Allt kring himmel å hellvete, På tur

Det e inte klokt att jag alltid blir lika förvånad. Varje år går jag och väntar och väntar, på våren, som aaaaldrig kommer. Och helt plötsligt en dag e allt grönt, häggen och äppelträden blommar och jag har inte märkt något...

Tänkte jag skulle åka till stallet idag. Så blev det inte. För när jag kollade på kalendern, var det ju röd dag på Tors. Vilket betyder att tisdagen blir skrynklar dag istället. Ve å bedrövelse! Det va inte alls vad jag var upplagd för... Men dit åkte jag och på väg hem, hämtade jag upp lite av getternas gamla vinterbädd att täcka en del av odlingen med. Har inte en aning om hur det blir, men jag experimenterar mig fram med tillförsikt. Har även hängt lite fiberduk i taket på växttunneln och hoppas på lite jämnare klimat där inne.
Sovit lite. Hämtade barnen vid 5 och fick då en middagsinbjudan. Väldigt trevligt! Kl 19 skulle det vara. Alfons cyklade dit långt tidigare. Albin gick till en granne och lekte först.
Kl 19.02 kom vi till detta:

Grillad älg,dovhjort, sparris och champinjoner med sallad eller potatissallad till, det e å va ganska underbart att få serverat ute, i solen en vanlig skiten tisdag, eller vilken dag som helst för den delen...
För att jämna ut lite dammsög jag och skurade dass då vi kom hem. Det får ju inte bli för bra...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete, På tur

Söndagar e alltid overkill för mig. Typ alltid trevliga, men de blir alltid för mycket. För mycket av bra. Hör du hur knäppt det låter.
Idag blev det extra för bra, eftersom vi åkte hela familjen och träffade även A och A hemma hos svärföräldrarna. Mycket trevligt, men jag blir så jäkla trött så jag blir vimmelkantig, får ont i huvudet och glömmer andas... Friskt? Inte så värst...

Först var det parkour, sen var det mat, kaffe och häng.

Lilla A tog premiärbad, i typ 1 Tim. Ska d va, så ska d va Lixom...
Sen lastade vi på prylar och mannet fick köra hemåt, eftersom jag vimmelkantade mig.
Väl hemma dog jag... En stund. I min säng, sen velade jag runt i trädgården. En timma innan barnens läggdags fick jag skäll.
Hemskmamman med minne noll hade ju lovat att hon skulle laga risgrynsgröt i helgen! Varför hade hon inte gjort det?!
Nu håller jag på med det, och straffas samtidigt med en ung Snicksnackare som minsann inte varken kan eller ska sova, för hans mage behövde minsann risgrynsgröt, så nu kan inte han sova. Mitt fel, tydligen.
Sån e jag.
Nu ska jag nog tv-titta mig eller nåt annat viktigt. Tror jag.
Jag kan hur som helst inte komma på ngt mer att vältra ur mig. Över å ut.

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete

Det är dagens knivigaste fråga.
Annars har jag skjutsat barn och vattnat växter, vattnat utav hellvete!
Hälsat på H och F, F har blivit utskriven fr. Rehab och är på god väg att bli någorlunda återställd från stroken han fick. Vilket gjorde mig mycket glad. Albin är tydligen en magiker, för helt plötsligt hade han försvunnit då vi skulle fika. Jag ropade och ropade, jag ringde honom, mobilen avstängd. När vi kom hem, visade det sig att han haft tråkigt, bara rest sig å gått de typ 3km hem... Nedra inge! Han kunde väl sagt något?! Här hade jag hjärtat i halsgropen helt i onödan!
Vi va getvakter i afton, jag å stora A. Han fick va chef, för han vet mest och bäst och jag va hans sidekick. Tur att han har skillsen då jag saknar dem...

Men nu åter till den kniviga frågan. Frisyr. Jag avskyr mitt hår. Typ jämt. Jag hittar ingen kul frisyr och har helt enkelt tröttnat. Min senaste idé var backslick med mönsterrakade sidor. Hittade jag någon som kunde mönsterraka ordentligt? Nej. Det e tydligen inget alla frisörer kan? Jag vet ju inte sånt. Jag e ju inte frisör.
Så nu, om ingen annan kommer med ett vettigt förslag, rakar jag av håret och lägger pengarna på fransförlängning istället. Det e ju kul, groteskt långa, så man kan se att de är fejk, såna gillar jag. Kanske i regnbågsfärger?
Vadå, ingen ser ju mitt hår iallafall? Jag bär ju alltid keps, hjälm, mössa eller hatt.

Det var varmt idag, då får även bleka tjockisar ha bikini, så länge de stannar på sin trädgård, bara så du vet!

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete, På tur

Idag gick Karl-Ivar (vår gamla Saab) genom besiktningen. Lyckligt lottad e jag, som e gift med händigeHarry, som inte heter HändigeHarry!
Sedan åkte jag till stallet, det var ju ändå på väg hem...

Jag hade med kaffe och var lite sällskapssjuk, men vafaan! Det e helt folktomt! Jaja, jag drack kaffe själv och klev ned för att hämta Whera, duktiga tjejen som numera klampar hela vägen till utgången, då man kommer. Känns fint när någon kommer och möter en!

Utanför mötte jag även en mkt talför herre. Tror han hette Uffe och drev gårdsbutiken Lammat.se, men mitt minne är ju..inte. Han kunde berätta historier iallafall. Efter det klämde jag ett långfinger i en boxdörr och var ute och åkte häst. Nej, jag red inte. Jag åkte alt. Flängred sådär snyggt utan form på halvlång tygel. Det blev varmt. Och när jag kom tillbaks kryllade det av folk. Det var provridning, travkörning, veterinärbesiktning och Gud vet vad, och jag fick lite sällskap med kaffet, tillslut.

Varmt tyckte Tor också att det var. Han låg i gången mellan hagarna och hade inte en tanke på att kliva upp, så hästar som skulle ut genom grinden brevid, fick helt enkelt gå långt åt höger. E man ponny och 18år, kan man väl i allsin dar få vila på fredagen? I bild finns även min piffiga unga ridlärare (det kommer hon nog inte gilla, men jag gillar henne iaf)

Hemma övade Albin på storcross, och hjälpte sin mor med lite handgräsklippning. Undra om det va varmt under all utrustning? Idag även fultunneln i bild 😊

Balder ansåg att på golvet var bäst att ligga och flämta idag.
Det finns en bok, som heter Problemhundar och hundproblem. Den boken är välanvänd hos oss, som hundrövsstoppare....

Hämtade hem Stora A, chefen av helgens getvakteri. Han va lite trött. Han började skratta, sedan skrattade han. Mycket. Länge. Och då ansåg tydligen även han att golvet var bästa stället att ligga på. Nu ska jag äta fredagsgodis. Lika hysteriskt viktigt för mig som för ungarna. Exakt lika mycket i varje skål å måtte djävulen ta dig om du nallar ur fel skål! Då blir jag väldans upprörd! Och titta på OA med mitt mannet. Jag har sovit middag också. Det gör jag varje dag, men det e lite pinsamt. Så d tänker jag inte erkänna för någon...

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete

Veckan som gått har bestått av lite lämna och hämta krockskadad bil, lite stallerier (igår slog tant höjdrekord i vuxen ålder, bestående av en oöverstiglig mur, eller jaa.. D va ett räcke på 90cm...). Varit hus, katt och plantvakt i 2 v, nemasproblemas till i söndags, då upptäcker vi att jordfelsbrytaren slagit ifrån, ingen ström, 3 frysar har tinat och det droppar smältvatten genom taket... Inte så hurra... Men Balder blev glad, han har ben en månad framåt och har ätit lever och hjärta till frukost och kvällsmat sedan dess :)

Hängt lite med dessa sötnötter, som Lixom husvakteriet ingår, enligt mig i det pengalösa företaget "tjänster och gentjänster". Dock tittar jag mest på och myser, jag har inte fått äran att vakta dem än.

Imorses skrek den förodlade majsen på mig. Den sa: skärp dig för hellvete kvinna och giv oss utrymme! Det har de fått nu, och även några pumpor fick sträcka på rötterna, i paniktunneln, stället som inte skulle finnas, men fick skapas pga platsbrist...

Glömde fota fultunneln, men ni missar inget, den är bedrövlig. Men däremot växer det ganska bra i den andra, även skräpet i mitten växer... Städa e ju inte så kul.

Nu ere dags att svida om. Skrynklar dag idag. Handla mat och annat super kul efter det. Sen ska Stora A spela vårkonsert. Ja... Livet kunde väl på det stora hela vara både bättre och sämre, men det e ju iaf. Sol ute och Baldersson trivs med att skrota runt i trädgården.

Likes

Comments