Header
View tracker

Vi överlevde en lång jobbvecka och har nu njutit av två lediga dagar tillsammmans. Den första advent bjöd vi hem ett gäng hit för lite julmys, dagen innan var det utekväll med några tjejer och i övrigt har vi jobbat och tränat. Vädret har inte varit särskilt roligt med blåst och regn så vi har inte åkt mer skidor sedan sist! Förhoppningsvis blir det bättre till nästa vecka.
Vi båda längtar tills det är dags att byta lägenhet, vi är pepp på att inreda den till vårt eget.

Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 13 readers

Likes

Comments

View tracker

Tiden går så otroligt fort och dagarna flyger iväg. Sen sist har vi hunnit med en del så som besöka Fröågruva som ni såg på tidigare inläggs bilder och jag har även hunnit testa på curling när min avdelning hade teambuilding. Curling var väldigt roligt men ofantligt svårt. Absolut något att testa på fler gånger!

Vi har även haft två lediga dagar nu och börjat båda med skidåkning. (Äntligen!) I övrigt har vi varit en sväng i Östersund men mest tagit det lugnt eller hängt med lite vänner. Det finns även glada nyheter angående boende som nu löst sig! Vi ska hyra en liten 60-tals stuga på 32 kvadratmeter som ligger lite utanför Åre i Hårbörsta. Lite skillnad på boendena blir det verkligen, men vi tror att det blir jättebra!

Imorgon startar ett av sex jobbpass på rad, så det kanske blir lite snålt med inlägg även denna vecka. Men i fortsättningen ska uppdateringen bli lite bättre!

Malin

Likes

Comments

View tracker

Precis när hemlängtan börjar krypa fram slog vädret om från vitt och kallt till blött och slask. Tanken var att åka lite skidor men eftersom det inte var optimalt så åkte vi istället till Fröågruva. Pulsade runt i snön mellan olika gamla byggnader som tillhörde gruvarbetare och deras samhälle under 1700-1900 tal. Trötta åkte vi ner till byn för lite käk på crêperiet.

Likes

Comments

Nu har det snöat  varje dag i en vecka och ryktet att liftarna kommer öppna tidigare i år har gått. Jag är i extas som ett barn och tanken på att Hampus handlade nya skidor igår gör mig bara mer otålig. Jag vill ut i backen nu nu nu! Temperaturen sjunker mer för varje dag och det märks så tydligt. Vädret har inte varit något vidare roligt förutom några fåtaliga soliga dagar och mörkret kommer redan vid 16:00. 
Åre by sover fortfarande förutom några få pubar och restauranger som har öppet men det är bara drygt en månad kvar tills allt drar igång ordentligt!
Idag är det min andra lediga dag och Hampus har redan haft sina två, vi hade tur som fick en dag igår tillsammans. Då åkte vi på äventyr till Östersund, strosade(sprang) mellan affärer i alldeles för tunna kappor och avslutade vistelsen med lite italiensk mat. Idag har jag mest hunnit med städ, skottning och tvättning, charmen med att göra allt sånt har väl svalnat lite nu. Dock fortfarande fullständigt överlyckliga över att Hampus och jag iaf får bo tillsammans nu. 
I övrigt blev det en sen frukost idag och serie-maraton med mig själv tills Hampus kommer hem. 
Annars har vi i vanlig ordning jobbat under veckan, hängt med vänner och försöker även träna kontinuerligt. 
Vi har inte riktigt hunnit lösa något med nytt boende efter att vårt kontrakt med nuvarande går ut i december, men vi har en månad på oss att söka vidare. Förhoppningsvis löser det sig redan i veckan, annars får vi sova i bilen…

Malin 

Likes

Comments

Den senaste veckan har verkligen gått fort och vi har varit fokuserade på jobb. Bland annat har vi båda jobbat på housekeeping men nu är det dags för mig att stå i receptionen några dagar. Idag fick även jag chansen att hänga lite på kidscorner efter mitt pass i repan, vi höll i disco och pyssel för barnen på Copperhill. Väldigt givande att prova på lite olika saker och dessutom kul att kunna variera arbetsuppgifterna!
Värt att nämna är ju att det snöat en del senaste veckan, tyvärr lägger det inte sig i byn men kommer man en liten bit upp får man en fantastisk utsikt med vackra vita ytor! Vilket gör oss mer och mer taggade på säsongen, vi båda är överens om att flytta upp hit var en otroligt bra idé!

  • 144 readers

Likes

Comments

I väntan på snön drog vi på lite äventyr idag, bland annat åkte vi en tur till Tännforsen som är Sveriges största vattenfall. Vi hann även med en lite tur i Duved och Järpen och avslutade med crêpes till lunch. Efter att Hampus hämtat upp bilen känns friheten större och att vi inte längre behöver ordna skjuts eller gå till jobb är otroligt skönt! Dagarna har flutit på snabbt och vi har mestadels jobbat men hunnit med lite pubhäng och pizzakväll med några kollegor. Vi trivs som tidigare sagt både med jobb och att ha flyttat hit, nu längtar vi lite extra tills säsongen drar igång ordentligt!

Malin

Likes

Comments

Efter 4 arbetsdagar har vi ledigt tills på onsdag! Att börja jobba i receptionen har varit otroligt kul men har varit väldigt mycket att lära. Både Hampus och jag är nöjda med vår nya arbetsplats och det intryck vi fått av våra nya kollegor är väldigt bra! Under kvällarna efter arbetspassen har vi inte hunnit eller orkat göra särskilt mycket mer än att laga mat, men igår hängde vi med några nya kollegor och deras vänner på en öl.

I övrigt har det inte hänt något speciellt, vi har lyckats få skjuts i princip varje dag till jobb vilket varit otroligt skönt. På måndag kommer Hampus hem till skåne för att hämta sin bil och köra upp, så snart slipper vi jaga skjuts!


Malin

  • 230 readers

Likes

Comments

Vår första jobbdag är nu över och vi har precis hunnit få i oss kvällsmat. Eftersom hotellet ligger utanför Åre by och 730 meter upp på ett berg började dagen tidigt. Vi fick först kämpa med att få cyklarna på en buss vid 07:30, därefter började vi cykla uppför. Med vars en 20 år gammal cykel och med trasiga bromsar, kämpade vi en bit tills vi gav upp och fortsatte gå upp. Runt 08:45 var vi framme och fick sätta i gång med dagens uppgifter nästan direkt. Vi har fått lära oss enormt mycket på avd städ. Dessutom avsluta dagen vi med yoga och ett bad i spaavdelning (hotellet var stängt) tillsammans med nya kollegor. Förutom att problemet med transport måste lösas känns jobbet bra! Imorgon är det dags igen men jag ska få testa på att stå i receptionen!

Malin

  • 412 readers

Likes

Comments

Idag insåg vi att vår nya arbetsplats ligger 730 m över havet och inga bussar går dit upp. Det var i alla fall en otrolig utsikt! Vi avslutade vår hike med ett besök på chokladfabriken med varmchoklad (farligt gott) och fick med oss ett nytt te hem. Som tidigare nämnt trivs vi verkligen här och boendet var verkligen över all förväntan, här har ni lite bilder på etagelägenheten! 

Likes

Comments

Det har gått 4 dagar sen vi anlände till Åre och vi trivs redan. Under dagarna har vi hunnit utforska Åre by men idag hann vi även med en 2 timmars hike.

Likes

Comments