Blev lite havreflarn också till hans födelsedag. Dessa tycker typ hela släkten om så de gick åt snabbt, barnen gick och tjuvade hela kvällen. Bra betyg :)

Havreflarn är nog nästan min favorit kaka. Så enkel och så god. För att inte tala om smeten :)
(är typ därför jag gör den så ofta men det behöver vi inte snacka om)

Hade bara ett bakplåtspapper kvar så snålade lite på platsen. Resulterade i att de flöt ihop lite, men vad gör det om hundra år?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Var ju inte bara jag som hade min första dag igår. Minna började ju faktiskt ettan.
Första klass. Tänk så stor hon har blivit, helt sjukt ju. Jag gick i tvåan när hon föddes och att hon snart är där? Kan inte ta in det. Känner mig gammal hahah.

I söndags var vi och shoppade nya kläder till skolstarten. En leopardklänning blev det (självklart), hennes nya favvomönster just nu. Massa annat fint blev det också.
Jag fick mig faktiskt ett par vardagsskor också. Mina har helt gått sönder, de är fyra år gamla så var välbehövligt med nya!


Min skoldag igår var bra faktiskt. Mycket info och saker o ta in men verkar bli bra det mesta :)
Nya schemat är uunderbaart!
Förresten. Hur sjukt att det är sista första dagen? Hahah

Likes

Comments

Hittade världens godaste recept (på Margaux Dietz's kanaler) och var ju bara tvungen att testa!
Blev hur gott som helst! Funderar på att bara göra den ljusa smeten o rulla vanliga bollar av?

RECEPT:

Mörka degen:

8 dl havregryn
200g rumstemp. smör
2 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
1/5 dl kaffe/vatten efter smak

Platta ut degen på ett bakplåtspapper (mina var slut så fick ta folie, men gick lika bra de)
Alt. kavla ut den mellan två bakplåtspapper

Den ljusa degen:

5 dl havregryn
175 g rumstemp. smör
1/5 dl mjölk
2 dl socker
2 dl kokos
3 msk vaniljsocker

Jag snålade ganska mycket på sockret, tyckte det var så extremt mycket socker i. Var trots det otroligt sött :) Speciellt den ljusa degen. Man kanske får ta lite mindre mjölk dock, det gjorde inte jag så blev lite kladdigt att platta ut den.

Ja, för sen ska du alltså platta ut denna degen också. En lika stor som förra gången. Sen lägger du den ljusa plattan över den mörka.


Sen är det bara att rulla ihop den!
Bryr du dig om hur den färdiga rullen ser ut så skär smeten till en fyrkant, eller rektangel rättare sagt. Och se till att båda delarna är lika stora.
Jag struntade i detta steget för att jag inte ville slösa smet. Men då blir ju rullen smalare i ändarna. Inte jättesnyggt, men det blir ju mer kaka :)

Rulla i pärlsocker eller kokos. Jag valde pärlsocker då jag tycker kokos lätt blir mastigt och det är redan en del kokos i smeten.


FÄRDIGT!!

Likes

Comments

Mitt förra sånt här inlägg blev väldigt uppskattat så tänkte köra en update på den.
Som jag skrev då så ändras ju mina favoriter rätt snabbt.

Och just nu har jag faktiskt varit inne i en period där jag mest sett tv-program. Många av mina favoriter som gått nu. Biggest Loser, Sveriges modigaste, Det stora tårtslaget och Paradise Hotel. Men alla dom har ju slutat nu.
Och jag lyckades matcha de så bra så att det precis kom ut nya säsonger av några av mina andra favoriter.
Till exempel:

SKAM: Jag trodde den skulle vara över nu. Efter förra säsongen så trodde jag att hypen skulle lägga sig. Men nu är vi ju mitt uppe i säsong 4, eller jag den är väl typ slut nu när detta kommer upp? Och såklart, jag är ju lika fast som alla andra. Den är ju såå bra! ÄLSKAR att Sana är huvudperson denna gången!

Orange is the new black: Jag hade slutat kolla på den egentligen.
Men sen helt plötsligt en dag när jag gick in på Netflix så fanns det ju en till säsong där. Hade helt glömt bort att den skulle komma. Tyckte att den här nya säsongen nästan var bättre än de gamla faktiskt.


The Ranch: Också en sån serie jag hade glömt bort.
Jag kollade jättemycket på den, men det var läänge sen. Samma här, en dag bara fanns det en ny säsong och då var jag ju tvungen att se den. Den är jag fortfarande mitt uppe i. Älskar den!!

Den är ju inte lika känd som de andra så den kanske ni inte vet vad den handlar om?
Handlar iaf om två vuxna bröder. Eller de borde vara vuxna nu men de har inte lyckats så bra. Den e såhär riktigt typiskt amerikansk. Den utspelar sig i stort sett på bara två platser, dom har nog inte så många ställen o va på. Ena är hemma hos deras pappa, han har en ranch. Därav namnet. Den andra platsen är i deras mammas bar. Det enda dom egentligen gör är att dricka öl och ta hand om kreatur.
Och självklart, det är inspelade skratt i bakgrunden varje gång de säger något "kul".


Likes

Comments

Vad har du för kamera?
Har ingen, tar alla kort med min Xperia X

När vill ni ha barn?
Om vi inte fortfarande hade pluggat så, typ igår. Haha, Nä men vi vill väldigt gärna ha barn men vi vill ha gått ut gymnasiet och ha eget boende först. Antar att vi har de två sakerna om typ fyra år. Tror dock inte vi kommer planera barn förens vi är äldre än så, men skulle de hända så är barn mer än välkommet efter jag tagit studenten. Vill vara en ung mamma och har velat ha barn sedan jag var typ två år så jag hoppas bara att åren går fort haha :)
Sen ska man ju inte tro att man KAN få barn när man vill, det är ju ingen självklarhet.

Hur länge har ni varit tillsammans?
2 år om en månad :)

Vad skulle du göra om du fick 10 miljoner?
Sånna här tråkiga grejer. Har ju inga skulder att betala av men typ köpa bil, lägenhet, gifta oss?

Skulle du/ni kunna adoptera?
Är det möjligt vill jag gärna ha biologiska barn. Men om det skulle hända något som förhindrar det så är adoption absolut en möjlighet. Har inget emot det alls :)

Vad har du för storlek i kläder o skor?
Oviktigt o veta tycker jag, Men S/M i kläder och 40 i skor.

Vill du gifta dig?
Eh, jag vill. Men inte Felix. Alltså, inte att han inte vill gifta sig med mig men han tycker att det är "onödiga" pengar. Han tycker liksom inte att det ör en viktig tradition. Han påstår att han inte behöver köpa min kärlek eller nåt sånt.
Men jag älskar allt som har med giftermål o göra, vill absolut gifta mig! Kanske blir borgligt istället? Felix är ju så emot allt som har med religion o göra.
Förlova mig vill jag i alla fall göra, det är en självklarhet för mig. Och det tror jag Felix också vill så det lär vi ju göra. Där är ju egentligen det enda som stoppar oss pengarna. Ska man ha ett par ringar resten av livet ska det ju vara fina och vara bra kvalite. Dum sak att snåla in på. Jag vill nog börja spara till det lite smått redan nu, Felix tycker det är för tidigt. Men det blir väl relativt snart om jag får som jag vill, ligger väl något år bort.

Är du religös? Vill du tex döpa dina barn?
Njae, skulle inte kalla mig själv religiös men tycker det finns mysiga traditioner inom kristendomen :)
Åter igen till det jag svarade i förra frågan, Felix HATAR religion. Han är så icke-religiös man kan vara och är utav åsikten att religion bara skapar hat i världen.
Men ja, jag vill egentligen döpa mina barn. Tycker det är en väldigt fin och mysig tradition. Kan säkert övertala Felix men annars blir det väl namngivnings ceremoni. Lika fint egentligen <3

När planerar ni att flytta ihop? Vart vill ni bo?
Gud vad svårt. Självklart vill vi flytta ihop, är skitjobbigt att flänga mellan hans och mina föräldrar hela tiden. Klart vi vill ha något eget o få vara ifred :)
Men i och med att vi fortfarande går i skolan och inte har någon inkomst är det ju svårt att få till. Blir väl när vi tagit studenten. Eller kanske innan om vi får något extrajobb under gymnasiet, blir ju lite lättare att få ihop det i alla fall när man är två.
Vet ju inte vart riktigt men jag skulle tro att det skulle bli Kalmar, i alla fall om vi flyttar under gymnasiet. När vi pluggat färdigt o ska ha barn oså vill jag gärna bo kvar här på Öland, och det vet jag att Felix också vill.

Vad vill du jobba med i framtiden?
Jag har inte riktigt bestämt mig än. Väljer ju linje nu i vinter. Sen känner jag samtidigt att linjen inte är hela världen, man kan ju plugga till något annat senare i livet oavsett.
Hade kunnat tänka mig att bli konditor/bagare, förskollärare eller barnmorska. Men har gjort ett helt annat inlägg om det här nyss :)

Det var alla för den här gången. Fortsätt gärna ställa frågor så samlar jag ihop till en sån här lite då och då. :)

Likes

Comments

Jag ska ju välja om ett halvår nu. Dom orden ligger fan fint i munnen, de e bra ord.
Jag har gått i skolan i 8 år nu (9 med förskoleklass) och det har alltid varit mot nian. Allt man har gjort har varit förberedelse för nian. ALLT.

Ända sen i ettan har alla pratat om nian. Gymnasie, nationella, ja ni vet ju.
Och nu då? Nu då??

Förväntar dom sig att jag är färdig nu? Allt det här j*vla snacket om nationella proven i nian.
Jag har INTE lärt mig allt än, jag kan inte skriva dom?
I hela mellan och högstadiet har lärarna snackat om att "Ni kan inte börja plugga i nian, då är det för sent". Nu i åttan har det varit värst. Lärarna har ju verkligen sagt att detta var vårt sista år att ta tag i betygen.
Gjorde vi det? Näe.
Eller jo, lite kanske. Lite steppade vi väl upp oss. I sjuan sket jag i skolan fullständigt. Det var nog mitt mest meningslösa skolår. Tror alla i vår klass kände lite så. Kände som vi inte gjorde något nödvändigt. Var bara ett extra år innan åttan och nian. Jag kände i alla fall så just då.

Nu är jag ju färdig, med det här i alla fall. Det är liksom för sent att göra något nu, detta året får bara gå som det går känner jag. Bara jag går ut med godkänt i alla ämnen. Kommer kanske bry mig mer om vissa. Men jag har redan relativt fina i alla, speciellt dom jag faktiskt bryr mig om. Och i dom kommer det nog vara svårt att höja mig mer i nu på bara ett år.

Lär ju lägga mest fokus på gymnasievalet. Även fast jag i stort sett är klar och har funderat på detta sen jag gick i tredje klass.
Jag har mina "krav" klara. Jag vet vilken skola jag vill vara på, jag vet att jag vill gå en yrkeslinje och jag har två som intresserar mig lite mer. Båda på Jenny Nyström i Kalmar.

1. Restaurang och livsmedel. Inriktning - Bageri och konditori

2. Barn och Fritid. Inriktning - Pedagogiskt arbete


Vad gick/går/ska ni gå?
Likes

Comments

Jag solade och tjejerna badade precis nedanför mig. Rätt så bra deal :)


Det var sååå fint väder. Nästan 30 grader. Jag vet, man får inte klaga. Men jag visste knappt vart ja skulle ta vägen. Men det spelar ingen roll. Är det fint väder så är det o då ska det självklart badas. Hämtade tjejerna på fritids med badkläder o fika så drog vi ner till stranden och hängde där några timmar.

Helt ok dag ;)

(från 19/6)

Likes

Comments