Header

För alla som inte vet vad som händer med min käke kommer här en uppdatering.
Jag skrev ju i det tidigare inlägget att min överkäke inte läkt efter min käkoperation. Det är alltså inte mycket mer än skruvarna som håller fast käken. (Det är med andra ord ganska läskigt att tugga med tanke på att jag känner att det inte sitter fast ordentligt..)
Självklart måste ju det fixas till och det kommer alltså bli ytterligare en operation. Den kommer att ske den 26e maj och kirurgerna ska då ta ben från min ena höft och fylla igen mellanrummet mellan min överkäke och mitt huvud, mer eller mindre..
Självklart är det här något som tynger mig enormt. Det var tänkt att jag skulle få plocka bort tandställningen på tisdag och istället är det då två veckor till en ny operation. Hur ska jag orka rent psykiskt att återigen genomgå en stor operation och sen tvingas leva på flytande föda i sex veckor? Ärligt talat så vet jag inte.. Men måste man orka så gör man det.
Vissa dagar vill jag bara lägga mig ner under en filt och gråta, men jag försöker helt enkelt att le och ta en dag i taget. Det kommer ju att bli bra tillslut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har det gått ungefär fem och en halv månad sen min käkoperation då underkäken flyttades bak och överkäken fram. Med andra ord så borde det vara läkt nu och jag har även fått datum till att plocka bort min tandställning.
Men nu går ju inte alltid allt som man har tänkt sig... Jag har tyckt att det känts lite konstigt i min överkäke när jag tuggar. Lite som att käken inte sitter fast ordentligt. Därför hörde jag av mig till käkkliniken idag och fick en tid.
Efter att min tandläkare och även någon övertandläkare tittat på mig så fick jag bekräftat att jag känt rätt. Överkäken har inte läkt ordentligt... Förmodligen så är det nog bara plattorna och skruvarna som håller ihop allt.
Trots att jag känt på mig att något var lite knas så blev jag såklart förkrossad. Kunde inte ens hålla tårarna tillbaka och min stackars tandläkare fick ställa upp som tröstare.
Vet för tillfället inte riktigt vad som kommer ske nu. Ska förhoppningsvis röntgas i nästa vecka och utifrån bilderna ska kirurgerna bestämma ifall en ny operation ska utföras. Då måste man i så fall ta skelett nånstans från mig (tydligen vanligast från höften) och sen sätta in benbitarna i mellanrummet som finns mellan överkäken och "huvudet". Känns såklart värdelöst att få ett sånt här bakslag när man tror att man snart är klar med allt. Men det sägs ju att man blir stark av motgångar...

Om det är någon stackare som ska göra eller precis gjort käkoperation och nu blir livrädd så kan jag trösta med att det här är extremt ovanligt. Övertandläkaren som tittade på mig hade jobbat med det här i cirka hundra år och bara sett det en gång tidigare. Det var dessutom 1991, alltså 24 år sen. Så det här inlägget får absolut inte avskräcka någon!
I vilket fall så återkommer jag med information när jag vet mer och ska under tiden göra mitt bästa för att hålla humöret uppe..!

Likes

Comments

Var på fyra månaders-kontroll på käkkliniken idag och allt såg bra ut. Gjorde ett par småjusteringar, så är lite öm i ett par tänder. Men det kan jag leva med 😉
Det bästa av allt var att jag fick ett datum för att ta bort tandställningen! 12:e maj så åker rälsen ut och jag kommer kunna visa upp mina fina tänder.
Kommer ha små metalltrådar på insidan av tänderna och kommer även få sova med en bettskena under åtminstone ett par år, men det kommer vara så värt det!
Ser verkligen fram emot att få visa upp ett helt metallfritt léende 😄

Likes

Comments

För ganska många månader sen nu så fick jag syn på en fejkpälsjacka på Nelly. Blev kär och ville så gärna beställa den. Jag var dock inte ensam om att tycka om den, så för att ha chans att få hem en var man tvungen att vara snabb så fort storlekarna kom in.
Inte nog med det så har det tyvärr blivit fel ett par gånger då Nelly gjort felplock och skickat fel jacka osv.. Men så i fredags så fick jag se att min storlek fanns och klickade hem den snabbt.
Idag kom äntligen paketet och rätt jacka låg i! Dessutom blev storleken perfekt 😀
Snacka om att lilla fröken Emma är rätt nöjd nu! Perfekt att få åka iväg till skolan imorgon i en supersnygg jacka och dessutom veta att det är fredag ✌

Likes

Comments

Trodde jag skulle slippa säsongens förkylningar, men icke! Legat hemma måndag och tisdag men kunde äntligen gå till skolan idag. Har en riktigt hes och fin röst dock 😉

Drog med stackars Kevin till IKEA och lite fler ställen när han slutade jobbet. Köpte fejkblommor till vinflaskorna jag spraymålade i kopparfärg. Blev faktiskt ganska så gulligt ☺
Råkade dock handla lite till... Ett par fejkväxter till vardagsrummet (bra med konstgjort när man har små monster till katter) och även jättemysiga prydnadskuddar jag hittade på Jysk. Så kul att få in lite nytt i hemmet!
Hoppas även på att få ett paket på posten imorgon innehållande något nytt att ha på mig. Uppdaterar imorgon om så är fallet 😉

Nehe.. kaffe, lite mörk choklad och tv innan det är läggdags låter bra! 😊


Likes

Comments

Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag skrev något igen. Men det beror väl helt enkelt på att det inte har hänt allt för mycket spännande saker 😉
Jag sitter i skolan hela dagarna och när jag kommer hem så ska det lagas mat och sovas. Så ja, allt är som det ska vara!
Känns underbart att vi redan är inne i mars och att det dessutom känns mer och mer vårigt ute. Jag blir mycket piggare och gladare och mer motiverad till att vara ute ☺ Till och med katterna verkar tycka det är härligt med lite sol!

Likes

Comments

Så härligt att vakna upp idag och se solen ute. Jag och Kevin gick faktiskt med på att frysa lite bara för att kissarna skulle få njuta av solen på balkongen 😉
Blev en sväng till Ikano också och jag köpte äntligen en tröja jag velat ha länge. Har den i grått sen innan och tittat på den rosa länge, men den har varit slut. Så idag blev jag glad när jag fick den i min ägo! 😊

Ska mysa i soffan ett tag till innan det är sovdags. En hel skolvecka väntar, så det gäller ju att vara utvilad och redo ☺


Likes

Comments

Det börjar närma sig tre månader sen min käkoperation. Jag gör så gott jag kan med tuggandet och tycker faktiskt själv att det går rätt så bra nu! ☺
Numera tänker jag inte så mycket på att jag ser annorlunda ut. Jag checkar in mig själv i profil ibland och kan beundra den nya formen på mina läppar då och då, men annars rullar det mest på 😉
Är i vilket fall som helst så sjukt jävla nöjd att jag gjort allt det här. Tiden direkt efter operationen är utan tvekan det absolut värsta jag gjort någonsin, men samtidigt också det bästa!

Likes

Comments

Ja, idag var första dagen som jag intog platsen vid skolbänken igen!
Har blivit erbjuden en arbetsmarknadsutbildning av af inom handel och försäljning och jag är riktigt pepp! 😊 Velat komma in i den branschen länge och har nu fått en grym chans att öka möjligheterna.
Var som sagt första dagen idag och det var bara introduktion och en hel del massa info att ta in. Känns iallafall väldigt bra och det verkar vara en trevlig liten grupp ☺ Så tillbaka imorgon för massa mer information!

Just nu sitter jag bara hemma och slappar med kissarna. Vi väntar på att husse ska komma hem från jobbet.
Försökte mig på nån slags selfie med Zelda och skrattade som en tok när jag såg resultatet. Hon ser ut att vara med om en nära döden-upplevelse och som att hon vill mörda någon på samma gång. Men hon är söt ändå den lilla skitungen 😄

Likes

Comments

Idag var jag på min två månaders-kontroll på käkkliniken. Jag var lite spänd på vad dom skulle säga, men allt såg bra ut!
Jag fick direktiven att börja äta som jag gjorde innan operationen. Det är alltså okej att börja tugga ordentligt 😊 Känns både läskigt och såklart väldigt skönt. Bara jag tar det lite lugnt så ska det säkert gå bättre och bättre!

Det är ju även nu vi går in i den sista delen i korrigeringen. Nu är det lite småjusteringar kvar så att jag får mitt perfekta bett.
Det byttes till en tunnare tråd i tandställningen och dessutom plockades gummisnoddskrokarna bort. Nu är det med andra ord lite mindre metall i munnen 😃

Likes

Comments