Header

För två dagar sen började jag en ny kurs i skolan - studieteknik, utfyllnadskurs för att få 50 poäng utöver de andra 300 jag läser.

På första lektionen pratade vi om att ha flow i sina studier, men att de även innefattar andra saker, som jobb, privatliv osv. Och just nu känner jag att jag har flow. Har iallafall fått den här dagen att bli väldigt flowig 😄

Va hos studievägledaren imorse och sökte till en utbildning som börjar i vår, ändrat min CSN ansökan, vart och sagt upp min lägenhet. Efteråt la jag ut en annons på olika Facebook grupper som innefattar bostäder. Flera stycken som kontaktat mig och redan på lördag kommer det en och kollar.  Flooow!  ☺👍

Så nu hoppas jag kunna flytta redan sista november. Vore så gött!

Enda som inte är flow idag är vädret, höstigt med blåst och regn. Ska snart gå hem från bussen i eländet ☺ tur humöret är på topp ändå!  :D

Hoppas ni alla haft en fin dag och att den fortsätter så <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

vi hördes har håret blivit kortare och en av mina bilder på en av mina favvisar på jobbet har blivit utnämnd som månadens instagrambild i tidningen husdjur.

Chefen var bortrest hela förra veckan, och även om jag bara jobbade eftermiddagar så tog studierna stryk. Men idag ska jag sitta hela dagen och plugga plugga plugga.

Ha de bäst, alla få följare ❤


Fin fina tjejer 😍

Likes

Comments

Så kom beskedet från CSN - ansökan beviljad! Catching 👍

I lördags hade jag kalas för mina närmaste, fyllde ju hela 26 år i torsdags. Även fast jag känner mig som 20 fortfarande 😜 Hade aldrig fått ihop firandet om de inte vart för mamma. Som fixade pastasalladen med kyckling vi bjöd på och äpplekaka och vaniljvisp efter.

I lördags va verkligen en bra dag!  En sån där bra dag som jag kommer plocka fram när humöret dalar framöver. Och påminna mig om "It's not a bad life, just a bad day". Gick super bra hos kossorna,  beslut från CSN, mysigt kalas med de som betyder de där lilla extra. En gammal kompis å hennes lilla kom också. Vi har nästan inte setts ordentligt på 1 år (!!!!) men ändå kändes de som de va igår ☺ Åh, jag va så glad i lördags. Livet kändes så lätt ❤

Nu har jag en liten klump i magen, ligger efter lite i skolan tror jag. Men ja ska sätta mig med de ikväll. Så då ska jag ändra lite på de.

Nu iväg till kossorna. 👏

Likes

Comments

Igår kväll åkte chifen med familj mot Landvetter. Idag på morgonen åkte de till Cypern. De blir borta en vecka. Så jag får hålla ställningarna känns de som. Tur Christers snälla släkting hjälper mig så jag kan gå på mina lektioner på förmiddagarna. Så han tar varje morgon. Å det betyder så himla mycket! Men ändå har jag ett stort ansvar gentemot djuren, och Mackan. Jag känner ju alla korna, så ska det finnas foder till hans hela tiden. Även fast han avlastar mig denna veckan så kommer det ändå vara mycket i skallen.

Det är först dessa stunder (tänker ju givetvis på det annars också) men som man verkligen förstår hur chefen har de. Allt som ska tänkas på osv. Hur mycket han egentligen underlättar för mig de pass jag jobbar genom att alltid se till att de sitter en bal på traktorn osv.

Men lite kul är det också, att hålla ställningarna. Att åka och titta till de djuren som fortfarande går ute varje dag. Och jag blir lite imponerad över mig själv hur mycket jag faktiskt kan. Vilken resa jag har bakom mig som har lett mig dit jag är idag. Att jag efter ganska mycket skit innan jag började hos Christer inte har mått sämre än jag gjort.

Så att ha tagit de beslutet jag gjort, att lägga detta på hyllan framöver och satsa bara på skolan och mig själv är ju självklart lite vemodigt stundvis. Men jag vet att det är det bästa i slutändan.

Så nu ska det pluggas en stund, ätas lite och sen iväg till kossorna igen :)


Fina fina ni <3 ​

Likes

Comments


Alla har vi något i oss som får oss att hålla tillbaka i vissa situationer. Som bromsar våra prestationer och som påverkar våra liv negativt.

Min begränsning är rädsla och ofta mitt sätt att se på mig själv.

Jag har sällan en hög tro på mig själv.

Tycker ofta att i stort sätt alla människor är bättre än vad jag är. Där kommer rädslan in. Den senaste tiden har den tagit över allt för ofta och satt mig i situationer som inte är så bra. Men jag måste bli bättre på att tro på mig själv. Inse att jag är jag, det finns inte en till som jag. Med mina bra och mindre bra sidor så duger jag som jag är! Och jag vet att jag har haft sämre självkänsla än vad jag har idag. Och jag ska inte tillbaka dit igen, utan med små och säkra steg snarare komma än längre där ifrån. Jag måste våga tro, och jag måste våga släppa på de där jävla begränsningarna.

Jag tänker inte vara den där som kramar näven så hårt att all sand rinner ur

Likes

Comments

Något jag ser väldigt mycket fram emot förutom pengarna är kommande helger.. Att få vara ledig när alla andra är de. Slippa något simpelt pass, de tar ju BARA 3 timmar, men de "förstör" så mycket de timmarna. Så dubbelpassen.

Jag har inte bestämt än när å hur framtiden exakt kommer bli. Men jag vet vad jag vill och hur jag vill att den ska se ut! Och det är så himla jobbigt att vara jag då. För när jag får en idé, så vill jag att den ska sättas i verket och helst inträffa imorgon. Så de känns som att tiden går jätte långsamt 😞

Väntan på pengar.
Väntan på hjälp från hyresgästföreningen.
Vad vill jag göra när jag har högskole behörigheten jag nu läser in?
Det som gnager lika mycket som beskedet från CSN just nu är körkortet!! Det är så himla mycket som hänger på de. För att jag ska kunna ha råd att ens börja med de.
Och inget är ju som väntans tider.
Men igår va de 14 dagar sen jag skickade pappren till CSN, så har jag inte fått besked på måndag tänker jag ringa på tisdag.


Ett arbetspass i vanlig ordning så här på helgen är avklarat. Nu väntar eftermiddags passet så imorgon eftermiddag. Det var iallafall en jätte fin morgon, trots att jag inte gillar att gå till jobbet när de är mörkt ute. Tur de va fullmåne som lös upp lite samt helt klart på himlen.

Fick iallafall ett kärleksfullt godmorgon från super brunstiga 758 imorses. Hade de inte vart för att hon sitter fast i bindslet och om inte inredet vart mellan oss så hade hon hoppat på mig 😝

Nu inväntar jag kaffe besök av världens bästa far! Ha en go lördag <3

Likes

Comments

Jag väntar FORTFARANDE på besked från CSN. När kontot ekaaaar så är längtan efter pengar jobbig! Så blir man så där att man vill ha allt bara för att man vet att man inte kan få de.

När jag får pengar är svenska boken prio 1! Kommer ha massor att plugga ikapp 😔

Men, vad gör de om 100 år?


Igår kväll jobbade jag första passet på flera dagar. Och ryggen sa sitt, har väl vart för mycket still de här dagarna. Så lillebrors säng hos mamma gör de inte bättre. anyway.. De verkade på korna som om de saknat mig.

Alla skulle slicka å nosa när jag stängde ut dom från foderbordet innan kraftfodervagnen skulle gå.

Kvigan (38) som kalvade i fredags är snäll som en gammal ko 😇 thank you!  Å hennes kalv, en liten (ordagrant) nätt och redig tös är så himla söt. Dricker själv. Men hon har ju inte träffat mig innan. Då jag bara såg hennes klövar när förlossningen startat innan jag gick hem i fredags å chefen tog över. Så hon var väldigt observant och lite rädd för mig. Tills hon fått mat. Då fatta tyckte hon inte att jag var så farlig längre 😊

Så har vi gammel tanten som står på tur att kalva.  Född -03.  Trots sina ståtliga horn så är hon en av besättningens snällaste kor. Så vis på nåt sätt, utstrålar lugn. Och alltid (trots hornen) snäll mot de andra korna. Rår om sina kompisar och är generös med att pyssla om de hon står breve <3 Älskade 285 strimma! 

Likes

Comments


S fick sina nya kläder idag som han beställt, de skickade med en extra tröja på köpet. Men det va en tjejtröja. Så av en slump fick jag en ny också så här på kvällskvisten 😀😍

#hejaswedenrock #hejaminkarl

förövrigt är det fortsatt höstigt ute, tråk! Har iallafall lämnat in 2 uppgifter på två dar, "klapp på axeln".

ha ett gööööör gött slut på dagen 😊

Likes

Comments


Vår och sommar jackan har bytts mot vinterjackan.

Idag är en sån där dag då man skulle vilja gå runt i raggisar, mjukisar, en stickad tröja å dricka te hela dagen med tända ljus överallt.

Väntar fortfarande på pengar från CSN å kontot ekar snart tomt.

Men även om vädret är som det är så får man helt enkelt göra de bästa av situationen. Ska till skolan strax för samhällslektion.

Så är jag glad för de vändningar livet gör, i fredags kändes allt tungt och motigt. Nu hoppas jag bara på bättre tider och att detta kan ha gjort oss snäppet starkare.

Likes

Comments

Hade fin besök på jobbet igår, märks att både deras mamma och pappa jobbar med kor. Samt att de har djur hemma <3 De älskar´t :)


Igår va en sån där dag som man bara vill sopa under mattan och glömma för gott. Den började som ett litet lätt slag i magen, sen fick jag reda på att min 2 månader (!!!!!!!) gamla telefon som jag skickade för ca 1 vecka sen inte kommer att komma tillbaka, fuktskada (visste inte om ja skulle skratta eller gråta, va trevlig eller skälla ut folket i telefon efter noter), kommer dessutom få betala för att få tillbaka den, tom betala för den om ja vill skrota den, så stå och betala för den i ytterligare 22 månader! Yay. Kände verkligen hur lyckan sken på mig igår.

Väl på jobbet gick allt super! Utfodrade, skrapade ner, förberedde mjölkrum, drog igång mjölket. Skulle precis ta av första kon på baksidan (sista sidan man mjölkar) mjölkmaskinen när all el dör och det blir kolsvart och öde på hela gården. En av damerna som bor i huset på gården var ute och hade hämtat posten, så hon ringde och felanmälde avbrottet. Så fick vi veta att strömmen troligen skulle vara åter 19.30. Taaaaaaaaaaaaackar!

De hjälpte mig iallafall att ringa chefen då täckningen är lika med noll där nere, radioskugga. Så chef kom kort där efter och kopplade elverket bakom traktorn. Under tiden gav jag kalvarna, (tur att jag hade hunnit tappa upp mjölk till dom) samt strödde under den sidan som var färdig mjölkad. Sen kunde jag återgå till mjölkningen.

Bror och hans barn kom och hämtade mig på jobbet igår, han skulle ändå köra barnen till vår mamma då de också skulle sova där. När jag och chefen stod utanför kalvningsboxen och pratade lite innan ja skulle åka så såg vi att vattnet gått för kviga 38. Så där blev det bebis igår kväll <3

Chefen stannade kvar och va "kalvningsvakt".

Likes

Comments