Du trenger:

  • Butterdeig
  • 1 purre
  • 1 Paprika
  • 2 Gulrøtter
  • 1 Løk
  • 1 Kinesisk hvitløk
  • 4 Poteter
  • 3 Egg
  • 3dl creme fraishe
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl revet ost


Slik gjør du:

  1. Trykk butterdeigen ut i paiformen. Stikk med gaffel og forstek på 180 grader i ca 10 minutter.
  2. Kutt grønnsakaene i små biter og surr dem på svak varme i smør slik at de blir myke.
  3. Ta paideigen ut av ovnen, og strø revet ost i bunnen. Ha over grønnsakene.
  4. Vips sammen egg, creme fraiche, salt og pepper. Hell det så over i paiformen.
  5. Stek paien på 180 grader i ca 30 minutter.
  6. Server gjerne med en frisk salat!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Dette trenger du:

  • Ris
  • 1 Brokkoli
  • 1 Blomkål
  • Noen aspargesbønner
  • Olje til steking
  • 1 Rød løk
  • 2ts karripulver
  • 3Cm ingefær
  • 2 Kinesisk hvitløk
  • 1ts kardemomme
  • 2ts thai curry paste
  • 1 Glass tomatpure
  • 3dl kokosmelk
  • 1dl cashewnøtter
  • 1 Sitron
  • 2ss soyasaus
  • Litt sukker

Slik gjør du

  1. kok risen etter anvisning på på pakken
  2. Skjær brokkoli og blomkål i buketter. Snitt aspargesen. Ha de i en stekepanne med olje, og stek til de er blitt møre
  3. Ha løk, hvitløk og ingefær i en foodprosessor, ha i karripulver, kardemomme, currypaste, tomatpure, kokosmelk, nøttene, sitronsaft, sukker og soyasaus. kjør til du får en jevn saus. Smak eventuelt til med litt salt.
  4. Hell sausen over grønnsakene, og la det småputre i noen minutter.
  5. Server!

Likes

Comments

Så godt, så enkelt! Denne lager seg jo nesten helt selv, og er full av herlige smaker! En stor favoritt her i huset, for både store og små! Har man små barn i huset bør man smake seg til med currypasten!

Du trenger:

  • 300g nudler
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød Paprika
  • 1 håndfull grønnkål
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2cm ingefær
  • Olje til steking
  • 3ss peanøttsmør
  • 3 Dl kokkosmelk
  • 2ss soyasaus
  • 2 Ss thai currypaste
  • 0,5 saften av en lime
  • Litt sukker
  • 1 dl chashewnøtter

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200grader
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av vannet og hell på kaldt vann til nudlene er avkjølt
  3. Kutt gulrtter i ringer, paprika i strimlerm snitt grønnkålen og finkakk hvitløk og ingefær. Fres det i en stekepanne til det blir gyldent.
  4. Ha litt mer olje i stekepannen og tilsett currypaste, Peanøttsmør, kokosmelk, soyasaus og saften fra lime. Ha i 1ts sukker. La det små putre i noen minutter.
  5. Legg nudlene i en ildfastform og hell over sausen.
  6. Hakk opp chashwnøtter og strø dem over
  7. Settes midt i ovnen i ca 20 minutter

Likes

Comments

Du trenger:

1 løk

1ss smør

1,5ss mel

200g purre

200g gullerot

5dl grønnsaksbuljon

5dl Matfløte

3dl kokosmelk

0,5dl soyasaus

1dl chasewnøtter

1 rødløk

1 rød chili

1 vårløk



Slik gjør du

  1. fres løken i smøret til den er gylden. Tilsett melet og rør det godt inn.
  2. Kutt pirrende og gulrøttene i små biter, og fres dem sammen med løken i ca 1 minutt.
  3. Spe på med fløte, grønnsaksbuljon og kokosmelk, la det småkoke i 15 minutter.
  4. Kjør suppen gjevn med stavmikser. Smak til med salt og pepper, eventuelt chili.
  5. Hakk opp vårløk, chili og chasewnøtter og fordel på toppen av suppen.

Likes

Comments

Du trenger:

- Butterdeig
- 1 Paprika
- 1 rødløk
- 0,5 Squash
- 2 Egg
- 2dl Melk
- 0,5dl Pesto
- 2ss olje
- 4ss urter (jeg brukte dill og persille)
- Salt
- Pepper

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 200grader

Trykk butterdeigen ned i paiformen, stikk den med gaffel før du setter den inn i ovnen i ca 10 minutter.

Kutt squashen, paprikaen og løken i biter og legg dem på ett stekebrett. Ha litt olje over, og strø over med salt og pepper. Settes inn i stekeovnen til de har fått gylden farge.

Visp egg og melk, rør inn urtene.

Ha grønnsakene over i paiformen. Hell over eggeblandingen, og bland inn pestoen.

Stek paien i 30 minutter

Likes

Comments

Til to personer trenger du:


1 Stor Blomkål
0,5ts hvitløkspulver
0,5Ts løkpulver
1ts spisskummen
0,5ts chilipulver
0,5ts paprilapulver
3SS olje
Salt
Totrillas
Salat
2Avocado
1 liten boks mais

Slik gjør du:

- Forvarm stekeovnen til 225 grader

- Del blomkålen i små biter

- Rør sammen hvitløkspulveret, løkpulveret, chilipulveret, spisskummen, paprikapulveret og oljen. Smak til med salt.

- Rør blomkålen inn med krydderet, og fordel det på ett stekebrett.

- Stek det i ovnen i ca 10 minutter, ta de ut av ovnen og vend på blomkålen, sett inn igjen i 5 minutter.

- Varm tortillasen.

- Bland sammen maisen, salat og avocado.

- Server!

Likes

Comments

Til 4 pizzabåter trenger du:

Pizzadeig:

- 7dl hvetemel
- 1/2 pakke tørrgjør
- 3dl vann
- 2ss olje
- Litt salt

Pizzafyll:

- 2 Avocado
- 4 Skiver mozzarella
- 1 Lime
- 2 Grønn chili
- 1/2 granateple
- 3 Fedd hvitløk
- 1dl olje
- 1dl gressløk
- Salt og pepper



Slik gjør du:

- Bland gjæren sammen med vannet. Tilsett oljen, melet og salt. Elt det godt sammen, og sett det til heving. La det heve i ca 40 minutter.

- Forvarm ovnen til 250grader

- Del pizzadeigen i 4 biter, og trykk dem ut til båter. Legg en skive mozzarella i hver båt, og sett dem inn i stekeovnen til pizzaen er ferdig stekt.

- Del avokadoen og skrap ut innholdet.

- Bland avocadoen med saften av lime, 3 knuste hvitløksfedd, 1dl olje, 1dl gressløk og litt salt og pepper. Mos godt sammen!

- Stek chilien i litt olje til den har blitt sprø

- Del granateple, og ta ut kjærnene.

- Ta pizzaen ut av ovnen, legg på avocadoblandingen, og pynt med kjærner og chili! Server gjerne med en grøn salat

Likes

Comments

Du trenger:

- 8 poteter

- 300g Frossen Spinat

- 3 Fedd hvitløk

- 2 Løk

- 200g Ost

- 2 dl kremfløte

- 2 dl Melk

- Salt

- Pepper

Slik gjør du:

- Sett ovnen på 200grader

- Skrell og kutt potetene i skiver

- Kutt løken i ringer, og finhakk hvitløken

- Stek spinaten i en stekepanne, og tilsett løk og hvitløk

- Kok opp melken, tilsett følten, 150g ost, salt og pepper.

- Legg potetskiver i bunnen av en ildfast form, legg så ett lag med spinat og løkblandingen, legg på poteter og nytt lag med spinat og løkblandingen. Gjenta til du har brukt alt.

- Hell ostesausen over, og topp med resten av osten

- Settes i ovnen i 30 minutter

Likes

Comments

Til tre personer trenger du:

- 8 mandelpoteter
- 2ss smør
- 1 Stor purre
- 2 løk
- 5dl grønnsaksbuljon
- 5dl melk
- 2dl KremFløte
- Salt
- Pepper

Slik gjør du:

- Kutt purren i skiver, og stek det i en stor kjele sammen med smøret (legg vekk 5cm av purren - dette skal brukes til pynt)

- Skrell potetene, og del dem i små biter. Finhakk løken. Legg det opp i kjelen sammen med purren

- Hell over melk, følte og grønnsaksbuljon

- La det putre under lokk i ca 20 minutter, til potetene er blitt møre.

- Bruk stavmikser for å få suppen helt glatt. Smak til med salt og pepper.

- Stek resten av purren på svak varme til den har blitt litt sprø - og strø den over suppen.


Likes

Comments

Til to personer trenger du:

- 6 Fiskekaker
- 6 Poteter
- 3 Gulrøtter
- Litt purre
- Karri
- 1/2 Sitron
- 4dl melk
- 1ts smør
- 2ts mel

Slik gjør du:

Kok opp potetene

Smelt smøret og rør inn melet, spe på med melken og la det koke seg opp til en tykk hvit saus. Tilsett ønsket mengde karri.

Legg fiskekakene i en ildfastform og stek dem i ovnen på 200grader i 10 minutter

Kutt purren, og stek bitene i stekepannen på middelsvarme, skvis over saften av 1/2 sitron

Skrell og riv gulrøttene

Server

Likes

Comments