View tracker

Gjordes inte mycket. Hälsade på släktingarna nere i byn, promenerat lite i kallt snöigt väder, tittat på tv-serie anpassad för ålder 100 plus, Father Brown, allt för att inte få pulspåslag 😂

Snön kanske inte är mkt för världen, men stor sensation här där det inte varit snö på åratal.

I övrigt har jag medlat mellan mina barn på 150 mils avstånd.... Suck... Via sms, FaceTime och Skype. Hur jäkla svårt ska det vara att bete sig som folk mot varann, kan man undra??? Men jo, jag saknar dem iallafall!

Likes

Comments

Fast i hemma 2. Landade i torsdags natt. Metron hade slutat gå, så det blev taxi till Rita, som erbjudit oss nattlogi i sin eminenta, nästan färdigrenoverade lya, med utsikt på Budapests polisstation (stort åbäke det där). Fick välkomstdrinkar mitt i natten, mycket trevligt! Det borde jag också börja dela ut! Efter 3,5 Tim sömn, åts det frukost och bar av till hemma 2. Det bjöds på äkta sketväder med snöblandat regn! Väl i huset, inser vi att iåmed att byn haft köldrekord, innebar det att vår vattenmätare fryst sönder... Hurra!... Vattenbolaget svarar att de kommer så fort de kan. Så fort de kan.. Jaa det kan ju vara strax och det kan ju vara om en vecka... Vi har inget vatten och töar det blir det mycket vatten... I hela byn... Hurra igen! .... De kom efter 1 timma 😊. Herr G, vår vän var här på mat och te på kvällen. Jag sov i 13 timmar. Idag:

Känns det som att det ordnar upp sig. Jag ser bergen och jag har sovit. Det känns som det enda jag behöver idag. Det å lite mat.

Likes

Comments

Ja, jag ska skärpa mig. På alla sätt och vis. Ska stressa mindre, knäcka koden i hur man lugnar ned sig, bli bra på återhämtning, bli arg mer sällan, röra mig mer, äta mindre skräp, bla,bla,Bla.... Jag är bra jävla dålig på det. Jag har en hel hög arbetsområden till: behöver även bli bättre på: bli snygg, ha mer tålamod, säga ja till bra saker, nej till dåliga, prioritera bättre, såga motorsåg, lägga tak och reparera bilar. Listan är oändlig. Dock väljer jag att skita i det. Jag orkar inte. Jag gör annat: som att plocka navelludd, elda, inte borsta håret och sitta på min röv.

Jag lånar hästar (tack tack för möjligheten)

Jag tittar på glada hundar

Jag får brorsbarn. 2 st!

Jag firar jul, trots världskrig mellan barnen.

Jag får julklapp i brevlådan, av okänd tomte. Kanske är jag inte allt igenom rutten, trots allt? Ska analysera detta när jag orkar.

Likes

Comments

Här är allt som vanligt!

Jag har just skållat min egen hand, eller båda och en bit upp på armarna. Mest vänster.

Varför då?

Jo, det här med omställning till eko-vänligare, ska bara inte gå helt smärtfritt!

Jag hällde kokt vatten i mjölkflaskan, för att få den helt ren, skruvade på locket (ev. inte ordentligt) drog ned fleecetröjan över händerna och tar upp flaskan för att vända den, Med tanken att jag gör det samtidigt som jag skrider runt å pratar lite med de underbara barnen. (ja, jag råkade vara på ett strålande humör).

Locket lossnar, vatten på mig. Underbart humör borta, jag står istället skrikande och sköljer vatten på händerna. Nu, 1 tim senare och idogt smörjande av brännsalva, gör det fortfarande lika jävla ont.


Fler tips att undvika om du vill göra ditt liv lite mer kropp, hormonvänligt och miljövänligt:

Koka inte ättika och lyft på locket, då du andas in, gör det jävligt ont i svalg och lungor!

Varför gjorde jag detta då??

Jo, jag skulle kolla om man kunde få de eteriska oljorna att framträda mer och ättikslukten mindre redan innan man städat med den. Att ättika inte luktar efter färdig förångning visste jag redan, men jag gillar att sniffa i städmedlen även innan städet.

resultatet: Förutom ont i lungorna? kanske lite mer framträdande goda lukter.

Tvättmaskinen har gått sönder. Trots idoga försök av husets mek att laga den även denna gång, nödgades vi köpa en ny. När den var beställd, står det: "leveranstid: 3-12 arbetsdagar... jo, tack som faan tänker jag och ser framför mig en uppsparkad gång genom kläder i hela köket.

Meeen... med lite tur, kommer den redan idag! Tänk: En ny härlig robot-piga, med kapacitet på 9kg, det e en sjuhellvetes fredagspresent!

Övrigt i veckan: gratis-matlådan, var lådor denna vecka: Mycket hemkokta krossade tomater, tomatsås och 4,5 l. apelsinsaft blev det.

Hämtat grannens spillvirke färdigt, nu e vedboden så full att sista lasset e kvar på kärran.

Gjort ett expriment i en av odligslådorna och hoppas att exprimentet förvandlas till jord innan det e dags att odla!

Idag: Köra Albin till Alingsås för Open-gym på hans Parkour-ställe.

Det var min vecka, hur var din?


Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Så. Nu har vi pratat färdig om den.

Mjölken är sur, kl är snart 8 och jag kokar revben.

Allt som vanligt med andra ord.

Helgen: kalas hos svärfar.

Albin tränar (Tack Anna för att du var taxin!)

Alfons hänger hos vänner.

grannens hus brinner ned.

jag städar lite. jag hämtar kött.

Jag är död, och orkar inte umgås, så Bazze får ha Andreas-gästen för sig själv, jag sover.

Så kul är jag.

Idag blir det: Hämta ved hos gammgobben, han har spenderat sin helg med att såga typ 5 kubik spillvirke med motorsåg, så kan man åxå göra.

Köra Allsång till Orkester övning.

Kanske hälsa god vän, Nenne Lou?

Hämta mat i låda? /Lämna tillbaks mjölkhinkar?

Tjata på barn om städning. Om de inte städar, göra som jag sagt: Ingen elektronik och inget kompis-häng, innan städ klart.

​Om en vecka, åker jag, Albin å Timéa å kollar till hemma 2, har börjat tänka lite på det. Det blir nog bra. Hoppas jag inte blir för trött bara.

Likes

Comments

View tracker