Hej kära vänner,

Vet ni vad? Amerikaner är helt hopplösa när det gäller att köra bil. Alltså heeelt hopplösa.

För det första, trafikregler. Jag tror inte att de vet vad det är.
Nej här kör man lite som man vill och som det passar. Rödljus? Äeh fan, jag rullar långsamt ut i korsningen och passerar när där är Tony.
Vi ser dig, OKEJ? Det är inte riktigt så att man kan smyga sig över en korsning och tro att ingen ser.

Kugghjulsprincipen har de ingen aning om heller. Idag hade en idiot som körde in rakt framför näsan på mig. FASTÄN KUGGHJULSPRINCIPEN SKULLE TILLÄMPAS OCH DET VAR MIN TUR ATT KÖRA!

Sen har vi motorvägarna. Vilka är helt galna. Vanligtvis har de tre filer och det är inte alls som i Europa där man kör om i vänsterfilen. Nej återigen, man tar den filen som passar. Ligger det någon framför dig i ytterfilen som kör liite för långsamt för din smak. No problemo, bara kör om på innersidan.

Du utgör inte alls någon trafikfara genom att köra på detta viset.

Och ärligt talat, vad är USA's deal med stoppskyltar? Varenda liten korsning har en stoppskylt. Man hinner knappt gasa innan man ska få bilen till helt stillastående igen.

Sjukt miljövidrigt och de flesta följer inte ens regeln! De bara saktar ner och svänger. Som om det hade varit väjningsplikt, vilket de också har men inte använder. Det enda stället de har väjningsplikt på är i "rondellerna". Ja du läste rätt, i dem.

Citationstecknen på rondellerna är där för att det knappt ens kan kallas rondeller. Komplicerad korsning är mer vad jag skulle vilja kalla det.

Sist men inte minst så har de en himla ovanlig, men ändå väldigt välfungerande regel här i Connecticut (och New York). Denna regel lyder att man får svänga höger på rödljus. Så även om det är rött kan jag köra, om det är så att jag ska göra en högersväng. Ifall där inte är en skylt som specifikt säger "no turn on red". Finns där ingen sådan är det fritt fram.

Denna regel är faktiskt ganska najs och jag tillämpar den i princip dagligen. Det enda jag är orolig för är när jag väl är tillbaka till Sverige, för jag kommer troligtvis köra mot rött per automatik då.


Likes

Comments

Finns det något godare än sushi helt ärligt?

Likes

Comments