Du trenger:

- Butterdeig
- 1 Paprika
- 1 rødløk
- 0,5 Squash
- 2 Egg
- 2dl Melk
- 0,5dl Pesto
- 2ss olje
- 4ss urter (jeg brukte dill og persille)
- Salt
- Pepper

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200grader

Trykk butterdeigen ned i paiformen, stikk den med gaffel før du setter den inn i ovnen i ca 10 minutter.

Kutt squashen, paprikaen og løken i biter og legg dem på ett stekebrett. Ha litt olje over, og strø over med salt og pepper. Settes inn i stekeovnen til de har fått gylden farge.

Visp egg og melk, rør inn urtene.

Ha grønnsakene over i paiformen. Hell over eggeblandingen, og bland inn pestoen.

Stek paien i 30 minutter

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Til to personer trenger du:


1 Stor Blomkål
0,5ts hvitløkspulver
0,5Ts løkpulver
1ts spisskummen
0,5ts chilipulver
0,5ts paprilapulver
3SS olje
Salt
Totrillas
Salat
2Avocado
1 liten boks mais

Slik gjør du:

- Forvarm stekeovnen til 225 grader

- Del blomkålen i små biter

- Rør sammen hvitløkspulveret, løkpulveret, chilipulveret, spisskummen, paprikapulveret og oljen. Smak til med salt.

- Rør blomkålen inn med krydderet, og fordel det på ett stekebrett.

- Stek det i ovnen i ca 10 minutter, ta de ut av ovnen og vend på blomkålen, sett inn igjen i 5 minutter.

- Varm tortillasen.

- Bland sammen maisen, salat og avocado.

- Server!

Likes

Comments

Til 4 pizzabåter trenger du:

Pizzadeig:

- 7dl hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjør
- 3dl vann
- 2ss olje
- Litt salt

Pizzafyll:

- 2 Avocado
- 4 Skiver mozzarella
- 1 Lime
- 2 Grønn chili
- 1/2 granateple
- 3 Fedd hvitløk
- 1dl olje
- 1dl gressløk
- Salt og pepper



Slik gjør du:

- Bland gjæren sammen med vannet. Tilsett oljen, melet og salt. Elt det godt sammen, og sett det til heving. La det heve i ca 40 minutter.

- Forvarm ovnen til 250grader

- Del pizzadeigen i 4 biter, og trykk dem ut til båter. Legg en skive mozzarella i hver båt, og sett dem inn i stekeovnen til pizzaen er ferdig stekt.

- Del avokadoen og skrap ut innholdet.

- Bland avocadoen med saften av lime, 3 knuste hvitløksfedd, 1dl olje, 1dl gressløk og litt salt og pepper. Mos godt sammen!

- Stek chilien i litt olje til den har blitt sprø

- Del granateple, og ta ut kjærnene.

- Ta pizzaen ut av ovnen, legg på avocadoblandingen, og pynt med kjærner og chili! Server gjerne med en grøn salat

Likes

Comments

Du trenger:

- 8 poteter

- 300g Frossen Spinat

- 3 Fedd hvitløk

- 2 Løk

- 200g Ost

- 2 dl kremfløte

- 2 dl Melk

- Salt

- Pepper

Slik gjør du:

- Sett ovnen på 200grader

- Skrell og kutt potetene i skiver

- Kutt løken i ringer, og finhakk hvitløken

- Stek spinaten i en stekepanne, og tilsett løk og hvitløk

- Kok opp melken, tilsett følten, 150g ost, salt og pepper.

- Legg potetskiver i bunnen av en ildfast form, legg så ett lag med spinat og løkblandingen, legg på poteter og nytt lag med spinat og løkblandingen. Gjenta til du har brukt alt.

- Hell ostesausen over, og topp med resten av osten

- Settes i ovnen i 30 minutter

Likes

Comments

Til tre personer trenger du:

- 8 mandelpoteter
- 2ss smør
- 1 Stor purre
- 2 løk
- 5dl grønnsaksbuljon
- 5dl melk
- 2dl KremFløte
- Salt
- Pepper

Slik gjør du:

- Kutt purren i skiver, og stek det i en stor kjele sammen med smøret (legg vekk 5cm av purren - dette skal brukes til pynt)

- Skrell potetene, og del dem i små biter. Finhakk løken. Legg det opp i kjelen sammen med purren

- Hell over melk, følte og grønnsaksbuljon

- La det putre under lokk i ca 20 minutter, til potetene er blitt møre.

- Bruk stavmikser for å få suppen helt glatt. Smak til med salt og pepper.

- Stek resten av purren på svak varme til den har blitt litt sprø - og strø den over suppen.


Likes

Comments

Til to personer trenger du:

- 6 Fiskekaker
- 6 Poteter
- 3 Gulrøtter
- Litt purre
- Karri
- 1/2 Sitron
- 4dl melk
- 1ts smør
- 2ts mel

Slik gjør du:

Kok opp potetene

Smelt smøret og rør inn melet, spe på med melken og la det koke seg opp til en tykk hvit saus. Tilsett ønsket mengde karri.

Legg fiskekakene i en ildfastform og stek dem i ovnen på 200grader i 10 minutter

Kutt purren, og stek bitene i stekepannen på middelsvarme, skvis over saften av 1/2 sitron

Skrell og riv gulrøttene

Server

Likes

Comments

Til 4 burgere trenger du:

- 4 fiskekarbonader
- 200g hodekål
- 2 gulrøtter
- 1 Eple
- Salt
- Pepper
- 3ss Rømme
- 1ss majones
- 4 Hamburgerbrød
- Noen salatblader

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader

Skrell og riv eplet og gulrøttene. Finsnitt kålen.

Legg hamburgerbrødene og fiskekarbonadene i stekeovnen i ca 10 minutter.

Bland rømmen og majonesen, smak til med salt og pepper før du tilsetter hodekålen, gulrøttene og eplet. Bland godt sammen.

Ta hamburgerbrødet og fiskekarbonadene ut av ovnen. Legg ett salatblad på hamburgerbunden etterfulgt av fiskekarbonaden, topp med råkostsalaten før du legger på toppen av hamburgerbrødet.

Likes

Comments

Du trenger:

- 1 pakke butterdeig (Eller lage paideig selv)
- 30g bassilikum
- 1 løk
- 30g Gressløk
- 30g dill
- 4 Egg
- 3dl matfløte
- 2dl hvitost
- Salt
- Pepper

Slik gjør du:

Klem butterdeigen ned i en paiform

Del soppen og Finhakk løken, stek det til løken har blitt gylden.

Fordel det i paiformen

Vips sammen egg og fløten, Tilsett urtene og osten. Smak til med salt og pepper.

Hell det over i paiformen

Stek på 180grader i ca 30 minutter

Likes

Comments

Til to personer trenger du:

- 3 Tortillalefser
- 1 Rødløk
- 1 Vårløk
- Sort salt
- 1 boks mais
- 1,5 glass tacosaus
- 1 Avocado
- Jalepenjo
- 1 Lime

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader

Legg tortillalefsene oppå hverandre, og kutt dem i trekanter (som om du kutter en pizza). Legg dem på stekebrett og pensl med olje på begge sider. Stek i ca 15 minutter.

Kutt vårløk og løken i små biter. Stek løken til den er blitt gylden, ha i vårløken og saltet, stek noen minutter.

Legg litt tacosaus i bunden av en ildfastform, så ett lynt lag med tortillachips, så løkblandingen og mais - dette gjentar du til formen er full.

Knus litt tortillaflak og strø på toppen.

Sett inn i ovnen i ca 20 minutter.

Strø over litt jalepenio og avocadobiter før servering.

Server gjerne med guacomole.

Likes

Comments

Til to personer trenger du:

- 250g sopp
- 2 rødløk
- 400g pasta
- 3dl matfløte
- Salt
- Pepper
- Chilipulver

Slik gjør du:

Kok pastaen etter annvisning på pakken

Kutt soppen i passe store biter, og fres dem i stekepanna. Strø over litt chilipulver

Hakk opp løken, og stek det sammen med soppen til løken har blitt gylden

Hell over fløten, smak til med salt og pepper. La det små putre på svak varme i noen minutter til fløten har tyknet litt.

Hell sausen over pastaen og server!

Likes

Comments