Header

Första praktikveckan avklarad. Det var några händelserika och intensiva timmar men hur mycket arbete som har utförts är jag osäker över. Den avdelningen jag för tillfället är på handlar om miljön, framförallt kretsar den kring avfallshantering. De senaste dagarna har jag även fokuserat på vattensystemet i Voi.

Som det ser ut just nu så har de flesta en grop utanför huset där de samlar sitt avfall för att sedan elda upp det. I Voi har de också sophus, likt det på bilden nedan, men det mesta där blåser bort med vinden så det fungerar inte alls.

Annars har jag pratat med en hel del människor om allt från himmel till jord, det har varit mycket intressant och lärorikt! Personer här har verkligen färgsprakande personligheter, de är vackra inombords och sprider glädje till deras närhet oavsett deras humör. Jag har även vandrat omkring på lite egna upptäcktsfärder, ska bli spännande att se vart kommande vecka leder.

Internatet här är inte någon höjdare så det har varit svårt att uppdatera, men nu verkar vi ha fått igång det något.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Imorse hade vi för första gången på den här resan olika destinationer. Det är nämligen den första dagen på praktiken.

Jag har varken några förväntningar eller förhoppningar på min plats på kommunhuset. Imorse gick jag dit med lätta steg och hade ingen aning om vad som skulle ske. Det ska bli spännande, efter att ha berättat mina intressen för borgmästaren tändes det en eld i ögonen på honom. "We can fix it, just wait a minute". Några samtal i telefonen, jag nickade och log, helt oförstående vad som pågick. Det verkar som min kommande vecka kommer bli innehållsrik och fullspäckad. Det ska bli spännande att se vad som händer. Helt plötsligt var mötet över och imorgon verkar lika oplanerad som idag. Det är bara att följa i kenyanska fotsteg; ta det som det kommer.

Efter samtalet passade jag på att hälsa på de andra studenterna på deras praktikplatser med rektorn. Roligt att hinna få en inblick vad de andra gör, imorgon blir den första riktiga dagen för mig.

Likes

Comments

Gårdagen var en tung dag, att vara på resande fort tar mycket energi. De sista timmarna från Mombasa till Voi spenderades i en ranglig minibuss som enligt oss var påväg att falla sönder vilken sekund som helst. Det var mycket händelserikt. Deras vägar (om man nu kan kalla det vägar?) är likt bergochdalbanor, vi har bokstavligen flugit fram och tillbaka. Uppochner, hit och dit.

Det vi besökte först var Bogesunds Guest House. Det lång en bra bit i från staden, som jag skulle kallat det; "mitt ute i ingenstans". Det är nytt, fräscht och enkelt. Där finns allt som krävs för dess syfte. Det är bördigt men torrt i Voi. De senaste åren har det kommit alldeles för lite regn och planteringarna på farmen har i stort sett helt torkat vilket märktes. Nyligen har dem fått upp ett växthus där odlingen av tomater var i full gång, trots det var nog vi förvånade över det kan växa någonting överhuvudtaget här.

Scription Mission där vi kommer spendera våra närmaste veckor ligger centralt och är fräscht. Än så länge är vi inte drabbade av varken myggor eller andra insekter, det är varmt ute men behagliga vindar. Kenyanerna går i dunjacka, det är ju trots allt vinter. Bara 28 grader i skuggan.

Det är en helt ny värld. Det är mycket konstraster om man jämför med Sverige, intrycken lämnar ingen oberörd. Det är svårt att sätta ord på dem, man har mycket känslor och tankar att bearbeta.
Resesällskapet är fantastiskt, hemlängtan kommer vara obefintlig. Det gäller att insvepa Afrika till hjärtat. Kanske komma tillbaka förändrad till någonting bättre.

Likes

Comments

Haft ett par otroliga dagar i skogen. Jaktlyckan har varit med oss!

Jaktkamraten fällde en udda 16-taggare på morgonkvisten i Tisdag, jag hoppade till när skottet brann av ett hundratal meter ifrån mig. Tänkte för mig själv att det var pinntjuren som föll när det sprakade i radion men så var inte fallet. Strax där efter small det igen, en 8taggare. Jakten avbröts och jag hoppade ivrigt in i bilen för att bege mig till grannpasset. Förmiddagen spenderade vi med att kämpa för att få ut dem ur rätt knepig terräng. Väl ute i skogen igen fick unghunden upp okänd älg på direkten, tjugo minuter senare låg en fin kviga i backen. Ett riktigt fint arbete av hunden!

Efter några härliga jaktdagar tar vi ett uppehåll från älgjakten och avvaktar de kommande helgerna. Vädret har varit kyligt och blåsigt, bitande snövindar. Varmt kaffe, sprakande eldar och gemenskap. Helt fantastiskt!

Likes

Comments

I lördags var vi i Göteborg för att ta farväl av Kent. Det var den sista spelningen i ett slutsålt Scandinavium och det kändes i luften. Det handlade inte bara om det perfekta ljudet, den mäktiga videoväggen eller ljusspelet över oss - det här var så mycket mer än bara en begravning. Det här var liv, det här var för alltid!

Helt överkörd och förlorad i Kent tumlade man ut och välkomnade Oktoberluften. Natten var kylig men hjärtat var varmt. Det var ett värdigt avslut!

Likes

Comments

Höst, fantastiska höst. Huden ryser när man går utanför dörren, solen glimmar och träden sprider magi. Ibland regnar det och isåfall kan man se på Netflix med gott samvete. Enkelt sammanfattat; vad finns det inte att avguda med den här årstiden?

Likes

Comments

Sista sommardagen sa någon som jag mötte idag. De har nog rätt, känns som hösten närmare sig med stormsteg. I år blir det extra speciellt, snart kan jag räkna ner dagarna tills jag blir "gammal" på fingrarna. Älskar september! Älskar höstrusk och sprakande färger!

Nästa vecka är full med körning för att klara de sista momenten, sen är jag förhoppningsvis redo för att checka av körkortet och samla lite vuxenpoäng. I oktober ser jag fram emot älgjakten och strax efter den gått av stapeln beger jag mig ut på ett annat äventyr.

Likes

Comments

Efter tre veckors ledighet är jag tillbaka på jobbet. Kocken slängde ihop en riktigt god hamburgare och efter det körde jag ett pass som fick hjärtat att slå tusen gånger snabbare. Stressigt som vanligt och ingen tid att vila, men är fortfarande glad. Imorgon väntar ännu en arbetsdag men på söndag tar vi ledigt för att vila. Fördelen med att jobba är att man varken hinner tänka eller sakna ... Och det skulle jag förmodligen gjort den här helgen annars.

Likes

Comments

I helgen har jag varit ute på treasure hunt efter skogens guld. Min största dröm är att hitta ett ställe likt ett hav med kantareller som jag kan vandra till år efter år och sedan låta det gå vidare i generationer. Ännu har jag inte funnit det.

Avslutade söndagskvällen med jakt. Vädret var magiskt och sen vände det snabbt som blixten. Regnet vräkte men trots det hann fyra smaldjur kika fram innan det var dags att bege sig hemåt. Bocken var kanske inte långt borta ..

Likes

Comments

Känner ingen sorg för tillfället. Det här är första gången jag känner att jag ska läsa kurser som jag faktiskt ser fram emot. Det finns inga tunga stenar att bära på utan det är bara att invänta en förbaskat bra höst. Några kurser på distans men förutom det har gymnasiet i Ulricehamn varit oerhört hjälpsamma att fixa en fantastisk kursplan! Detta ska tillochmed bli roligt.

Likes

Comments