanken var att jag skulle rida i skogen då han vilade igår, men min telefon dog så jag vågade inte ge mig ut själv i skogen utan telefon. Så vi trimmade ett kortare pass med skritt och trav i paddocken, tog på gramanen. Det gick inte dåligt, det ska jag inte säga men det gick inte toppen heller. Han hittade formen mot slutet och gick fint, försöker träna mycket övergångar nu när han har blivit såpass avslappnad. Han lyssnar bättre och bättre! Som sagt dog min telefon så har inga bilder.. Men en gammal bild får det bli ändå 😉 Bilden är från när jag satte upp min lillasyster Tilda på Conny, och det gick såå bra! Han tog verkligen hand om henne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​HEJ!

Känner att det var såå längesen jag skrev något, men jag orkar helt enkelt inte och jag tänker inte ens på det. Tanken var ju att jag skulle skriva varje dag om Conny, och hur det går med honom. Men jag får helt enkelt skriva ett litet "catch-up" inlägg. 

Jag har både hopptränat och dressyrtränat sedan jag sist bloggade, jag provade att åka till GARK (som jag nu är medlem i , och kommer tävla för) och träna för Mikael Greveback. Det gick inte alls bra, och jag har kommit fram till att framridningen passade inte alls mig och Conny just då. Det var väldigt tuff och krävande framridning med mycket galopparbete, vilket Conny helt enkelt inte orkar med. Därför var han sur, seg och bråkade bara när vi sedan började hoppa. Så jag sa till Mikael, med tårar i ögonen att jag inte tänkte fortsätta. Jag var bara så besviken i stundens hetta, och kunde inte riktigt koppla ihop varför Conny var som han var. Innan den träningen hade jag varit hos Nelly och hopptränat, och det hade gått jättebra med en överlycklig och pigg Conny. Nu i efterhand har jag insett att det krävs mer konditionsträning och styrka innan vi kan vara med på Mickes träningar. Så jag tränar med Nelly, både dressyr och hoppning och det funkar super!

Efter Micke-träningen, och lite innan om jag inte minns fel, hamnade jag och Conny i en liten svacka. Jag hittade inte alls formen när jag trimmade och varje pass resulterade i en otroligt stressad och uppjagad Conny. Hans huvud var i höjd med mitt, och tog jag honom i munnen blev det värre och samma sak med mina skänklar. Så jag hamnade i ett läge där jag inte hade en aning om vad jag skulle göra, det var inte roligt att rida i paddocken så vi red ut ganska mycket en period där. Men vi åkte iväg till Nelly en sväng, med absolut noll förväntningar. Nelly hoppade upp först och hon tyckte också att det kändes otroligt svårt, vi satte på honom en graman bara för att han skulle förstå lite vart vi ville ha honom. Och inte ens det funkade till en början, han fortsatte som vanligt med huvudet högt och korta korta gångarter. Men efter en 20 min började han slappna av och stundvis gick han väldigt trevligt. Efter det hoppade jag upp en snabbis bara för att känna känslan när det går bra. Det var ju inte så att jag aldrig ridit honom i form för under den första tiden han var hos mig gick det bra, det var bara som att vi hakade upp oss och att det blev en ond cirkel av allt. Så nu rider jag med gramanen 2-3 gånger i veckan. 

Nu går det bra igen, det handlar mest om att störa honom så lite som möjligt och att vänta ut honom. Det finns inte på kartan att man kan dra ner honom på tygel de första 5 minutrarna av ett pass. Han är så otroligt känslig men samtidigt lyhörd och ambitiös. Det är verkligen inte typisk ponnyridning på honom, utan man får öva in lite storhästridning faktiskt, vilket är toppen inför framtiden!! 

Så nu tränar vi på, med Nelly som hjälp och till henne åker vi minst 1 gång i veckan. På hoppträningar är han väldigt pigg och glad, så i början av ett hoppass handlar det mest om att hålla tillbaka honom lite och låta honom hoppa av sig lite av energin för att sedan kunna hitta det där fina läget där han hoppar otroligt, innan han blir springig igen för att han blir trött. Så det är svårt detdär, att lära sig känna när det är dags att avsluta. Jag vill ju inte fortsätta för länge när han är trött, just för att han ska tycka det är roligt. För hoppa kan han, det gör vi mest för att bryta av vardagstrimmet med något han tycker är roligt. Såklart behöver vi som alla andra träna i det, men först behöver vi styrka och konditionsträning, för att inte tala om att rida ihop oss mer som ett team! 

Jag ska försöka bli lite mer aktiv här, lägga upp bilder och ​filmer. ​Det vill jag verkligen kunna titta tillbaka på, för redan nu ser jag en enorm skillnad på mig och Conny. Och då är det bara cirka 3 månader sedan jag fick hem honom! 

Men vi hörs, ta hand om er! 

Likes

Comments

Precis ridit Conny nu, red igenom honom snabbt och enkelt för att imorgon ska vi till ridhuset och ställa upp lite hinder. Tror han kommer bli väldigt glad, ska bli kul att se hur han sköter sig på nytt ställe och lastning osv. Nu ska jag bara duscha och packa lite snabbt för snart kommer mamma och Tilda, min syster, och hämtar mig så ska vi övningsköra lite. Såå roligt!! efter det ska mamma färga håret på mig och efter det vidare till pojkvännen för lördagsmys, har jag tur kanske jag kan dra med mig honom imorgon till ridhuset ;) .

Likes

Comments

Hej och välkommen! Här tänkte jag skriva om mig och min ponny Never Again, "Conny" som vi kallar honom (fråga mig inte varför det blev just Conny) är en irländsk korsningsponny på 9 år. Den 14 Februari fick jag hem honom, på alla hjärtans dag hihi, och sedan dess har det bara gått framåt. Väldigt rolig ponny som jag ser fram emot att utvecklas med! :)

Kommer även skriva lite om "mitt vanliga liv" utöver hästarna, men inte riktigt lika mycket.

Kram på er och ha en trevlig fredag!


Likes

Comments