View tracker

Här är allt som vanligt!

Jag har just skållat min egen hand, eller båda och en bit upp på armarna. Mest vänster.

Varför då?

Jo, det här med omställning till eko-vänligare, ska bara inte gå helt smärtfritt!

Jag hällde kokt vatten i mjölkflaskan, för att få den helt ren, skruvade på locket (ev. inte ordentligt) drog ned fleecetröjan över händerna och tar upp flaskan för att vända den, Med tanken att jag gör det samtidigt som jag skrider runt å pratar lite med de underbara barnen. (ja, jag råkade vara på ett strålande humör).

Locket lossnar, vatten på mig. Underbart humör borta, jag står istället skrikande och sköljer vatten på händerna. Nu, 1 tim senare och idogt smörjande av brännsalva, gör det fortfarande lika jävla ont.


Fler tips att undvika om du vill göra ditt liv lite mer kropp, hormonvänligt och miljövänligt:

Koka inte ättika och lyft på locket, då du andas in, gör det jävligt ont i svalg och lungor!

Varför gjorde jag detta då??

Jo, jag skulle kolla om man kunde få de eteriska oljorna att framträda mer och ättikslukten mindre redan innan man städat med den. Att ättika inte luktar efter färdig förångning visste jag redan, men jag gillar att sniffa i städmedlen även innan städet.

resultatet: Förutom ont i lungorna? kanske lite mer framträdande goda lukter.

Tvättmaskinen har gått sönder. Trots idoga försök av husets mek att laga den även denna gång, nödgades vi köpa en ny. När den var beställd, står det: "leveranstid: 3-12 arbetsdagar... jo, tack som faan tänker jag och ser framför mig en uppsparkad gång genom kläder i hela köket.

Meeen... med lite tur, kommer den redan idag! Tänk: En ny härlig robot-piga, med kapacitet på 9kg, det e en sjuhellvetes fredagspresent!

Övrigt i veckan: gratis-matlådan, var lådor denna vecka: Mycket hemkokta krossade tomater, tomatsås och 4,5 l. apelsinsaft blev det.

Hämtat grannens spillvirke färdigt, nu e vedboden så full att sista lasset e kvar på kärran.

Gjort ett expriment i en av odligslådorna och hoppas att exprimentet förvandlas till jord innan det e dags att odla!

Idag: Köra Albin till Alingsås för Open-gym på hans Parkour-ställe.

Det var min vecka, hur var din?


Trevlig helg på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så. Nu har vi pratat färdig om den.

Mjölken är sur, kl är snart 8 och jag kokar revben.

Allt som vanligt med andra ord.

Helgen: kalas hos svärfar.

Albin tränar (Tack Anna för att du var taxin!)

Alfons hänger hos vänner.

grannens hus brinner ned.

jag städar lite. jag hämtar kött.

Jag är död, och orkar inte umgås, så Bazze får ha Andreas-gästen för sig själv, jag sover.

Så kul är jag.

Idag blir det: Hämta ved hos gammgobben, han har spenderat sin helg med att såga typ 5 kubik spillvirke med motorsåg, så kan man åxå göra.

Köra Allsång till Orkester övning.

Kanske hälsa god vän, Nenne Lou?

Hämta mat i låda? /Lämna tillbaks mjölkhinkar?

Tjata på barn om städning. Om de inte städar, göra som jag sagt: Ingen elektronik och inget kompis-häng, innan städ klart.

​Om en vecka, åker jag, Albin å Timéa å kollar till hemma 2, har börjat tänka lite på det. Det blir nog bra. Hoppas jag inte blir för trött bara.

Likes

Comments

View tracker

Att det händer för mycket, är ju både bra och dåligt. Bra för att det just händer saker. Dåligt för att jag har svårt att bromsa då det behövs.


Djur, har det varit. Det nyaste är att jag tänker skaffa höns och inackordera hos hönskunnig vän. För att: jag vet att höns har det fint där. För att jag inte kan ha höns hemma av flera olika skäl, t.ex att jag mellan varven glömmer vara hemma på 6 veckor.

Vidare i var kvinna reder sig: Jag lagar fortfarande mat av slängda grönsaker och frukt 1 dag i veckan. Tunnelväxthuset är stommen uppsatt, allt är grävt och odlingslådorna är på plats. Mjölk hämtas numera direkt hos eko-bonde. Äpplen hämtas hos grannen

Dagens projekt har varit att såga och hämta träet från grannens gamla tak. (Grannen aka Gammgobben). jag hade med mig motorsåg och hela klabbet, enligt mig. Men jag fick inte såga. Han var bestämd på den punkten. varför? Jo, jag hade inte motorsågsbyxor! han vek sig inte, jag fick dra fram brädor. Vedboden är förtillfället överfull och på tis behöver jag få in mer.

Vidare har jag startat labb. I mitt kök från 1930-talet...

Hittills har jag gjort: Bivax-salva, super-salva, bivaxolja, hårspray och Deo. I detta nu provar jag å mannet deon, vilket gör att vi gör som vanligt... sniffar varann i armhålorna ;) Nä, det hör inte till vanligheterna annars, men nu gör vi det, för att kolla hur länge det håller, innan vi luktar fan igen.

Jag gör helt enkelt vad jag brukar, allt å inget. Helst samtidigt. Höstrutinerna har satt sig: Det är Parkour, orkester, pingis, trombon, ridning, lämna och hämta barn å allt fan å hans mormor som det brukar vara.

Jag å Albin tar med Timeá till Ungern om 2 veckor, FK ställde in förra mötet och har nu bokat ett nytt, lagom tills vi kommer hem. Satan i gatan, kan dessa myndighetsmänniskor inte låta mig vara ifred, iallafall i 2-3 månader till. Jag är fortfarande för ostabil.

​Ibland kör jag Alfons till publika orkesterspelningar. Då kan man ibland få se sådant här.

Det va allt över å ut.

Likes

Comments

Idag: hjärtesnöret å Johan

Övriga tankar från idag: all svensk punk, bör sakna åldersgräns. Det svänger, man förstår vad som sägs och det är gott att veta, vad som väntar då du blir myndig...
2 öl är vad som krävs för att lilla Ps krav i huvudet ska tystna och hon dansar och hoppar som en galning en hel konsert.
Varför i hellvete duschade jag? Jag e snustorr i käften och blöt som jag stig i duschen. Nu åker jag hem å sover, fast igår hade jag helst varit på bokmässan.
Och jag vet. Liptones är inte punk, d e ska. Men förbandet va punk. Kanske skriver jag mer imorgon. Kanske gör jag inte det. Go natt!

Likes

Comments

De som känner mig, vet att jag brukar undvika att tänka för mkt. för djupt. För om man gör det, krävs kraft, beslut och förändring. Det är inte ok att låta det vara, när man har kommit på att det man gör, så som saker är, är inte ok.

Det är därför Svenskar jobbar så in i bänken (många av oss), vi behöver inte ens jobba, vi kan få en sk. "sysselsättning" också, för gud förbjude, låt inte männskan tänka själv! Ta bort orken till egna beslut och handling.

Jag väljer, att trots att jag tidvis mår skit, är orkeslös, har koncentrations och minnes störningar, sömnproblem, ångest, you name it, jag har hela registret. Lik förbannat kallar jag detta "Min ynnest-tid" och är ohyggligt tacksam att jag fick ta ett steg tillbaks och denna gång kanske får stå här tillräckligt länge, för att hitta mig, vara mig och leva på ett sätt som inte trasar sönder mig.


Jag har nya favorit dagar: Det är dagar då jag orkar bli klar med något, expriment dagar (Man gör t.ex skurmedel eller tvål av saker i skåpet), hämta mat dagar (typ äpplen, päron och svamp) det är fö. Balders favoritdagar för då är han med. Spräpmats-dagar, nej, jag menar inte hamburgare (jo ibland), jag menar att man lagar mat av kasserad mat. Jag har roligt, jag får använda min fantasi, jag gör något för mig, miljön och de jag bryr mig om. Och jag får göra det när jag orkar och vill.

Alldeles gratis krossade tomater, ekologiska, med kryddor jag gillar. Hur kan man inte gilla det?

Djur får mig att må fint, även om jag helst lånar de flesta, istället för att äga dem.

​vad vill jag nu ha sagt med detta? Jag vet inte. Att jag mår fint (förutom att jag är sjuk och på det har flunsan och är helt orkeslös? Att jag tycker annat än du är kul och givande? Att jag önskar att världen var på ett annat vis? Att pengar inte gör en lycklig om pengarna inte ger dig mer tid att tänka själv? 

Inte vet jag? Vad tror du jag vill ha sagt?

Likes

Comments