Header

Haft ett par otroliga dagar i skogen. Jaktlyckan har varit med oss!

Jaktkamraten fällde en udda 16-taggare på morgonkvisten i Tisdag, jag hoppade till när skottet brann av ett hundratal meter ifrån mig. Tänkte för mig själv att det var pinntjuren som föll när det sprakade i radion men så var inte fallet. Strax där efter small det igen, en 8taggare. Jakten avbröts och jag hoppade ivrigt in i bilen för att bege mig till grannpasset. Förmiddagen spenderade vi med att kämpa för att få ut dem ur rätt knepig terräng. Väl ute i skogen igen fick unghunden upp okänd älg på direkten, tjugo minuter senare låg en fin kviga i backen. Ett riktigt fint arbete av hunden!

Efter några härliga jaktdagar tar vi ett uppehåll från älgjakten och avvaktar de kommande helgerna. Vädret har varit kyligt och blåsigt, bitande snövindar. Varmt kaffe, sprakande eldar och gemenskap. Helt fantastiskt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I lördags var vi i Göteborg för att ta farväl av Kent. Det var den sista spelningen i ett slutsålt Scandinavium och det kändes i luften. Det handlade inte bara om det perfekta ljudet, den mäktiga videoväggen eller ljusspelet över oss - det här var så mycket mer än bara en begravning. Det här var liv, det här var för alltid!

Helt överkörd och förlorad i Kent tumlade man ut och välkomnade Oktoberluften. Natten var kylig men hjärtat var varmt. Det var ett värdigt avslut!

Likes

Comments

Höst, fantastiska höst. Huden ryser när man går utanför dörren, solen glimmar och träden sprider magi. Ibland regnar det och isåfall kan man se på Netflix med gott samvete. Enkelt sammanfattat; vad finns det inte att avguda med den här årstiden?

Likes

Comments

Sista sommardagen sa någon som jag mötte idag. De har nog rätt, känns som hösten närmare sig med stormsteg. I år blir det extra speciellt, snart kan jag räkna ner dagarna tills jag blir "gammal" på fingrarna. Älskar september! Älskar höstrusk och sprakande färger!

Nästa vecka är full med körning för att klara de sista momenten, sen är jag förhoppningsvis redo för att checka av körkortet och samla lite vuxenpoäng. I oktober ser jag fram emot älgjakten och strax efter den gått av stapeln beger jag mig ut på ett annat äventyr.

Likes

Comments

Efter tre veckors ledighet är jag tillbaka på jobbet. Kocken slängde ihop en riktigt god hamburgare och efter det körde jag ett pass som fick hjärtat att slå tusen gånger snabbare. Stressigt som vanligt och ingen tid att vila, men är fortfarande glad. Imorgon väntar ännu en arbetsdag men på söndag tar vi ledigt för att vila. Fördelen med att jobba är att man varken hinner tänka eller sakna ... Och det skulle jag förmodligen gjort den här helgen annars.

Likes

Comments

I helgen har jag varit ute på treasure hunt efter skogens guld. Min största dröm är att hitta ett ställe likt ett hav med kantareller som jag kan vandra till år efter år och sedan låta det gå vidare i generationer. Ännu har jag inte funnit det.

Avslutade söndagskvällen med jakt. Vädret var magiskt och sen vände det snabbt som blixten. Regnet vräkte men trots det hann fyra smaldjur kika fram innan det var dags att bege sig hemåt. Bocken var kanske inte långt borta ..

Likes

Comments

Känner ingen sorg för tillfället. Det här är första gången jag känner att jag ska läsa kurser som jag faktiskt ser fram emot. Det finns inga tunga stenar att bära på utan det är bara att invänta en förbaskat bra höst. Några kurser på distans men förutom det har gymnasiet i Ulricehamn varit oerhört hjälpsamma att fixa en fantastisk kursplan! Detta ska tillochmed bli roligt.

Likes

Comments

Sista veckan av semestern har spenderats på gatorna i London. Det har varit ett kanon sätt att spendera alla välförtjänta pengar. Puh, det har brunnit i plånboken. BRUNNIT. Garderoben har blivit fylld till bredden dock. Jag och min kära vän har haft mycket trevligt, allting har varit på topp. Borta bra men hemma bäst, nu är det snart dags att krypa ner i en efterlängtad säng som inte är på ett budgethotell i en storstad.

Likes

Comments

Idag är jag 17 år och elva månader. Så här gammal har jag aldrig varit, tänk att jag snart är "vuxen".

Häromdagen var jag ute och gled runt på mopeden i regnet. "En sista gång", tänkte jag eftersom den snart ska säljas. Och då hände det som aldrig har skett under min mopedtid - jag körde omkull. Rejält. Den lilla mopeden som förr var så vacker är inte längre en skönhet. Det är typiskt att det skulle ske nu, men jag klarade mig oskadd förutom något blåmärke här och var.

Hädanefter håller jag mig helt enkelt till fyra hjul, det känns mer stabilt.

Likes

Comments

Här är jag med min enda fångst efter att ha fiskat i 10h vid kusten. Stoltare än någonsin.

Dagsäventyr till Tjörn, strålande sol och blåsten slet i kläderna. Fiskarna hade rymt för de syntes inte till någonstans och det berodde inte bara på mina begravda fiskekunskaper. Knappt någon under dagen har fått napp men vi har haft det underbart ändå.

Likes

Comments