Header

Äntligen, efter en hel del dagar med plusgrader och snö som smält fick vi äntligen lite minusgrader och puder!

  • 27 readers

Likes

Comments

Highlights från förra veckan. En otroligt fin dag i backen på måndagen, testade på att jobba konferens i tisdags och spa och lunch med Hampus i torsdags.

  • 48 readers

Likes

Comments

Senaste dagarna har varit helt fantastiska. Bra skidåkning och härligt häng med bra sällskap! Crepes på creperiet med yatzy, drinkar på Supper och utekvällar på verandan. 

Vi fortsätter att göra stugan så hemtrevlig som möjligt så i veckan köpte jag även en ny poster att hänga upp! Hittat en otroligt fin inredningsbutik här i Åre och det är nästan farligt att gå in... 

Annars köptes gymkort idag, verkligen dags att börja träna ordentligt. Vi har nu två lediga dagar framför oss där skidåkning står högst på schemat! 


Malin 

  • 55 readers

Likes

Comments

Vi har hunnit med nyår, min födelsedag och en hel del jobb den senaste tiden. Nyår kom lite familj upp och Jesper, kul att få träffa dem och det blev en väldigt bra nyår!

På min födelsedag blev det först skidåkning sen jobb framåt kvällen men avslutades med lite drinkar tillsammans med trevligt sällskap. Många fina presenter som jag blev så glad över! Annars har vi jobbat mycket eller åkt skidor när vädret bjudit in till det. Svårt att förstå att vi varit iväg 3 månader redan!

  • 60 readers

Likes

Comments

Egentligen finns det tusen saker eller händelser att berätta om men det blir för mycket att skriva. De senaste dagarna har varit stressiga på jobb och annars har vi hängt runt på barer med vänner eller försökt åka skidor trots att vädret varit lite dåligt. Det blev lite utav en magisk julafton trots att både jag och Hampus jobbade om varandra. På julaftonsmorgon var det snöstorm men det sprack upp i ett fantastiskt väder. På jobb kom tomten för att lämna klappar till barnen och de flesta av gästerna var glada. När jag slutade vid 21 drog vi hem till Linn som bjudit hem oss för lite julfirande med hennes familj och avslutade kvällen på bästa sätt. (Julklapparna Vi fick var väldigt bra och vi är tacksamma för dem också)
Hampus och jag har inte haft så många lediga dagar ihop den senaste tiden så det har inte blivit några äventyr direkt men vardagslivet i Åre rullar på och vi trivs otroligt bra här. (Bilderna är lite från lite olika dagar, bland annat först spabilden från när jag hade vårt spa helt för mig själv en kväll, sedan en från när vi käkade på Supper(tapas, alldeles för gott).

God fortsättning,
Malin

  • 111 readers

Likes

Comments

Så kom dagen då vi flyttade från Åre centrum ut till lilla Hårbörsta. Stugan är på 32 kvd och rymlig för oss båda, vi har inte hunnit ordna någon riktig säng ännu eftersom utrymmet i sovrummet inte är särskilt stort och ingen säng längre än 193 CM kommer in. Så just nu sover vi på två madrasser som vi knölat ner bredvid varandra. Annars har vi inhandlat bord och nödvändigheter, soffan fick vi av en tjej som ville bli av med den så det var ju på tok för bra egentligen. Det ska bli skönt att kunna stanna här säsongen ut och slippa flytta runt. Våra hyresvärdar är verkligen hjälpsamma och gemytliga så allt känns väldigt bra förutom att vi kanske kommer sakna bastun och att ha nära till centrum. Trevligt är det dock att vi bytt ut tv mot sällskapsspel!
I övrigt går jobb bra och denna veckan var det introduktion, vi gick igenom policy, brandövning och fick träffa alla nya som kommit upp.
Vi kommer jobba väldigt mycket under juldagarna och jobbar mest om varandra men något slags julfirande ska vi försöka ordna!

Nu ser vi framemot att lite släkt och vänner kommer upp under nyår och hoppas att det blir mer snö!

Malin

  • 208 readers

Likes

Comments

Vi överlevde en lång jobbvecka och har nu njutit av två lediga dagar tillsammmans. Den första advent bjöd vi hem ett gäng hit för lite julmys, dagen innan var det utekväll med några tjejer och i övrigt har vi jobbat och tränat. Vädret har inte varit särskilt roligt med blåst och regn så vi har inte åkt mer skidor sedan sist! Förhoppningsvis blir det bättre till nästa vecka.
Vi båda längtar tills det är dags att byta lägenhet, vi är pepp på att inreda den till vårt eget.

Malin

  • 241 readers

Likes

Comments

Tiden går så otroligt fort och dagarna flyger iväg. Sen sist har vi hunnit med en del så som besöka Fröågruva som ni såg på tidigare inläggs bilder och jag har även hunnit testa på curling när min avdelning hade teambuilding. Curling var väldigt roligt men ofantligt svårt. Absolut något att testa på fler gånger!

Vi har även haft två lediga dagar nu och börjat båda med skidåkning. (Äntligen!) I övrigt har vi varit en sväng i Östersund men mest tagit det lugnt eller hängt med lite vänner. Det finns även glada nyheter angående boende som nu löst sig! Vi ska hyra en liten 60-tals stuga på 32 kvadratmeter som ligger lite utanför Åre i Hårbörsta. Lite skillnad på boendena blir det verkligen, men vi tror att det blir jättebra!

Imorgon startar ett av sex jobbpass på rad, så det kanske blir lite snålt med inlägg även denna vecka. Men i fortsättningen ska uppdateringen bli lite bättre!

Malin

Likes

Comments

Precis när hemlängtan börjar krypa fram slog vädret om från vitt och kallt till blött och slask. Tanken var att åka lite skidor men eftersom det inte var optimalt så åkte vi istället till Fröågruva. Pulsade runt i snön mellan olika gamla byggnader som tillhörde gruvarbetare och deras samhälle under 1700-1900 tal. Trötta åkte vi ner till byn för lite käk på crêperiet.

Likes

Comments

Nu har det snöat  varje dag i en vecka och ryktet att liftarna kommer öppna tidigare i år har gått. Jag är i extas som ett barn och tanken på att Hampus handlade nya skidor igår gör mig bara mer otålig. Jag vill ut i backen nu nu nu! Temperaturen sjunker mer för varje dag och det märks så tydligt. Vädret har inte varit något vidare roligt förutom några fåtaliga soliga dagar och mörkret kommer redan vid 16:00. 
Åre by sover fortfarande förutom några få pubar och restauranger som har öppet men det är bara drygt en månad kvar tills allt drar igång ordentligt!
Idag är det min andra lediga dag och Hampus har redan haft sina två, vi hade tur som fick en dag igår tillsammans. Då åkte vi på äventyr till Östersund, strosade(sprang) mellan affärer i alldeles för tunna kappor och avslutade vistelsen med lite italiensk mat. Idag har jag mest hunnit med städ, skottning och tvättning, charmen med att göra allt sånt har väl svalnat lite nu. Dock fortfarande fullständigt överlyckliga över att Hampus och jag iaf får bo tillsammans nu. 
I övrigt blev det en sen frukost idag och serie-maraton med mig själv tills Hampus kommer hem. 
Annars har vi i vanlig ordning jobbat under veckan, hängt med vänner och försöker även träna kontinuerligt. 
Vi har inte riktigt hunnit lösa något med nytt boende efter att vårt kontrakt med nuvarande går ut i december, men vi har en månad på oss att söka vidare. Förhoppningsvis löser det sig redan i veckan, annars får vi sova i bilen…

Malin 

Likes

Comments