I samhället så är det viktigt att ha lagar och regler, för att samhället ska fungera. Om vi inte följer de lagar och regler så kan det uppstå problem i samhället.

Lagar och regler är viktigt för att hålla samhället i säkerhet, eftersom att lagar kan göra ett samhälle fredligt. Utan lagar och regler så kan ett samhälle hamna i oro eller krig. Utan lagar och regler i samhället så skulle nästan hälften eller mer av trafikanterna dö i trafikolyckor.

I dagens samhälle så händer många bra och även också många dåliga saker. Dåliga saker händer när människor håller på med kriminalitet eller bedrägerier. Lagar är också till för att hålla människor säkra från våld och övergrepp. Jag anser att Sverige måste vara det bästa landet i världen för att vi har så många lagar och regler som är så oerhört bra. Tänk vad trygg man kan känna sig i Sverige med alla dessa lagar, regler och rättigheter. I Sverige så har vi tre grundläggande lagar som kallas för tryckfrihetsförordningen, yttrandefrihet och successionsordningen.

Tryckfrihetsförordningen innebär att du kan uttrycka vad du tänker och känner för, så länge du inte någon annan. Yttrandefrihet går att du kan nästan vad du vill i radio, TV och internet så länge du inte kränker någon. Successionsordningen är en väldigt bra regel som avgör vem som kommer ärva tronen, den säger också att kungen och drottningen har olika uppdrag.

Jag tror att vi inte hade klarat oss utan våra grundlagar.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den här videon väcker många tankar, känslor och budskap tro mig kolla själv. Det första jag tänkte på är när något klagar på att man inte ser bra ut. Men enligt mig och vad jag tycker, så tycker jag att alla människor är lika mycket värda oavsett vad man har för religion, sexuell läggning eller vilket land man kommer ifrån. Känslor som dyker upp är att hon är ledsen och kanske lite besviken att hon inte ser ut som andra.

Budskap

Alla människor ser fina ut oavsett vad man har för utseende. Alla ska kunna se ut som de vill man ska inte behöva lägga ner tid för att kunna se ut som någon annan för att accepteras av samhället.

Ta inte till dig av negativ eller nedtryckande kritik du duger precis som du är !!


Kommentera vad du får för tankar, känslor och budskap ! :)


Likes

Comments

På morgonen:

1. Det första jag brukar göra är att kolla Snapchat och andra sociala medier ifall jag missat något. Eller för att veta vad som händer under dagen.

2. Sen brukar jag ta en bild och skriva en fin liten text på bilden, det brukar inte ta så långt tid men när jag är klar med bilden så skickar jag den till olika kontakter som finns på snapchat.

____________________________________________________________________

När jag är klar så brukar jag sätta på Spotify där jag har bra med musik och välja på.

Här länkar jag min Spotify: https://play.spotify.com/user/peterrizk99 ifall det skulle vara intressant.

Sen händer det inte så mycket intressant men jag finns ändå online på sociala medier och är ganska aktiv där.

På kvällen innan jag går och lägger mig, så brukar jag sitta upp på olika sociala medier när jag tröttnar eller när det inte händer så mycket så brukar jag stänga.Likes

Comments